- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
yorumlar açık..siz hiç kimseye Müslümanlığı sevdiremzsiniz..insanlarla sadece tartışıyorsunuz..ben sibel arkadaş ne kadar Müslümanlığa karşı önyarğılıysa..ebedi mutlulukta başı açık olan arkadaşlara aynı derece ön yargılı..ikiside aynı..sonuç önyargılı olmaları..sürekli tartışma ortamı olması..konuya gelince..imam nikahı resmi nikah kimsenin usulsüzlük yapmasına engel olamadı olamazda..Madem muslumansiniz neden dini nikaha karsisiniz?
X partiye oy vermekle ne alakasi var Müslümanlığın? Ben sizr böyle bir ithamda bulundum mu? Siz çoğu konu da islami degerlere karsi cikiyorsunuz. Ve yorum yaptigim siyaset konularini alintiliyorsunuz. Neden? Ben size yorum yapsam neyse ama konuya yorum yapiyorim.
Eski yorunlarinizi da biliyorum. EdebiMutlulukla olan tartismalarinizi falan da.
Gerek yok farkliliga. Neyseniz onun gibi davranin.
Ayrica sizin muslumanliginizi sorgulamadim.
Imam nikahina karsi tavir takinmissiniz.
siz bu haberi yanlış anlamissiniz. Yorumlar o kadar komik ki.
Burda bir seylerin önüne gecilmeye calisiliyor ama anlayamiyorsunuz..
Neyse ya Selametle.....
ikinci eşin önü açılacak ve bunu bayanlarımız savunuyoyorumlar açık..siz hiç kimseye Müslümanlığı sevdiremzsiniz..insanlarla sadece tartışıyorsunuz..ben sibel arkadaş ne kadar Müslümanlığa karşı önyarğılıysa..ebedi mutlulukta başı açık olan arkadaşlara aynı derece ön yargılı..ikiside aynı..sonuç önyargılı olmaları..sürekli tartışma ortamı olması..konuya gelince..imam nikahı resmi nikah kimsenin usulsüzlük yapmasına engel olamadı olamazda..
yorumlar açık..siz hiç kimseye Müslümanlığı sevdiremzsiniz..insanlarla sadece tartışıyorsunuz..ben sibel arkadaş ne kadar Müslümanlığa karşı önyarğılıysa..ebedi mutlulukta başı açık olan arkadaşlara aynı derece ön yargılı..ikiside aynı..sonuç önyargılı olmaları..sürekli tartışma ortamı olması..konuya gelince..imam nikahı resmi nikah kimsenin usulsüzlük yapmasına engel olamadı olamazda..
arkadaş benim eşarpla ilgili sorunum yok hiç bir zamanda olmadı..Ülkemizinde daha önemli sorunları var...seninle oturup eşarp başörtüsü tartışacak değilim burada allahla kulun arasına hiç kimse giremez...sseninle sürekli örtünme üzerine tartışmak istemiyorum...bana bak haddini bil,kim açıklara karşıymış,yahu benim ailemde açık insanlarda var
açık arkadaşlarımda var,sen kuranda örtünme ayetini kabul etmedin,nasıl Müslümansın diye sorarlar adama
ama ben seni yine yargılamadım,sadece dedimki Müslümansan ayeti kabul etmek zorundasın dedim
bunu ben değil,Allah diyor,ama sende bunu anlama kapasitesi yok,o zamanda açıklamıştım
bıktım senin bu önyargılarından,açıklara hiçbişekilde önyargım yok
gayet açıkgörüşlü biriyim,ama sizler dar görüşlü yobazsınız
başörtüye karşı çıkıyorsunuz,sonrada çarpık zihniyetli oluyoruz
sakın benim adımı ağzına alma,milleti durmadan alıntılayıp duruyorsun
ne yazdığını kimse anlamıyor,alakalı alakasız konuşup daldan dala atlıyorsun
alakasız konulara siyaseti karıştırıyorsun
senin gibi bi kaç kişi daha var ne olduğunu bilmeyen,bi öyle bi böyle
amacınız nedir,ne yapmaya çalışıyorsunuz
kimse anlayamadı bi türlü
sakın yazıp durma bi sus artık!!!
yettin artık be,çekilmiyorsun gerçekten!
arkadaş benim eşarpla ilgili sorunum yok hiç bir zamanda olmadı..Ülkemizinde daha önemli sorunları var...seninle oturup eşarp başörtüsü tartışacak değilim burada allahla kulun arasına hiç kimse giremez...sseninle sürekli örtünme üzerine tartışmak istemiyorum...
siyaset değil,ülkemde gördüğüm eksikleri ülkemin vatandaşı olarak herzaman söylerim söyleyeceyimde..buna kimse mani olmaz..ve resmi nikah camide yapılsa dahi çoklu evliliklerin önüne geçilemez çocuk yaştaki evliliklerinde..gerçekleri söylemek rahatsızlık verse bile gerçek gerçektir..
başörtüsü sorunum yok arkadaşım konu dışı oluyor farkındamısın...hey Allahım bak yine aynı şeyler,cidden soruyorum sen iyimisin?
benim bu konuda bi fikrim yok yazmamışım etmemişim,hala imam nikahından bahsediyorsun bana
daldan dala atlıyorsun diyorum
bencede başörtüyü tartışmayalım,ama sen beni açıklara karşı gösterirsen orda bi dur derim
bu iftiraya girer,hiç bir zaman böyle bi önyargım yok benim
daha dün,başörtüye ilimde bilimde okurkeken kamuda başörtüsüne karşıyım dedi birisi
bende neden karşısın,başörtülüler okuyamazmı dedim
dar görüşlü,çarpık zihniyetli oldum
asıl bunu diyen böyledir,çünkü özgürlüklere müdahele eden bu zihniyet işte
açıkta okusun,başörtülde nedir bu ayrım yetti ya
yazmazsan iyi olur.
başörtüsü sorunum yok arkadaşım konu dışı oluyor farkındamısın...
müslümanlıkta 18 yas kuralı olmadığı için resmi nikah yası asağıya düşürülecek arkadasım.ergenlik çağı yetkin ergin sayılacakBenim bildigim resmi nikahi 18 yasini doldurmus olanlar yapabilir. Böylece her önüne gelen cocuklara dini nikah kiydiramiycak. Yanlis mi anladim konuyu? Eger dogru anladiysam neden bu uygulama begenilmiyor anlamadim? Madem cocuk yasta olanlarin evlenmelerine karsilar bu habere sevinmeleri lazim. Bu uygulama bisey degistirmiyecekse bile en olumlu yanlari mutlaka olacaktir. Bu kadar karamsar olmakta hicbir seyi degistirmez...
cok doğru anlamissin. Ben de bunu anlayamadim ya işte. Neden tepki gosteriyorlar..Benim bildigim resmi nikahi 18 yasini doldurmus olanlar yapabilir. Böylece her önüne gelen cocuklara dini nikah kiydiramiycak. Yanlis mi anladim konuyu? Eger dogru anladiysam neden bu uygulama begenilmiyor anlamadim? Madem cocuk yasta olanlarin evlenmelerine karsilar bu habere sevinmeleri lazim. Bu uygulama bisey degistirmiyecekse bile en olumlu yanlari mutlaka olacaktir. Bu kadar karamsar olmakta hicbir seyi degistirmez...
cok doğru anlamissin. Ben de bunu anlayamadim ya işte. Neden tepki gosteriyorlar..
Bu arada ;
@cryptic , E EbediMutluluk değilmeryemd diyecektim. Yanlislik olmus.
Kusura bakma E EbediMutluluk
hayrırlısı sia0303..müslümanlıkta 18 yas kuralı olmadığı için resmi nikah yası asağıya düşürülecek arkadasım.ergenlik çağı yetkin ergin sayılacak
problem kimin kıydığı değil...resmi olarak hoca kıysın sence 2 evlilikler yada küçük yaşta evlilikler bir daha olmayacakmı..bence nasıl kıyılırsa kıyılsın bunu destekleyen kesim usulsüzlüğpün yolunu bulur yapar..herhangi bir imamda ben kıymam demez herhalde..Îmanların dini nikah kıyabilecekleri yerler oluşturulur , resmi nikah gibi çeşitli evraklar vs. istenir , incelenir , sistem kurulur . Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra evlenmek isteyenler kriterlere uyuyorsa kimin kıydığının ne önemi var .
Sonuçta iki nikah kıyıyoruz . Tek seferde hem nikah legal olur , cüzdan alırız hem de dinen de nikah duasını okutmuş oluruz .
Yine sistem girişi yapılmayan nikahlar geçersiz olur sonuçta .
Tercih meselesidir , isteyen yine nikah dairesinde , isteyen düğün salonunda , isteyende cami de kıyar nikahını . Yeter ki mevcut kriterler korunup , evlilik cüzdanı verilsin , sistem girişleri yapılsın .
problem kimin kıydığı değil...resmi olarak hoca kıysın sence 2 evlilikler yada küçük yaşta evlilikler bir daha olmayacakmı..bence nasıl kıyılırsa kıyılsın bunu destekleyen kesim usulsüzlüğpün yolunu bulur yapar..herhangi bir imamda ben kıymam demez herhalde..
Yas kurali olmasa bile resmi olunca 18 den itibaren oluyo. Yani ergenlik caginda olanlar zorla evlendirilmiycek. Sen bence konuyu anlamadin.müslümanlıkta 18 yas kuralı olmadığı için resmi nikah yası asağıya düşürülecek arkadasım.ergenlik çağı yetkin ergin sayılacak
ben anladığımdan eminimYas kurali olmasa bile resmi olunca 18 den itibaren oluyo. Yani ergenlik caginda olanlar zorla evlendirilmiycek. Sen bence konuyu anlamadin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?