Çocuk gibi oyalıyor beni

Bu hamilelik döneminde normal zamanda +1 daha yorulduğumuz bir gerçek.
9 ay kadar bazı şeyleri boşvermek birşey kaybettirmez diye düşünüyorum nedense.
Benim eşimde öyledir.
1 söylediğimi en az 3 kez tekrarlatır.
Uğraşmıyorum, yapabildiğimi yapıyorum kalan kalsın önemi yok.
Misal geçen pazar sabahı kahvaltı yaptık ettik sofrayı toparladık beraber. İçeriye geçip yattı elinde telefon.
Amaann dedim kalsın mutfak öyle bende yatayım.
2 saat kadar uyumuşum.
Bir kalktım ki eşim mutfagı toparlıyor.
Ben şok :KK57:
2 senede bardak yıkadığını görmemiştim.

Yani aslında çok üzerine gitmemek gerek. Nazlan gene.
Ama söylendiğimizde tepki gösterdiğimizde inat yapıyolar.
En iyisimi yapabildiğini yap, yapamadığını 1 kere söyle gerisini boşver.

Yani ben en son bu konularla ilgili bi tartışmamızda biraz ağır konuşmuştum.
Hem çalışıyorum, hem hamileyim hemde ev işlerini tek başıma üstlenmeye calışıyorum.
Senin ne kadar merhametsiz ve vicdansız olduğunu bu kadar erken göreceğimi bilmiyordum tanıyamamışım 6 senede gibi gibi cümleler kurmuştum.
Heralde dokundu bu cümleler biraz biraz ben bişey demeden yapamaya çalışıyor artık.

Baktın olmuyo sende bu tarz cümleleri dene belki insafa gelir :anneadayı:

SiZ tam anlamıyla benim esimi tarif etmissiniz bı aralar cok fena hayal kırıklığı yasıyorum
Onceleri pek umursamazdım ama sabrım kalmadı
1 senedir fitness gidicez biz,
1 aydır valizlerin altında kalmıs spor ayakkabılarımı cıkaracak,
2 yıldır 60poundluk cekimiz vardı onu dosyalardan bulup cıkaracak
Neredeyse 1 yıl once bankadan cıkartmaya calıstıgımız hesap kartımı halledecek vs vs

Cozum dusunuyorum bende herhalde onun yaptıgı gibi davranıcam ben de
İlk olarak cok sevdigi domates corbasını yapıcam dicem heves etsin aksama da yesin mercimegi
Hevesi kursagında kalsın daha cok yapıcam
Cunku beni hep inandırıp hevesimi kursagımda bıraktı:KK11:

Ayy hic boyle bisey gelmemisti aklimaa cok zekice :)) ben aksama sevdigi yemekleri yaptim :))

Bu hamilelik döneminde normal zamanda +1 daha yorulduğumuz bir gerçek.
9 ay kadar bazı şeyleri boşvermek birşey kaybettirmez diye düşünüyorum nedense.
Benim eşimde öyledir.
1 söylediğimi en az 3 kezsinirlendigim tekrarlatır.
Uğraşmıyorum, yapabildiğimi yapıyorum kalan kalsın önemi yok.
Misal geçen pazar sabahı kahvaltı yaptık ettik sofrayı toparladık beraber. İçeriye geçip yattı elinde telefon.
Amaann dedim kalsın mutfak öyle bende yatayım.
2 saat kadar uyumuşum.
Bir kalktım ki eşim mutfagı toparlıyor.
Ben şok :KK57:
2 senede bardak yıkadığını görmemiştim.

Yani aslında çok üzerine gitmemek gerek. Nazlan gene.
Ama söylendiğimizde tepki gösterdiğimizde inat yapıyolar.
En iyisimi yapabildiğini yap, yapamadığını 1 kere söyle gerisini boşver.

Yani ben en son bu konularla ilgili bi tartışmamızda biraz ağır konuşmuştum.
Hem çalışıyorum, hem hamileyim hemde ev işlerini tek başıma üstlenmeye calışıyorum.
Senin ne kadar merhametsiz ve vicdansız olduğunu bu kadar erken göreceğimi bilmiyordum tanıyamamışım 6 senede gibi gibi cümleler kurmuştum.
Heralde dokundu bu cümleler biraz biraz ben bişey demeden yapamaya çalışıyor artık.

Baktın olmuyo sende bu tarz cümleleri dene belki insafa gelir :anneadayı:
Ben calismiyorum dershanem var sadece, oyle cok ta yorulmuyorum sukur ama elini birseylere sursun istiyorum. Onun yuzunden ev kac gun balik kokacak umrunda degil adamin. Ben yapmazsam da sorun etmez cunku soylendigimde sen de yapma kalsin oyle diyor :@

Sinirlendigim zaman ben de agir konusuyorum, bu sefer iyice beter oluyor elimi surersem noliyim hepsini sen yapicaksin senin gorevin sen ev hanimisin gibi kabalasiyor

Baska seylere yetisiyor hallediyor, benim soyledigim zor geliyor sanirim dikkat daginikligi oldugunu zannetmiyorum, cok usengec cok gece tuvaleti geliyo sabHa kdar kivraniyo yine de yataktan cikip tuvalete gitmiyo :KK70:
Hahayttt tam benim esimin mmodelini buldum dunyada tek saniyodum ama yanliz olmadigini anlaticam ona:KK48: bence kislar kocalariniza dua etmelesiniz benim esimin ailesi cok kalabalik kiz kardesi cok oldugu icin her istenilen olmus anlicaniz hamile kaldim dusuk yaptim hic biseyimi ayagima istemdm yapmicani biliyorum ha hakkini yemeyim bazen cayini kendi aliyo ama adam da ole bi potansiyel var ki yaninda kulluk ve sigarasi var ta mutfaktan cagriyo beni sigarami verrmisin diye geliyorum bakiyorum yannda ya diyorum pardon gormedim diyo ölürmüsn öldürrmüsün

Hamilelik nazlanmasini fazla abartmışsın. Askim onu yap, askim bunu yap. Benim eşimde ev işinden yemekten kaçmaz, üşenmez yapar. Ustelik hamilede dgilim, çalışmıyorumda. Ya geziyorum yada evde yatıyorum yorulduğum filan yok. Gectigimiz haftasonu esimin 3 erkek arkadasi bizdeydi. Butun çay, kahve, yemek servislerini eşim yaptı. Kalkıp bulasigida makinaya koyuverdim millet dağılınca, suyunu çıkartmanın alemi yok. Şımarmanında sınırı var. Sütünü bari alır insan.

Hahayttt tam benim esimin mmodelini buldum dunyada tek saniyodum ama yanliz olmadigini anlaticam ona:KK48: bence kislar kocalariniza dua etmelesiniz benim esimin ailesi cok kalabalik kiz kardesi cok oldugu icin her istenilen olmus anlicaniz hamile kaldim dusuk yaptim hic biseyimi ayagima istemdm yapmicani biliyorum ha hakkini yemeyim bazen cayini kendi aliyo ama adam da ole bi potansiyel var ki yaninda kulluk ve sigarasi var ta mutfaktan cagriyo beni sigarami verrmisin diye geliyorum bakiyorum yannda ya diyorum pardon gormedim diyo ölürmüsn öldürrmüsün

Cok tembel bu adamlar ya, bi oglum olursa ona her isi yapmasini ogreticem insallah :)

Hamilelik nazlanmasini fazla abartmışsın. Askim onu yap, askim bunu yap. Benim eşiabartabilirimmen yemekten kaçmaz, üşenmez yapar. Ustelik hamilede dgilim, çalışmıyorumda. Ya geziyorum yada evde yatıyorum yorulduğum filan yok. Gectigimiz haftasonu esimin 3 erkek arkadasi bizdeydi. Butun çay, kahve, yemek servislerini eşim yaptı. Kalkıp bulasigida makinaya koyuverdim millet dağılınca, suyunu çıkartmanın alemi yok. Şımarmanında sınırı var. Sütünü bari alır insan.
Arkadaslar nazli yzzinca simarigin hafifletilmis hali oldugunu anlamistim zaten acik acik yazmissin sen sivrikose :)) evet her durumu abartabilirim oyle bir kabiliyetim var benim :KK1:

Arkadaslar nazli yzzinca simarigin hafifletilmis hali oldugunu anlamistim zaten acik acik yazmissin sen sivrikose :)) evet her durumu abartabilirim oyle bir kabiliyetim var benim :KK1:
Ben tek cocuk buyudum. Bekarken annem sutmu yatağima getirirdi evlenene kadar, yemegimse onume gelirdi, ev isi yaptigimi bilmem. Dusünün ki boyle buyumus biriyim. Evlenince eşimde bekar evimi aratmıyor sağolsun ama eşim, annem değil, bende onun cocugu degilim. Adam yapıyor diye işi köleliğe getirmeye çalışiyorsunuz. Buna iyi niyeti suistimal etmek denir. Kendinize ceki duzen verin bence.

Ben tek cocuk buyudum. Bekarken annem sutmu yatağima getirirdi evlenene kadar, yemegimse onume gelirdi, ev isi yaptigimi bilmem. Dusünün ki boyle buyumus biriyim. Evlenince eşimde bekar evimi aratmıyor sağolsun ama eşim, annem değil, bende onun cocugu degilim. Adam yapıyor diye işi köleliğe getirmeye çalışiyorsunuz. Buna iyi niyeti suistimal etmek denir. Kendinize ceki duzen verin bence.

Hayir kolelikle ne alakasi var ben soyluyorum soyluyorum da adam yapmiyor ki zaten sikayetim de bu benim.

kocanda içinde gerçek olmayan duyguların farkına varıyorki senin canını acıtmaya çalışıyor. yalansız dolansız bir evlilik olsa hiçbir sorun olmaz
Neresinde yalan var ki yaptigimin, belim agriyor kanamam var demiyorum ki ben adama. Agir kaldirmamam lazim cok egilmemem lazim yuksege uzanmamam lazim kimyasallardan uzak durmam lazim... bunlari soyleyerek is yaptiriyorum esime.

Bunlar herkesin bildigi seyler sizin de biliyor olmaniz lazim, hamile kadinin kendini sakinmasi lazim ki plesenta privia sendromumuz var Allah gostermesin kotu bir durumda hepsi esime kalir ogrensin tabiiki.

Neresinde yalan var ki yaptigimin, belim agriyor kanamam var demiyorum ki ben adama. Agir kaldirmamam lazim cok egilmemem lazim yuksege uzanmamam lazim kimyasallardan uzak durmam lazim... bunlari soyleyerek is yaptiriyorum esime.

Bunlar herkesin bildigi seyler sizin de biliyor olmaniz lazim, hamile kadinin kendini sakinmasi lazim ki plesenta privia sendromumuz var Allah gostermesin kotu bir durumda hepsi esime kalir ogrensin tabiiki.
kendi ağzınızla söylediniz naz yapıyorum diye. evet hamilelik zor ama mutfağa gidip kendinize yiyecek almak sizi kötü yapmaz. ama siz eşinize sırf iş yaptırmak için hamileliğinizi kullanıyosunuz. eşinizde iyi sabır varmış. eşiniz sizin köleniz değil. hamileyim diye yalandan sorun var gibi naz yapmayın. yoksa ALLAH size birgün öyle bir dert verirki yerinizden kalkamazsınız. sizin iyiliğiniz için diyorum. emes hastası yada felç değilsiniz. sadece hamilesiniz

Bacim eşin inat senin bence. Esinde kendimi gördüm. Bende oyleyim :-) He he derim gecerim; kafama yapmiyorsa yapmam. Sen soyledikce ters teper. Birak kendisi farketsin.

Back
X