- 12 Temmuz 2006
- 58.889
- 225.011
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
Mervecik. Sen kurana, dini nikaha inanmiyor olabilirsin. Ama senin inanmaman bunun var oldugu gercegini degistirmez.dini nikah resmi kurumlar yaparsa bi nebze işe yarayabilir ama yapan yine yapar yapacagını.
ama işin garip yanı, dini nikah nedir ya? böyle bi nikah şekli yok. bunlar imamların, şeyhlerin kendi saygınlıklarını korumak adına kullandıgı bir şey. yok derken kuran'da yok diyorum. imam nikahı, dini nikah falan diye bir şey yok.
tabi zamanla da bi güzel para kaynagı olacak bunlar için bu nikah işlemi.
hayır bir de onu da beceremiyorlar. taraflar işine gelince nikahın dini, işine gelince resmi tarafını kullanıyor. çok komik gerçekten.
hani mesela mehir vardır dini nikahta... onu alırlar, sonra işine gelince bi de nafakayı alırlar boşandıktan sonra, halbuki boşandktan sonra devletin bagladıgı nafaka dine göre haramdır, kul hakkıdır bas baya.
sonra adam karısını hem evin geçiminden sorumlu tutar resmi nikaha göre, hem de işine gelince dini nikaha göre bana itaat etmek zorundasın der.
yani bu dini nikah işi din açısından bir safsata oldugu kadar mantıksız da aynı zamanda. kafalarda bir put haline gelmiş ve bu yüzden insanların içi rahat etsin diye yapılan gereksiz bir şey. imamlar, diyanet falan.... saygınlıklarını korumak adına savunacaklardır bunu elbette.
Cocuk gelinlerin onunun alinmasinin Imam nikahinin resmiyete dokulmesi ile uzaktan yakindan alakasi yok, deli sacmasi olmus. Oyle haberdeki muhterem zat gibi karnimdan konusmayacagim. Turkiye Istatistik Kurumunun resmi rakamlarina gore "Evli çiftlerin ilk evlilikleri göz önüne alındığında, çiftlerin %93,7’si hem resmi hem de dini nikahla, %3’ü ise sadece dini nikahla evlenmiştir." http://www.tuik.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=13458
Dertleri ne o zaman? Hepsinin de cocuk gelin olamayacagi asikar % 3 u kurtarmak mi? Sirf bu yuzden mi butun ulkede, koskoca Turkiye Cumhuriyetinde resmi nikah yetkisini imamlara vermek istiyorlarmis?Yemezler... Baska kapiya..
Bu Imam nikahini resmiyete dokme isi cocuk gelinleri bahane ederek cikarilmak istenmiyor mu? Siz bunun gerceklesmesini istiyorsunuz, ama bir yandan da isteyen gene istedigini yapacaktir, cezai mueyyide getirmek lazim diyorsunuz. O zaman uzaktan dolastirmaya ne gerek var ki? Direkt olarak cezai mueyyide getirseler de sizi de bizi de bu kadar ugrastirmasalar olmaz mi? Bunu gercekten isteyen, sizle ayni fikirde olsa idi bu cezalari coktan koymus olmazmiydi bu kadar dert ediyorsa?Çocuk gelinler o yüzdelere girmemiştir zaten Saraylim, bu ülkede ister kızsınlar ister hak versinler acı bir gerçek var ki çocuk gelinlerin nikahları akraba arasında kıyılıyor zaten, yani kıymak için diyanete bağlı imam olmaya gerek yok, geçen bu habere benzer bir konu vardı, çocukların isimleri cami de okunsun vs deniyordu, valla çocuğunun ismini kulağına okutan camiye gitmiyor ki, evdeki dede, büyükbaba vs okuyor bebek ismi ezanını.
Ayrıca sizi alıntılarken aptalasık'a da cevap vereyim, burda dini nikahın resmileşmesini tasvip ettiğimi söylüyorum evet olmalı, bu olmalı lafı çocuk gelinler için değil, bakın çocuk gelinler, kaçak göçek nikahlar yine kıyılacaktır, ki sizde söylediniz resmi nikah sonrası kıyılan dini nikah uygulamasını kaç kişi yapıyor diye, dini nikahın resmileşmesi en azından sırf dini bikahlı diye medeni kanunda yer alan haklardan yararlanamayan kadınlara bir kapı açacaktır, yine yapacağını yapan olacaktır, işte o yüzdende daha ilk mesajımda belirttim tamam dini nilah resmileşsin ama devlette bu yok efendim geçici nikahmış, bir lokma çocuklara gizli kapaklı nikah kıymakmış işlerinin üstüne gitsin, gerekirse ağır cezalar getirilsin, bakın bugün ülkemizde geçerli resmi nikah olmasına rağmen son yıllarda çocuk gelinler, çok eşlilik, muta nikahı denen hiçbir kitapta yeri olmayan nisa suresinin 24. ayetindeki mehiri evirip çevirip muta nikahıdır diyerek yaptıkları terbiyesizliği dine dayandıranlara adam gibi cezalar gelirse bunlar büyük ölçüde azalır fakat yaparlar mı tabii orasını bilemem.
Saraylim,Bu Imam nikahini resmiyete dokme isi cocuk gelinleri bahane ederek cikarilmak istenmiyor mu? Siz bunun gerceklesmesini istiyorsunuz, ama bir yandan da isteyen gene istedigini yapacaktir, cezai mueyyide getirmek lazim diyorsunuz. O zaman uzaktan dolastirmaya ne gerek var ki? Direkt olarak cezai mueyyide getirseler de sizi de bizi de bu kadar ugrastirmasalar olmaz mi? Bunu gercekten isteyen, sizle ayni fikirde olsa idi bu cezalari coktan koymus olmazmiydi bu kadar dert ediyorsa?
Ben size birsey soyleyeyim mi? O istediginiz nikah belki de bu ulkeye gelir, ancak bahsettiginiz cezalar kanun bile ciksa uygulanmaz, cunki niyet o degil zaten.. Adamlar kanun cikti diye adetini inancini mi birakacak? Inanca, ozellikle de muslumanin inancina gore yasamasina ozgurluk diye tutturmus bir iktidar var basimizda, hayal kurmayin derim.. 30 yasinda iken 15 yasinda kizi kendine gelin etmis Cumhurbaskanimiz yerini daha yeni kendi zihniyetinden bir baska arkadasina devretti, dikkatinize... Kimlerle asik attigini iyi bilmek lazim bu hayatta..
Dedigin gibi, orasi Avrupa, onlarin inanclari da bu sekilde... Onlarda dini nikah yaptiranlarin yeri kiliselerdir, dinlerinin dogusundan beri hem de, sonradan olmamis yani, ancak Islam inancinda dini nikahin muteber sayilacagi belli bir mekan yoktur. Kurallarini yerine getir, yeter.. Daha once yazdigim birseyi tekrarlayacagim, Islamin diger ulkelerde ulkelerin cikardiklari kanunlara gore uygulandigini yazanlar ve onlardaki uygulamalarin gercek muslumanlikla ilgisi olmadigini iddia edenlerin, Turkiye'de de seriat gelse durumun farkli olmayacagina dikkatini cekmek isterim. Bizde de aynen boyle sonradan icat Islam kurallari cikacaktir, bu da iyi bir ornek aslinda.Saraylim,
belki benim dediğim şey bir hayal, ben kafamdaki şeklini söylüyorum zaten, ki Avrupa da bunun örnekleri mevcut, isteyen kilise de nikahını yapıyor, evet bu cümle sonrası diyeceksiniz Mune orası Avrupa lakin işte insan en azından bu gibi durumlarda Avrupa örnek alınsın istiyor.
Ayrıca birşey çok dillenmeye başlamışsa o olacaktır bizim ülkemizde, bu ara camide nikah, dini nikahın resmiyete dönmesi mevzu sürekli gündeme gelmişse olacaktır, eh bende kendi ütopyamda hayalleniyorum, madem olacak bari bize kulak verseler diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?