• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk için aldıklarına kendine aldıklarını da eklemiyon değil mi dedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla kimsenin derdi bebek falan değil. Kusura bakmasınlar burdakiler ego savaşı dışında bir şey yapmıyorlar, birkaç üye var sadece onlar dışında herkesin derdi BEN MUTLUYUM GÜÇLÜYÜM KOCAM PÜH DESE BOŞANIRIM cı olup aslında neler yaşadığını eski kpnularından bildiğimiz, yaşadıklarını ve yapamadıklarını başkalarına saldırarak hafifletmeye çalışanlar.
kadının psikolojik desteğe ihtiyacı olduğu İNSANLIK DIŞI şekilde “devlet çocuğunu inşallah senden alsın” diye söylenmez. Ayıp günah. Bu kadar olmaz artık. Ne yaptıysa yaptı yahu, böyle beddua mu olur? Doğru düzgün sabırla psikolojik desteğe yöneltemeyecekse kimse beddua da etmesin.

Konu sahibi iki gün arayla yalan konu açtığı için, önceki üyeliğini sakladığı için tepki görüyor. Sanki hala evliymiş gibi yazdı, sayfa sayfa destek gördü, kocasına saydırdı kadınlar. Sonra bu konuda bu üslupla yazması tepki görüyor.
Sizin de konunuzu hala hatırlıyorum, kocanız, kayınvalideniz, eşinizin teyzesi size ve hatta annenize hakaret edince gücünüze gitmedi burdaki kadınlar onda birini söyleyince çok gücendiniz. İnsanlar size de destek oldulad, mesleğiniz var kahrını çekmeyin dediler. Ama sizin bu bile ağrınıza gitti.
İnsanlar her şeyde boşanırım demiyorlar. Maddi manevi sömürülüp üstüne hakaret işitmeyiz, aldatılıp sineye çekmeyiz diyorlar. Sizin yaşadığınız şeyler de konu sahibinin yaşadığı şeyler de normal basit şeyler değil. Canının kıymetini bilen normal psikolojideki kimse de çekmez.

Düzgün biri değilse zaten her ödeme vakti geldiginde böyle imalarda bulunacaktır. Böyle basitlikleri umursamayin evet hepsi kendime diyin geçin

Konu sahibi iki gün arayla yalan konu açtığı için, önceki üyeliğini sakladığı için tepki görüyor. Sanki hala evliymiş gibi yazdı, sayfa sayfa destek gördü, kocasına saydırdı kadınlar. Sonra bu konuda bu üslupla yazması tepki görüyor.
Sizin de konunuzu hala hatırlıyorum, kocanız, kayınvalideniz, eşinizin teyzesi size ve hatta annenize hakaret edince gücünüze gitmedi burdaki kadınlar onda birini söyleyince çok gücendiniz. İnsanlar size de destek oldulad, mesleğiniz var kahrını çekmeyin dediler. Ama sizin bu bile ağrınıza gitti.
İnsanlar her şeyde boşanırım demiyorlar. Maddi manevi sömürülüp üstüne hakaret işitmeyiz, aldatılıp sineye çekmeyiz diyorlar. Sizin yaşadığınız şeyler de konu sahibinin yaşadığı şeyler de normal basit şeyler değil. Canının kıymetini bilen normal psikolojideki kimse de çekmez.
Defalarca söyledim yine söylüyorum; kadına “boşandın yeter sus” denmeseydi yeni üyeliklerle yazmak zorunda kalmazdı. Tam da dediğim şeyi doğruluyorsunuz işte; “kocandan neler görmüşsün susmuşsun biz de diyelim bize de susss”
Böyle bir şey yok. Kimsenin üstüne üstüne gidip burada yorum yapmak serbest diye insanların psikolojisiyle iyice oynayamazsınız. Oynarsınız gerçi, oynadınız da. Ben sadece cesaretlendirilmeye ihtiyacı olan ve yaşadıklarının korkunçluğunun farkında olan biriydim. Ama cesaret talebim bile azar yememe yol açmıştı. Umarım benim gibilere böyle yaklaşan insanlar asla anlamasın nasıl zor bir psikolojide olduğumuzu.

Size kalmadı çocuğunu devlet alsın demek. Kusura bakmayın ama bu kadar kötü bir yaklaşım daha görmedim hayatımda. Bir kadın anne oldu diye acı çekemez, travma yaşayamaz diye bir şey yok. Beddua etmeyin kimseye lütfen bir daha
Sizi ilgilendiren bir durum da yok ortada o zaman. Ben kaç çocukla tanıştım eski eşine saplanıp kalıp da evladına gereken özeni vermeyen. Nasıl bir psikolojiye sahipler düşünebiliyor musunuz? Belki de 3 senelik konuyu bugün gibi kafasında kuran ve bizi kandıran bir üyeye saygı da duymam. Hala söylüyorum umarım o çocuk ilerde layık olduğu güzel hayatı Yaşar. İnşallah.

Ben şu an benzer bir süreçten geçiyorum. Aklıma neler geliyor bir bilseniz. Anlatacak birkaç insan olmasa çevremde sanırım gelir yazardım buraya yine. Sonra herkes “boşandın artık yoluna bak” diye saldırırdı birkaç kişi hariç. İnsanın içini dökmeye, bu kararı vermekte ne kadar haklı olduğunu duymaya ihtiyacı oluyor. Buna sabrı olmayanlar hakaret edip “yeter yaaa” demeden konuya yorum yapmadan geçseler bu kadın da 10 üyelik alıp “aslında haklıymışım değil mi? Bu adam bunu yapmakta çok haksız değil mi?” Yi duymak için evli gibi yazmak zorunda kalmazdı. Umarım kimse anlamaz bu ruh halini. Boşanmak bir insan için en en en büyük travmalardan biri.

Biliyorum sizinle mesajlasmistik. Ama bu dediğiniz o değil işte. Ben sizi anlıyorum, siz daha önce burda saçma sapan tavırlara maruz kaldığınız için konu sahibinin durumuyla kendinizi ozdeslestiriyosunuz. Ama sizinkiyle bunun alakası yok. Benim de daha önce yaşadığım şeyler için keşke böyle deseydim, keşke şöyle yapsaydım diye geceleri uyuyamadigim çoktur. Bu üye de geçmişteki olayları bunlar benim içimde kaldı diye yazsa kimse yeter yaaaa demezdi aynı şeyi 10 kere yazmadığı sürece. Burda başka bı üye var eşi sürekli aldattığı için 3 kere boşanmış 3 kere evlenmiş sürekli ben artık bu adamdan bosanicam diye konu aciyo, sonra da barıştık, çok iyiydik, ama gene gitti diye tekrar tekrar konu aciyo. E biz de enayi değiliz ki sürekli en yapılmayacak şeyi yapan insanlar için kafamızı yoralim. Bu konu sahibi de hem sürekli burnunun dikine gidiyomus, ben önceki hesaplarını bilmiyorum, hem de insanları kandiriyo. Burada empati yapılacak bişey göremiyorum. İyi niyetinizi bu hanımefendi için harcamayın bence

Defalarca söyledim yine söylüyorum; kadına “boşandın yeter sus” denmeseydi yeni üyeliklerle yazmak zorunda kalmazdı. Tam da dediğim şeyi doğruluyorsunuz işte; “kocandan neler görmüşsün susmuşsun biz de diyelim bize de susss”
Böyle bir şey yok. Kimsenin üstüne üstüne gidip burada yorum yapmak serbest diye insanların psikolojisiyle iyice oynayamazsınız. Oynarsınız gerçi, oynadınız da. Ben sadece cesaretlendirilmeye ihtiyacı olan ve yaşadıklarının korkunçluğunun farkında olan biriydim. Ama cesaret talebim bile azar yememe yol açmıştı. Umarım benim gibilere böyle yaklaşan insanlar asla anlamasın nasıl zor bir psikolojide olduğumuzu.
Eşekten düşenin halini eşekten düşen anlarmış canım

Sizi ilgilendiren bir durum da yok ortada o zaman. Ben kaç çocukla tanıştım eski eşine saplanıp kalıp da evladına gereken özeni vermeyen. Nasıl bir psikolojiye sahipler düşünebiliyor musunuz? Belki de 3 senelik konuyu bugün gibi kafasında kuran ve bizi kandıran bir üyeye saygı da duymam. Hala söylüyorum umarım o çocuk ilerde layık olduğu güzel hayatı Yaşar. İnşallah.
Organik yulaf ezmesinden 3 çorba kaşığı alıp 2 kez yıkayıp suyunu süzüyoruz.ılık suda lapa olana kadar haşlıyoruz.cevizi kırıyoruz.içini alıp tabakta çatalla eziyoruz.bir tüm muz ekleyşp çatalla eziyoruz.haşlanmış yulafı tabağa ekliyoruz.üzerine tanıdıktan aldığımız önceden kaynatılıp soputulmuş sütten ekliyoruz.iyice karıştırıoruz.bebeğimizin kahvaltısı hazır canım.bebişe kahvaltısını yaptırdım burdayım.nerde kalmıştık ?

Konu sahibinin eski kocasıyla devam ediyormuş gibi açtığı konu yalandı. Eski konularından bağımsızdı. Maddi bir konu yoktu, çocuğuyla ilgili bir konu yoktu.
Ne olursa olsun burada da kimse bedava psikolojik danışmanlık hizmeti vermiyor. Ne uzmanlığı var ne de zorunluluğu.
Bu hassasiyet beklentinizi eşinize hayat arkadaşına yöneltemiyorsanız elin kadınına da sitem etmeye hakkınız yok.
Anlamam mümkün değil sizi.
Ben eski sevgili aldatınca ayrıldım, arkama bile bakmadım. Hakaret etseydi de ayrılırdım. Sizin yaşadıklarınızı yaşamam mümkün değil.
Kayınpederim sizin kayınvalidenizin yaptıklarının onda birini yapmadı lohusalıkta söylediği ters iki cümlesiyle beraber sildim konuşmuyorum. Canımın kıymetni biliyorum.

Valla kimsenin derdi bebek falan değil. Kusura bakmasınlar burdakiler ego savaşı dışında bir şey yapmıyorlar, birkaç üye var sadece onlar dışında herkesin derdi BEN MUTLUYUM GÜÇLÜYÜM KOCAM PÜH DESE BOŞANIRIM cı olup aslında neler yaşadığını eski kpnularından bildiğimiz, yaşadıklarını ve yapamadıklarını başkalarına saldırarak hafifletmeye çalışanlar.
kadının psikolojik desteğe ihtiyacı olduğu İNSANLIK DIŞI şekilde “devlet çocuğunu inşallah senden alsın” diye söylenmez. Ayıp günah. Bu kadar olmaz artık. Ne yaptıysa yaptı yahu, böyle beddua mu olur? Doğru düzgün sabırla psikolojik desteğe yöneltemeyecekse kimse beddua da etmesin.
Bilmez miyim ya, benim bir konum vardı. Anlatırken sanıyorum ki başımı yaslayacak omuz bulacağım, abla kardeş anne arkadaş olacaklar bana. Hak yiyemem çooook destek de gördüm, ama bir tayfa var ki anlatılmaz yaşanır. Şimdi boşanma sürecinde hayatımın en zor günlerini yaşıyorum ama ölürüm de burda birkaç kişi dışında kimseden destek falan istemem. Onlarla da özelden konuşuyorum zaten.
Konu sahibi eskide kalan olayları şimdi olmuş gibi anlatıyor bu sizce normal mi soruyorum sadece bu?
Diyelim 30 yaşındayım ama buraya yks sınavına giricem çok heyecanlıyım diye konular açsam ertesi gun, babam beni dövdü okuldan kaçtım diye konu açsam vs vs ne düşünürsünüz?

2.si kendi konunuzu kapattırdınız ama hala dolusunuz.Ben sizin konunuza tek bir yorum yapmıştım hatta yorumu tam hatırlayamadım gittim baktım tam tahmin ettiğim gibi uzun uzun yazma gereği bile duymamıştım çok mantıklı yorumlar gelmişti sizin konunuza ama siz mantik yerine sadece ağlayacak omuz aramak için konu açmışsınız sanırım burada da söylediğinize göre onu anlıyorum.Hatta baktım eylulcmre eylulcmre arkadaşının yorumunu alıntılayip sadece altına imzamı atmışım.
Demek istediğim burada kötü niyetle yorum yapan insanlar yok,olsa da cımbızla çekiliyorlar direkt fark ediliyorlar.Siz konuyu fazla içselleştirmiş olabilirsiniz ama konu sahibine böyle yaparak bir faydanız olacağını hiç sanmıyorum.

Biliyorum sizinle mesajlasmistik. Ama bu dediğiniz o değil işte. Ben sizi anlıyorum, siz daha önce burda saçma sapan tavırlara maruz kaldığınız için konu sahibinin durumuyla kendinizi ozdeslestiriyosunuz. Ama sizinkiyle bunun alakası yok. Benim de daha önce yaşadığım şeyler için keşke böyle deseydim, keşke şöyle yapsaydım diye geceleri uyuyamadigim çoktur. Bu üye de geçmişteki olayları bunlar benim içimde kaldı diye yazsa kimse yeter yaaaa demezdi aynı şeyi 10 kere yazmadığı sürece. Burda başka bı üye var eşi sürekli aldattığı için 3 kere boşanmış 3 kere evlenmiş sürekli ben artık bu adamdan bosanicam diye konu aciyo, sonra da barıştık, çok iyiydik, ama gene gitti diye tekrar tekrar konu aciyo. E biz de enayi değiliz ki sürekli en yapılmayacak şeyi yapan insanlar için kafamızı yoralim. Bu konu sahibi de hem sürekli burnunun dikine gidiyomus, ben önceki hesaplarını bilmiyorum, hem de insanları kandiriyo. Burada empati yapılacak bişey göremiyorum. İyi niyetinizi bu hanımefendi için harcamayın bence
Eşekten düşenin halini eşekten düşen anlarmış canım
Bence konu sahibi artık tüm konularını birleştirsin, geçmişte yaşadıklarını da güncel gibi anlatmadan geçmişte olduğunu açıklayarak içinde kaldığını söyleyerek anlatsın ve hepimiz destek olalım. Yalnız değilsin be konu sahibi. Ben anlıyorum seni...

Sizce konu sahibi normal mi? O çocuğun kendisiyle ilgilenmeyen bir babası ve o babaya saplanıp kalmış bir annesi var. Kadın bundna kaç zaman olmıs olayları bugün olmuş gibi yazıp o kadar insana yorum yaptırıyor. O senaryolarla tatmin olana kadar bebeğine vakit ayırsa keşke. Kendine vakit ayırsa keşke. O eski eşe değil

Saplantılı olmasıyla anneliginin Hiçbir ilgisi yok. ..

Şu an sadece tökezliyor , toparlanacak, yeniden güzel bir sayfa açacak kendine.

Her kadın boşanma karşısında Aynı tepkiyi vermez.

Söyleyeceklerini söyleyemeyen, hakkını koruyamayan, sonradan beyni uyanan her kadın kendine karşı vicdan azabı duyar.

Neden hakkımı sormadım, Neden izin verdim diye.

Eğer son sözü konu sahibi olsaydı bu kadar saplanmazDi.

Zaman lazım sadece.

Devlet alsın devlet alsın diyenlere soruyorum samimi bir şekilde ; Bir kez olsun oradaki çocukları ziyarete gittiniz mi ?

Bence konu sahibi artık tüm konularını birleştirsin, geçmişte yaşadıklarını da güncel gibi anlatmadan geçmişte olduğunu açıklayarak içinde kaldığını söyleyerek anlatsın ve hepimiz destek olalım. Yalnız değilsin be konu sahibi. Ben anlıyorum seni...
Canım adamın yaptıklarına zamanında karşılık vermemiş olmak en ufak bir tazminat nafaka istemeden ayrılmıi olmak benim zoruma giden.kendimi salakların önde gideni bayrak çekeni gibi hissediyoeum

Söyleyeceklerini söyleyemeyen, hakkını koruyamayan, sonradan beyni uyanan her kadın kendine karşı vicdan azabı duyar.

Zaman lazım sadece.

Devlet alsın devlet alsın diyenlere soruyorum samimi bir şekilde ; Bir kez olsun oradaki çocukları ziyarete gittiniz mi ?
Ya benim içimi okudunuz ya inanmıyorum yorumunuzu okurken
Sonradan uyandım hergün kendime kızıyorum nedne kendimi bu kadar ezdirdim neden cevap vermedim diye.bebeğime de burdaki çoğu anneden daha iyi baktığıma da bahse girerim

Mafaka istememiştim.anlaşmalı boşanırken.sadece bebeğin ihtiyaçlarının üçte ikisini o karşılayacaktı ama mesela bebeğe bir oyuncak alıyordum onun parasını ben vermem kendine yaz diyor mesela.
Bir de ben fiş biriktirip aynsonunda hesaplıyorum üçe bölüyorum birini kendim ödemiş oluyorum 2sini o.bana birkaç kez sordu kendine aldıklarını da ekliyon mu dedi.
15 bin maaşı var.
Ben nafaka davası açıcam zatrn bebek için mahkemenin açılmasını bekliyorum.
Açılana kadar da aylık 1400 ile 1500 arası para isyicem.sizve 1 buçuk yaşındaki bebek için bu miktar normal mi?mahkeme bana kaç tl verir?
benneyanginlargordum benneyanginlargordum ?
Ben böyle bi konu daha önce okudum benneyanginlargordum benneyanginlargordum 😅😅😅 okuduğum hiçbirşeyi unutmam aklıma yer ettiyse yani okuduğun kitaplar gibi düşün, bu konuyu da okudum. Ne yapmak lâzım 😄

Zaman lazım sadece.

Aslında saplantılı olmnın ya da psikolojisinin yerinde olmamasının ne yazık ki annelik ile çok alakası var. Çocuğa tavırlar/davranışlar, ayrılan vakit, verilecek karakter eğitimi vs vs hepsini etkileyecek bir durum. Böyle olmasaydı psikolojik olarak belgelenen vakalardan neden velayet alınsın değil mi? Kaldı ki konuda bahsi geçen arkadaş ne yazık ki ben neden nafaka almadım derdinde değil, geçenlerde bir konu açmıştı 2 kez basından evlilik geçmiş bir erkek arkadaşımla evlenecek ne düşünüyorsunuz diye (meğer eski eşiyle ilgili açmış kendisini de o konuda evli diye tanıtmış) hala eski eşi umursuyor, evlenmesini dert ediyor. Madem derdi kendisi ve çocuğu neden umursuyor ki? Burada herkese cevap verebiliyor bam bam diye eski eşine neden veremiyor? Haddini bildirmiyor? Böyle bir konu açacağına neden haddini bil fişler ortada paşa paşa vereceksin parayı diyemiyor :) zira burda pek bir dişli de kendisi... Evladını ve kendisini birazcık olsun düşünse terapiye gider, tedavisini olur, adamı umursamak yerine de kendine yeni bir hayat kurar. Hepimiz zor yollardan geçtik, kimsenin hayatı toz pembe değil lakin insanlar biraz da yaşadıklarını kendi oluşturuyor. Kaldı ki sürekli farklı hesaplar açıp sürekli eskiden olan şeyleri yeniymiş gibi anlatması geçmişte yaşadığının kanıtı değil mi? Yarın öbür gün adam evlenirse ne yapacak? Yine buradan konular açacak deli gibi ona saracak... E çocuğa ne olacak? Konu sahibi burayı, eski eşini, yaşadıklarını bir kenara bırakıp işinin ehli bir psikoloğa gitmediği sürece kendisinin asla ama asla mutlu olmayı istemediği, iyileşmek istemediğine olan inancım devam edecek. Ve evet bebek için ben de çok endişeliyim.

Konu sahibinin eski kocasıyla devam ediyormuş gibi açtığı konu yalandı. Eski konularından bağımsızdı. Maddi bir konu yoktu, çocuğuyla ilgili bir konu yoktu.
Ne olursa olsun burada da kimse bedava psikolojik danışmanlık hizmeti vermiyor. Ne uzmanlığı var ne de zorunluluğu.
Bu hassasiyet beklentinizi eşinize hayat arkadaşına yöneltemiyorsanız elin kadınına da sitem etmeye hakkınız yok.
Anlamam mümkün değil sizi.
Ben eski sevgili aldatınca ayrıldım, arkama bile bakmadım. Hakaret etseydi de ayrılırdım. Sizin yaşadıklarınızı yaşamam mümkün değil.
Kayınpederim sizin kayınvalidenizin yaptıklarının onda birini yapmadı lohusalıkta söylediği ters iki cümlesiyle beraber sildim konuşmuyorum. Canımın kıymetni biliyorum.
Bedava psikolojik danışmanlık beklemiyoruz ki. Ama bedava danışmanlık verilmediği gibi bedava yargıçlık da yapılmasa mesela. Elin kadınına sitem etme amacıyla açmıyoruz bu konuları, elin kadını bile yanımda, ben haklıyım, çekmemeliyim bunları demek için açıyoruz. Sizi inanın yürekten tebrik ediyorum, takdir ediyorum. Sizin gibi biri olabilmiş olmayı çok ama çok isterdim. Ama olamadım. Bu beni sizden daha "ezik" yapıyor olabilir, ama "kocamdan duydum bu kadınlar da ağızlarına geleni sayarlarsa susayım" diyemem. Sizin gibi olamadıysam bu gelenin geçenin beni ezmeye çalışmaya devam edebileceği anlamına gelmiyor.
Konu sahibi eskide kalan olayları şimdi olmuş gibi anlatıyor bu sizce normal mi soruyorum sadece bu?
Diyelim 30 yaşındayım ama buraya yks sınavına giricem çok heyecanlıyım diye konular açsam ertesi gun, babam beni dövdü okuldan kaçtım diye konu açsam vs vs ne düşünürsünüz?

2.si kendi konunuzu kapattırdınız ama hala dolusunuz.Ben sizin konunuza tek bir yorum yapmıştım hatta yorumu tam hatırlayamadım gittim baktım tam tahmin ettiğim gibi uzun uzun yazma gereği bile duymamıştım çok mantıklı yorumlar gelmişti sizin konunuza ama siz mantik yerine sadece ağlayacak omuz aramak için konu açmışsınız sanırım burada da söylediğinize göre onu anlıyorum.Hatta baktım eylulcmre eylulcmre arkadaşının yorumunu alıntılayip sadece altına imzamı atmışım.
Demek istediğim burada kötü niyetle yorum yapan insanlar yok,olsa da cımbızla çekiliyorlar direkt fark ediliyorlar.Siz konuyu fazla içselleştirmiş olabilirsiniz ama konu sahibine böyle yaparak bir faydanız olacağını hiç sanmıyorum.
Tabi ki normal değil. Sinir bozucu. Haklısınız. Ama diyorum ki konu sahibi aklına takılıp uyku uyutmayan düşüncelerini kendi hesabıyla yazsın biz de "yine mi sen" demeyelim. Bunda ne kötülük var?
Doluyum tabi, daha ne kadar oldu. Mantıklı yorum ile saldırgan yorum arasında epey önemli bir fark var bana göre. Kimse cımbızla falan çekmiyor, azıcık beyni olan anlıyor ego tatmini mi, yardımcı olmaya çalışan yorum mu, destek yorumu mu, yoksa anne içgüdüsüyle yazılan sinirli ama "kızım ne yapıyorsun sen" tarzı bir yorum mu.

Canım adamın yaptıklarına zamanında karşılık vermemiş olmak en ufak bir tazminat nafaka istemeden ayrılmıi olmak benim zoruma giden.kendimi salakların önde gideni bayrak çekeni gibi hissediyoeum
Ben de tek bir şey istemeyeceğim valla, salak falan değilim siz de değilsiniz. Ondan gelecek hayır Allah'tan gelsin, siz şöyle demiş oldunuz aslında: "aman senden kurtulayım da paran da sana kalsın."
Bunu diyebilmek çok güzel bence.

Ya benim içimi okudunuz ya inanmıyorum yorumunuzu okurken
Sonradan uyandım hergün kendime kızıyorum nedne kendimi bu kadar ezdirdim neden cevap vermedim diye.bebeğime de burdaki çoğu anneden daha iyi baktığıma da bahse girerim

O zaman nafakaymış, eski hakaretlermiş bunları bir kenara koymaya çalışmalısınız. Size faydası yok. Çocuğunuza da faydası yok. Şu kadar maaşla yeniden evlenir çocuk yaparsa diye bile sıkıntı yapıyorsunuz. Evlense bile buna üzülmenin size bir faydası olmayacak. Engel de olamayacaksınız. Elinizden gelen bir şey yoksa dert etmenin de anlamı yok.
Elinizde olmayan şeyler için üzülmek yerine yapabileceklerinizi yapın. Kendinize gerçekten bir hayat kurup, eski eşle ilgili tüm şeyleri kenara atmak gibi.

Geçmişi bırakın önünüze bakın Rabbim hayrlı güzel kapılar açacaktır. Şuan toparlanmaya ihtiyacınız var bebeğinize sarılın benim kimseye ihtiyacım yok diyin ve bu hayatı hakettiğiniz gibi yaşayın.

Bedava psikolojik danışmanlık beklemiyoruz ki. Ama bedava danışmanlık verilmediği gibi bedava yargıçlık da yapılmasa mesela. Elin kadınına sitem etme amacıyla açmıyoruz bu konuları, elin kadını bile yanımda, ben haklıyım, çekmemeliyim bunları demek için açıyoruz. Sizi inanın yürekten tebrik ediyorum, takdir ediyorum. Sizin gibi biri olabilmiş olmayı çok ama çok isterdim. Ama olamadım. Bu beni sizden daha "ezik" yapıyor olabilir, ama "kocamdan duydum bu kadınlar da ağızlarına geleni sayarlarsa susayım" diyemem. Sizin gibi olamadıysam bu gelenin geçenin beni ezmeye çalışmaya devam edebileceği anlamına gelmiyor.

Tabi ki normal değil. Sinir bozucu. Haklısınız. Ama diyorum ki konu sahibi aklına takılıp uyku uyutmayan düşüncelerini kendi hesabıyla yazsın biz de "yine mi sen" demeyelim. Bunda ne kötülük var?
Doluyum tabi, daha ne kadar oldu. Mantıklı yorum ile saldırgan yorum arasında epey önemli bir fark var bana göre. Kimse cımbızla falan çekmiyor, azıcık beyni olan anlıyor ego tatmini mi, yardımcı olmaya çalışan yorum mu, destek yorumu mu, yoksa anne içgüdüsüyle yazılan sinirli ama "kızım ne yapıyorsun sen" tarzı bir yorum mu.

Gerçekten isterseniz olursunuz.
Siz kilo probleminden dolayı kimse hayatıma giremezse endişesiyle çekmişsiniz tüm berbat şeyleri. Ben ömür boyu yalnız kalsam bile hayatımı güzelleştirecek bir şey bulurum. Öz ablam seneler oldu boşandı evlenmedi düşünmüyor da. Mis gibi hayatı var. Bunu göze alabilenler mutlu oluyor. Eski kocası evlendi başka çocukları da oldu zerre de umrunda değil.
Size dediğim şey de buydu benim sizin konunuzda da. Kendiniz içn spor diyet ikilisiyle kilo verip, kendi zevkinize paranızı harcayıp daha iyi bir yaşama kavuşabilirsiniz.
Kaynana çekmektense, hakaret eden bir kocata para yedirmektense kendi hobilerime para harcarım, diyetisyene, spor salonuna para harcarım. Çok daha mutlu olurum.
Yani konu boşanmak değil. Kendine yalnız da güzel hayat kurabilmek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X