- 20 Mart 2008
- 142.025
- 214.089
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
bırak abla ya..olacak iş değil her gün bir saçma fikir öme sürüyorlar...erkeklerin canına minnet..Yaşar nuri hoca bile imam nikahı da kabul edilebilmeli demişt...ikinci eş olarak..kadınlarda ikinci eşi alsın ozaman...
bir erkek nasıl hanımını paylaşmak istemezsse bir kadında kocasını paylaşmak istemez..ama erkekler kendilerini bu konuda özgür hissetmek istiyor..Akılları bel altına bunlarınbizde alalım demi bir tane olsun bitsin
bir erkek nasıl hanımını paylaşmak istemezsse bir kadında kocasını paylaşmak istemez..ama erkekler kendilerini bu konuda özgür hissetmek istiyor..
Akılları bel altına bunlarınbizde alalım demi bir tane olsun bitsin
çok büyük sevaba giriyorlar canım..Üsküdara ilk camiyi bunlar dikecek..cennet sevabı var bunlara..Diyanet İşler Başkanı Görmez, imam nikahının resmi olmaması nedeniyle toplumda çocuk gelin olaylarının yaşandığını iddia etti.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez CNN Türk ekranlarında yayınlanan Başka Şeyler adlı programa katıldı. Mehmet Görmez yayın sırasında Validebağ Korusu’nda yapılmak istenen inşaat ve ona karşı eylem yapanlar konusunu da değerlendirdi. Görmez ağaç kesilmesin diyenler din düşmanı değildir diyerek şöyle devam etti:
“Ağaçlar kesilmesin isteyen din düşmanı değildir. Cami yapılmasını isteyen yeşil düşmanı değildir. Tabiat sevgisi ile Allah sevgisi karşı karşıya getirilmememeli. Tabiat müslümandır. Belediyeden ilk günden itibaren bilgi alıyorum. Caminin yapılacağı yerde yeşillik yok. Ama müştemilatının yapılacağı yerde bir takım yeşillikler var. Ama caminin devamı içeri girecek diyorsak niyet okuma başlar orada. Başka birikmiş öfkeler var demektir. Bunları yapmamalıyız.”
Yurtdışında resmi nikah kıymanın zorluklarıyla ilgili konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, zaman zaman nikah için kiliseye gitmek zorunda kalan çiftlerin dahi olduğunu öne sürdü. Mehmet Görmez, nikahın imamla yapılırsa daha kolay olacağını ifade etti. Türkiye’de de pek çok Türk’ün resmi nikahın ardından imam aradığını kaydeden Görmez, resmiyete bağlanmayan imam nikahından pek çok ard niyetli kişinin faydalandığını iddia etti. İmam nikahının resmi olmamasının, başta çocuk gelinler olmak üzere pek çok kötü olayın sebebi olduğunu öne süren Görmez sözlerine şöyle devam etti:
Dünyanın bir çok yerinde dini nikah aynı zamanda resmi nikah. Artık bizim de tüm önyargıları bir tarafa bırakarak biz de artık bu konuda dönüş yapmalıyız diye düşünüyorum..
http://sozcu.com.tr/2014/gundem/cocuk-gelinlerin-nedeni-resmi-nikahmis-637821
buna art niyet arayanların bir kılıf uyduramayacağınımı sanıyorsunuz..köyde falan yine eski usul kıydırırlar nikahı..Sayin Görmez'e katiliyorum.
ne alakasi var Allah aşkına tecavuzun? Okuduğunuzu anlamiyor musunuz? Boylece 18 yasin altinda kimse evlenemeyecek.
Kesinlikle olmasi gereken budur. Hem resmi hem dini nikah kiyilmasi bana oldum olasi sacma gelmistir. Arkadasim, ya nikah memurları mehiri de nikah duasini da uygulasinlar. Ya da bu işi imamlar devr alsin.
yeter ki artik bir tane nikah kiyilsin. Böylece her seyin önüne geçilir.
Harika bir uygulama.
zaten Huri de Huri diye tutturmuşlar.Hani bizim Nuri
Adam hocaya ''Hakikaten cennete gittiğimizde bir sürü huri alacak mıyız?'' diye sormuş.
Hoca, ''Dinin emirlerine eksiksiz uyar cennete gidersen alacaksın tabi'' demiş.
Adam "Peki benim hanım ne olacak?" deyince, hoca ona da cennette Gılman isminde erkek huriler verileceğini söylemiş.
Adam evine dönmüş. Bakmış karısı namaz... kılıyor... Karısına sinirle bağırmış; Ne namazı bu lan?.. Kalk!! O..... mu olacan.
bence amaç başka..imam nikahlarının önüne geçemezler bu şekilde mümkün değil..halkın genlerine işlemiş bizde imam nikahı..Kendi hurilerin peşinde karısına da neler diyor pes yanii
bence amaç başka..imam nikahlarının önüne geçemezler bu şekilde mümkün değil..halkın genlerine işlemiş bizde imam nikahı..
tabiiki resmi nikah kıyılsın aynı eşe dileyen dini nikahıda kıydırıyor..bizim ülkede ikinci kadını almaya kafaya koymuş adama camide resmi nikahmı engel olacak buna sadece gülünürben dini nikaha karşı değilim ama bu şekline karşıyım.dini ve resmi aynı anda olsun kadın korumaya alınsın isterim.
buna art niyet arayanların bir kılıf uyduramayacağınımı sanıyorsunuz..köyde falan yine eski usul kıydırırlar nikahı..
bence amaç başka..imam nikahlarının önüne geçemezler bu şekilde mümkün değil..halkın genlerine işlemiş bizde imam nikahı..
her istediklerini faaliyete geçiriyorlar zaten no problem..ikinci hanımı almak isteyene camide imam nikahının resmiyeti mani olacak T.c de bu durum son bulacak..kimse ikinci 3. cü eş alamayacak öylemiMerak etmeyin kiyilmaz. Resmi olacak olan bir seye nasil kilif uyudurabilirler?
siz köyde köyde diye diye çocuk gelin de artar her şeyde artar. Birakalim da artik böyle seyler olmasın.
Insallah faaliyete geçirirler. ..
her istediklerini faaliyete geçiriyorlar zaten no problem..ikinci hanımı almak isteyene camide imam nikahının resmiyeti mani olacak T.c de bu durum son bulacak..kimse ikinci 3. cü eş alamayacak öylemibu kadar basittide yaoılmadımı...zengini fakirisanatçısı vatandaşı herkez yolunu bulur...
siz beni alıntılamışsınız..ve kaçıncıya beni itham ediyorsunuz...tanımadığınız birini nasıl itaham edebiliyorsunuz...Ben inançlı biriyim dinimin tüm vecibelerini yerine getiriyorum..kendisine gelmesi gereken biri varsa o da sizsiniz..Müslümanlık sizin yaptığınız gibi insanları ayırt etmekle olmaz..kimse kendini kusursuz görmesin kusursuz olan Allahü tealadır..Elhamdüllillah Müslümanım..Atatürkçü ve laik biriyim..Müslüman olmak için x partiyemi oy vermek gerekiyor...vermeyenler ne oluyor..medeni yasa değiştirilmeye çalışılıyor..ne için..ikinci ve çocuk evlikillerin önüne geçilecekmiş...çocuk bile bu masala inanmaz...Imam nikahina neden karsisiniz? Musluman olmayan, kiymak istemeyen kiymaz. Ek bir secenek olusturulur zaten.
siz dr kiymamissiniz galiba.
Dogrusu sizin ne olduğunuzu hala cozemedim.
bi o taraftasiniz, bi bu tarafta.
Kendinize gelin, ne olduğunuzu bulun artik.
Ve lutfen beni alintilamayin bir daha....
Yıllardır burada kk de sevildiysem anlaşıldığım içindir..Sizin kriterlerinize uymamam bu gerçeği değiştirmez..selamatle..Acikcasi soylediklerini anlamiyorum, hicbir baglanti kuramiyorum.
ve herkez değil herkes....
dedigim gibi lütfen beni bir daha alintilamayin, sizi anlayamiyorum çünkü.
Cevap da vermeyeceğim. Selametle...
bağlantı okadar açıkki..camide resmi nikah kıyılması hiç bir usulsüz eviliğe engel olamaz ama sizde bir takım şeylerin değiştirilmesinden tarafa olduğunuz için bizim bu masallara kanmamız rahasızlık veriyor..beni alıntılamazsanız iyi olur..Acikcasi soylediklerini anlamiyorum, hicbir baglanti kuramiyorum.
ve herkez değil herkes....
dedigim gibi lütfen beni bir daha alintilamayin, sizi anlayamiyorum çünkü.
Cevap da vermeyeceğim. Selametle...
siz beni alıntılamışsınız..ve kaçıncıya beni itham ediyorsunuz...tanımadığınız birini nasıl itaham edebiliyorsunuz...Ben inançlı biriyim dinimin tüm vecibelerini yerine getiriyorum..kendisine gelmesi gereken biri varsa o da sizsiniz..Müslümanlık sizin yaptığınız gibi insanları ayırt etmekle olmaz..kimse kendini kusursuz görmesin kusursuz olan Allahü tealadır..Elhamdüllillah Müslümanım..Atatürkçü ve laik biriyim..Müslüman olmak için x partiyemi oy vermek gerekiyor...vermeyenler ne oluyor..medeni yasa değiştirilmeye çalışılıyor..ne için..ikinci ve çocuk evlikillerin önüne geçilecekmiş...çocuk bile bu masala inanmaz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?