- 3 Temmuz 2013
- 1.783
- 1.792
- 133
Iciniz rahat olsun yani.Himm cok tesekkürler simdi anladım
Ayrica ruhsal hastaligi olan bi insan ornek sizofreni diyelim hasta oldugunu bilmez,anlamaz
Ben sizofreniyim gibi bi cumle kurmaz mesela
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Iciniz rahat olsun yani.Himm cok tesekkürler simdi anladım
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki otizm her zaman zeka geriliği anlamına gelmez ve bazı otizimli çocuklar üstün zekalıdır normal insanlara göre:)Tsk ederm.benimde esimin annesinden cocuklarina gecen gen bozuklugu var esimin ablasinin iki oglu var ikiside otizmli kizi yok kizi olsaydi tasiyici olucakmisti.kucuk gorumceminde cocugu yok sayet olursa ve erkek olursa onlarda otizmli olucakmis.benim sorum su esimi yani bizim cocuklarimzi nasil etkiler bu durum?bi kizimz var masallah saglikli fakat erkek olursa otizmli olurmu diye korkuyorum acikcasi
Aslinda her dogacak cocukta bu risk vardr biliyorum ailede hic olmadgi halde.peki bizim risk grubumuz yuzdelersek % kac acaba?Öncelikle şunu belirtmeliyim ki otizm her zaman zeka geriliği anlamına gelmez ve bazı otizimli çocuklar üstün zekalıdır normal insanlara göre:)
Ve otizmli çocuklar kendilerine özel eğitimle normal hayat yaşayabilirler .
Sorunuza gelecek olursak evet ailede bu kadar otizimli örnek varken sizin de doğacak her çocuğunuz riskli gruba girer.
Özellikle erkek çocuklarda otizm 4 kat daha risklidir .
Kız çocuklarında daha yavaş seyreder .
Ama kesin olarak otizmli olacak ya da olmayacak diyemeyiz hatta ne derece olacağını da kestiremeyiz .
Ancak dediğim gibi erkek çocuklar daha fazla risk grubundadır .
Endişelenmekte haklısınız doğacak çocuğunuz yüksek riskli grupta .
%20 diyebilirim .Aslinda her dogacak cocukta bu risk vardr biliyorum ailede hic olmadgi halde.peki bizim risk grubumuz yuzdelersek % kac acaba?
Annem niyetliyti sekeri kalbine vurmus bi anda ne oldugunu anlayamadikŞeker nasıl ölüme neden oldu ki
Akdeniz anemisi miEsimde bi kan hastaligi var ama sadece tasiyici. Egerbendede olsaydi cocuklarimizin hasta dogmalarina sebep olacakti. Esim bunu evlenirken saglik raporu alacaginda ogrendi. Neyseki bende yoktu. Cocuk icin karar verince once kan tahlili yaptirdim o yuzden. Bende tasiyici olsam sanirim anne olmak istemezdim.Cocuklarimdada var bu tasiyicilik bu yuzden ilerde eslerinin tasiyici olmamasi lazim. Yoksa cocuklarinda risk buyuk olur.
Bazi seyler genetik esindekide oyle. Tuhaf bi sekilde hastaligi olan kisinin genleri daha agir basiyo : (
Tsk ederm cvpladiginz icin sagolun%20 diyebilirim .
Evet.. talasemi deniyorAkdeniz anemisi mi
Konu sahibi, esiniz kendi kendine guluyosa sizofrenidir uzgunum.takip edin.banyoda uzun sure durruyomu.yalniz kaldiginda dinleyin gizliden bakin kendi kendine konusuyomu.takintilari varmi mesela.birileri beni izliyo,takip ediliyorum gibi seyler soyluyomu
Ayrica sizin pskiyatriye gitmenize gerek yok.esinizin gitmesi lazim tani konmasi icin.
Ayrica eger tani sizofreni olursa ilac kullanmak zorunda.yoksa dahada ilerler.
Belki tepkisi normal olur çünkü bunlar gerçek sorunlar biyerden konuyu açmam lazımAma bu durumdada eşine nasıl soylicek çocuk isterse eşi ona nasıl cevap vericek .. korkularım var sizin ailede durum bu sende zaman zaman benim aklımı karıştırıyor dusunduruyorsun tavır ve hareketlerinle bu yuzden doğacak çocuğumuz nasil olur diye endiseleniyorumda diyemezki off çok zor bi durum yaa..
Şöyle ki tüp bebek yaptırıp genetik tarama testleri yapılırsa acaba sağlıklı genlere sahip bebeği bulabilirler mi??? Bana mümkün geliyor.Arkadaşlar selamlar,
Ben evleneli bi sene oldu.eşim çocuk istiyor bende istiyorum fakat korkularım var . fikirlerinize önerilerinize ihtiyacım var yardımcı olursnız sevirim.
Korkum şu, eşimin ailesinde baba tarafında ablası ,amcası, ve emin değilim dedeai yada ninesi ruh sağlıgı hastalıkları mevcut.ablası kafadan %70 mi ne raporlu.bazen eşimde de tuhaflıklar seziyorum ama cok ciddi değil . şimdi ben hamile kalsam dünyaya gelecek olan cocuk ya onların tarafına benzer se ?o hastalıktan genlerinden alırsa diye çok korkuyorum .ne yapmalıyım kime danışmalıyım.
Dikkat edin olurmu ?? RABBİM YARDIMCINIZ OLSUN ..Belki tepkisi normal olur çünkü bunlar gerçek sorunlar biyerden konuyu açmam lazım![]()
İnşaallah AminDikkat edin olurmu ?? RABBİM YARDIMCINIZ OLSUN ..
Ben sanirim sizin kdar kaderci bir insan degilim maalesef. Bir arkadas da yazmis, bence de degil cocuk yapmak evlilik bile dogru gelmiyor. Esegi saglam kaziga baglamadan, Allah’a emanet etmek olur rahatlik. Dusunsenize, ruhsal sorunlarin cok oldugu bir ailede yuksek ihtimalle psikolojik rahatsizliklari olan bir cocuk dunyaya gelecek ve sonrasinda Allah’a siginip yardim dileyeceksinize çok ayrıntılı düşününce Allah da sana sıkıntılı genlerden dogan evladı verirse imtihan olarak o zaman ince elemenin anlami var mıbunun üstüne hic sıkıntısı olmadan dokuz ayı tamamlayip doğumda da rahatsızlık yasayanlar var.bile bile lades olalim demiyorum ama güzel düşünelim.geçmişte belki yoktu yurtdisindaydi vs diye gen taramasi yapilamiyordu.çok kritik vakalarda parası lan pgt ile genlerini ayiklatip tüp bebek sahibi lunabilir.bu durumda tek çare o en fazla hatta psikolojik hastaliklarda gen takibi için yeterli olduğunu düşünmüyorum.fakat seker kalp krizi bedensel sakatlik ile ilgili daha isabetli sonuçlar elde edilir.