Çocuk gelin değil, pedofili!

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.739
12.318
298
İstanbul
Çocuk gelin değil, pedofili denmesini istiyoruz. Bunun karşısında savaşmalıyız!

“13 yaşında, herkes okula giderken 30 yaşında bir adamla evlendirildim. Şahsı gördüğümde sanki benim babam gibi geldi. Yanına yaklaşamıyordum, gece olduğunda çok korkuyordum, odasına bile giremiyordum. Cinsel ilişkiyi bile bilmiyordum.” (VAN-AYNUR)

“15 yaşında evlendim. Korkunç bir şey. Kız istendiği zaman derler ki yaşı küçük olsun, eğitelim. Mesela ben erkeklerin önünde ayağa kalkıldığını bilmiyordum. Bilmediğim için ilk tokadımı yedim. 16 yaşımda oğlumu kucağıma aldım. 23 yaşındaydım, eşim vefat etti. Hayatımda değiştirmek istediğim tek bir şey var, o da babam.” (DİYARBAKIR -ZEHRA)

“10 yaşında gelin gittim Gaziantep’e. Fırına giderken çocuklar beni kovalar, ‘Küçük gelin’ diye bağırırlardı. Kaynanam döverdi. Ekmek vermezdi. Ekmek yaparken karnıma bıçak soktu. Sonra kapıyı kilitleyip çıktı.” (MERSİN-FATMA)

uys23.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
AĞRI

“6’ncı sınıftayken bir arkadaşımız vardı, derslerinde gayet de başarılıydı. Birkaç hafta okula gelmedi. Yanına gittiğimizde parmağındaki yüzüğü gösterdi. Çok üzüldük. Kendisi de istemiyordu ama ailesi 10 bin TL karşılığı kızlarını 70 yaşındaki bir adama satmıştı. 14 yaşındaydı. Birkaç sene sonra ailesini gördüm, “Kızımız ilk doğumunda çok kan kaybetti şu an ölüm döşeğinde” dediler. Ailesi o kadar pişmandı ki, anlatamam. O durumdan kurtuldu. Geçen sene de babası sürekli aramasına rağmen kız bir türlü telefonu açmıyordu. Merak edip yanına gittiğinde kızını dövülmüş bir şekilde sokağın ortasında buldu. Adamın kızı burada, tekrar evlendirmek istiyor.”

KIRIKKALE

“14 yaşındayken babam beni kardeşinin çocuğuyla nişanladı. Ameliyata giriyordu, ‘Ölür kalırsam kız size emanet’ demiş. Onlar da geldiler istediler. Ama ben okumak istiyordum. Üniversite sınavlarına girdim, kazandığımı evlendiğim gün öğrendim. 17 yaşındaydım. Evlendikten sonra eşimin ailesi başımı kapatmaya çalıştı. Alışık değildim ama mecbur kaldım.”

HAKKARİ

“Babam öldüğünde 14 yaşındaydım. Amcalarım 2 bin 500 TL başlık parası karşılığı hiç görmediğim bir kişi ile evlendirdiler. Kocam öldü, 6 çocukla ortada kaldım. Bize Kaymakamlık ve hayırseverler baktı. Onlar da daha sonra ellerini çekti. Mecburen çareyi kuma olarak başkasıyla evlenmekte buldum.”

Henüz 11 yaşında olan gelin Ghulam kendinden en az 40 yaş büyük olan kocası Muhammed'le düğünlerine gelen davetlileri selamlıyor. Küçük kız öğretmen olmayı hayal etmişti. Ama artık bir adamın üçüncü eşi.
ABD'li serbest fotoğrafçı Stephanie Sinclair tarafından çekilmiş olan fotoğrafta küçük çocuğun gözlerindeki acı ve dram tam olarak okunabilir. Afganistan'daki çocuk gelinlerin dramını gözler önüne seren fotoğraf "UNICEF 2007 Yılının Fotoğrafı" yarışmasında birinci oldu...
uyt1k.jpg

Ordu'da 13 yaşındayken okuldan alınarak başlık parası karşılığı ile evlendirilen ve 16 yaşında anne olan Hatice Yılmaz, şiddet gördüğü eşinin evi terk etmesi sonucu 3 çocuğu ile ortada kaldı. Hatice ortaokul öğrencisiyken okuldan alındı ve işin en kötü noktası ''40 yaşında bir adam ile evlendirildi!''
Evet ortaokul öğrencisi küçücük bir kız çocuğu ile evlenen bir adam. Sokakta aramızda dolaşan, küçük çocuklara eğilimi olan bir sapık...
Ve maalesef o adam hala aramızda, bizim çocuklarımızla aynı havayı teneffüs ediyor! Bir diğer dikkat çekilecek nokta, ortaokul öğrencisi küçük bir çocuğun nasıl resmi nikah ile evlendirilebildi... Ona da çok şaşmamak lazım. çünkü yaş büyütmek sandığımızdan çok daha kolay olsa gerek.. Babası Hatice'nin yaşını bir mahkeme ile büyütmüş ve kızını 40 yaşında ki bu adama para karşılığında satmış...Pardon evlendirmiş.
cocuk_yasta_evlendirildi_cocuklariyla_ortada_kaldi13629985930_h1000385.jpg

Araştırmaya göre Türkiye’de her 3 gelinden biri çocuk yaşta evleniyor. Sadece kadınlar değil nüfusun yüzde 28’i çocuk yaşta evleniyor. Araştırmada UNICEF raporlarına göre dünya genelinde 25-49 yaşları arasında 400 milyon kadının, çocuk yaşta evlendirildiğinin de altı çizildi.

'Çocuk gelinler'in başlarından geçen ilginç olaylara da yer verilen araştırmaya katılan kadınlardan birinin: "İlk gece hastanelik oldum. O, 70 yaşındaydı ben 13 yaşındaydım. Ona çocuklarıyla birlikte ben de baba diyordum daha sonra kumam beni uyararak, ismiyle hitap etmemi istedi fakat bunu yapamayınca 'şişşt' diye seslenmek zorunda kaldım" şeklindeki sözlerinin 'çocuk gelinler'in durumunu en iyi anlatan örneklerden biri olduğu belirtildi.

çok güzel bir konuya deyinmişsiniz öncelikle teşekkürler
türkiyenin en derin yarası çocuk gelinler
bir çare bulunmalı belki biz burada konuşurken bile çocuklar istemedikleri adamlarla evlenip daha cinsellik nedir bilmeden belkide regl olmadan zorla beraberliğe itililiyor
artık bu yara kapanmalı diye düşünüyorum
çok üzülüyorum

Niğde'de çocuk gelin dramı: İlkokulda nişan 11'inde evlilik...

Niğde’de çocuk yaşta evliliklerin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirten Sosyolog Bülent Kara, pilot bölge seçilen Bor ilçesinde çocuk yaşta evliliklerle mücadele için başlatılan projenin, İl Sağlık Müdürlüğü’nün desteğini çekmesiyle askıya alındığını söyledi.

Uzmanlar, çocuk gelin vakalarının son yıllarda Niğde merkeze doğru yayıldığı, devlet yetkililerin de duruma göz yumduğu uyarısında bulunuyor. Karakaş’ın Dündarlı’da konuştuğu kadınlar da şikayetçi: “Bassınlar cezayı bakalım bir daha oluyor mu?”

Köyün genç erkekleri, belediye başkanının 22 yaşındaki oğlunu, 14 yaşındaki kızla nişanladığını, 8. sınıfta okuyan neredeyse bütün kızların nişanlı olduklarını anlatıyorlar. Ama daha yaşlı olan bir başka erkek, çocuk yaşta evlendirilmeyen kız çocuklarının çok az olduğunu vurgulamak için; “Bir tane 17 yaşında vardı, ben sattım” diyor. Köyün erkekleri, “Kız evlendirmek” yerine “satmak” fiilini kullanıyor: “Okul bitince kızlar satılıyor, köyün usulü böyle…”

çok güzel bir konuya deyinmişsiniz öncelikle teşekkürler
türkiyenin en derin yarası çocuk gelinler
bir çare bulunmalı belki biz burada konuşurken bile çocuklar istemedikleri adamlarla evlenip daha cinsellik nedir bilmeden belkide regl olmadan zorla beraberliğe itililiyor
artık bu yara kapanmalı diye düşünüyorum
çok üzülüyorum

Maalesef öyle, ben teşekkür ederim. :16::34:

Ne yapabiliriz? Var mı çözümünüz?

Evet her bir hikaye çok feci, korkunç. Ama böyle okuyup kendimi kötü hissetmekten başka hiçbir şey yapamıyorum.
Siz ne yapıyorsunuz? Herhangi bir şey yapabilen birileri var mı? Bunu konuşalım. Ne yapılabilinir?

"Pedofiliye savaş açtık!"

Geç kaldık, orası ayrı bi mevzu ama en azından bu illetin adını koymak bile önemli. Şimdiye kadar çocuklarla evlenmenin adı gelenekti, töreydi, adetti. Bu memlekette hastalığın adı yıllarca gelenek oldu. Hatta sünnet oldu. İslam peygamberinin yaptığı evlilik örnek oldu, izin oldu. Muhammed Ayşe ile evlendiğinde, Ayşe hakikaten dokuz yaşında mıydı? Arap aleminin bu dokuz yaş bilgisi ile bir derdi olduğunu sanmıyorum ama son zamanlarda bizde, Ayşe'nin aslında evlendiğinde on sekiz yaşında olduğu söylenmeye başlandı. Bir hesap hatası yapılıyormuş meğer.

Eğer kendine "ama koskoca peygamber bile dokuz yaşındaki bir çocukla evlenmekte sakınca görmemiş ben mi göreceğim?" diyerek olur veren arsızların elinden bu din iman sünnet bahanesini almaya faydası dokunacaksa, lütfen böyle bir hesap hatası yapıldığı kabul edilsin, ispat edilsin. Öyle bir hale geldik ki, çocukların canını kurtaracak her türlü yardım makbul, mantıklı, makul.

Çocuk tecavüze uğruyor, rızası var. Çocuk bildiğin mal gibi parayla satılıp kazık kadar adamlara eş diye pazarlanıyor, yine rızası var. Delirmemek elde değil. Dalga geçsen olmuyor, küfretsen olmuyor, isyan etsen olmuyor. El kadar çocukları KADIN olarak kabul eden milyonlarca insan yaşıyor bu memlekette. Bir kız çocuğunun regl olması onu eş diye almak isteyenin sapıklığını kapatıyor. Çünkü zaten o çocuk artık çocukluktan çıkmış oluyor. Bu kafaya göre o çocuk, artık bir çocuk değil, kadın. Dolayısıyla ortada bir hastalık yok, ortada bir rezillik yok. Ha yaş farkı olabilir, canım ne olacak? Erkek dediğin zaten kadından büyük olur vs vs.

Pedofiliye savaş açtık. "Hem kadın hem de çocuk, on ikisinde ana.."

Dila Karam

Evet her bir hikaye çok feci, korkunç. Ama böyle okuyup kendimi kötü hissetmekten başka hiçbir şey yapamıyorum.
Siz ne yapıyorsunuz? Herhangi bir şey yapabilen birileri var mı? Bunu konuşalım. Ne yapılabilinir?

Kendimizi kötü hissedebiliyorsak ve hissettirebiliyorsak durumun farkındayız demektir.
Ben ne mi yapıyorum, çok daha fazla kişinin bu konuda bilinçlenmesini ve vicdan azabı çekmesini istiyorum.
İleride dediğiniz gibi daha göze dişe değecek faaliyetler de yapmayı yapmayı isterim.
Tüm kadınlarımız yapmalı hatta.:31:

Son düzenleyen: Moderatör:

bunu paylaşmak okuyan insanların etrafında bu tarz bir olay varsa ve onu bu yazılarla düşündürüp,bunıun sapıklık olduğuna onu inandırabiliesek,onu hiç olmazsa harekete geçirebilirsek,bu bile önemlidir. kıyıya vurmuş deniz yıldızlarından birini denize tekrar atıp yaşama kavuşturan o kişi gibi. birini bile. bu çok önemli.
ve işte bu yüzden bu konu olmalı. evet okuyacağız,kötü olacağız ama bunu insanların gözüne gözüne sokacağız. bu site en çok okunan ,,üyesi olan sitelerden biri.
işte bu yüzden bu paylaşımlara devam edeceğiz

Son düzenleme:

Eğer kendine "ama koskoca peygamber bile dokuz yaşındaki bir çocukla evlenmekte sakınca görmemiş ben mi göreceğim?" diyerek olur veren arsızların elinden bu din iman sünnet bahanesini almaya faydası dokunacaksa, lütfen böyle bir hesap hatası yapıldığı kabul edilsin, ispat edilsin. Öyle bir hale geldik ki, çocukların canını kurtaracak her türlü yardım makbul, mantıklı, makul.

Evet bir de bu var... :19:
9 yaşındaki minicik bir bedenle evlenip ona kadın demek, elindeki oyuncağını atıp ona kadın muamelesi yapıp gelin çiçeğini tutuşturmak.:19:
Bir de bu sapkınlığını din ile bağdaştırmak :47:

Kendimizi kötü hissedebiliyorsak ve hissettirebiliyorsak durumun farkındayız demektir.
Ben ne mi yapıyorum, çok daha fazla kişinin bu konuda bilinçlenmesini ve vicdan azabı çekmesini istiyorum.
İleride dediğiniz gibi daha göze dişe değecek faaliyetler de yapmayı yapmayı isterim.
Tüm kadınlarımız yapmalı hatta.:31:

Evet böyle konuşmak/paylaşmak bu duruma olabildiğince fazla dikkat çekmek çok gerekli ama yeterli değil. Keşke bizler de daha cesur olabilsek. Hayatlarını başkalarının hayatı için feda edebilen insanlardan olamadım, olan da çok az insan var ki bu gibi durumlar hala yaşanıyor. Cesur insanlar daha fazla olsaydı bu süreci daha çabuk atlatabilirdik ama çoğumuz vah vah vah demekten ileriye gidemiyoruz. Kendi adıma da durum bu, çok üzgünüm.

konu yıllar yılı içimizde olan fakat kabullenemediğimiz gerçekler.

analar sadece doğrumasın artık bilinçlensin diyorum.işin ucu taaa oraya takılı kalmış çünkü.
kuluçka vazifesi olmanın önüne geçecek şekilde bilinçlensinler.kız çocuklarının herkes ama herkes tarafından
tacize uğrayacağını kabul edip buna göre hareket etsinler.

o kız çocukları o durumdaysa, her ne olursa olsun geri planda bir de sesini çıkarmayan-çıkaramayan kadınlar var.

en büyük kadın sitesinde bu paylaşımı yapmasak üzülürdüm.hayyalciğim çok teşekkürler. duyarlılığın ve bu konu için

bunu paylaşmak okuyan insanların etrafında bu tarz bir olay varsa ve onu bu yazılarla düşündürüp,bunıun sapıklık olduğuna onu inandırabiliesek,onu hiç olmazsa harekete geçirebilirsek,bu bile önemlidir. kıyıya vurmuş deniz yıldızlarından birini denize tekrar atıp yaşama kavuşturan o kişi gibi. birini bile. bu çok önemli.
ve işte bu yüzden bu konu olmalı. evet okuyacağız,kötü olacağız ama bunu insanların gözüne gözüne sokacağız. bu site en çok okunan ,,üyesi olan sitelerden biri.
işte bu yüzden bu paylaşımlara devam edeceğiz

Evet, doğru ben de sizin düşündüğünüz gibi düşünüyorum ama çok daha hızlı sonuç almak için ne yapabiliriz oraya takık durumdayım ben, o yüzden böyle konuşuyorum. Sonuçta burda kimse çıkıp da ne saçmalıyosunuz siz 9 yaşındaki kızıma istediğimi yaparım demez. Direkt böyle düşünenlere karşı bir şey yapamıyoruz keşke yapabilsek bu süreci hızlandırabilsek

Back
X