• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk gibi koca !!!!!

Böyle kendisi çocuk fikrinden kıyı bucak kaçan kişiler var çocuklu hamile görünce saldiriyolar siz bakmayın. Herşey olur hayatta büyük konuşmamak lazım.
Belkide kiziyorlardir maddi durum is para yeni ev yeni araba ugruna 3 aylik bebegi baskasinin himayesine verilmesine 8 saat hadi 12 saat olsun günde isten gelince ilgilenebilcekmi dus du yemekti ev sil süpür o cocuk kasla göz arasinda büyüyecek büyürken belkide annesinin bilmedigi bir seyler gelecek basina mesela dadi ufak ufak dövecek hatta sözlü siddet uyguliyacak annneanne cokmu iyi bakacak dede veya eniste kim anne baba gibi bakacak cocuk fikrini sevmeyenler belkide hazir olmadiklari icindir ama bu fikirleri yanlis oldugu anlamina gelmez onlarda cocuk severler ve cocugun anne tarafindan büyütülmesinin daha saglikli oldugu kanaatindeler

Oturup ciddi ciddi bu mesajı mı yazdınız? :KK70:

Akciğer kanserinin tek sebebi sigaradır diye bir ibare tıp literatüründe yok, bilginize. Tabi bu demek değil sigara hiçbir zarar vermeyecek, kanser olmaz fakat başka şekilde vücut reaksiyon gösterir. Kanser olan da başka bir sebepten olabilir.

Ama hamileliğin tek bir sebebi var o da sperm ve yumurta döllenmesi. Yani siz buna önlem alınca öyle bahsedildiği gibi sürpriz olsun diye ya da bakire meryem gibi ilahi tarafından hamile kalmıyorsunuz, başka bir sebeple hiç hiç kalmıyorsunuz.

Antrparantez: Yeterli önlem almayıp hamile kalanlar dislikelarda buluşabilirsiniz :)
Yeteri kadar önlem aldığımı başka bir mesajda anlattım ama anlamayanlar olduğu için örnek verdim yine anlamadınız yapacak bir şey yok. Herkesin vücudu farklıdır tepkiler farklıdır evet bazen korunmaya rağmen oluyor ama başına gelmeyen anlamıyor ne yazık ki umarım başınıza gelmez

Belkide kiziyorlardir maddi durum is para yeni ev yeni araba ugruna 3 aylik bebegi baskasinin himayesine verilmesine 8 saat hadi 12 saat olsun günde isten gelince ilgilenebilcekmi dus du yemekti ev sil süpür o cocuk kasla göz arasinda büyüyecek büyürken belkide annesinin bilmedigi bir seyler gelecek basina mesela dadi ufak ufak dövecek hatta sözlü siddet uyguliyacak annneanne cokmu iyi bakacak dede veya eniste kim anne baba gibi bakacak cocuk fikrini sevmeyenler belkide hazir olmadiklari icindir ama bu fikirleri yanlis oldugu anlamina gelmez onlarda cocuk severler ve cocugun anne tarafindan büyütülmesinin daha saglikli oldugu kanaatindeler

Bende çocuğun anne tarafından büyütülmesi taraftarıyım çocuk dogur bırak birine mantığına hep karşıyım. Yada bile isteye hadi bı tane daha çocuk yapalım diye düşünceye de karşıyım ama olan olmuş hiç bı koruma yönteminin yüzde yüz korumadigi bilimsel bişey zaten şaşılacak bişey değil. Ve eğer öyle olduysa bile artık bı sekilde kendileri bı yerlerden fedakarlık yapıp o çocuğa annesi bakacak bırakıp gidip çalışmayacak.

Nasilki çocuk fikrine çok uzak olan insanlara saygı duyuyorsak onlarında böyle seylere saygı duyması gerekir. Dalga geçer gibi yerin dibine sokarak neden çocuk neden çocuk demenin kime ne faydası var. Bana bu çok saçma geliyor. Sizde herkes birbirine saygı duyuyo ama aklınıza yatmayan biseyde hemen hazırsınız insanları yargılamaya.

Kaç kere oturup konuştuk borçları temizlememiz lazım diye tamam diyor ertesi gün bir şey almak istiyor ve almak istediği şeyi alana kadar diretiyor resmen takıntı haline getiriyor mutlaka alacak. Şu anda vakitle ilgili bir sıkıntımız yok ben idari izindeyim büyük oğlumun bakıcısı da var bana yardımcı da oluyor onu işten çıkarmadım çünkü hem onun ihtiyacı vardi hem de ben tekrar bakıcı bulmak işiyle uğraşmak istemedim çünkü bebeğim doğunca o bakmaya devam edecek doğar doğmaz alışsınlar birbirlerine dedim. Ama sorun şu ki 1 ay sonra bebeğimiz doğacak evet gündüz evde bakıcım da olacak eşim işte olacak akşam gelince bakıcı gidecek ben 2 çocukla kalacağım o da o zaman da bisikletini alıp gitmesin bir zahmet o zaman gitmem diyor ama madem öyle 1 ay için neden alıyor git kirala 1 ay istediğin kadar bin hevesini al diyorum yok illla alacak sonrasında da biliyorum ki boşuma mı aldım gidip bineyim diyecek. Tamam o binsin hobilerine vakit atarsın ben de ayırayım 2 çocuğu ona bırakıp hafta sonu çıkayım desem biliyorum ki büyüğü tv karşısına oturtacak küçüğü de ha bire ben gelene sallayıp kendi de telde takılacak bu durumda da bu şekilde çocukları bırakıp gitmek benim içime sinmez

Bunu da belirteyim belki bir kaç ay kendimizi sıkarsak en azından kredi kartı borçlarını hafifletip biraz kenara para atıp bir kaç ay ücretsize çıkabilirim bunu da söyledim tamam yaparız dedi ama yok yön hala kredi kartından nakit avans çekip bisiklet alma derdinde sadece bu da değil ben Doğum günümde hiç bir şey alma dedim benim için en güzel hediye 1 ay daha fazla ücretsiz kullanmak dedim ama güya beni düşünerek gitmiş pahalı bir hediye almış kredi kartına taksitle bak ne güzel seni düşünüp almış demeyin zaten kullanmayacağım sırf ele güne hava atmak için kenarda dursun diye alınmış bir hediye ne gerek var borçları birlikte ödüyoruz zaten yani zaten hediyenin yarısını ben Ödemiş oluyorum ona kalsa ne var olmazsa başlarsın bebek 3 aylıkken bir çok kişi başlıyor baktık ki olmadı ücretsize ayrılırsın kredi kartlarını patlatırız sonrası Allah Kerim modunda

Adam sizi umursamiyor. Ona ragmen daha ilki bebekken, 2ci cocuk yapiyorsunuz. Maddiyat yok. Adam esim ne düsünür demiyor. Paraniz olsa dahi, 300km yol gidilirmi bir bisiklet için, corona zamani?

Ve "esim cocuk gibi" diyerek olayi ponciklama. Adam düpedüz sorumsuz. Ömrün iste böyle gidecek, 2 cocuga bakacaksin adamda keyfine bakar. Adam 40-50 yasina gelince sen asiri yipranmis, adam halen dinç.

Yazik ya. O cocuklarada yazik.

Adam sizi umursamiyor. Ona ragmen daha ilki bebekken, 2ci cocuk yapiyorsunuz. Maddiyat yok. Adam esim ne düsünür demiyor. Paraniz olsa dahi, 300km yol gidilirmi bir bisiklet için, corona zamani?

Ve "esim cocuk gibi" diyerek olayi ponciklama. Adam düpedüz sorumsuz. Ömrün iste böyle gidecek, 2 cocuga bakacaksin adamda keyfine bakar. Adam 40-50 yasina gelince sen asiri yipranmis, adam halen dinç.

Yazik ya. O cocuklarada yazik.

Evet ya bende başlığı garip bulmuştum,çocukmuş ne çocuğu yahu bu adam tam boşamalık. Tek başına kredi kartlarımı patlatsın borçtan harçtan bi içeri alsınlar da o zaman görürüm onu.

Yani bazı şeyleri düşünemiyor maddi konularda çok umursamaz hep yaparız modunda ama yapamıyoruz daha 2 hafta önce arkadaşlarıyla ortak arsa almak istedi kişi başı 20000 tl verilecekmiş ki arsa tek bir kişinin adına olacak yolu yok suyu yok çok gereksiz ve tutturdu alacağım diye ben de gireceğim diye yahu daha yeni konuştuk bizim 20.000 tl mis olsa ben en az 4 ay ücretsiz kullanırım niye anlamıyorsun ama arsa çok uygunmuş kaçmazmış uygun filan da değil kredi çekip alacakmış bir de onun borcu çıkacak yani sürekli bir şeyler almak istiyor düşünmeden ve ben sürekli engel olmaktan bıktım. Maaşım da aslında gayet iyi ama sürekli borç ödemekten elimde bir şey kalmıyor bazen çocuklar biraz büyüse boşansam ondan sadece nafaka alsana bile şu bulunduğum durumdan daha iyi halde okurum diyorum o da ne hali varsa görür me kadar borç yaparsa yapar

Son düzenleme:
Çok iyi anlıyorum sizi, hobisi için 3 bin TL’ye kulaklık 5 bin TL’ye mikrofon vb alan bir Kocam var. Ben çalışmıyorum o da ben kazanıyorum harcarım diyor. Bu bile beni çok sinirlendiriyor . Mutlaka ama mutlaka kocanızı borca sokun harcayacak para olmayınca kendine gereksiz şeyler alamaz . Gerçi kelin ilacı durumu . Son 10 yılda hobilerine verdiği parayı altına yatırsaydık 150 bin ederdi. Çocuğa kıyafet almaya ya da başka ihtiyaçlara daha çok bütçe ayırın , kalmasın para. Bisiklete günlük kiralık binsin ya da daha ucuz bisiklet alsın

2 maaşla neden bu kadar yoksul olduğumuzu anlatayım. Eşimin lüx sevgisi yüzünden. Hiç bir şeyi ertelemiyor. 2 yıl kendimizi sıkmamız gerekiyor yoksa bu borçlar bitmez diyorum tamah aklısın diyor ertesi hafta 10000 tl ye bilgisayar alıp bizi Yen'i bir borca sokuyor. Bir borç bitmeden sürekli yenisi geliyor. Evde yemek varken sürekli dışardan 100 tl ti aşan yemek siparişleri veriyor. Kredi kartı haliyle coşuyor. Sonra gelip bana bu ay minimumunu bile ödeyemiyorum ne yapacağım diyor ben de kenara attığım 3-5 kuruştan vermek zorunda kalıyorum ve hiç birikim olmıyor vermesem kredi kartı daha da coşuyor 1 yılın sonunda 60-70 bin borçla geliyor karşıma. En son tüm evin geçimini devraldım kredi karlarını aldım tüm alışverişleri ben yapacağım sen eve bir çöp bile alma bu borçlar bitene kadar böyle dedim bana atlık bu kadar para gönder o parayla evi geçindireceğiz dedim kabul etti 1 ay yaptık gayet iyi gittik ama sürekli pc başında satılık bir şeyler bakıyor kartımı ve masa üstü pc alacağım dedi kavda gürültü sonunda gitti 10000 tl ti verdi
Allah sabir versin ağzım açık okudum, esinizin maas kartini alip kredi kartlarinin sifrelerini değistirmeti denediniz mi ?

Çok iyi anlıyorum sizi, hobisi için 3 bin TL’ye kulaklık 5 bin TL’ye mikrofon vb alan bir Kocam var. Ben çalışmıyorum o da ben kazanıyorum harcarım diyor. Bu bile beni çok sinirlendiriyor . Mutlaka ama mutlaka kocanızı borca sokun harcayacak para olmayınca kendine gereksiz şeyler alamaz . Gerçi kelin ilacı durumu . Son 10 yılda hobilerine verdiği parayı altına yatırsaydık 150 bin ederdi. Çocuğa kıyafet almaya ya da başka ihtiyaçlara daha çok bütçe ayırın , kalmasın para. Bisiklete günlük kiralık binsin ya da daha ucuz bisiklet alsın
Borca girmek de çözüm değil maalesef yeterince borcumuz var zaten borç olunca da kredi kartlarına yükleniyor sorun o. 5 tane yüksek limitli kartı var bıraksam 80.000 borç gelecek

Kaç kere oturup konuştuk borçları temizlememiz lazım diye tamam diyor ertesi gün bir şey almak istiyor ve almak istediği şeyi alana kadar diretiyor resmen takıntı haline getiriyor mutlaka alacak. Şu anda vakitle ilgili bir sıkıntımız yok ben idari izindeyim büyük oğlumun bakıcısı da var bana yardımcı da oluyor onu işten çıkarmadım çünkü hem onun ihtiyacı vardi hem de ben tekrar bakıcı bulmak işiyle uğraşmak istemedim çünkü bebeğim doğunca o bakmaya devam edecek doğar doğmaz alışsınlar birbirlerine dedim. Ama sorun şu ki 1 ay sonra bebeğimiz doğacak evet gündüz evde bakıcım da olacak eşim işte olacak akşam gelince bakıcı gidecek ben 2 çocukla kalacağım o da o zaman da bisikletini alıp gitmesin bir zahmet o zaman gitmem diyor ama madem öyle 1 ay için neden alıyor git kirala 1 ay istediğin kadar bin hevesini al diyorum yok illla alacak sonrasında da biliyorum ki boşuma mı aldım gidip bineyim diyecek. Tamam o binsin hobilerine vakit atarsın ben de ayırayım 2 çocuğu ona bırakıp hafta sonu çıkayım desem biliyorum ki büyüğü tv karşısına oturtacak küçüğü de ha bire ben gelene sallayıp kendi de telde takılacak bu durumda da bu şekilde çocukları bırakıp gitmek benim içime sinmez

Hep ben, ben, ben okuyorum. Farkındamısınız? Adam sanırsın özel jet alacak. Alt tarafı bir bisiklet almak istemiş. Nekadar büyütmüssünüz. Bisiklet öyle 7/24 binilen, keyif veren bişey değil. Günde maksimum 1 saat gezer gelir. O gelincede siz çıkın bisikletle, hava alırsınız doğum sonrası kilolarınızıda verirsiniz.
Yok yatacak, sallıcak, bebekle ilgilenmicek. Bunları niye bukadar takıyorsunuz çıkıp dolaşacağınız 1-2 saat merak etmeyin siz anneyseniz oda babası.Sizin kadar ince düşünmez ama zararda vermez çocuğuna. Bukadarda ince düşünürseniz 2 çocukla tek kalmanız sizin için sorun olmamalı. Adamı küçük çocuk, işe yaramayın teki gibi görüyorsunuz kusura bakmayın.
Bu konuda tuhafıma giden birtek ikinci el bir bisiklet için okadar yol gidilmesi. Alttarafı bir bisiklet yani. 1000lirayı gözden çıkardıysa gider bir bisikletçiden o fiyata yenisinide alabilir veya bulunduğu yerden ikinci ellere bakabilir.

Onu da düşündüm sonra brn geçindiririm evi ne var diyor ki daha önceki bebeğim doğduğunda bir süre ona güvenip bir bildiği var herhalde diye ücretsiz almıştım işe başlayınca bütün kredi kartlarının film dolu bütün hesaplarının ekside olduğunu söyledi onları kapatmamız için 60000 t gerekti yani ona güvenip de o düşünsün dersem sonra yine gırtlağa kadar borca batıyoruz evi geçindirmedi kredi kartlarını patlatmak şeklinde oluyor
Sizin bu yazdıklarınızı kimse görmemiş herhalde bırakın o gecindirsin evi diyor gene sizin uzerinize borç biniyor bunu yazsanız çoğu kişi ayrılın derdi herkes sadece bisikletin derdine düştü şuan anlamadkm bende burada demek istediğiniz adam sorumsuzca para harcıyor bak canım adamı al.karsina konuş değişmezse bu böyle gider ben sana diyim eminim ki o araba ev de senin kendinden ödün vermelerin sonucunda olmuştur inşallah ileride bu adam sana daha büyük sıkıntılar doğurmaz herkes olaya sadece bisiklet ve hobi olarak bakmış ama kişinin anlattığı burada o değil adamın sorumsuz bir şekilde harcama yaptığı ki gördük hem kredi ksrtlarini patlatmış hemde kredi çekmiş 60000

Hep ben, ben, ben okuyorum. Farkındamısınız? Adam sanırsın özel jet alacak. Alt tarafı bir bisiklet almak istemiş. Nekadar büyütmüssünüz. Bisiklet öyle 7/24 binilen, keyif veren bişey değil. Günde maksimum 1 saat gezer gelir. O gelincede siz çıkın bisikletle, hava alırsınız doğum sonrası kilolarınızıda verirsiniz.
Yok yatacak, sallıcak, bebekle ilgilenmicek. Bunları niye bukadar takıyorsunuz çıkıp dolaşacağınız 1-2 saat merak etmeyin siz anneyseniz oda babası.Sizin kadar ince düşünmez ama zararda vermez çocuğuna. Bukadarda ince düşünürseniz 2 çocukla tek kalmanız sizin için sorun olmamalı. Adamı küçük çocuk, işe yaramayın teki gibi görüyorsunuz kusura bakmayın.
Bu konuda tuhafıma giden birtek ikinci el bir bisiklet için okadar yol gidilmesi. Alttarafı bir bisiklet yani. 1000lirayı gözden çıkardıysa gider bir bisikletçiden o fiyata yenisinide alabilir veya bulunduğu yerden ikinci ellere bakabilir.
Sorun sedefe bisiklet değil 2 ay önce 10000 tl ye pc aldı arsaya 20.000 vereceğim dedi zor bazgeçirdim parası da yön kredi karları şişince bana geliyor minimumu bile ödeyemiyorum diye o zaman ben de kredi kartımın sadece minimumunu ödeyip geri kalanı ona veriyorum evin masraflarını birlikte karşılıyoruz üzerimizde 4 kredi var onları birlikte ödüyoruz ama onun kredi kartları hep dolu hep şişkin ki daha geçen ay ödeyemediği kredi kartından 1000 tl nakit avans çekecek. Yani zaten 2 ay önce gereksiz yere 10.000 tl ye pc aldın sadece kendin için biraz ara ver isteklerine ama yok. Markete gidince çok harcama yapmasın diye liste veriyorum eline bunlar dışında bir şey alma diyorum çünkü kredi kartları çok gelince market alışverişinden diyor ama gidince kendimi kaybediyor hiç kullanmayacağımız termoslara 300 tl verip geliyor

Son düzenleme:
Konusahibi sen konuyu yanlış anlatıyorsun mevzu sadece bisiklet olsa hadi evde bakıcı da var alsın haftada iki üç biner diyeeceğim de bu adamın bence sakız bile alması yasaklanmalı. 😐 Baştan okuyan size yükleniyor da mevzu çoook başka V venus12

Ona kalırsa Aslan gibi geçindirirmiş öyle diyor ama nasıl geçindireceğim biliyorum tüm kredi kartlarını patlatarak hatta kredi çekerek ayları atlatmaya çalışacak en son ücretsiz aldığımda yaptığı toplamda 60000 borcu kapatmaya çalıyoruz hala güya evi geçindirdi

E bunu yüzüne vurmuyo musunuz?

Elde yok avucta yok.
Ama 2.bebek yolda...
Ilk çocuğu anlıyorum. Anne ve babalığı tatmak istediniz.
Ama ya sonra?
Bu devirde 2. Çocuk bence tamamen lüks.
Bir de 3.Çocuk diyor eşiniz.. :ruh:

Bir yenidoğan masrafı aylık 400 bez 500 mama 500 diğerleri etti 1400. Bir bebek daha var etti. 2400.

Nerede durumu kötü kişi var. Hepsinin 2 3 4 5 cocuğu var. Bu paradoksu anlamıyorum. Çocuk elinde paralarla gelmiyor maalesef..
Bence 3.çocuk niyetinden katiyen vazgeçin.

Allah yardımcınız olsun.:dua:

ben bu devirde bu kadar maddi sıkıntı varsa insanların üst üste çocuk yapmasını anlayamıyorum, kimse kusura bakmasın.
doğan kısmetiyle gelir mottosunu bir yana bırakacağım.
ama "ben parasızlıktan ikinci hamile kıyafeti alamıyorum, çocuğumu 3 aylıkken bırakıp işe gitmek zorundayım" noktasındaki insanların mutsuz olup çocuklarına sağlıklı aile hayatı sunamayacaklarını düşünüyorum.

Ahir zaman erkekleri iyi alıştı maaş getiren kadına.

Ise başlama o eve çift maaş girmesin bak bakalım bisiklet alabiliyor mu

Sorun sedefe bisiklet değil 2 ay önce 10000 tl ye pc aldı arsaya 20.000 vereceğim dedi zor bazgeçirdim parası da yön kredi karları şişince bana geliyor minimumu bile ödeyemiyorum diye o zaman ben de kredi kartımın sadece minimumunu ödeyip geri kalanı ona veriyorum evin masraflarını birlikte karşılıyoruz üzerimizde 4 kredi var onları birlikte ödüyoruz ama onun kredi kartları hep dolu hep şişkin ki daha geçen ay ödeyemediği kredi kartından 1000 tl nakit avans çekecek. Yani zaten 2 ay önce gereksiz yere 10.000 tl ye pc aldın sadece kendin için biraz ara ver isteklerine ama yok. Markete gidince çok harcama yapmasın diye liste veriyorum eline bunlar dışında bir şey alma diyorum çünkü kredi kartları çok gelince market alışverişinden diyor ama gidince kendimi kaybediyor hiç kullanmayacağımız termoslara 300 tl verip geliyor

Eşinizde ozaman almak hastalık olmuş
Parayı kullanmayı bilmiyorsa durum farklı.
O konuda haklısınız.
Ama bu bisikleti aldırmasanız başka birşeye yönelecek gibi gözüküyor. Neyse ama almayalımda kenara koyalım diyecek gibi durmuyor.

Back
X