• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuk gelindim

Hem tek çocuksun hem de ailen seni zorla öyle biriyle evlendiriyor.Ne oldu sonuç boşandın işte.Şuan mutlusun ama hala aklından çıkmıyor.Ne istediler senden anladımki.Ailen yüzüne bakılcak insanlar değil de dua etsinler senin merhametine.

Burda beni eleştirenler olmuş hepsine saygı duyuyorum ama o adamın bana yasattiginida kimse bilmez benim bunu paylasmamdaki asıl amać benim yaşadığımı başkası yasamasin gerekirse gitsin polise siginsin bu cahillik son bulsun üniversite okurken herkes benim yaşadığım çaresizliği yasamasin herşeyden önemlisi korkmasinn
ilk eşinle ve aılenle aynı evde mı kaldım yanlıs anlaöadım demı

Tabikide ayıp değil ama ben 16 yaşında lisede okuyoken 26 yaşında olup evlenme hayalleri yaşayan aynı anda kac kendinden yaşça büyük kadınla para karşılığı yatip kalkan adamida alkislayamicam pislik kel kafalı o çöplerin içinde bogulsun gitsin sapık hetif
Nefretinizi gerçekten hissettim Allahtan sonunuz güzel olms. Amacınız onun mesleğini kotulemek değil onuda çok iyi anladm ama ben olsam ailemle mesafemi koyar onlarn senin eşinle ovunmesini engellerdm çünkü bu kadarını bile haketmiolr

hangi ülkede yaşadığımızın farkında değilsiniz galiba. burda 18-19 yaşındaki kadınlar da zorla evlendirilebiliyor. adı üstünde, zorla. yani kabul etmemesi, istemiyorum demesi sonucu değiştirir miydi sizce?

Zorla evlendiren aile boşanmayı kabullenirmiydi?? Zorla evlendirme yok ortada sadece aile kızı evlenmeye ikna etmiş olay bu...

16 yaşında bi insan çocuk olamaz aklı basında neyin ne olduğunu gayet iyi bilir. En azından kabul etmeseydi evlenmek istemiyorum okulum var benim deseydi...

Zorla evlendiren aile boşanmayı kabullenirmiydi?? Zorla evlendirme yok ortada sadece aile kızı evlenmeye ikna etmiş olay bu...

16 yaşında bi insan çocuk olamaz aklı basında neyin ne olduğunu gayet iyi bilir. En azından kabul etmeseydi evlenmek istemiyorum okulum var benim deseydi...
O an caresiz kalmis iste tutturdun kabul etmeseydi.bagzen anlar oluyor kişîligimizden bile cikabiliroruz yani 16 yasinda cocuktu nekadr engel olabilirdiki kizcagiz mutlu simdi allah kimseyi istemdigi durumlarra dusurmesin

16 yaşındaki bir çocuğu ikna etmekten bahsediyoruz ikna olmuşsa da onun suçu değil, ikna edenin suçu.
ben lise öğretmeniyim 16 yaş o kadar da aklı başında bir yaş değil. En azından kabul ettiği için suçlanacak kadar değil.

16 yaş gayet de çocuk yasidir. Regl oluyor diye aklı başında mi olmak zorunda. Bazılarına uzaktan maval okumak kolay gelmiş. Yok bilirdi yok anladı bik bik. Sanki herkesi kafası çok basıyor evlilik işlerine de!
Konu Sahibi hayat size kötü yerden başlamış ama güzel olarak sonlandirmis. Ana dize yapılanları da unutmayın. Aileniz sizin arkanızda falan değil. Çalışmayı sakin sakin bırakmayın yarın öbür gün boşanmak isterseniz bu aile yine sizi ortada bırakacaktır. Seni ekmeginizi tutun kenara para koyun kimseye de guvenmeyin.

16 yaşında bir insanın gayet aklı başındadır herşeyin farkındadır ve farkındaymış zaten... Ailesine istemediğini ve evlenmeyeceğini belirtebilirdi 16 yaş çocuk statüsünde olsa da herşeyin farkında olunan bir yaş...

Ayrıca Bekaretden bahsetmiyorum kaldıki bu tür şeylere zerre önem vermem...
Şu an hayatındaki adam hiç mi bir şeyin farkında değil derken geçmişini kastettim fakat akıllar belden aşşağı çalışır bizim türk milletinde hep normal...

Adam müneccim değil kızın alnında da yazmıyor hoş ama etraftan aileden akrabadan hiç mi bir şey duymadı bu geçmişi nasıl saklayabiliyor nasıl vicdanı rahat bu açıdan söylenmiş bir sözdü benimkisi...

Her neyse...

16 yaş reşit ehliyeti bulunmayan, ergen psikolojisinin altında geçen bir yaş. Burda ve birçok yerdeki çoğu insan 16 yaşındaki hallerine bakıp şaşırabilir, yaptıklarından utanabilir. Her şeyin farkında olmakla, ergen psikolojisi ve cahillikle karar vermek aynı şey değil. Yorumumuza cok sasırdım.

16 yaş reşit ehliyeti bulunmayan, ergen psikolojisinin altında geçen bir yaş. Burda ve birçok yerdeki çoğu insan 16 yaşındaki hallerine bakıp şaşırabilir, yaptıklarından utanabilir. Her şeyin farkında olmakla, ergen psikolojisi ve cahillikle karar vermek aynı şey değil. Yorumumuza cok sasırdım.

Reşitlik ne içindir? Her türlü resmi işleri bir birey olarak kendi başına yapabilmeyi gerektirir...

Ben ise reşitlikten, ergenlikten değil aklı başında olmaktan bahsediyorum...

16 yaşındaydım diyor... 16 yaşında liseye giden bir insan herşeyin farkındadır...
Hala bu düşüncenin arkasındayım...

Çünkü bende bu yaşıma ışınlanarak gelmedim elbet 16 yaşında oldum ve neyin ne olduğunu çok iyi biliyordum en azından en basit hali ile o yaşta evlenmemem gerektiğini idrak edebiliyordum ve böyle bir sey başıma gelmiş olsaydı kesin ve kati bir şekilde reddederdim kendiside okulum var benim istemiyorum diyebilirdi...

Kaldıki şimdi ufacık çocuklara şaka yapıyorsun "seni oğluma alıcam" diye
Gayet kendinden emin bir edayla "ben evlenmiycem okuyup doktor olucam" diyebiliyor...
Çok basit ve küçük bir örnek bu...

Ve Bu cevabı verebilen ufak bir çocuk iken 16 yaşında biri gayet net verirdi...

Anlamamakta ısrarcı arkadaşlar lütfen alıntılayarak cevaplamayın zira sürekli aynı şeyleri yazmaktan ben yoruldum...

Şuanki eşinizin bunu öğrenmesinden hiç mi korkmuyorsunuz bu ne bileyim herkesin kabul edeceği bi durum değil hadi bunu kabul etti kandırılmış olmayı nasıl kabul edecek?

16 yaşında beynime girilerek hemen nisanlandirildim kendimden 10 yaş büyük biriyle daha l ise2 deydim sonra lise bitti 1 ay sonra düğün 2 yıl boyunca ayrılmak istiyorum diye agladim y alvardim yok her gün istemediğin bir adamla aynı yerde yatmak allahım unutamıyorum birde ailemle aynı evde sırf tek cocugum diye akrabayla zorla 2 yıl bitti dayanamadım olsemde bosancam dedim küs olduğum amcamgile gittim 3 günde bosandim 2 yıllık kabus 3 günde bitti babam geldi aldı götürdü hergün kavga derken iş buldu arkadaş sekreter olrak girdim ailem dul kadın rahat bırakmaz dedi durdular teyzemler dayimler kahvede milletin konusu olursun dediler antalya gibi bir yerde kim kimi tanirki başka ildenim aslında tek bayan olarak 17 erkeğin içinde çalıştım tek kelime rahatsız edici duymadım patronum abim canım abim babam şimdiki eşimle tanıştırdı kimse hikayemi bilmiyordu evlenmiş bosanmis diye ve hiç evlenmemiş esim 3 ay ailesiyle tanıştırdı amcam allah 2 dunyada da cenneti yasatsin herkesi susturdu ve 6 ay nisan 8 ay düğün ve suan 6 aylik bebegim var esim hikayenin aslini bilmiyor bilmezde ha suan ailem damadim müdür diye dünürum öğretmen mühendis diye övünüp duruyolar benim beynimden cikmiyo gecmisim kimseyede anlatamiyorum allahım bugunüme şükür C öpcü sapık bir kel kafalı tipsiz adamdan mudur ailesi bir kere bile gecmisimi sormayan mükemmel bir aileye bunu paylasmamin sebebi benim durumumu yaşayanlara korkmayın kendinize güvenin allah isteyin cabalayin olur vaktinizi aldım iyiaksamlar
cok mutlu ollll

16 yaşında beynime girilerek hemen nisanlandirildim kendimden 10 yaş büyük biriyle daha l ise2 deydim sonra lise bitti 1 ay sonra düğün 2 yıl boyunca ayrılmak istiyorum diye agladim y alvardim yok her gün istemediğin bir adamla aynı yerde yatmak allahım unutamıyorum birde ailemle aynı evde sırf tek cocugum diye akrabayla zorla 2 yıl bitti dayanamadım olsemde bosancam dedim küs olduğum amcamgile gittim 3 günde bosandim 2 yıllık kabus 3 günde bitti babam geldi aldı götürdü hergün kavga derken iş buldu arkadaş sekreter olrak girdim ailem dul kadın rahat bırakmaz dedi durdular teyzemler dayimler kahvede milletin konusu olursun dediler antalya gibi bir yerde kim kimi tanirki başka ildenim aslında tek bayan olarak 17 erkeğin içinde çalıştım tek kelime rahatsız edici duymadım patronum abim canım abim babam şimdiki eşimle tanıştırdı kimse hikayemi bilmiyordu evlenmiş bosanmis diye ve hiç evlenmemiş esim 3 ay ailesiyle tanıştırdı amcam allah 2 dunyada da cenneti yasatsin herkesi susturdu ve 6 ay nisan 8 ay düğün ve suan 6 aylik bebegim var esim hikayenin aslini bilmiyor bilmezde ha suan ailem damadim müdür diye dünürum öğretmen mühendis diye övünüp duruyolar benim beynimden cikmiyo gecmisim kimseyede anlatamiyorum allahım bugunüme şükür C öpcü sapık bir kel kafalı tipsiz adamdan mudur ailesi bir kere bile gecmisimi sormayan mükemmel bir aileye bunu paylasmamin sebebi benim durumumu yaşayanlara korkmayın kendinize güvenin allah isteyin cabalayin olur vaktinizi aldım iyiaksamlar

Mutlulugunuz daim olsun inşallah.

Baskasindan ne sakladiginiz degil kendinizi neye, hangi gercege inandirdiginiz daha onemli.

Son düzenleme:
Reşitlik ne içindir? Her türlü resmi işleri bir birey olarak kendi başına yapabilmeyi gerektirir...

Ben ise reşitlikten, ergenlikten değil aklı başında olmaktan bahsediyorum...

16 yaşındaydım diyor... 16 yaşında liseye giden bir insan herşeyin farkındadır...
Hala bu düşüncenin arkasındayım...

Çünkü bende bu yaşıma ışınlanarak gelmedim elbet 16 yaşında oldum ve neyin ne olduğunu çok iyi biliyordum en azından en basit hali ile o yaşta evlenmemem gerektiğini idrak edebiliyordum ve böyle bir sey başıma gelmiş olsaydı kesin ve kati bir şekilde reddederdim kendiside okulum var benim istemiyorum diyebilirdi...

Kaldıki şimdi ufacık çocuklara şaka yapıyorsun "seni oğluma alıcam" diye
Gayet kendinden emin bir edayla "ben evlenmiycem okuyup doktor olucam" diyebiliyor...
Çok basit ve küçük bir örnek bu...

Ve Bu cevabı verebilen ufak bir çocuk iken 16 yaşında biri gayet net verirdi...

Anlamamakta ısrarcı arkadaşlar lütfen alıntılayarak cevaplamayın zira sürekli aynı şeyleri yazmaktan ben yoruldum...

Hayat şartları diye bir şey var. Ailesinde söz sahibi olamayan insanlar var. Bunu da göz önünde bulundurun. Biraz sorgulayın düşüncenizi, düşüncenizdeki haksızlığı farkedeceksiNiz.

Ne kadar düz mantıksınız yahu. Küçük çocuğu ikna etmeye mi çalışıyoruz fiziki veya psikolojik baskı mı kuruyoruz
Ancak 16 yaşında bir kız çocuğuna yüklenen görevler var empoze edilecek düşünceler var.
Herkes ergenliğe kadar sizin aldığınız eğitimi almıyor sizin çevrenizde de yetişmiyor
16 yaş dediğiniz kadAr aklı başında müthiş bir yaş olsaydı yasal evlilik yaşı olurdu. Tek başına evlenme kararı verme Hakkı yasal olurdu.
Öfkeli yazdıysam sebebi son paragraf. Bu yorum bütün foruma açıktır, bin kere de alıntılansa anlamayan alıntı yapmasın deme Hakkı'na sahip değilim. Kimse cevap yazmasın istiyorsam kendime Bi defter alır Oraya yazarım

Lise öğretmeni bile cevaplamis 16 yaş çocuk yaşıdır diye hala ısrarlı bilinçlidir aklı başındadır bilmm ne diyen var nerde bilinçli 5 parmağın beşi birmi ben ergenlegimi 13 ten 17 ye kadr yaşadım evden de kaçtım kendimi odaya kapatıp insan yüzü de gormedm Allahtan ailem hep anlayisliydida benim yanımdaydı sizin cocugunz sizin gibi AKLI BAŞINDA Bİ ERGEN OLMAZ BELKİ o zaman sizde sen 16 yasinda kocaman kızsın kendine gel demezsiniz umarım biraz anlayış 16 yaz çocuk yaşıdır ergenlik yaşıdır hatta bazılarına göre hayatının en mantıksız dusunebilceği yaşlardr

Kötü başlamışsın ama sonu güzel olmuş inş böyle devam eder.

Söylemeden edemycem;
Çok kötü yazmışsın:deli::deli::deli:

Back
X