Çocuk dünyaya getirmek

Esimde bi kan hastaligi var ama sadece tasiyici. Egerbendede olsaydi cocuklarimizin hasta dogmalarina sebep olacakti. Esim bunu evlenirken saglik raporu alacaginda ogrendi. Neyseki bende yoktu. Cocuk icin karar verince once kan tahlili yaptirdim o yuzden. Bende tasiyici olsam sanirim anne olmak istemezdim.Cocuklarimdada var bu tasiyicilik bu yuzden ilerde eslerinin tasiyici olmamasi lazim. Yoksa cocuklarinda risk buyuk olur.

Bazi seyler genetik esindekide oyle. Tuhaf bi sekilde hastaligi olan kisinin genleri daha agir basiyo : (

Arkadaşlar selamlar,
Ben evleneli bi sene oldu.eşim çocuk istiyor bende istiyorum fakat korkularım var . fikirlerinize önerilerinize ihtiyacım var yardımcı olursnız sevirim.
Korkum şu, eşimin ailesinde baba tarafında ablası ,amcası, ve emin değilim dedeai yada ninesi ruh sağlıgı hastalıkları mevcut.ablası kafadan %70 mi ne raporlu.bazen eşimde de tuhaflıklar seziyorum ama cok ciddi değil . şimdi ben hamile kalsam dünyaya gelecek olan cocuk ya onların tarafına benzer se ?o hastalıktan genlerinden alırsa diye çok korkuyorum .ne yapmalıyım kime danışmalıyım.
Bağlı olduğunuz şehirdeki araştırma hastanelerinin genetik bölümüne danışın.

Bir doktora görünüp ikinizde Detaylı inceleme yaptırın onlar zaten Söyler sizin Çocuğunuz olursa şöyle Olanilir diye .
Evlenmeden önce biliyordunuz ama değil mi ?

e eskiden bende bicak koyardim korkuyo demek ki. Benim eşim silah koyuyo bazen.
Başkalarina karsi kendini koruma amaçliysa nolcak ki
ne kadar yanlış gece uyku sersemi ne olacağı belli olmaz. ya hırsız gelirse ihtimaliyle silah ya da bıçak yanı başında olur mu? çok tehlikeli bu benzer güvenlik tedbiri alıp yanlışlıkla çocuğunu eşini kardeşini vs. öldüren var. bırakın yatağı evin herhangi bir yerinde alenen ya da saklı olması bile sakıncalı. babasının silahıyla oynarken kardeşini vuran çocuk oldu daha yeni. Allah korusun.

Son düzenleme:
genetikten çok anlamıyorum ama amcalarımda halalarımda bulunan psikolojik rahatsızlıklar şimdi abimde de var.

zaten hirsizdan korkmuyomus 16. katta oturuyomuş. Valla bende bıcakla yattim silahlada yattim :) Bana garip gelen bi durum degil yani.Yatak başina pompalı tüfek koyup bile uyumuşluğumuz var :KK70: (korku filmi izlemiştik sadece)
Biber gazı kapali alanda sıkınca sizde etkilenirsiniz. yani ona doğru sıktımla bitmiyo iş. Ben ilk aldıgımda camdan dısarı sıkmıstım butun ofis (bayada genısti ofis) herkes yanmiştı.

Biber gazini daha cok ben bazen disari cikarken yanimda bulunduruyorum hususi olarak evde kullanmaya almadik. Ama olursa yapacak bisey yok. Evi cephanelige cevircek kadar korkmuyoruz biz. :D

Tüp bebekle seçilmiş genlere sahip embriyo transfer edilir ama hastalığın hangi genden kaynaklandığının bilinmesi gerekir bu durumda. Psikiyatrik rahatsızlıklarda tespit edilmiş genler var mı bilenlere sormak lazım.

Yakin ailesinde bu kadar cok ruh sagligi sorunu olan biriyle evlenemezdim ben olsam. Mevzu sadece cocuk degil. Ailesinde bu tarz sikintilar olup, 40 yasina kadar saglikli olup ya da oyle gorunup 40tan sonra kendisinin de ruh sagligi sorunlari ortaya cikan tanidigimiz var.
Genetik bunlar.

Bir şeyler tetikliyor çünkü.

Her insanda kanser hücresi olması gibi. Zamanla yaşam biçimi, beslenme şekli, bağışıklık sistemi tetikliyor ve kanser ortaya çıkıyor mesela.
Psikolojik hastalıklar da er geç ortaya çıkıyor..

Birkaç tanıdığım var böyle. Malesef en az 1 çocuğuna sirayet ediyor..

Arkadaşlar selamlar,
Ben evleneli bi sene oldu.eşim çocuk istiyor bende istiyorum fakat korkularım var . fikirlerinize önerilerinize ihtiyacım var yardımcı olursnız sevirim.
Korkum şu, eşimin ailesinde baba tarafında ablası ,amcası, ve emin değilim dedeai yada ninesi ruh sağlıgı hastalıkları mevcut.ablası kafadan %70 mi ne raporlu.bazen eşimde de tuhaflıklar seziyorum ama cok ciddi değil . şimdi ben hamile kalsam dünyaya gelecek olan cocuk ya onların tarafına benzer se ?o hastalıktan genlerinden alırsa diye çok korkuyorum .ne yapmalıyım kime danışmalıyım.
evlenmeden once bılmıyormuydunuz ?
evlenınce mı ruhsal hastalıkları ogrendınız yanı onu sormak ıstedım
bıle bıle evlenenlerın sebebını hep merak etmısımdır

bir tanıdık ailede ne yazık ki 3 kuşak ağır ruh hastalığı mevcut.. ondan ona ondan ona aktarılmış şekilde.
aşırı hassas bir konu.
kırk kere kırk gece düşünün.

Annemin 30 lu yaslarda hipertansiyona bagli panik atak vardi.Yıllarca gezmedigmiz doktor kalmadi ve sukur bulduk ki kurtulmustu haplari falan birakmisti. 52 yasinda sekerden annemi kaybettik. O sene bende patik ataga yakalandim 2 sene tedavi gordum. Allah hayrlisini saglicakla nasip etsin

Sizin dusunceniz de biraz bosvermislik seviyesinde rahatlik sayilmaz mi ama?
e çok ayrıntılı düşününce Allah da sana sıkıntılı genlerden dogan evladı verirse imtihan olarak o zaman ince elemenin anlami var mıbunun üstüne hic sıkıntısı olmadan dokuz ayı tamamlayip doğumda da rahatsızlık yasayanlar var.bile bile lades olalim demiyorum ama güzel düşünelim.geçmişte belki yoktu yurtdisindaydi vs diye gen taramasi yapilamiyordu.çok kritik vakalarda parası lan pgt ile genlerini ayiklatip tüp bebek sahibi lunabilir.bu durumda tek çare o en fazla hatta psikolojik hastaliklarda gen takibi için yeterli olduğunu düşünmüyorum.fakat seker kalp krizi bedensel sakatlik ile ilgili daha isabetli sonuçlar elde edilir.

Tüp bebekle seçilmiş genlere sahip embriyo transfer edilir ama hastalığın hangi genden kaynaklandığının bilinmesi gerekir bu durumda. Psikiyatrik rahatsızlıklarda tespit edilmiş genler var mı bilenlere sormak lazım.
bi yüzyıl sonra aartik nesil gen ayiklatmadan çocuk sahiibi olmayacak diye düşünmeye basladim

Heit birer engelli adayiyiz... bence yapin cocuk. Ama eger korkuyorsaniz evlatlik edinin :)

Back
X