Çocuk gibi koca !!!!!

Bende bisiklet almayı düşünüyorum. Çok severim bisikleti..işe bisiklette Gidip gelme gibi bi planım var:) ama neden kilometrelerce uzaktan alındığını anlamadım ben. Ucuzsa çok çok ucuz olmalı çünkü o kadar km bedava gidilmiyor

Ben de bunu anlamıyorum ben iki çocukla 24 saat evde kalıp hayatımı bu şekilde geçirirken bu erkekler neden günü yapmıyor. İşe başlayınca da benim işim ondan çok çok daha yoğun onun işi de gayet rahat. Neden biz kadınlar kendimizden fedakarlık yaparken erkekler yapmıyor biraz yapsa da aman bunalır beni terkeder diye korkuyoruz. Bu yüzden terk edecekse terk etsin ben neden çok bunalmama rağmen onu terk etmiyorum. Neden erkeklere de sorumluluk vermiyoruz.

2 maaşla neden bu kadar yoksul olduğumuzu anlatayım. Eşimin lüx sevgisi yüzünden. Hiç bir şeyi ertelemiyor. 2 yıl kendimizi sıkmamız gerekiyor yoksa bu borçlar bitmez diyorum tamah aklısın diyor ertesi hafta 10000 tl ye bilgisayar alıp bizi Yen'i bir borca sokuyor. Bir borç bitmeden sürekli yenisi geliyor. Evde yemek varken sürekli dışardan 100 tl ti aşan yemek siparişleri veriyor. Kredi kartı haliyle coşuyor. Sonra gelip bana bu ay minimumunu bile ödeyemiyorum ne yapacağım diyor ben de kenara attığım 3-5 kuruştan vermek zorunda kalıyorum ve hiç birikim olmıyor vermesem kredi kartı daha da coşuyor 1 yılın sonunda 60-70 bin borçla geliyor karşıma. En son tüm evin geçimini devraldım kredi karlarını aldım tüm alışverişleri ben yapacağım sen eve bir çöp bile alma bu borçlar bitene kadar böyle dedim bana atlık bu kadar para gönder o parayla evi geçindireceğiz dedim kabul etti 1 ay yaptık gayet iyi gittik ama sürekli pc başında satılık bir şeyler bakıyor kartımı ve masa üstü pc alacağım dedi kavda gürültü sonunda gitti 10000 tl ti verdi

Cocuklarım daha yeni dogmus olmasına ragmen eşime bırakıp kafa dinlemeye gidiyorum o da bana bırakıp gidiyor.erken yasta ev araba derdine düşüp hayatı yasamayı unutmuşsunuz.sizin yerinizde olsam arabayı satar ücretsiz izine çıkarım 3.5 ay cok küçük.bir tişörtle hamileliği geçirmek bir bisiklet için olay cıkması 2 maas giren ev için normal değil

3, yaşında bir çocuğum var sırf borç var diye bana, kokuma muhtaçken onu bırakıp işe gitmemek için ÇOCUK YAPMIYORUM. Allah bağışlasın hayırlısıyla doğsun kızmayın ama.. Böyle bir koca, küçük a
Kızmayın ama böyle bir koca, küçük size muhtaç bir çocuk var zaten, şimdi yeni doğacak bir bebek okadar da borç varken bence zort şartlada çocuk olmamalı 3,5 yaşında çocuğumu bırakıp işe başlamak çok zor 2.yi eşime dahi sormam ona kalsa 2 3 olsun ama borç varsa şu an düşünmüyorum derim net.. Sadece sorun küsen kocanız değil ki..

Son düzenleme:
Arabayı satma gibi bir şansımız yok ne yazık ki bulunduğumuz yerde doğru düzgün toplu taşıma bile yok marketler uzak çocuklar da olunca araba şart.

Ben de öyle diyordum borç varken 2. Çocuğu yapmam 2. yi yapacaksam rahat rahat ücretsiz izin kullanmak isterim diyordum. Ama oldu işte korunmama rağmen oldu herkes aynı şeyi söylüyor ama detaya gireyim rahim içi aracım var ve ek olarak kondom kullanıyorduk ayrıca ilk bebeğime çok zor hamile kaldım nasıl oldu ben de anlamadım doktorum spiralin kaymış olabileceğini ve kondomjn da delik olabileceğini söyledi olacağı varsa oluyor işte neyse bebeğim sağlıkla gelsin yeter yiyecek ekmeği varmış bu dünyada demek ki bu kadar şeye rağmen oldu bunları her zaman nasıl kontrol edebilirim daha ne yapayım yani geriye zaten tüpleri bağlatma kaldı bir tek bu Doğumdan sonra onu da yapacağım sanırım.

Çok uygun fiyata bisiklet bulunabilir. İkinci el gayet uygun fiyatlı şeyler bulabilirsiniz. Bisikletçilere sorun. İlla taa bilmemnereye gitmeye gerek yok. Arada siz de binersiniz. Öyle bir ayda altından kalkılamayacak kadar pahalı bir şey almasına gerek yok.

Ne yazık ki öyle her bisikleti almaya da yanaşmıyor kriterleri varmış onu karşılayacakmış bisiklet istediği bisikletler 4-5 binlik bu yüzden omların 2. Eline bakıyor

V venus12 Hiç çocuğunuz olmasa bile bu adam sizi yoksul yaşatırdı zaten maddi açıdan hiç kontrolü yok ve sanırım alışveriş bağımlısı. Anladığım kadarıyla bi ömür rahat yok size,valla şuan neyse de ilerde çocuklarınıza da maddi anlamda aynı sefilliği yaşatacaksa artık farklı şeyler yapmanız lazım olur bence.

Ya siz çok fazla tutumlusunuz ya eşiniz çok savuruyor. İkinizin ortası olması lazım.

Adam çapından daha geniş hayat yaşamak istiyor anlaşılan. Sizinle de evlenmesi için maaşınız etkenlerden biri olmuştur.

Karşılıklı sözünüzün dinlenmediği bir evliliğe dönüşmüş.
Sanki siz onun da annesisiniz. O söz dinlemeyen, borç açan hatta yemeği begenmeyen ergen oglunuz gibi.

Oturup konusun. Once borclari temizleyin. Yemek varken asla yemek soylemeyin.
Cocuklarla ilgilendigi sizin kendinize ayirdiginiz yarim saat dahi olsa zaman olsun.
Alinacaklara ortak karar verin. Iki kisinin de onaylamadigi bir sey asla alinmamali.
Bisiklet almasina izin verin bence.
Kenarda paraniz oldugunu da soylemeyin. Belli ki ona guveniyor.
Esiniz yardim almali. Bu derece harcamak normal degil. Cocuklugu fakir gecmisse alim gucunu sevmis olabilir. Alabilmek mutlu ediyor demek ki.

3 aylık bırakanlara helal olsun demişsiniz ama kimse keyfinden bırakmıyor kim ister 3 aylık çocuğu bırakmak fakat 3 ayda başlamazsan işinden olmaktansa mecbur başlıyorsun çocugun ihtiyaçalrını vs karşılayabilmekte önemli.Sizin iş yerinizdeki şartlarınız iyimiş böyle konuşuyorsunuz rahatlıkla

Bunun için eşinizle kavga etmeyin. İşe başlamamanız gerekiyorsa bebiş küçük bir süre daha başlamayın. Bakın bir düşünün. Tamam kendinize bişey alamadınız ama alırsınız hamileydiniz, vücudunuz normale dönmesi gerekti falan. Bir tişörtü de alırsınız.

Bakın sizde gitseydiniz keşke tedbirli bir biçimde, biraz zaman geçirirdiniz beraber.Siz bişey almak isteyince adam engellese kızalım ama öyle bişey yok. Bu çocuklukta değil. Aslında çok büyük bir sorun yok ortada bisiklet için adamla kavga etmeyin.

Siz boşayın bu adamı yoksa hayatınız boyunca aynı tişörtü giymeye devam edersiniz, çocuklarınıza da yazık olur.

tam 3 aylıktı işe başladığımda canım ,
kadın müdür süt iznine bile yollamadı

Keyiften bırakmıs olsam 9 aylıkken de bırakmam.
Ben de ihtiyactan bıraktım 9 aylık.
Ama söyle bi gercek var 3 aylık cocugu bırakıp gidecek kadr ihtiyac sahibiysek dogurmayalım.
Durumlar düzelsin öyle doguralım mümkünse.
Bir de konu sahibinin evi varmıs araba yenilenmis.
Ev araba olsn diye el kadar bebe bırakılmaz.

Oturup ciddi ciddi bu mesajı mı yazdınız?

Akciğer kanserinin tek sebebi sigaradır diye bir ibare tıp literatüründe yok, bilginize. Tabi bu demek değil sigara hiçbir zarar vermeyecek, kanser olmaz fakat başka şekilde vücut reaksiyon gösterir. Kanser olan da başka bir sebepten olabilir.

Ama hamileliğin tek bir sebebi var o da sperm ve yumurta döllenmesi. Yani siz buna önlem alınca öyle bahsedildiği gibi sürpriz olsun diye ya da bakire meryem gibi ilahi tarafından hamile kalmıyorsunuz, başka bir sebeple hiç hiç kalmıyorsunuz.

Antrparantez: Yeterli önlem almayıp hamile kalanlar dislikelarda buluşabilirsiniz :)

3. Ye hamile değilim 2. Ye hamileyim toplamda 3 çocuk isteyen o ben 3. Yü istemiyorum sadece bu şekilde davranıp nasıl 3. Yü isteyebiliyor diye yazdım
Maddi durumun yoksa 2. Neden yapiyorsun anlamiyorum dogurup 3 ay sonra kim bakacak nenemi dadimi teyzemi kim anne gibi bakar allahaskina esin 1000 tl lik bir hobiyi haketmiyormu bence bisiklet cok faydali ekonomik ve saglikli esimde almisti calindi tekrar aldi kendi calismiyormu esin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…