Çocuk gelişimi konusunda eşiyle çatışanlar…

Seren_cam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2017
70
7
38
39
Herkese merhaba, eğitimli ve donanımlı bir anneyim. Çocuk eğitimi konusunda da iyi bir alt yapım var. 2 çocuğum var biri daha 7 aylık. Sıkıntımız şu, tabii iki küçük çocuğu olan aile olarak kolay değil, geriliyoruz eşimle. En büyük sebepler de eşimin, 4 yaşındaki kızıma sert tavırları. Çocuk yaramazlık vs yaptığında çok büyük tepkiler vermesi, hakaret, küfür kimi zaman da şiddete başvurması. İnanın öyle üzülüyorum ki, anlata anlata bitiremedim. Sonra anlıyor gibi oluyor biraz, pişman oluyor. Biraz düzeliyor derken, bakıyorum yine aynı noktadayız. Buradan şunu anlıyorum: birincisi evet insanların değişmesi zordur, muhtemenlen bu adam hep suçlanarak, hakaret ve dayakla büyüdü, tabii ki bu yaptıklarını haklı çıkarmaz ama gördüğü ebeveynliği yapmaya çalışıyor. Ve değişmesi çok zor. İkincisi de diyorum anlattıklarım hiç işe yaramıyor, bir kulağından girip ötekinden çıkıyor. Bazen diyor ki sen otoriter değilsin, ama iş otoriterlikle çözülmüyor işte, görüyor ki kendi otoriterliği de bir işe yaramıyor. Bu sefer daha çok bileniyor çocuğa. Eşim rahatına düşkündür, ben de onu çok zorlamadım. Ev işleri, çocuk bakımı bende. O sadece oynar, gezdirir ama desem ki bi üstünü değiştir kıyafetinin nerede olduğunu bile bilmez. Çok isterdim dahil olsun, ama inanın yapamadım. Çok agresifleşti, ben de yüklendikçe yüklendim. Memnun oldu mu yetti mi derseniz yetmedi tabii, hala alan istiyor kendine. Mizaç olarak söylenen biri değilim ama bu durumlar beni de geriyor. Aklım almıyor, evde çocuk olmasının bu denli bizi kötü etkilemesini. Desem ki kötü bir baba, kesinlikle değil, çocuğum çok düşkün babasına. Ama işte bu durumlar evliliğimizde sıkıntı yaratıyor. Biraz konuşsak anlaşmaya varsak diyorum olayı farklı yerlere çekiyor. Bazen arkadaşlarımla dertleşiyorum, bir bakıyorum herkes benzer durumda. O zaman diyorum bu erkek milletinde ciddi bir sabır ve tahammül sıkıntısı var. Çocuğum için üzülüyorum, endişeleniyorum. İlerde hatırlayıp babasına karşı olumsuz tutum geliştirirse diye… ve malesef kendime zaman ayıramıyorum eskisi gibi, bakımımı eksik ediyorum, eskisi gibi giyinip kuşanamıyorum ki sanırım eşim açık açık söylemese de bunu da sıkıntı ediyor. Her aile yaşamaz belki bunları ama yaşayanlar varsa nasıl çözümler bulmaya çalıştınız merak ediyorum…

Biz de çatışıyoruz

Bizimki benim fazla dısıplıncı olmamla alakalı çocuğa karşı.

sizinki cok farkli
Küfür
Şiddet
Hakaret! Cok yanlış şeyler bunlar çocuğa karşı. Ve cocuk okul cağına gelınce cokta normal olmuyor
Ya zorba oluyor
Ya da aşırı şekilde içine çekinik

Bir de şu laflar var eskiler kullanır : amann biz zamanında hepsini gördük ne oldu ?

Daha ne olsun, çoğunuz sağlıksız kişilikler oldunuz. Anormal insanlar oldunuz

Kocişiyle arası bozulmasın, aman ağzının tadı kaçmasın, kocişsiz kalmasın diye çocuğunun şiddet görmesine göz yuman bir anne. Ne eğitimi ne donanımı allasen. Okumakla insan olunmuyor.

Donanımlıyım diyorsunuz bir çocuğa nasıl davranılmaması gerektiğini biliyorsunuz ee çocuğunuzu rencide edip yaramazlık yaptı diye fiziksel sözel şiddet uygulayan kıyafetinin yerini bile bilmeyen adama niye 2.çocuk? Aa durun söyleyeyim kazayla oldu dimi hep öyle olur zaten bu zamanda tonla korunma aracı varken..bir de bir yandan ama oynar eder eh arkadaşlarımıb kocaları da aynıymış demek ki erkekler böyle deyip avunmak temize çıkarmak nedir çook eğitimlisiniz gerçekten!

Yok ikinci olana kadar mükemmel koca harikulade babaymış, ikinciden sonra böyle olmuş

Çocuk 4 yaşında tabi ki oynayacak, koşacak yaramazlık yapacak ...Bunu kabul edemeyen insanlar baba falan olmasın kardeşim, 4 yaşındaki çocuğa şiddet ne demek Daha dünyadan habersiz çocuğu şiddetle tanıştırıyor bu adam yazık bu sabiye

Diğer arkidişler de yazmış ama şu adamı baba yapan sizde suçun çoğu. Karşınızdaki adam baba materyali değil madem niye çocukların günahına giriyorsunuz? IQ seviyeniz yazıyla sayıyla 5, çocuk diye bu iğrenç adama yapışmışsınız, Herkes üremek zorunda değil, hele ki sizin gibi akılsız kadın + hayvanat adam kombinleri asla asla ürememeli. Toplumda yeterince ayı ve akılsız inan var malum.

1.si az dayak yedi diye mi 2.yi yaptiniz.
Çocuğuma kaldıran o eli kırarım nasıl tahammül edebiliyorsunuz
El kadar çocuk nasıl dövülür ya yazık küçücük daha savunmasiz
Aynen bir de ikinciyi yapıyorlar inat, ben bir anlasam yazık bu çocuklara. Benim bilgim alt yapım var deyip ikinci çocuğu yapmanız enteresan. Keşke herkes anne baba olmasa

Yazınızı okuyunca dün gördüğüm sahne aklıma geldi.

Baba kızına parkta paten kaymayı öğretiyor. Azarlayarak kızı çekiştiriyor düşürecek gibi, kız korkuyor çekme baba diye bağırıyor. Kaymazsan seni bir daha buraya getirmem diyor hanzo baba.

Parktaki baba gibi oyun oynatıyorsa dikkat edin. Bağıra çağıra azarlayarak oyun oynatılmaz.
Mümkünse kızınızı babasıyla yalnız bırakmayın.

Cocugunuzun babasina düskün olmasi onun iyi bir baba oldugunu göstermez. 4 yasinda bir cocugun dünyasi anne ve babasindan olusuyor. Cocugun sizinle güvenli bag kurmaya ihtiyaci var ama ailesinden siddet görmesi ne kadar yikici. Esinizin iyi bir terapiye ihtiyaci var. 4 yasinda bir cocuga siddet uygulamak kabul edilemez.

Böyle bir adamı 2. Kez baba yaptığınıza göre pek de donanımlı biri değilsiniz bence. Öyle iş yaptırmam ettirmem falan demeniz de bir meziyet değil. O evde ikiniz yaşıyorsunuz, çocuklar ikinizin çocuğu. Bi zahmet ilgilenecek beyefendi.

Kusura bakmayın ama aşırı sinirlendim. O 4 yaşındaki çocuğun psikolojisi ve duygularını düşündükçe içim acıyor. Yazık çocuklara. Ne biçim bir ortamda büyüyorlar. Gücü 4 yaşındaki bebeye yetiyor galiba eşinizin. Aşırı sinirlendim.

** dayanamadım yine yazacağım. Bir de eğitimliyim donanımlıyım diye kendinizi övüyorsunuz ya.. eğitim ve donanım görmesem inanacağım.

Sitede beni bilenler bilir, nadiren böyle sert yorum yaparım. Ama hayvanlar ve çocuklar, kırmızı çizgimdir.

Ya duramıyorum. Bu konuyu ihbar edemez miyiz?? Açıkça itiraf var, 4 yaşındaki sabiyi dövüyor diye. Ayrıca şiddet yalnızca fiziksel değildir. Psikolojik şiddetin de alasını yaşıyor o yavrular. Gerekli mercilere iletsek bir şey çıkar mı sizce???

Yorumları okumayı bitirmeden yazdım, benden önce söyleyen olduysa kusura bakmayın.

Evet eşiniz iyi bir baba....
İyilik=küfür şiddet hakaret.
Yazık

Sadece esin mi terapiye ihtiyaci var? Bu durumu normallestiren anne de en az onun kadar hastalikli

WOMAN Bildiriyorum diye yazdi ama sanmıyorum bir sonuç çıkacağını, ben de aşırı sinirliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…