Çocuk eğitimi konusunda uzman ebeveynler

Bu forum dilerim şu toksik ve cidden herkesin konusuna salça olan korkunç kadınlardan tez zamanda kurtulur.Biktirdilar yemin ederim yaka silktirdiler artık.Ne biçim insanlarımız siz ya.Ve muhtemelen bunu yazdığım için ben banlanicam.Ama onlar herkesin konusunu sabote ettikleri için ve sırf kötülük kusmaya geldikleri için hicbisi olmicak.Konu sahibi ne yapsın yurt dışında yaşayan kardeşinin evine mi yerlessin.Ya da çok sık goremedigi için aman ne hali varsa görsün mu desin.Tabi bu korkunç kadın tayfasina sorsak neler sıralar.Bence konu açanlar bu kadınların yorum yapmaması için başlıkta belirtsin.Cunku bu kadınların amacı safi kötülük başka bişey değil.Sevgili konu sahibi bence haklısınız.Cocuga bağırmak çocukta korku ve agresiflige neden olur ve güven duygusunu zedeler.İngilizce öğretmeniyim uzun zamandır yapmiorum ama okuldan kalan bilgilerim bunu söyler.Tabi şuan eminim bı çok yeni bilgi ve çocuk yetiştirme tarzı vardır ama hiçbirinin çocuğa sürekli bagirmayi desteklediğini dusunmuorum.Anneniz belki köprü olabilir kardeşinizle aranızda.Ya da çocuk gelişim ve eğitimiyle ilgili okumaları adına önerilerde bulunabilirsiniz.Benim de kardeşim yeğenime bagirsa canımdan can giderdi kesin.

Bende çocuğuma asla el kaldırmıyorum ama zaman zaman sesimi yükseltiyorum. Anne babayız diye taştan değiliz ve malesef kristal çocuk diye tabir edilen yeni nesil çocukları çok inat, huysuz, aksi. Sabır ve tahammül sınırını aşırı zorluyolar. Eğer onların yaptıklarını bizim zamanımızda biz anne babamıza yapsaydık neler olurdu düşünemiyorum. Herşeye rağmen şanslılar.

Ben anlamadım ki
Konunun hiçbi yerden muhattabı değil konu sahibi
Erkek kardeşi de söz hakkı vermemiş, sen karışma senin çocuğun değil demiş

Hiçbir konuda iddialı olmayı sevmem ama
Eğitim konusunda uzman sayılabilirim bence
Ben yöntemlerini onaylamadım
Ama bu kimin umrunda?
Benim fikrimden kime ne?
Ben genel olarak cocul boyle mi yetistirilir diye sordum konusunda uzman egitimci kisilere. Tutup da onlara ahkam kesmiycem. Bu arada egitimci olmaniza üzüldüm. Egitim verdiginiz cocuklara da uzuldum.
Burada iyi bilen insanlar kardeşiniz ve eşi çok kötü ebeveynler deyince yeğeniniz ile ilgili ne yapmış olacaksınız tam olarak? Bileyim de ona göre yerden yere vurayım ikisini de.
Ne yapacagim ya? Sordum sadece. Sosyal hizmetleri arayabilirim evet guzel fikir. Cocuk ellerinden alininca birbirlerine bagirirlar artik.
Kendi de ne yapabilirim, nasıl yaklaşmalıyım, kardeşime bunun yanlış olduğunu nasıl kırmadan anlatabilirim diye sormamış zaten. Amaç gelin dedikodusuydu, amaca ulaşamayınca sinir yaptı 🙄
Konu burada 5 yasindaki yegenim. Ben cocuk egitimi ustune konusmak istesem de konuyu hala geline cekmeye calisiyorsun. Bos birisi oldugunu onceki yanitimda d soylemistim troll amca. Sevgisiz buyudugun belli, isin gucun onun bunun konusuna gelip laga luga yapmak. Tamam en komik sensin!

Ben genel olarak cocul boyle mi yetistirilir diye sordum konusunda uzman egitimci kisilere. Tutup da onlara ahkam kesmiycem. Bu arada egitimci olmaniza üzüldüm. Egitim verdiginiz cocuklara da uzuldum.

Ne yapacagim ya? Sordum sadece. Sosyal hizmetleri arayabilirim evet guzel fikir. Cocuk ellerinden alininca birbirlerine bagirirlar artik.

Konu burada 5 yasindaki yegenim. Ben cocuk egitimi ustune konusmak istesem de konuyu hala geline cekmeye calisiyorsun. Bos birisi oldugunu onceki yanitimda d soylemistim troll amca. Sevgisiz buyudugun belli, isin gucun onun bunun konusuna gelip laga luga yapmak. Tamam en komik sensin!
Tamam inandık 😉

Tamam da tavrınıza bakılırsa zaten hepimizden iyi biliyorsunuz
Eğitimci fikri aramıyor musunuz?
Benim ve belirttim işte
Hani ahkam kesmeyecektiniz eğitimci olanlara?
Size tam olarak ne lazımdı?

Öğrencilerime üzülme konusuna gelince buyrun şu kenarda üzülmeye devam edin 👉👉👉👉👉❌

evet çocuk yetiştirme tarzları söylediğinize göre çok yanlış. fakat sorduğunuz soru saçma geldi bana, çünkü kimsenin bunu onaylayacağını sanmıyorum. hiç bir uzman çocuklarınıza bağırıp çağırın demez, buradakiler de evet çocuk yüksek sesle bağırarak eğitilir artık moda bu demeyeceği gibi. ama kardeşiniz size söz hakkı vermedikçe elinizden hiçbir şey gelmez.. yani yanlış olduğunun farkındasınız biz de olsak ters gelirse farkına varırız. ama sonuç..

Kardeşimle farklı ülkelerdeyiz. 2-3 yılda bir görüşüyoruz. Eşini sevmiyoruz, en fazla 15 gün kalıyoruz. Artıyor bile.

5 yaşlarında çocukları var. Çocuk yapmasını istemedikleri bir davranış yapınca çocuğa bağırıyorlar ama öyle böyle değil. Zannediyorlar ki, çocuk bağırınca korkacak yapmayacak. Mesela kardeşim çocuğa bağırıyor, çocuk kardeşime bağlıyor, bu olay çocuk ağlayana kadar devam ediyor. Sonra zavallı çocuk gelip öpüyor. Anne de aynı şekilde. Yani biz çocuğu dövmeden eğitiyoruz, aynısını on kere söylersek anlarlar diye düşünüyorlar. Bu öyle, böyle yüksek sesle bağırma değil, bayağı bağırıyorlar. Bizim moralimiz bozuldu, bağırma diyince ''o bizim çocuğumuz, senin çocuğun yok, sen anlamazsın, seni ilgilendirmez'' diyorlar.

Yeni nesil dayaksız çocuk eğitim modeli bu mu? Üzüldüm.
Tabi ki bu değil.
Fiziksel olmasa da psikolojik ve duygusal şiddet uyguluyorlar
Çocuk nasıl baskı altındaysa kırılsa da korksa da üzülse de gelip öpüyormuş annesini. Yazık ya...

Geçen hastanede sıra bekliyordum çıkış kapısında. 5 6 yaşlarındaki bir çocuk dışarı yürümeye başladı. Annesi montsuz çıkma zaten hastasın dedi. Aslında amaç iyi. Çocuk daha da üşümesin. Babası çocuğun montuyla peşinden gitti. Zannettim giydirecek. Montla çocuğa bir vurdu. Kırbaç sesi gibi yankılandı. Anne hışımla koştu peşlerinden. Yine babaya kızacak zannettim ama çocuğu kolundan tuttuğu gibi içeri fırlattı. Çocuk zaten hasta... yazık değil mi ya nasıl buruldu çocuk kıyamadım sarılasım geldi.

Sabredemeyecekseniz çocuk yapmayın yahu. Zorla mı? Herkes üremek zorunda mı?

Bu gece ne zaman kafamı yastığa koysam bebeğim ağladı. Sensörü var gibi. Şu an oturuyorum ağlamıyor. Ama kafamı koysam ağlayacak. Nasıl denk getiriyor bilmiyorum. En son dedim ki özür dilerim annecim yatmış bulundum bak hemen kalkıyorum ağlama. Sonra dedim ki bebeğin ne suçu var gazı var ki ağlıyor.

Böyle çocuk yetiştirilmez.

Bilmemkaç senede bir 15 gün gördüğünüz yeğeninizin ruh sağlığı için mi endişe ettiniz? Kıyamam 🙄
Niye öyle dediniz ki?
Yeri geliyor sokakta hiç tanımadığımız çocuk, haberde gördüğümüz çocuk, komşunun bağırtısını duyduğumuz çocuk için endişe etmiyor muyuz?

Niye öyle dediniz ki?
Yeri geliyor sokakta hiç tanımadığımız çocuk, haberde gördüğümüz çocuk, komşunun bağırtısını duyduğumuz çocuk için endişe etmiyor muyuz?
Katılıyorum💙ben yeryüzünde ki tüm cocuklar icin her gece dua edip yatıyorum. Üstelik bu kişi hala. Bagirmakla sindirilen çocuk ilerde höt dendiğinde hakkıni savunamaz. Ama ordaki durumu bilemem çünkü cocuklar misafir geldiginde bambaska birine dönüşüyor.üstelik anne baba da herhangi bir sebepten etkilenmis ve gereksiz gerilmiş olabilirler. Yani bu bağrışma geçici olabilir 🤔 yani inşAllah diyelim.insAllah normalde boyle degildirler.

İşin kötü yanı keşi çocuklarla çalışan bir psikolog, o bak çocuk böyle yetiştilir demiştir, o da onun gibi yapıyor. Üzücü gerçekten, keşke şahit olmasaydık, çok da akıllı çocuk Bağırmadan anlasa zaten 10 kere bağırtmaz ama anne, baba her gün aynı ses tonunda bğaırıyor.
Siz şımartmışsınızdır çocuk anne babasını ondan kızdırıyordur. tek çocuk kadın da psikolog evde öyle olduklarını sanmam

Kardeşimle farklı ülkelerdeyiz. 2-3 yılda bir görüşüyoruz. Eşini sevmiyoruz, en fazla 15 gün kalıyoruz. Artıyor bile.

5 yaşlarında çocukları var. Çocuk yapmasını istemedikleri bir davranış yapınca çocuğa bağırıyorlar ama öyle böyle değil. Zannediyorlar ki, çocuk bağırınca korkacak yapmayacak. Mesela kardeşim çocuğa bağırıyor, çocuk kardeşime bağlıyor, bu olay çocuk ağlayana kadar devam ediyor. Sonra zavallı çocuk gelip öpüyor. Anne de aynı şekilde. Yani biz çocuğu dövmeden eğitiyoruz, aynısını on kere söylersek anlarlar diye düşünüyorlar. Bu öyle, böyle yüksek sesle bağırma değil, bayağı bağırıyorlar. Bizim moralimiz bozuldu, bağırma diyince ''o bizim çocuğumuz, senin çocuğun yok, sen anlamazsın, seni ilgilendirmez'' diyorlar.

Evet bağırmaları doğru değil
Peki sizi ilgilendiren yanı ne bunun
Ben de halayım, öyle bilmem kaç yılda 15 gün yeğen gören bir hala da değilim, bizzat doğumlarının bakımlarının yetiştirilmelerinin güvenliklerinin anne-baba talebiyle içinde yer almış 3 çocuk halasıyım, bir gün olsun burnumu anne-babanın davranışlarına sokmadım, böyle bir haddim yok
Siz sordunuz biz de söyledik dedikodu yapmaktan başka ne elde ettiniz
Ayyy çok yanlışlaaaar dedik de ne oldu
Ha kendiniz doğurur doğru yanlış nedir diye sorarsınız anlarım da başka bir ana-baba üzerinde hiçbir yaptırımınız yok
Ona buna sarıp banlandınız, yakında kardeşiniz ve sevmediğiniz eşindende ban yer rahatlarsınız

Bilmemkaç senede bir 15 gün gördüğünüz yeğeninizin ruh sağlığı için mi endişe ettiniz? Kıyamam 🙄
Olamaz mı? Ben haberlerde istismara uğramış bir çocuk gördüğümde veya ne bileyim bir dizide bile cinsel ya da duygusal istismara uğramış bir çocuk izlediğimde içim sıkılıyor, kafama takılıyor. Hele ki anne olduktan sonra. Bu konuda da bence ortada bariz bir duygusal istismar var. Akli başında kim şahit olsa dert eder bence.

Konu sahibi ucmussun ama geri donup okursun herhalde. Şahit olduğun şeyler hiç hoş değil. Bildiğin duygusal istismar yaşatıyorlar çocuğa. Ki bunu yapan annenin psikolog olması daha da acı. Hangi ekolu takip ediyormuş hanfendi acaba? Hayır hepimiz insanız bazen yorgunlukla, sinirlerimize hakim olamayıp ses yukseltebiliriz çocuğa ama bunu doğru kabul edip yetiştirme tarzi haline getirmek çok yanlış. Ha siz ne yapabilirsiniz, üzgünüm ama hiçbir şey. Erkek kardeşiniz de karısı da iletişime açık insanlar gibi durmuyorlar. Belki sakin bir anında yengeyle konuşmayı ve bu Şekilde nasıl bir kazanım vermeyi hedefledigini sorabilirsiniz . Hani mesleki konusma gibi. Sonuç çıkar mı bilmem ama elinizden gelen sadece bu olabilir

Evet bağırmak özellikle sürekli oluyorsa çok yanlış ve zedeleyici bir davranış ama maalesef zor engellenen bir huy. Ben çocuk psikolojisi üzerine çalışan biriyim ve bağırmanın hiç haklı bir yönünü göremiyorum ama bazen ben de bağırıyorum kendimi tutamayıp. Yani insan her doğruyu uygulayamayabiliyor her zaman. Ayrıca benden size tavsiye, sinirli birine o an "bağırma, şunu yapma" vs derseniz geri teper çünkü o öfke halinde kimse "aa haklısın hemen susayım." demez. Gerçekten yeğeninizi düşünüyorsanız sakin bir zamanda konuşun anne babasıyla yargılayıcı olmadan.

Ama verdiğiniz cevaplardan benim anladığım siz de ebeveyn olduğunuzda çok farklı olmayacaksınız bu çiftten çünkü çok agresifsiniz.

Siz bu konuyu çocuğu düşündüğünüz için açmamışsınız kardeşinizin sevmediğiniz eşini gömmek için açmışsınız.

Ben çocuklarla çalışan ünlü bir sivil toplum kuruluşunda gönüllü ablayım. Bu eğitimlerde bize öğretilen çocuğa ceza vermemek, azarlamamak vb şeyler vardı.
E sivil toplum kuruluşunda bu işin uzmanları vardır niye onlardan akıl almıyorsunuz? Çünkü dediğim gibi amaç bu değil.
Ben de iyi bilen insanlara çocuk eğitimini sordum. Z

Bunun yanlış olduğunu siz de biliyorsunuz uyarmak dışında yapabileceğiniz bir şey de yok bunu da biliyorsunuz. Tam olarak sorunuz ne ben onu anlamadım.

Niye öyle dediniz ki?
Olamaz mı? Ben haberlerde istismara uğramış bir çocuk gördüğümde veya ne bileyim bir dizide bile cinsel ya da duygusal istismara uğramış bir çocuk izlediğimde içim sıkılıyor, kafama takılıyor. Hele ki anne olduktan sonra. Bu konuda da bence ortada bariz bir duygusal istismar var. Akli başında kim şahit olsa dert eder bence.
Tabi ki endişe ediyoruz
Ama konunun girişinden bile hiçbir yapıcı amacı olmadığı belli değil mi?
Eşini sevmiyor olmak çocuk eğitimiyle ne alaka mesela?

Kaldı ki anlatılan şeyler zaten kimsenin en doğru yöntem diyeceği şeyler değil
Ne yapabilirim gibi bir soru da sormamış konu sahibi
Benim aldığım enerji tamamen kardeşin psikolog olan karısını çekiştirelim istiyor
Konunun gerçekten çocuk olduğu samimiyetine inanmadım doğrusu

Konu gerçekten çocuk bile olsa anne/babası seni ilgilendirmez dedikten sonra yapılabilecek ne var ki?

Yurtdışında yaşansa bu olay muhtemelen devlet olaya el atardı.
psikolojik danışman bir anne olarak bağırmanın tamamen yanlış olduğunu söyleyebilirim. Ha benim bağırdığım olmuyor mu? oluyor. Çocuk yanlış yaptığında anne baba doğru iletişimde dönüt vermezse çocuk yanlış yaptığını bilmez. Anne baba bağırarak iletişim kurarsa çocukta o iletişimi öğrenir. Hayatı boyunca bağırmayı iletişim şekli olarak kullanır. Endişenizde haklısınız fakat gözlemlediğiniz süre kısıtlı. Anne sizi sevmiyorsa sizi gördüğü için sinirlenip bu öfkeyi çocuğa yansıtıyor olabilir. Belki normalalde iletişim şekilleri o değildir.

Back
X