Çocuk gelişimi konusunda eşiyle çatışanlar…

Seren_cam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2017
70
7
38
39
Herkese merhaba, eğitimli ve donanımlı bir anneyim. Çocuk eğitimi konusunda da iyi bir alt yapım var. 2 çocuğum var biri daha 7 aylık. Sıkıntımız şu, tabii iki küçük çocuğu olan aile olarak kolay değil, geriliyoruz eşimle. En büyük sebepler de eşimin, 4 yaşındaki kızıma sert tavırları. Çocuk yaramazlık vs yaptığında çok büyük tepkiler vermesi, hakaret, küfür kimi zaman da şiddete başvurması. İnanın öyle üzülüyorum ki, anlata anlata bitiremedim. Sonra anlıyor gibi oluyor biraz, pişman oluyor. Biraz düzeliyor derken, bakıyorum yine aynı noktadayız. Buradan şunu anlıyorum: birincisi evet insanların değişmesi zordur, muhtemenlen bu adam hep suçlanarak, hakaret ve dayakla büyüdü, tabii ki bu yaptıklarını haklı çıkarmaz ama gördüğü ebeveynliği yapmaya çalışıyor. Ve değişmesi çok zor. İkincisi de diyorum anlattıklarım hiç işe yaramıyor, bir kulağından girip ötekinden çıkıyor. Bazen diyor ki sen otoriter değilsin, ama iş otoriterlikle çözülmüyor işte, görüyor ki kendi otoriterliği de bir işe yaramıyor. Bu sefer daha çok bileniyor çocuğa. Eşim rahatına düşkündür, ben de onu çok zorlamadım. Ev işleri, çocuk bakımı bende. O sadece oynar, gezdirir ama desem ki bi üstünü değiştir kıyafetinin nerede olduğunu bile bilmez. Çok isterdim dahil olsun, ama inanın yapamadım. Çok agresifleşti, ben de yüklendikçe yüklendim. Memnun oldu mu yetti mi derseniz yetmedi tabii, hala alan istiyor kendine. Mizaç olarak söylenen biri değilim ama bu durumlar beni de geriyor. Aklım almıyor, evde çocuk olmasının bu denli bizi kötü etkilemesini. Desem ki kötü bir baba, kesinlikle değil, çocuğum çok düşkün babasına. Ama işte bu durumlar evliliğimizde sıkıntı yaratıyor. Biraz konuşsak anlaşmaya varsak diyorum olayı farklı yerlere çekiyor. Bazen arkadaşlarımla dertleşiyorum, bir bakıyorum herkes benzer durumda. O zaman diyorum bu erkek milletinde ciddi bir sabır ve tahammül sıkıntısı var. Çocuğum için üzülüyorum, endişeleniyorum. İlerde hatırlayıp babasına karşı olumsuz tutum geliştirirse diye… ve malesef kendime zaman ayıramıyorum eskisi gibi, bakımımı eksik ediyorum, eskisi gibi giyinip kuşanamıyorum ki sanırım eşim açık açık söylemese de bunu da sıkıntı ediyor. Her aile yaşamaz belki bunları ama yaşayanlar varsa nasıl çözümler bulmaya çalıştınız merak ediyorum…

Ne eşiniz iyi bir baba, ne de siz donanımlı bir annesiniz !! 4 yaşındaki kız çocuğuna küfür edip şiddet uygulayan, kıyafetin yerini bile bilmeyen babaya iyi baba diyorsanız siz anne bile değilsiniz bana göre. Benim kızım 6 yaşında ve çok çok zor zamanları bile oldu . Benden çok daha sabırlı davranmaya çalıştı babası. Belki sizin kızınızın o tip davranışları bile yoktur. Eşim kızıma küfür etse eşim olamaz benim. Siz öncelikle bir psikiyatriye gidip sakinleştirici kullanın acil bir şekilde. Ve o adamı evden uzaklaştırın bir kez daha şiddet uygulamadan !! Ne demek herkes benzer durumda? Nerede yaşıyorsunuz siz? Erkekleri böyle kalıplara sokmaya vazgeçerse kadınlar o zaman düzelecek dünya.

Yorumlara baktım da dehşete düştüm nasl bukadar acımasz konsursnz sanyorum bu yorum yapanların çoğunun çocuğu yok. Anlattgnz kişi birebir yaknmdaki bir kisinin eşiyle uyumlu. Kendisi gayet eğitimli vede aynı zamanda eğitimci bir baba bir öğretmen ama sürekli olarak çocuklarınn üzerinde baskı kurup otorite saglamaya şiddet uygulamaya fln çalışır sevmeye de seviyor oda ayrı gerçekten çocuklarını severken ayni zamanda da bu şekilde davranyor bunu erkeklerin saçma egolarna baglyorum çevrede byle insanlar çok fazla sasknm demek bu sitede üyelerin eşleri abileri babaları mükemmel erkeklermis ne mutlu onlara çoğu erkek bir anneye göre sabrsz vede merhametsiz bu net. İlla ki eşinizde çocuklarını seviyor tabiki ben size inanıyorum çünkü aynı olayları aynı şekilde çok yakınen yasadm. Sanrsn bu forumdaki anneler hiç cocuklarna bagrp vurmamis hayret

Yorumlara baktım da dehşete düştüm nasl bukadar acımasz konsursnz sanyorum bu yorum yapanların çoğunun çocuğu yok. Anlattgnz kişi birebir yaknmdaki bir kisinin eşiyle uyumlu. Kendisi gayet eğitimli vede aynı zamanda eğitimci bir baba bir öğretmen ama sürekli olarak çocuklarınn üzerinde baskı kurup otorite saglamaya şiddet uygulamaya fln çalışır sevmeye de seviyor oda ayrı gerçekten çocuklarını severken ayni zamanda da bu şekilde davranyor bunu erkeklerin saçma egolarna baglyorum çevrede byle insanlar çok fazla sasknm demek bu sitede üyelerin eşleri abileri babaları mükemmel erkeklermis ne mutlu onlara çoğu erkek bir anneye göre sabrsz vede merhametsiz bu net. İlla ki eşinizde çocuklarını seviyor tabiki ben size inanıyorum çünkü aynı olayları aynı şekilde çok yakınen yasadm. Sanrsn bu forumdaki anneler hiç cocuklarna bagrp vurmamis hayret

Burada 4 yaşında bir çocuğu savunuyoruz, elbette sert olacağız.

Eğitimli donanımlı saçmalıkları bir geçelim, bugün küçümseyerek baktığınız kişiye sorun “elbette çocuklar dövülmesin” der. Bunu bilmek için eğitimli olmaya gerek yok.

Evet döven anne babalarla karşılaşıyoruz, duyuyoruz.
Yalnız o ailelere acıyarak bakıyor insanlar, arkasından neler neler dediğini duymak istemezsiniz.

Karışmamalarının tek nedeni başlarına dert almak istememek, yoksa kimsenin ne kadar da normal elinize sağlık dediği yok.

Bunu test etmek için arkadaşlarınıza sorunlu bir çocuktan bahsederken terbiyede uygulanan dayaktan bahsedin hemen “elbette dayaktan böyle olmuştur” diyeceklerdir.

Bu kişilerin önünde çocuk dövdüğünüzde olumlu yorum gelmesini beklemiyorsunuz herhalde?

Burada 4 yaşında bir çocuğu savunuyoruz, elbette sert olacağız.

Eğitimli donanımlı saçmalıkları bir geçelim, bugün küçümseyerek baktığınız kişiye sorun “elbette çocuklar dövülmesin” der. Bunu bilmek için eğitimli olmaya gerek yok.

Evet döven anne babalarla karşılaşıyoruz, duyuyoruz.
Yalnız o ailelere acıyarak bakıyor insanlar, arkasından neler neler dediğini duymak istemezsiniz.

Karışmamalarının tek nedeni başlarına dert almak istememek, yoksa kimsenin ne kadar da normal elinize sağlık dediği yok.

Bunu test etmek için arkadaşlarınıza sorunlu bir çocuktan bahsederken terbiyede uygulanan dayaktan bahsedin hemen “elbette dayaktan böyle olmuştur” diyeceklerdir.

Bu kişilerin önünde çocuk dövdüğünüzde olumlu yorum gelmesini beklemiyorsunuz herhalde?
Siz herhalde okuduğunuzu anlamakta zorluk çekiyorsunuz ben adamın yaptığı normal olur böyle şeyler falan mı dedim hanımefendi ?? Kadının bu derdi varken kadına yapılan acımasız eleştirilere benim tepkim. Bunu okumuş okumamış eğitimli veya eğitimsiz diye ayrmyorum bunu herkes yapyor bahsettiğim buydu. Kadının eğitimine anneligine saldrmssnz. Kadın ne yapsn burda biri de çıkıp desin ki kocam çocuğuma vurdu kızdı bende çektim kapıyı çıktım boşandım hadi bakalım kimmiş o davulun sesi uzaktan hoş gelir. Kadının çektiği sıkıntı kadına yeter herkes kavun karpuz secer gibi kocanın iyisini secemiyor maalesef. Siz bayan mukemmeller ne mutlu size klavye başında ahkam kesip kadını yarglayacak kadar had bilmezsiniz.

6 ve 4 yaşinda yegenim var hicbirimiz bikere olsun vurmadik vurmayizda.
Vurani görürsem de asla sakin kalamam!
Şiddeti normalleştiriyosunuz hayatimda böyle absürt şeyler okumadim. Böyle babalarin ilerde nasil cocuklari oluyor?
Sizin cevrenizde sorun var normal degil ve herkesin ailesindede böyle bi baba yok benim cevremde cocuguna şiddet uygulayan insan yok olursada cevremden uzaklaştiririm.

6 ve 4 yaşinda yegenim var hicbirimiz bikere olsun vurmadik vurmayizda.
Vurani görürsem de asla sakin kalamam!
Şiddeti normalleştiriyosunuz hayatimda böyle absürt şeyler okumadim. Böyle babalarin ilerde nasil cocuklari oluyor?
Sizin cevrenizde sorun var normal degil ve herkesin ailesindede böyle bi baba yok benim cevremde cocuguna şiddet uygulayan insan yok olursada cevremden uzaklaştiririm.
Enişteniz yegeninize şiddet uygularsa ne yapabrlsiniz merak ettim açıkçası

Belli ki sizin cevrenizde bu durum neredeyse normal. Uzuldum. Ben de buraya yorum yapan cogu kisi gibi dusunuyorum, ama anliyorum da. Gormek istemedigimiz bir gercek bu. Bu cagda hala evde cocuklarina dayak atan anne babalar var, ve bu durumu normallestirmisler. Ayni sizin normallestirdiginiz gibi.. Ben olsaydim soyle yapardim, boyle yapardim demenin anlami yok. Siz ben degilsiniz, bunu anliyorum.

Bilemiyorum ne yaparsiniz. Hem hic bir ise yaramayip, hem 4 yasindaki cocugu dovup ona kufredecek duruma nasil geliyor ki? Hem esinizi daha sert uyarmaniz gerekiyor (tabii bu durumda size de kufredip, sizi dovmeyecekse), hem de cocugunuzu babasindan kurtarmaniz lazim. Baktiniz esiniz sinirleniyor, cocugu alin goturun baska odaya.

Herkese merhaba, eğitimli ve donanımlı bir anneyim. Çocuk eğitimi konusunda da iyi bir alt yapım var. 2 çocuğum var biri daha 7 aylık. Sıkıntımız şu, tabii iki küçük çocuğu olan aile olarak kolay değil, geriliyoruz eşimle. En büyük sebepler de eşimin, 4 yaşındaki kızıma sert tavırları. Çocuk yaramazlık vs yaptığında çok büyük tepkiler vermesi, hakaret, küfür kimi zaman da şiddete başvurması. İnanın öyle üzülüyorum ki, anlata anlata bitiremedim. Sonra anlıyor gibi oluyor biraz, pişman oluyor. Biraz düzeliyor derken, bakıyorum yine aynı noktadayız. Buradan şunu anlıyorum: birincisi evet insanların değişmesi zordur, muhtemenlen bu adam hep suçlanarak, hakaret ve dayakla büyüdü, tabii ki bu yaptıklarını haklı çıkarmaz ama gördüğü ebeveynliği yapmaya çalışıyor. Ve değişmesi çok zor. İkincisi de diyorum anlattıklarım hiç işe yaramıyor, bir kulağından girip ötekinden çıkıyor. Bazen diyor ki sen otoriter değilsin, ama iş otoriterlikle çözülmüyor işte, görüyor ki kendi otoriterliği de bir işe yaramıyor. Bu sefer daha çok bileniyor çocuğa. Eşim rahatına düşkündür, ben de onu çok zorlamadım. Ev işleri, çocuk bakımı bende. O sadece oynar, gezdirir ama desem ki bi üstünü değiştir kıyafetinin nerede olduğunu bile bilmez. Çok isterdim dahil olsun, ama inanın yapamadım. Çok agresifleşti, ben de yüklendikçe yüklendim. Memnun oldu mu yetti mi derseniz yetmedi tabii, hala alan istiyor kendine. Mizaç olarak söylenen biri değilim ama bu durumlar beni de geriyor. Aklım almıyor, evde çocuk olmasının bu denli bizi kötü etkilemesini. Desem ki kötü bir baba, kesinlikle değil, çocuğum çok düşkün babasına. Ama işte bu durumlar evliliğimizde sıkıntı yaratıyor. Biraz konuşsak anlaşmaya varsak diyorum olayı farklı yerlere çekiyor. Bazen arkadaşlarımla dertleşiyorum, bir bakıyorum herkes benzer durumda. O zaman diyorum bu erkek milletinde ciddi bir sabır ve tahammül sıkıntısı var. Çocuğum için üzülüyorum, endişeleniyorum. İlerde hatırlayıp babasına karşı olumsuz tutum geliştirirse diye… ve malesef kendime zaman ayıramıyorum eskisi gibi, bakımımı eksik ediyorum, eskisi gibi giyinip kuşanamıyorum ki sanırım eşim açık açık söylemese de bunu da sıkıntı ediyor. Her aile yaşamaz belki bunları ama yaşayanlar varsa nasıl çözümler bulmaya çalıştınız merak ediyorum…
Hepsini okuyamadım .. hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz .. ikinci çocuğu yapmışsınız doğru müdür nasıl cesaret ettiniz

Enişteniz yegeninize şiddet uygularsa ne yapabrlsiniz merak ettim açıkçası
Elimden ne geliyorsa yaparim onu korumak icin. Siz üye sahibiyle ayni düşünüyorsunuz belli yazdiklarinizdan.
Bi anne nasil izin verebilir cocugunun şiddet görmesine erkekler merhametsiz vurabiliyor diye birşey yok. Cikin artik bu kafalardan yazik olan bu masum cocuklara oluyor gücünüz anca masumlara yetiyor.

Ahahahahahaha hoşgeldin konu sahibinin 2. Üyeliği.
Bir de etrafımda aynı böyle bir aile var adamı övüyor. 🤦🏻‍♀️ Biz de salağız ya fark etmeyeceğiz :işsiz:

Çocuklara vuramazsınız. Nokta. Gidin az ötede ağlayın. Hassas noktamdır bu.

Keşke çocuk psikolojisi üzerine uzman biri olsa da Aile içi şiddetin çocuklarda yarattığı etkilerle alakalı bir yazı kaleme alsa.

4 yaşındaki bir çocuk yaşadığı şiddeti asla unutmaz, şiddete maruz kalan çocuk ya özgüvensiz ve ürkek olur veya şiddete meyilli biri haline dönüşür.

Geçenlerde rutin yürüyüşlerim esnasında 7 yaşlarında bir kız çocuğunun arkadaşlarıyla konuşmasını duydum.

Annesiyle babası hep kavga ediyormuş, o da çok korkuyormuş, onların kavgasına kapıya polisler geliyormuş, korkunca altıma kaçırıyorum diyordu.

Hakaretin, şiddetin olduğu bir evde çocuklar sağlıklı bir psikolojiyle büyüyemez.

Siz herhalde okuduğunuzu anlamakta zorluk çekiyorsunuz ben adamın yaptığı normal olur böyle şeyler falan mı dedim hanımefendi ?? Kadının bu derdi varken kadına yapılan acımasız eleştirilere benim tepkim. Bunu okumuş okumamış eğitimli veya eğitimsiz diye ayrmyorum bunu herkes yapyor bahsettiğim buydu. Kadının eğitimine anneligine saldrmssnz. Kadın ne yapsn burda biri de çıkıp desin ki kocam çocuğuma vurdu kızdı bende çektim kapıyı çıktım boşandım hadi bakalım kimmiş o davulun sesi uzaktan hoş gelir. Kadının çektiği sıkıntı kadına yeter herkes kavun karpuz secer gibi kocanın iyisini secemiyor maalesef. Siz bayan mukemmeller ne mutlu size klavye başında ahkam kesip kadını yarglayacak kadar had bilmezsiniz.
Kavun karpuz evde bozuk çıkarsa yemeye devam mı ediyorsunuz? Kocamdır babasıdır döver de sever de değil mi? Yeter ki başımda kocam olsun, çocuktur hatırlamaz unutur.

Kadın ne mi yapsın? Dayak sırasında oturup seyretsin ya da diplomalarını açsın baksın. Ben size diyorum, büyük de konuşuyorum benim kocam yapamaz. Çünkü ilk yaptığında pişman ederim ikinciye cesaret edemez. Kendisinden
1. derece sorumlu olduğum bana muhtaç bir canlı söz konusu. Kocayı ben dünyaya getirmedim ama çocuğu bile isteye ben doğurdum ve bu çocuğu korumak için kocayı boşamak gerekiyorsa ben boşarım. Çocuk bu çocuk, mal mülk aldatma başka kadın olayı değil. Sizle dertleşmek istiyorum deyip de ünvan sıralamasın bize.

Konu sahibi, kocam ikinci çocuk olana kadar hiç yapmazdı diyor ki bence ikinciyi niye yaptın eleştirilerine karşı çevirdi o kısmı. Aferin siz böyle destek olun çocuğu şiddet gören kadınlara. Onlar da desin ki ya bütün babalar öyleymiş dövüyormuş çocuklarını, ki zaten demiş. Kadın ne yapsın kocasıdır işte! Aman çoluk çocuğu boşverin inşallah sizin kocanız başınızdan eksik olmaz. Haberlerde ağlıyor diye el kadar çocukları döverek öldüren ailelerin komşuları niye ses çıkarmıyor öğrenmiş oldum sayenizde.

Neyin kafasını yaşıyorsunuz siz ? Ne kadar acınası bir zihniyet bu. Psikolojik şiddeti de fiziksel şiddeti de hiçbir şey meşru kılamaz. Çocuğuma bir kez olsun bağırmadım, fiziksel şiddet de uygulamadım. Bu bir maharet mi? Hayır, olması gereken bu. Çocuğum benim kum torbam değil. Ben de cezai ehliyeti bile olmayan bir masuma sözde güç gösterisi yapacak bir şuursuz değilim.
Çocuğum, başkasının çocuğu, hayvanlar ve dahi bitkiler... Bedensel ve ruhsal gücü bana denk olmayan bir canlıya değil vurmak, ahkâm kesmeyi acizlik kabul ederim. Velev ki kocam aynısını yaptı, değil çocuğuma vurmak, gitsin keyfekeder ağaç kessin evet, boşarım. Ekonomik güçle falan da alakası yok bunun. Ekmeğimi taştan çıkarırım, karın tokluğuna yaşarım ; ama insanca yaşarım.
Bir canlıya şiddet uygulayan biriyle değil aynı çatı altında nefes almak, birde aynı yatağa girip sevişeceğim, daha neler.

Linç yiyince ortadan kaybolan konu sahibi vakası. Hayır bu anlattıkları karşısında ne duymayı bekliyordu acaba?
onun yerinde olsam kadınlar kulübüne daha adım atmam utancımdan, ha bu konuyu açarken nasıl utanmadı o da enteresan. ne bekliyordu biliyormusunuz
aa evet bütün erkekler cocuklara karsı sabırsız, bizimkiler de boyle inan, sen bakımını yine de ihmal etme bak kocan baskasına gider filan, tövbe estagfurullah cidden delirmelik konu

Neyin kafasını yaşıyorsunuz siz ? Ne kadar acınası bir zihniyet bu. Psikolojik şiddeti de fiziksel şiddeti de hiçbir şey meşru kılamaz. Çocuğuma bir kez olsun bağırmadım, fiziksel şiddet de uygulamadım. Bu bir maharet mi? Hayır, olması gereken bu. Çocuğum benim kum torbam değil. Ben de cezai ehliyeti bile olmayan bir masuma sözde güç gösterisi yapacak bir şuursuz değilim.
Çocuğum, başkasının çocuğu, hayvanlar ve dahi bitkiler... Bedensel ve ruhsal gücü bana denk olmayan bir canlıya değil vurmak, ahkâm kesmeyi acizlik kabul ederim. Velev ki kocam aynısını yaptı, değil çocuğuma vurmak, gitsin keyfekeder ağaç kessin evet, boşarım. Ekonomik güçle falan da alakası yok bunun. Ekmeğimi taştan çıkarırım, karın tokluğuna yaşarım ; ama insanca yaşarım.
Bir canlıya şiddet uygulayan biriyle değil aynı çatı altında nefes almak, birde aynı yatağa girip sevişeceğim, daha neler.
şuna inanamadım cidden "Sanrsn bu forumdaki anneler hiç cocuklarna bagrp vurmamis hayret" ya gülsem gülemiyorum. neymiş kadının çektigi kadına yetermiş! kadın kendi aptallıgından cekiyor, cekmek zorunda degil. koca diye ölecek miyiz ya bunlar nasıl kafalar Allah ım akıl fikir versin

Eşini öküz. Hakaret,şiddet kısmından sonrasını okumadım. Bu adama bide utanmadan ikinci çocuk mu yaptınız? Bide eğitimliyim diye geçinmiyor musun,tam delirmelik.. Eşinin yaptığını insanlara karşı yumuşatmaya çalışma “ küçük çocuklu ev,haliyle geriliyoruz “ diyerek eşinin yaptığını onaylıyorsun resmen
Elleri kırılsın inşallah.. Senin gibi eğitimlide olmaz olsun.. Ülkenin eğitim durumu ortada,önüne gelen okul okuyup eğitimliyim sanıyor malesef..

Back
X