Çocuk gibi yetiştirilen erkek

sadesadece

Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2025
64
120
8
35
Not: Başlığı stresten yanlış yazmışım çocuk gibi yetiştirilen erkek demek istedim.

Merhaba arkadaşlar,
Böyle erkekler hakkında ne düşünüyorsunuz merak ediyorum yakın zamanda bi akrabamız bizde kaldı ve oğlum da oğlum dedi durdu aç kaldı diyor evde. Aç kaldı dediği çocuk 27 yaşında komşuları arıyor yemek versinler diye. Çocuk yol tarifini arayıp soruyor neye binmem lazım nasıl gelicem diye, yaşlılara boomer diyor ama elindeki teknolojiden haberi yok açıp yol tarifine bile bakamıyor delirdim. Belki bi anne okur Allah aşkına çocuklarınıza bunu yapmayın asgari düzeyde de olsa bi yemek yapmayı öğretmek, bi işin ucundan tut demek çok mu zor? Akşama kadar sosyal medyada ekran kaydırmayı biliyorlar bir yola nasıl çıkılır haritalar neden var haberleri yok. Kibarca bunları sorun yapmak için yaşın biraz büyük değil mi dediğimde de ben kabahatli oldum. Annesi de bozuldu.

Son düzenleme:
Sonra da evlenip milletin kızını hizmetçi köle gibi görüyor hayatlarını mahvediyorlar. Erkek çocukları yemek yapmaz, mutfak işleri kızların kadınların işidir diye düşünen saçma bir ataerkil zihniyeti olanlar yüzünden 30 yaşlarında bile yemek yapmayı bilmeyen erkekler yetişiyor. Halbuki en iyi aşçılar erkeklerin arasından çıkıyor. İstese o da yol tarifini araştırıp kendi öğrenebilirdi, malzemeleri alıp yemek tarifine bakıp deneme yapabilirdi. Bu düzen onların işlerine geliyor. Nasıl olsa her şeyi önlerine koyan, getir götür yapan anneleri ya da kız kardeşleri var.

Ya ben yemekten adresten geçtim allah rızası için şunlara bir yasak gelsin bişey olsun her yer neydi adamın adı burak çivitmiydi heryerde o var kurban olayım yapmayın psikoljim bozuldu nereye baksam onu görüyorumbütün gençler aynı,aynı pantolon,aynı ayakkabı,aynı saç,birde bu 30 yaş altı neden hep cafede yaşıyor geçen bir kahve içeyim dedim kreşe döndü ortalık gece gündüz oradalar,biz burada diyoruz ya şu yaşta adam böyle yaparmı şu yaşta kadın böyle dermi inanınki yeni nesil bireylere bundan 10 sene sonra 35 yaşına gelseler bile çocuk denecek 45 yaşında genç diyecekler durum vahim.

Kız çocuklar evde bir şekilde her işe koşturuluyor ama erkekler böyle mal gibi kalıyor. Bu yüzden erkek için anne evinden hiç ayrılmamış olmak red flag tir.
kızlara da yaptırmıyorlar ki çok fazla artık
cinsiyet farkları azalıyor ama kötü anlamda azalıyor yani

27 yaş olmasa bile 15 yaş filan kuşağı için konuşuyorum, artık kız çocuklar da bişey bilmeden bir iş yapmadan bi sorumluluk almadan büyüyor. hayatları sadece sosyal medya, makyaj, k-pop vs. videosu, işte bari ders çalışırsa ders. o kadar.

Doğru yeni nesil evde hiç sorumluluk almadan büyüyor

Günümüzde erkeklere rol model yok maalesef.
Babaların çoğu eve yatmaya geliyor.
Erkekler sanal bi aleme sıkışmış durumda.
Doğalarında olması gereken kas gücünü ortaya çıkaramıyorlar.
O nedenle her yer prenses erkek.

Kendimi gördüm resmen Bikaç tarif dışında yemek yapmayı bilmem , sevmem , beceremem ki onları da döndüre döndüre yediğim için bıktım öğ geldi yapmıyorum , yer yön duygum doğuştan yoktur hep ters istikamete giderim , kestirmeden gidiyim derim kaybolurum , bi gittiğim yeri ve ismini bidaha hatırlamam , hafızam 5 sn dir , üstelik yıllardır yalnız yaşıyorum tek artım temizliğim iyidir Ama aç da kalmam yani şekerim düşer bayılırım çünkü , boğazıma da düşkünümdür , annem komşuları arayıp yemek gönder dese sürekli açmısın diye beni darlasa bozuşuruz ne münasebet koskoca insanım , canım bişey isterse youtubedan bakar yaparım atla deve değil ya atomu parçalamıyoruz sonuçta.Burda hem annenin bakış açısı hem de çocuğunun kendi ayaklarının üstünde durmayı ne kadar istediği , annenin tavırlarına ne kadar müsamaha gösterdiği ve sınırlarını koruyup koruyamadığı önemli. Gerisi bir şekilde hallolur. Bu arada konudaki anne-oğul bana bile itici geldi

Son düzenleme:
İki kültürün ortasında Yoz bir toplum olduk
Ortadoğu erkeği ev işi yapmaz kadına benzer diye
Batı medeniyeti kadın erkek eşittir erkek gibi kadından dışarıda çalışıp parasını kazansın
Bu durumda dışarıda para kazanan yorulan batılı kadın kadın evde ev işi çocuk bakan kocanın gönlünü hoş etmesi gereken ortadoğulu kadın
Ne batılı nede doğuluyuz
Şimdi bir erkek çocuk baksın ev süpürsün bulaşık yıkasın bizim kültürümüzde gay kılıbık hanım köylü muamelesi görüyor
Anneler böyle erkek evlat yetiştirmek istemiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…