Çocuk eğitimi konusunda uzman ebeveynler

Niye öyle dediniz ki?
Yeri geliyor sokakta hiç tanımadığımız çocuk, haberde gördüğümüz çocuk, komşunun bağırtısını duyduğumuz çocuk için endişe etmiyor muyuz?
Üyenin derdinin çocuğun durumu olduğuna inanmadım açıkçası. Gelinin dedikodusunu yapmaya gelmiş. Şu konuda yazılanların doğru olup olmadığını bir uzmana sormaya gerek yok, aklı olan herkes doğru olmadığını bilir zaten. Konu sahibi ne yapabilirim, nasıl konuşabilirim de demiyor.

Konu sahibinin amacı belli burada .Anneyi sevmiyor .Zaten kendisi de yazmış sevmediğini .Kendince yeterli görmediği anneliginden vurmaya çalışıyor .Kaç senede bir 15 gün görüyormuş çocuğu.Kadin belki konu sahibinin her şeye burnunu sokmasına sınır oldu .Kibarligindan bir şey demedi.Cocuga bağırıyor .Çocuklar zaten eve biri geldiği zaman üstelik de yatılı kalmış kaç gün .Hiç yapmadıkları şeyleri yapiyorlar.Bir de buraya yazarak eline ne gececekki.Evet yanlış desek.Gidip şikayet edip ellerinden mi aldiracak çocuğu ?Ben de çocuk gelişimi uzmanıyım ama ortada duygusal şiddet falan yok .Konu sahibinin yazis tarzından bile belli .Araları bozuk .Kadını eleştirecek bir şey aramış bulmuş .Çocuk yetiştirmek kitaplarda yazan kadar kolay olmuyor malesef.

Eşini sevmeme kısmını anlamadım, kaçırdım herhalde . Herkesin kendini ifade etme, olayları anlatma biçimi farklıdır. Pek takılacak bir şey görmedim burda. Gördüğünü yadirgayip, çocuğa üzülüp dert yanmış gibi geldi bana. Ayrıca böyle bir psikolog da çekiştirilir yani. Düşünüyorum da oğlum için bir çocuk psikologuna danissam ve çocuğa sürekli bağırın böyle böyle yola gelir vs dese topa tutarım onu. Siz tutmaz misiniz?

Konuya en baştan gelini sevmediklerinden girmiş zaten. Gelini sevmedikleri için kardeşini yeğenini üç senede bir görüyormuş.

Bunu konunun başına yazan insanın dürüstlüğünden şüphe ederim ben. Olayı sadece bir taraftan dinliyoruz burada. O yüzden samimiyetine inanmalıyız. Ben inanmadım ona göre yorum yaptım. Siz inanmışsınız ona göre yorum yapmışsınız.

Konunun girişinde kardeşimin eşini sevmiyoruz ve az görmekten çok mutluyuz diye girmiş ya konuya
Ondan bahsediyorum

Size samimi gelmiş olabilir çocuğa üzülmüş olması
Bana da daha çok gelini çekiştirelim istemiş gibi geldi

Hiçbir psikolog sanmıyorum ki çocuğa bağırın desin
Bildiklerimizle yaptıklarımız her zaman aynı olmuyor ama
Bu demek değil ki çocuğa sürekli bağırılsın
Ama 3 yılda 15 gün görülen yeğen veya gelin resmin tamamını göstermiyordur bence
Artı konu sahibinin geline olan önyargısını da eklemek lazım konuları anlatırken

Nasıl duygusal şiddet yok
Çocuk gelişimi uzmanı olduğunuza emin misiniz?

Bagirmak o cocugun ruhunda kapanmayacak yaralar acacaktir korkak ve cekingen içine kapanik bir cocuk olucak ayrıca ilerde annesine babasina bagiracaktir büyük bir ihtimalle.

Bu gibi durumlarda onlara tavsiyeler vermeyi deneyin . Youtube da Beyhan Budak zehirli aileler videosunu yollayin şunu izleyin sonra tekrar düşünün diyin.

Cocugu olmayan bir insana sen ne anlarsin yasamadan bilmiyorsun demek çok saçma. Tabiki aile olmak anne baba olmak bir çocuğun sorumlulugunu almak çok zor ama o cocuk ailesini secmiyor dogma hakkınida kendisi secmiyor. Anne baba olmak için cocuk yapıp sonra zora gelince sadece bagirmak sadece o cocugun gelecegini mahveder.

Otorite elbette olmali bagirmak yerine cezalar verilmeli ve tutarli olunmali. Ben onceden günde 1 saat TV izletiyordum gizli gizli Youtube actiklari için oda kalkti hafta sonu sadece netfilix bakicaklar. Kiyamiyorum diye de cezayi kaldirmicam. Tutarli ve kararli olunuca çocukta çok ise yariyor tabiki ilk denemede olmaz. Sabir ve emek ister.

Bir uzmandan çocuğa bagirmak duygusal şiddet degildiride okudum ya hiç sasirmiyorum artık. Uzman hanim duygusal şiddet nedir?

Bir uzmandan çocuğa bagirmak duygusal şiddet degildiride okudum ya hiç sasirmiyorum artık. Uzman hanim duygusal şiddet nedir?
Cocuga bağırmak duygusal şiddet değildir demedim hanımefendi .Önce yazdığımı iyice bir okuyun ,doğru anlayın sonra yazın .Konu sahibinin giriş cümlesinden anladığım ortada ailevi problem var .Kardeşinin eşini sevmiyor .O yüzden daha sonra yazdıklarına çok takilmadim.Kusur aramış ,bulmuş dedim .Bir de gerçekten düşünse o çocuğu buraya yazarak eline bir şey geçmeyeceğini bilir.Buraya düşüncelerini onaylatmak için yazmış .Çocuğa bağırmak elbette ki doğru değil ama bu konu bana çok inandırıcı gelmedi .

Çocuk,anne babanın MALI değildir.
O,toplumun bir ferdidir.Ve toplum,ona karşı sorumludur.Siddete uğrayıp çaresizce bunu yaşayan her çocuk,görüp,duyup tepkisiz kalan her ferde yarın nefret duyacaktır,bunu hiç dusundunuz mu??

Konu sahibi ne yapayım diye fikrimizi sormamış ki
Bizimle burada çocuğun annesini çekiştirmesinin çocuğa ne faydası olacak?

Çocuk gelişim uzmanı

Nasıl duygusal şiddet yok
Çocuk gelişimi uzmanı olduğunuza emin misiniz?
Eger konu sahibi abartmadan anlatıyorsa tabikide yanlış bir aile tepkisi var ortada .Ama kardeşimin eşini hiç sevmem falan diye giriş yapınca bana çok inandırıcı gelmedi .Benim yazdığım bu .Sanki tek amaç bagciyi dövmek gibi..Aynı sorunu ben de yaşadım çünkü .Konuda kendime değinmek istemedim ama kayınvalide ve görümce benden haz etmezler .Biliyorum.Surekli çocuk bakmamı elestirdiler .Kayınvalide 10 yaşındaki çocuğun eline yenidoğan bebeğimi verip hoplatip ziplatiyordu .Ben elime alınca ayy ayya ayy diyordu .Kızım başkalarının yanında yemek yemiyor .Zaten iştahsız bir çocuk ama ben evde bir şekilde yalnızken yediriyordum.Ve bunu söylediğimde inanmayıp bana yalancı muamelesi yapıp sürekli çocuğa yemek yediremedigimi onu zorlamadigimi iddia ediyorlardı .Asıl bu duygusal şiddet ve konu sahibinden de böyle bir etki aldım .Sanki tek amacı karşı tarafı eleştirmek .Belki çocuk da yabancıların yanindahic davranmadigi gibi davranıyor .Benim gorumcenin yaptığı gibi hiçbir şey demeden gözleri ile elestiriyorsa,ayyy bu çocuk neden böyle diyorsa .Kadın sinirlenip çocuğa bağırıyor olabilir .Belki normalde böyle değiller .

Konu sahibi ne yapayım diye fikrimizi sormamış ki
Bizimle burada çocuğun annesini çekiştirmesinin çocuğa ne faydası olacak?
Burası cekistirme yeri unuttunuz mu,"her türlü kv kp grmc cekistirilir"Gelinler niye cekistirilemiyor:) Not:ben de gelinim,pozitif ayrimciligimiz mi var?

Ben de çocuk gelişimi uzmanıyım ama ortada duygusal şiddet falan yok
?

Kadın sinirlenip çocuğa bağırıyor olabilir ..savunmaniz bumu zaten sinirlenince bagiriyor öyle degilmi.

Sizin dediginiz gibi olsa ne fark edecek aaa halana kizdim sana kustum affet cocugum bumu yani.

Kendinden gucsuz olana gücü yetiyormus iste zavallinin teki cocuguna bagiriyor yahu neyini savunuyorsunuz. Allahim doktor uzman diye guvenip gittiklerimiz ☹

Çocuk gelişim uzmanı
Ben engelli bireylerle çalışıyorum ama bazen buradaki insanlara laf atlnlatmak benim isimden daha zor olabiliyor .Hanımefendi benim yorumum sadece bu olayla ilgili.Kardesimin eşini de hiç sevmem diye başlayan bir konuya ben çok ciddi bakamam .

Konu sahibi 2-3 senede bir 15 gün gördüğü bir çocuk hakkında bir karara varmış ama çocuk davranışları ortama,orada olan insanlara göre degiskenlik gösterebiliyor .Belki o çocuk sadece misafir geldiğinde öyle davranıyor .En yakın örnek benim kızım .Eve biri gelsin .Çocuk huy degistiriyor.Ne saatinde uyur ne yemek yer ne bizi dinler .Misafirler gidince normale döner .insanlar da yapıcı değil yıkıcı malesef.Bir eğitimci olarak değil bir anne olarak yaziyorumki insanlar en yakinlarin bile o an yardımcı olmak yerine ayiplamayi ya da eleştirmeyi tercih edebiliyor .Aaa bu çocuk neden böyle sözleri ile ben denkizima bir kaç kere bağırdım böyle insanların yanında .Ama normalde ne kziim öyle ne de ben bağırmak zorunda kaldım .Bunu söyledim .Bu konu da öyle bir konu olabilir.

Doktor da değilim uzman da değilim .Zaten şimdiki çocuklar doktorlar ,uzmanlar ne biliyor diyen insanlar yüzünden böyle .Gitmezsiniz bir daha o da sizin tercihiniz .Bu durum çok farklı .Akraba kıskançlığından başka bir şey değil .Benim kızım eve bir misagir geldiğinde değişik davranislarda bulunur.Hic yapmadığı şeyleri yapar .Sürekli bagirilmasi ,çocuğun bağırması falan tabiki degisik ama konu sahibinin konuya girişi bana güven vermedi Ben kardeşimin esininde hiç sevmem diye başlayan bir konuyu ciddiye almam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…