- Konu Sahibi showingnoemotions
-
Ben genel olarak cocul boyle mi yetistirilir diye sordum konusunda uzman egitimci kisilere. Tutup da onlara ahkam kesmiycem. Bu arada egitimci olmaniza üzüldüm. Egitim verdiginiz cocuklara da uzuldum.Ben anlamadım ki
Konunun hiçbi yerden muhattabı değil konu sahibi
Erkek kardeşi de söz hakkı vermemiş, sen karışma senin çocuğun değil demiş
Hiçbir konuda iddialı olmayı sevmem ama
Eğitim konusunda uzman sayılabilirim bence
Ben yöntemlerini onaylamadım
Ama bu kimin umrunda?
Benim fikrimden kime ne?
Ne yapacagim ya? Sordum sadece. Sosyal hizmetleri arayabilirim evet guzel fikir. Cocuk ellerinden alininca birbirlerine bagirirlar artik.Burada iyi bilen insanlar kardeşiniz ve eşi çok kötü ebeveynler deyince yeğeniniz ile ilgili ne yapmış olacaksınız tam olarak? Bileyim de ona göre yerden yere vurayım ikisini de.
Konu burada 5 yasindaki yegenim. Ben cocuk egitimi ustune konusmak istesem de konuyu hala geline cekmeye calisiyorsun. Bos birisi oldugunu onceki yanitimda d soylemistim troll amca. Sevgisiz buyudugun belli, isin gucun onun bunun konusuna gelip laga luga yapmak. Tamam en komik sensin!Kendi de ne yapabilirim, nasıl yaklaşmalıyım, kardeşime bunun yanlış olduğunu nasıl kırmadan anlatabilirim diye sormamış zaten. Amaç gelin dedikodusuydu, amaca ulaşamayınca sinir yaptı
Tamam inandıkBen genel olarak cocul boyle mi yetistirilir diye sordum konusunda uzman egitimci kisilere. Tutup da onlara ahkam kesmiycem. Bu arada egitimci olmaniza üzüldüm. Egitim verdiginiz cocuklara da uzuldum.
Ne yapacagim ya? Sordum sadece. Sosyal hizmetleri arayabilirim evet guzel fikir. Cocuk ellerinden alininca birbirlerine bagirirlar artik.
Konu burada 5 yasindaki yegenim. Ben cocuk egitimi ustune konusmak istesem de konuyu hala geline cekmeye calisiyorsun. Bos birisi oldugunu onceki yanitimda d soylemistim troll amca. Sevgisiz buyudugun belli, isin gucun onun bunun konusuna gelip laga luga yapmak. Tamam en komik sensin!
Tamam da tavrınıza bakılırsa zaten hepimizden iyi biliyorsunuzBen genel olarak cocul boyle mi yetistirilir diye sordum konusunda uzman egitimci kisilere. Tutup da onlara ahkam kesmiycem. Bu arada egitimci olmaniza üzüldüm. Egitim verdiginiz cocuklara da uzuldum.
Tabi ki bu değil.Kardeşimle farklı ülkelerdeyiz. 2-3 yılda bir görüşüyoruz. Eşini sevmiyoruz, en fazla 15 gün kalıyoruz. Artıyor bile.
5 yaşlarında çocukları var. Çocuk yapmasını istemedikleri bir davranış yapınca çocuğa bağırıyorlar ama öyle böyle değil. Zannediyorlar ki, çocuk bağırınca korkacak yapmayacak. Mesela kardeşim çocuğa bağırıyor, çocuk kardeşime bağlıyor, bu olay çocuk ağlayana kadar devam ediyor. Sonra zavallı çocuk gelip öpüyor. Anne de aynı şekilde. Yani biz çocuğu dövmeden eğitiyoruz, aynısını on kere söylersek anlarlar diye düşünüyorlar. Bu öyle, böyle yüksek sesle bağırma değil, bayağı bağırıyorlar. Bizim moralimiz bozuldu, bağırma diyince ''o bizim çocuğumuz, senin çocuğun yok, sen anlamazsın, seni ilgilendirmez'' diyorlar.
Yeni nesil dayaksız çocuk eğitim modeli bu mu? Üzüldüm.
Niye öyle dediniz ki?Bilmemkaç senede bir 15 gün gördüğünüz yeğeninizin ruh sağlığı için mi endişe ettiniz? Kıyamam
KatılıyorumNiye öyle dediniz ki?
Yeri geliyor sokakta hiç tanımadığımız çocuk, haberde gördüğümüz çocuk, komşunun bağırtısını duyduğumuz çocuk için endişe etmiyor muyuz?
Siz şımartmışsınızdır çocuk anne babasını ondan kızdırıyordur. tek çocuk kadın da psikolog evde öyle olduklarını sanmamİşin kötü yanı keşi çocuklarla çalışan bir psikolog, o bak çocuk böyle yetiştilir demiştir, o da onun gibi yapıyor. Üzücü gerçekten, keşke şahit olmasaydık, çok da akıllı çocuk Bağırmadan anlasa zaten 10 kere bağırtmaz ama anne, baba her gün aynı ses tonunda bğaırıyor.
Evet bağırmaları doğru değilKardeşimle farklı ülkelerdeyiz. 2-3 yılda bir görüşüyoruz. Eşini sevmiyoruz, en fazla 15 gün kalıyoruz. Artıyor bile.
5 yaşlarında çocukları var. Çocuk yapmasını istemedikleri bir davranış yapınca çocuğa bağırıyorlar ama öyle böyle değil. Zannediyorlar ki, çocuk bağırınca korkacak yapmayacak. Mesela kardeşim çocuğa bağırıyor, çocuk kardeşime bağlıyor, bu olay çocuk ağlayana kadar devam ediyor. Sonra zavallı çocuk gelip öpüyor. Anne de aynı şekilde. Yani biz çocuğu dövmeden eğitiyoruz, aynısını on kere söylersek anlarlar diye düşünüyorlar. Bu öyle, böyle yüksek sesle bağırma değil, bayağı bağırıyorlar. Bizim moralimiz bozuldu, bağırma diyince ''o bizim çocuğumuz, senin çocuğun yok, sen anlamazsın, seni ilgilendirmez'' diyorlar.
Olamaz mı? Ben haberlerde istismara uğramış bir çocuk gördüğümde veya ne bileyim bir dizide bile cinsel ya da duygusal istismara uğramış bir çocuk izlediğimde içim sıkılıyor, kafama takılıyor. Hele ki anne olduktan sonra. Bu konuda da bence ortada bariz bir duygusal istismar var. Akli başında kim şahit olsa dert eder bence.Bilmemkaç senede bir 15 gün gördüğünüz yeğeninizin ruh sağlığı için mi endişe ettiniz? Kıyamam
Siz bu konuyu çocuğu düşündüğünüz için açmamışsınız kardeşinizin sevmediğiniz eşini gömmek için açmışsınız.Kardeşimle farklı ülkelerdeyiz. 2-3 yılda bir görüşüyoruz. Eşini sevmiyoruz, en fazla 15 gün kalıyoruz. Artıyor bile.
E sivil toplum kuruluşunda bu işin uzmanları vardır niye onlardan akıl almıyorsunuz? Çünkü dediğim gibi amaç bu değil.Ben çocuklarla çalışan ünlü bir sivil toplum kuruluşunda gönüllü ablayım. Bu eğitimlerde bize öğretilen çocuğa ceza vermemek, azarlamamak vb şeyler vardı.
Ben de iyi bilen insanlara çocuk eğitimini sordum. Z
Bunun yanlış olduğunu siz de biliyorsunuz uyarmak dışında yapabileceğiniz bir şey de yok bunu da biliyorsunuz. Tam olarak sorunuz ne ben onu anlamadım.Kardeşimle farklı ülkelerdeyiz. 2-3 yılda bir görüşüyoruz. Eşini sevmiyoruz, en fazla 15 gün kalıyoruz. Artıyor bile.
Niye öyle dediniz ki?
Yeri geliyor sokakta hiç tanımadığımız çocuk, haberde gördüğümüz çocuk, komşunun bağırtısını duyduğumuz çocuk için endişe etmiyor muyuz?
Tabi ki endişe ediyoruzOlamaz mı? Ben haberlerde istismara uğramış bir çocuk gördüğümde veya ne bileyim bir dizide bile cinsel ya da duygusal istismara uğramış bir çocuk izlediğimde içim sıkılıyor, kafama takılıyor. Hele ki anne olduktan sonra. Bu konuda da bence ortada bariz bir duygusal istismar var. Akli başında kim şahit olsa dert eder bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?