Çocuk Evliliği Kurtarır Mı ?

Dumadumadum

Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.342
39
108
İstanbul
Yapılan bir araştırma, birçok çiftin yeterince hazır olmadıkları ve bilgi sahibi olmadıkları halde sadece olması gerektiği için çocuk sahibi olduklarını gösteriyor.

Anne-baba olmak çok fazla sorumluluk, hazırlık, bilgi ve fedakarlık istemektedir. Anne-baba olmak, çok ciddi hazırlık gerektiren bir durumdur.

Her şeyden önce çiftlerin çocuk sahibi olmadan önce evliliklerinin sağlıklı bir şekilde yürüdüğünden emin olmaları gerekir. Çocuğun olması demek kötü giden bir evliliğin kurtarıcısı demek değildir. Çiftlerin çok iyi bir evlilik hayatının olması gerekir. Çocuğu bir karmaşa içinde dünyaya getirmemeleri gerekir. Çocuk ile birlikte tüm düzen değişecektir bu sebepten kesinlikle hazır olmak gerekir.

Özellikle çalışan çiftler için çocuklarının olmasıyla beraber zamanının ve enerjisinin büyük bölümünü onunla geçireceğini düşünürsek mesleklerinde istedikleri yere ulaşmaları için bir engel olacaktır. Çocuk emek ister ve zamanınızın büyük bölümünü alır. Aynı zamanda bütçenizde de değişiklikler olacaktır. Bütün bunları göz önüne alıp, kendinizi tam olarak hazır hissettiğinizden emin olduktan sonra çocuk sahibi olmaya karar vermeniz tavsiye edilir.

Evet sizce çocuk evliliği kurtarır mı ? Buyrun tartışalım

Çocuk evliliği kurtarır mı?Bence bu kişiye göre değişir.Eğer erkek açısından düşünürsek gerçekten çocuğu olduktan sonra evine bağlanan örnekleri de gördüm,çocuğu olduğu halde eve girmeyen erkek te gördüm,tamamen kişisel birşey yani.
Ama yukarıdaki araştırmalara bakılırsa türkiye de evli çiftlerin en az % 80 lik kısmının çocuk sahibi olmaması gerek bence.Çünkü çoğumuz böyle bir alt yapıya sahip değiliz malesef.Ben ilk bebeğimi evlendikten 5 sene sonra doğurdum ancak hazır hissettim kendimi.İnşallah şimdi 2.bebeğimi kucağıma alıcam ama gerçekten zor zanaat...

Son düzenleme:
Burada da çok şahit oldum kurtarmadığına...

Çocuk kavgalı evliliklerin şiddet barındıran hakaret saygısızlık barındıran evliliklerde araç olarak kullanılıyor.

Sanılıyor ki çocuk yapınca evlilik düzelir rayına oturur ,hatalı olan eş düzelir .

Yok öyle birşey.Çocuk olunca sihirli değnek değmiş gibi olmaz hiçbirşey.

cocuk evliliği kurttarmaz..
sahsım adına geleceğin babasını ve eşini yetiştiriyorum.
göz önünde ki örnek babası olmasını istemediğimden boşandım..
he görüşmüyor mu babasınla
tabi ki görüşüyor.
ama artık babası oğlumun yanında bana hakaret etmiyor edemiyor öyle bir hakkı yok..
ve oğlum suan cok mutlu huzurlu..

Evet bizlere erkek annelerine bu konuda çok görev düşüyor.

İyi birer eş iyi birer baba adayı yetiştiriyoruz hayırlısıyla

en kızdıgım kotu giden bir evlilikte cocuk yapılması kurtarır diye olurmu boyle birsey cocuk oldu diye o adam bana eve baglancaksa hic baglanmasın ayrılalım daha iyi bazen goruyoruz adam cocugu var diye ayrılmıyor fakat evdeki karısımı arkadasımı belli degil ne hesap verir ne tam bir aile ortamı olusur cocuklar buyudukce bu durumun farkına varır zaten boylesi daha kotu.. insanların evliliklerinin oturmasını beklemeden cocuk yapmalarıda iyi degil evlenir evlenmez hamile kalanlar var eviligin temel amacı cocuk yapmak degil bence ilk once sevdigin adamla veya kadınla birlikte yasamak asıl sebep sonrasında evliligin sorumlulugunu alıp cocuk icin iyi bir ortam sagladıktan sonra bu kararı vermek lazım insanlar cok bilincsiz kendi egoları tatmin olsun diye cocuk yapıyorlar senin dunyaya getirdigin cocuk o kadar onemliki belki kotu yetiştirdigin icin cok fazla hayatı olumsuz etkileyecek veya cok iyi yetiştireceksin ve cok faydalı olucak o nedenle sırf olsun diye cocuk yapılmaz bir hayat bir insan bu kucumsenmemeli ve evliligi kurtarmak adına cocuk yapmak bencillikten baska birsey degil..

bence hayır
hatta burda okudugmuz kadarıyla ve benim yaşadıgım kadarıyla
düzgün giden evliliklerde bile dogum sonrası bi kargaşa oluşuyor çocuga alışmak logusalık vs sebepler yetiyor zaten
heleki kötü giden bi evlilige bu unsurlarda eklenirse sonu mahkeme salonu
herşey vaktinde güzel arkadaş
kendinden ve kocandan eminsen o zaman çocuk olur ama şüphen varsa hiç düşünme bile

çocuk araç değildir
kötü giden evliliği düzeltmek için çocuk yapılmaz. yapılsa da hiçbir şeyi değiştirmez ve en çok zarar alan çocuk olur.
iyi giden evliliğe -maddi manevi şartlar uygunsa, her 2 taraf da istiyosa vs- sen ve ondan, sizden minik meyveniz getirilebilir.
lütfen çocukları bi şeyde araç olarak kullanmak için dünyaya getirmeyelim (kardeşe ilik nakli vs hariç)

Çocuk evliliği kurtarıyor teorikte.Fakat uygulamada öyle değil..Erkeklerde çocuk yapma fikri gitmeyi veya ayrılığı kafasına koymuş bir kadını eve bağlama yöntemlerinden biridir.Geçici olarak iyi ve anlayışlı bir eş gibi görünme taktiğiyle önce kadın ikna edilir.Sonrasında hamile kalır ve çocuğun doğmasıyla eski düzene geri dönülür.Hatta çocuk bakımı,yetiştirilmesi,ev işleri vs.konusunda anlaşmazlıkların en büyük sebebidir.Benim etrafımda gördüklerimin özeti bunlar.Evliliği kurtarıyor gibi görünme sebebi de kadınların çocuklarını babasız yetiştirmek istememelerinden kaynaklanıyor genel olarak.Kadınlar kolay kolay yuvasını bozamıyor.Dizini büküp evliliğini devam ettiriyor mecburen.

Bu kadınlarda daha sık diye düşünmekteyim şahsen

can kurtaran mı ki bu evliliği kurtarsın
bana kalırsa cocukları böyle hassas konuların belirleyicisi olarak düşünmek bile hata.
iyi giden bir evlilikte çocuk hiç şüphesiz evin neşesi,huzurudur.
kötü giden bir evlilikte ise kişilerin evlada bakış açısına göre değişir.

Bence çocuk evlilik kurtarmak bir yana başlı başına boşanma sebebi.
Çocuk olmadan önce herşey güllük gülistanlıkken artan sorumluluk, bu sorumluluğun genelde kadına yüklenmesi, eskisi gibi sosyal hayata devam edememeler filan derken ipler kopabilir.
Bence herkes önce evliliğinden emin olmalı, herşeyi yerli yerine oturtmalı ve ondan sonra çocuk sahibi olmalı.
Elbette çocuk sahibi olmak dünyanın en güzel şeyi, ben bebek sahibi oldum ama çok pişman oldum diyebilecek biri olduğuna inanmıyorum. Ama eşler arasındaki elektriği ve iletişimi, aileye çocuğun katılmasının olumsuz etkilediğini düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…