• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk gelişimi konusunda eşiyle çatışanlar…

Seren_cam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2017
70
7
38
39
Herkese merhaba, eğitimli ve donanımlı bir anneyim. Çocuk eğitimi konusunda da iyi bir alt yapım var. 2 çocuğum var biri daha 7 aylık. Sıkıntımız şu, tabii iki küçük çocuğu olan aile olarak kolay değil, geriliyoruz eşimle. En büyük sebepler de eşimin, 4 yaşındaki kızıma sert tavırları. Çocuk yaramazlık vs yaptığında çok büyük tepkiler vermesi, hakaret, küfür kimi zaman da şiddete başvurması. İnanın öyle üzülüyorum ki, anlata anlata bitiremedim. Sonra anlıyor gibi oluyor biraz, pişman oluyor. Biraz düzeliyor derken, bakıyorum yine aynı noktadayız. Buradan şunu anlıyorum: birincisi evet insanların değişmesi zordur, muhtemenlen bu adam hep suçlanarak, hakaret ve dayakla büyüdü, tabii ki bu yaptıklarını haklı çıkarmaz ama gördüğü ebeveynliği yapmaya çalışıyor. Ve değişmesi çok zor. İkincisi de diyorum anlattıklarım hiç işe yaramıyor, bir kulağından girip ötekinden çıkıyor. Bazen diyor ki sen otoriter değilsin, ama iş otoriterlikle çözülmüyor işte, görüyor ki kendi otoriterliği de bir işe yaramıyor. Bu sefer daha çok bileniyor çocuğa. Eşim rahatına düşkündür, ben de onu çok zorlamadım. Ev işleri, çocuk bakımı bende. O sadece oynar, gezdirir ama desem ki bi üstünü değiştir kıyafetinin nerede olduğunu bile bilmez. Çok isterdim dahil olsun, ama inanın yapamadım. Çok agresifleşti, ben de yüklendikçe yüklendim. Memnun oldu mu yetti mi derseniz yetmedi tabii, hala alan istiyor kendine. Mizaç olarak söylenen biri değilim ama bu durumlar beni de geriyor. Aklım almıyor, evde çocuk olmasının bu denli bizi kötü etkilemesini. Desem ki kötü bir baba, kesinlikle değil, çocuğum çok düşkün babasına. Ama işte bu durumlar evliliğimizde sıkıntı yaratıyor. Biraz konuşsak anlaşmaya varsak diyorum olayı farklı yerlere çekiyor. Bazen arkadaşlarımla dertleşiyorum, bir bakıyorum herkes benzer durumda. O zaman diyorum bu erkek milletinde ciddi bir sabır ve tahammül sıkıntısı var. Çocuğum için üzülüyorum, endişeleniyorum. İlerde hatırlayıp babasına karşı olumsuz tutum geliştirirse diye… ve malesef kendime zaman ayıramıyorum eskisi gibi, bakımımı eksik ediyorum, eskisi gibi giyinip kuşanamıyorum ki sanırım eşim açık açık söylemese de bunu da sıkıntı ediyor. Her aile yaşamaz belki bunları ama yaşayanlar varsa nasıl çözümler bulmaya çalıştınız merak ediyorum…

Lisedeydim babam okul çıkışında beni bir erkekle konusuyorken görmüş.
Gördüğü kişi de sınıftan arkadaşım.
Bana bir şey soruyordu, onu cevaplıyordum.
Eve bir geldim.
Ohoooo bir şeyi bahane ederek beni dövmeye başladı.
Meğer sebebi buymuş.
Sorma ihtiyacı bile hissetmemişti.
Sorsa ne olacak yahu altı üstü arkadaşımla konuşuyorum ne var bunda.
Ama yoook ille dövecek :)
Ahhh ahhh

Esiniz berbat bir baba. Insan olarakta korkunc bir karakter. Vicdansiz, merhametsiz ustelik memnuniyetsiz. Cevreniz ayni durumda diye herkes bunu yasiyor sanmayin. 4 yasindaki bir cocuga guc gosterisi yapmak nedir ya. Ilk defa burada sinirden kendimi yiyecek konuma geldim. Neden sessiz kaliyorsunuz neden 2.cocugu yapiyorsunuz neden hala o evde kizinizi bu davranislara maruz birakiyorsunuz? Kiziniz babasina bilendigi kadar bu davranislara maruz kalmasina izin verdiginiz icin sizede bilecek
Öyle deme, konu sahibi eğitimli ve donanımlı bir anneymiş, çocuk eğitimi konusunda da iyi bir alt yapısı varmış. :ukala::ukala::ukala::ukala::ukala:

Başlığa bakan da, çocuk yetiştirmede iki tarafın da kabul edilebilir metotları var ama anne-baba çocuklarının ihtiyacına yönelik davranmak konusunda birbirlerinden farklı düşünüyor filan zanneder.

Adam el kadar çocuğu dövüyormuş. Çocuk gelişimi çatışmanızı seveyim ben sizin, kocan çocuğunun gelişiminin içine hacetini gideriyor. Sen de "Ay yapma bey" diye izle kenardan, iyi baba filan de hala.

Ben mesela.
Anlatsam roman olur.
Kimse bana böyle adamları iyi baba diye tasvir etmesin.
Bir de eğitimli ve donanımlı anneyim yazmış ya delirdim vallahi söyle konular okumasam keşke diyorum iyi baba demesi hele küfür eden hele şiddet uygulayan bir yaratik nasıl iyi baba oluyor aklım almadı
Bir de benim de 2 evladım var kızım dün 10 yaşına girdi oğlum 5 yaşında kılına dokunan olursa eşim de dahil o elini kırarım münasip b8r tarafına sokarım hiç abartmıyorum bu konuda kimseyi tanımam aklım almıyor ya çocuğa küfür ediyor şiddet uyguluyor ama 2.çocuğu yapıyor hediye gibi böyle konuları okudukça sınırim zıplıyor yemin ederim

Desem ki kötü bir baba, kesinlikle değil,
Yani bir annenin doğada bile görevi çocukları korumaktır yeni doğum yapmış kedinin yavrularına bile yaklasamazsin insan kaç katı büyük oysa ki siz çocuğunuzu döven hakaret eden bu adama iyi deyip birde iyi eğitimli olduğunuzu falan iddia ediyorsunuz Allah ikinize de vicdan versin başka şeyler de yazardım da terbiyem yetmiyor

Konu sahibi birazdan üyelik iptali yapıp gidecek, o yavru dayak yemeye devam edecek, annesi de babayı iyi olduğuna inanacak.

Ahhh ah!
Vicdanının sesini de iptal edebilir mi? Anne daha yavrusunu en yakınından koruyamıyor bir de iyi baba cart curt diyor

Desem ki kötü bir baba, kesinlikle değil, çocuğum çok düşkün babasına.
Konu sahibi sen de az değilsin.
Adam küçücük kıza hakaret ediyor, küfür ediyor, yetmedi vuruyor. Hala diyorsun ki kötü baba değil..
Kızın tabii ki adama düşkün olacak, çünkü onu bu iğrenç yuvaya doğurmussun,bunu görmüş,bunu normallestirmis. Muhtemelen ergenlik ve sonrasında da kendisine kötü davranan,köpek çeken adamlara aşık olacak, onlara doğru çekilecek. Sebebi de sen ve koca diye sectigin adam.
Çok sinir oldum ya, arkadaşlarının kocaları da böyleymiş. Cennet Mahallesi'nde falan mi yaşıyorsun,nasıl çevren var? Benim çevremde çocuğuna bakmayan, çocuğunu döven birkaç adam duydum, onlara da zaten insan denmez. Gayet de çocuğunu yıkayan,yediren, sorumluluğunu paylaşan insanlar var, ki benim babam da 33 yıllık baba,o yıllarda bile dovmedigi sovmedigi gibi banyonuzu yaptirir,yemeği yedirir gece bizi yatirirdi.
Hiç aklama kocani.
Bir de dayakçı adama ikinci çocuğu yapmışsın. Neden? Eşit dövsün de tüm öfkesini tek çocuktan çıkarmasın diye mi???
Konuyla verecek öğüdüm yok. Hani deseniz "zorla evlendim, istemeden çocuk sahibi oldum,eşim dövüyor nefret ediyorum ondan, cocugumu koruyamiyorum,ne yapmalıyım" yazacak şey olurdu ama siz kocaniza hala iyi baba diyorsunuz, önayak oluyorsunuz.
Ne denir ki?
Üçüncüyü de dogurun,yuvanız şenlensin
:sinirli::sinirli::sinirli:

Son düzenleme:
Aklım almıyor, evde çocuk olmasının bu denli bizi kötü etkilemesini. Desem ki kötü bir baba, kesinlikle değil, çocuğum çok düşkün babasına. Ama işte bu durumlar evliliğimizde sıkıntı yaratıyor.
KONUNUN BU KISMINI OKUDUKÇA SİNİRLENİYORUM, SİNİRLENDİKÇE OKUYORUM.

Kocişi mutlu olsun, kendisini de mutlu etsin diye resmen dayak yiyen 4 yaşındaki bebeği gözü görmüyor. Allah' ım aklıma mukayyet ol!

Çocuğuma şiddet gösteren adam artık kocam olmazdı gerçekten diyorum laf olsun diye değil şiddet hiç bir şeyin çözümü olamaz hele ki bu acımasız dünya da evinde şiddete uğrayan insanı hiç bir yer mutlu edemez. Bunu bilmek içinde övündüğünüz eğitim ve donanıma ihtiyaç yok

Genelde konu sahibine yüklenmekten hiç hoşlanmıyorum ama lütfen çocuğunuzun şiddet görmesine hatta yüksek sesle bağırılmasına bile müsade etmeyin

Eşiniz çocuğunuz vurduğunda sizde eşinize vurun. Eşiniz çocuk anlamadığı terbiye olmadığından vuruyorya sende anlamıyorsun bende sana böyle anlatıyorum de

Kocişi mutlu olsun, kendisini de mutlu etsin diye resmen dayak yiyen 4 yaşındaki bebeği gözü görmüyor. Allah' ım aklıma mukayyet ol!
Bir de kocisine karşı bakımlı olma derdine düşmüş.

Aaaa lütfen ama iki çocuk olduktan sonra hanımefendi kociskosu için bakim bile yapamaz olmuş Allahım ne dertler var değil mi yaa kadın çocuğu dövüyor kocan olacak yaratik e olsun iyi baba diyor küfür ediyor hakaret ediyor diyoruz el kadar bebe ya 4 yaşında ama olsun çok iyi baba o da böyle görmüş diyebiliyor bu cehalete karşı ne diyeceğimi bilmiyorum.
Gerçekten okumak istemiyorum sinirlerim kaldirmiyor olan hep çocuklara oluyor kadın cahil adam desen denmez de pisliğin teki arada o yavrulara yazık oluyor.

Back
X