cocuk egitimi

GKBN1987

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mart 2014
246
60
28
7 ve 5 yasinda kizlarim var, onlara simdiden düzenli temiz olmalarini bastir bastira ögretmem normal mi? Yoksa aman cocuk, dagitir, oynar toplar diye rahat mi olmam lzm? Mesela diyorum aldigniz esyayi yerine koyun. Oynadigniz oyuncagi toplayip yerine koyun falan. Daginikligi hic sevmiyorum, öyle olsunlar istemiyorum. Bi yandanda bu tutumum asiri mi yoksa biraz serbest mi birakmam lzm.

Aşırısına kaçıp çocukları kısıtlamadıktan sonra normal bence. Oyuncakları dağıtıp oynayabilirsiniz ama sonrasında sizin toplamanız gerekiyor gibi konuşabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum.

Yaşları itibariyle normal ama sıkmadan yapmaya çalışın yinede. Ne bileyim 'kim önce toplarsa oyuncaklarını,o dondurma yiyebilir'vb cümlelerle teşvik etmeyi deneyin,ikisi arasında bir yarışma gibi,kazanan ödülü önce alsın. Benim kızim 33 aylık,ben bu şekilde yapiyorum bazen ,mesela müzik dinleyip dans edeceğiz ama oyuncaklar dağınık, kızıma 'ama oynayamayız ki baksana hep oyuncaklar yerlerde kalmış, basarsak düşeriz,hadi toplayalım'diyorum,beraber topluyoruz. 1 saat sonra yine dağılıyor ama en azından dans etmek yada bisiklete binmek istiyorsa toplamamız gerektiğini biliyor.

Back
X