Çocuk için çalışmak mı çalışmamak mı?

arcak81

Serra'm Hoşgeldin
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
6.684
5
158
Ankara
Merhaba arkadaşlar
21 aylık bir oğlum var 3 aylık oldugunda işe dönmek durumunda kaldım başta gözüm arkada deildi ablam baktı yeğenler eniştem felan çok seviyodu 17 aylık olunca ablam bıraktı bakmayı mecburen kreşe verdik küçük olduğu için çok sorun yaşamadık ya da öyle sandık bilmiyorum kreşte disiplinli bi yer memnunuz ilgililer ama eskisi gibi kamera sistemi yok biliyorusnuz yasaklandı. Aklım hep oğlumda her gün çelişki yaşıyorum içimde doğru mu yapıyoz onun için diye .
Belki bakıcı neden düşünmediniz diye sorabilirsiniz çevremde tanıdığım kimse yok bakıcı için zamanda lazım alıştırma süreci güven v.s o yüzden acildi durumumuz kreşe verdik.

Henüz konuşmuyor oğlum bikaç kelime dışında herşeyini anlatabiliyor ama hareketleriyle
ben dayanamadıgım ıcın eşim bırakıp alıyor genelde ama eşimin geç çıktığı zamanlar oluyor işten o zaman ben alıyorum bu hafta da öyle geçen öğretmenine sorudma yak üstü var mı bi sorun diye yok ama sadece bzie katılmıyor dedi çekiniyormuş büyüklerden çekiniyo utanıyo biliyorum ama artık 4 ay oldu öğretmen ve gruptaki cocuklardan artık çekinmiyordur dıye umuyordum:26:ne zamandır dedım 3-4 aydır dedı yanı basladıgından beri nerdeyse dedim yok ılk basta oyle deıldı gün güne boyel oldu dedı

aksam eşime soyeldım arabada bunaldı ilgili bi babadır ama soruna pek gelemıyo ertesı sabah bırakırken sormus tekrar hocaya yok o kadar deıl sadece korıdora yemege cıktıgımzda altını degıstıren bayandan fılan cekınıyo demısler bana katılmıyo bıze demıstı anlamaıdm bu ısı yanı cocugum aksama kadar bi köşede oturuyo mu mutsuz mu dıye düşündüm açıkcası:14:

eşim daha fazla üstünde durmadı ama ben yapı olrakda bıra zşüpheci kafamda herseyı sürekli kuran bi tipim halıyle söz konusu cocugum olunca daha da stres yapıyorum

demem o ki bazen işi bıraksam mı dıye düşünüyorum ama oyled ebsaka sıkıntıla rolacak belkı ogluma gene yetemıycem faydalı olamıycam sadece sevgımı verebılrım dıyorum:44:bırde ogluma hamıelyken şimdiki işime giridm sartlarım güzel calsıma saatlerım dısında 9-6 yım ıste hereks oglun ksımetıyle geldı edı o yuzden bu kararı vermek cok zor oyle günler geçiyor çelişkiyle
eşimin fikri evde durursam daha da bunalırım herseyı kafama takıp büyütürüm diye biliyor beni yani
oğlumu sabah 8-9 gıbı bırakıp aksam 6 da alıyoruz kreşten aksamları 2-3 saat vakıt gecırebılıyorum yanı oglumla bırde haftasonlraı ıste
birde bişey farekttim evde cok mutlu oğlum oyunlar oyanyan bı cocuk ama kreşteki reısmlerde hıc güldüğünü görmedim ben mı kafama takıyorum sızlerınde görüşünü almak ıztıyorum belkı yorumlarınızla daha da kafam karısıcak herkes kendı fıkrını söylüycek sonucta ama en azından içimi döküp biraz olsun rahatlamak istedim :5:belkı benım durumumda olanlar vardır fikir alışverişi yaparız:34:

Ah canım benim kıyamam sana,oğluşun muhtemelen ortama alışmaya çalışıyodur.Benim kardeşim de öyleydi.
Bazen okulda birilerine sinirlenirdi ağlardı,eve gelince gayet iyiydi.Sonralarda gayet aktif bi çocuk oldu.
Çocuğum yok ama gördüğüm bu :)

merhaba aynı sorundan muzdaribim kredi borcu ödüyoruz bu yüzden çalışıyorum fakat bebeğimi hergün üstelik annem bakıyor bırakınca yarım ölüyor sanki imkanınız varsa çalışmayın çocuğunuzla vakit geçirin derim borcumun bittiği gün işten çıkmayı düşünüyorum kreşe hele kesinlikle vermem yavrumu

Bu kadar üzmeyin kendinizi. Bir numaralı kural, siz çocuğunuzu bırakıp işe giderken suçluluk duyar mutsuz giderseniz çocuğunuz da kesinlikle bunu hisseder ve mutsuz olur.
İçiniz rahat etsin diye yapacağınız şey ise ayaksütü sormak yerine bir yarım gün izin alıp gidip öğretmenlerle ayrıntılı bir konuşma yapmak.
Siz onu güle oynaya bırakın ki gittiği için üzülmesi gerektiğini düşünmesin.
Zaten 21 aylık olmuş oğlunuz, e zaten seneye çalışmasanız da yavaş yavaş kreşe başlamanız gerekecek.
İçinizi ferah tutun, takipte olun. Kreşten kaynaklanan bir sorun yoksa, çocuğunuzun iyi bakıldığından eminseniz içinizi karartıp çocuğunuza da bunu yansıtmayın.

arkadaşım daha çocuğun çok küçük..alışması zaman alacak..
için rahat etmiyorsa bazı günler gizlice kreşe git çocuğuna bak ama seni görmesin..

bence çocukları bu yaşta evden ayrılıp kreşe gönderilmesi gayet mantıklı.. kalabalığa girmiş oluyorlar.. paylaşımı, sorumluluğu, arkadaşlığı öğreniyorlar...

bence hiiç korkma arkadaşım... geleceğin zıppırı büyüyor merak etme :)

merhaba aynı sorundan muzdaribim kredi borcu ödüyoruz bu yüzden çalışıyorum fakat bebeğimi hergün üstelik annem bakıyor bırakınca yarım ölüyor sanki imkanınız varsa çalışmayın çocuğunuzla vakit geçirin derim borcumun bittiği gün işten çıkmayı düşünüyorum kreşe hele kesinlikle vermem yavrumu

ah şu krediler olmaz olaydı zaten aybükem :14:

büyüyünce tekrar işe dönecekseniz hiç ırakmayın böyle alışsın ama kontrol edin tabiki başka sorunlar olmasın. ama çalışmaya ihtiyacınız yoksa sizin büyütmeniz elbette yerinde olacaktır.

4 aydır bir bakıcı arayıp bulabilirdin. İnternetten de araştırabilirsin psikologlar 3 yaşından önce çocukların kreşe verilmesindense evde bakılmasını tavsiye ediyor. Yani anne veya büyükanne veya bakıcı tarafından bakılmalı diyorlar çünkü o yaşlarda çocuklar bağlanacak güvenecek bir kişi tarafından bakılmaya ihtiyaç duyuyor ve kreşte her çocuğa o ilgi verilebilir mi şüpheliyim. Bence ara birini bul. Kimsenin bakıcısı armut pişip ağzına düşmüyor herkes araştırıp buluyor. Biz tanıdık herkese sorduk en sonunda sitenin bahçıvanının eşini bulduk. Güvenebilmek için de birkaç ay ses kayıt cihazıyla dinledim. Psikologların ve çocuk psikiyatristlerinin bu konudaki yorumlarını mutlaka oku internetten canım.

bizde ev keredisi ödüyoruz ama çalışmasam bı sekılde gecınırız sadece harcamalara bıraz daha dıkkat ederek
Bu kadar üzmeyin kendinizi. Bir numaralı kural, siz çocuğunuzu bırakıp işe giderken suçluluk duyar mutsuz giderseniz çocuğunuz da kesinlikle bunu hisseder ve mutsuz olur.
İçiniz rahat etsin diye yapacağınız şey ise ayaksütü sormak yerine bir yarım gün izin alıp gidip öğretmenlerle ayrıntılı bir konuşma yapmak.
Siz onu güle oynaya bırakın ki gittiği için üzülmesi gerektiğini düşünmesin.
Zaten 21 aylık olmuş oğlunuz, e zaten seneye çalışmasanız da yavaş yavaş kreşe başlamanız gerekecek.
İçinizi ferah tutun, takipte olun. Kreşten kaynaklanan bir sorun yoksa, çocuğunuzun iyi bakıldığından eminseniz içinizi karartıp çocuğunuza da bunu yansıtmayın.
haklısınız bıgun ayarlayıp konusmak ıstıyorum ınsallah ıs yerımde ızın mevzusu cok sıkıntı o yuzden olmaıd bugune kadar ama esıme hep sordurttum kafama takılanları
arkadaşım daha çocuğun çok küçük..alışması zaman alacak..
için rahat etmiyorsa bazı günler gizlice kreşe git çocuğuna bak ama seni görmesin..

bence çocukları bu yaşta evden ayrılıp kreşe gönderilmesi gayet mantıklı.. kalabalığa girmiş oluyorlar.. paylaşımı, sorumluluğu, arkadaşlığı öğreniyorlar...

bence hiiç korkma arkadaşım... geleceğin zıppırı büyüyor merak etme :)
saol canım ıcımı rahatlattın valla:16: aslında cok duygusal yakalsıyorum olaya ama elımde deıl inş dediğin gibi olur :34:
kreşe ben gıdemesemde ablamı göndermek istiyorum bı izlesin dedıgınız gıbı görünmeden ıcım belkı rahat eder o zaman tesekkurler:34:
büyüyünce tekrar işe dönecekseniz hiç ırakmayın böyle alışsın ama kontrol edin tabiki başka sorunlar olmasın. ama çalışmaya ihtiyacınız yoksa sizin büyütmeniz elbette yerinde olacaktır.
o d adogru cocuklar buyukce anne babadan kopmaya baslıyorlar kopmak dedıgım yanı sosyallesıyorlar otomatıkman ama ıste onemlı olan o doneme gelene kadar ıyı yetıstırebılmek cocuguma yetebılmek derdım:26:
4 aydır bir bakıcı arayıp bulabilirdin. İnternetten de araştırabilirsin psikologlar 3 yaşından önce çocukların kreşe verilmesindense evde bakılmasını tavsiye ediyor. Yani anne veya büyükanne veya bakıcı tarafından bakılmalı diyorlar çünkü o yaşlarda çocuklar bağlanacak güvenecek bir kişi tarafından bakılmaya ihtiyaç duyuyor ve kreşte her çocuğa o ilgi verilebilir mi şüpheliyim. Bence ara birini bul. Kimsenin bakıcısı armut pişip ağzına düşmüyor herkes araştırıp buluyor. Biz tanıdık herkese sorduk en sonunda sitenin bahçıvanının eşini bulduk. Güvenebilmek için de birkaç ay ses kayıt cihazıyla dinledim. Psikologların ve çocuk psikiyatristlerinin bu konudaki yorumlarını mutlaka oku internetten canım.

canım 4 ay zamanımız yoktu bosta beklemedık yanı ablam bakmayı bıraktıktan 10 gün sonra verdık krese o donemde esım baktı düşündük ama güvenemedik yanı bakıcı bana daha rısklı gelıyor acıkcası:50:

birde kızlar belkı ılgısız bı anne gıb ıgörünebilirim ısten ızın alamıyorum felan dedım dıye ama ınanın elımden geldıgınce arastrııp okuyorum netten de deıgınız gıbı zaten okuduklarım yüzünden umutsuzluga düştüm yanlıs mı yapıyorum dıye ama ülke sartlarında bu dogruları uygulamak cok zor bende en azından 2 yasıan kadar bebegımın yanında olmak ısterdım ama izin vermıyorlar malesef:19:

Cocuklarin herseyde cok bir anneye ihtiyaci var bu acigi ne anneanne ne halane teyze kapatabilir. Benim bircok arkadasim bu sorunlari yasiyor bir kismi isi birakti bu yuzden. Benim fikrim eger calusmaya ihtiyacin yoksa bence herkes kendi cocuguna kendi bakmali bende on gun icinde allah nasip ederse oglumu kucagima alacagim bu sorunun cevabini cok dusundum ve bende izinlerimi kullandiktan sonra isi birakacagim benimde iyi bir kariyerim ve kazancim var haa belki bu kadar luks yasamayacagiz ama kimseyede muhtac olmayacagiz ben yine is bulurum calismak istesem calisabilirim ama o cocuk bir daha bebek olmayacak bir daha onun o hallerini goremeyeceksin belki bircok seyine tanik olamayacaksin belki kucukken birsey fark edilmiyor ama buyuyunce yasadigi osikolojik sorunlarinin altinda hep bu neden yatiyirbenim pedagog arkadasim var oda bana ayni seyi soyledi bir cocugun en once annesine ihtiyaci var dedi ve kendide oyle yapti
Baskalari ne der bilmiyorum ama benim fikrim bu tabi calismaya gercekten ihtiyacin yoksa. Madem bir cocuk dunyaya getirdin o zaman fedakarlikta yapacaksin

Kreşi bir araştırın derim.Bu arada başka kreşlere bakın.Evde bakıcıyla kalması bana çok ters geliyor.Bakıcı ne yapabilir ki.Bir çocuğu sabahtan akşama kadar oynatmak çok zor bir iş.Altını açmak, ağzına yemek doldurmak bakmak değil sadece.En azından bir arkadaş grubunun içinde daha hızlı vakit geçer diye düşünüyorum.Çalışan anneler de çocuklar da perişan oluyor.Aynı sıkıntıları biz de yaşadık.Aylarca kara kara düşündüm.Oğlum çok sinirli geliyordu kreşten.Sonra 5-6 kreşi gezdim.(15 günlük iznim de böyle geçti çalışan anne hali ) şu anki kreşten memnunum.Oğlum daha ılımlı oldu .Birçok sıkıntımız geçti.Öğretmenlerin hali , tavrı , uslubu hemen yansıyor çocuklara.İş konusunda birşey diyemem .Sonuçta dengeler çok önemli.Ev de çalış , işte çalış , bizim de dengelerimiz alt üst oluyor.Eğer çocuklarımız güvenli ellerdeyse ( bunu kesinlikle irdelemeliyiz her kreş aynı değil ) 3 yaşından sonra çalışabiliriz.Tabi akşamlarımızı onlarla birlikte yemek yapıp yiyerek oyun oynayarak en azından bir saat birlikte vakit geçirerek değerlendirebilirsek.

merhaba...benim de 21 aylık ikizlerim var...okuyunca yazınızı biraz duygulandım...kreş için biraz küçük bence çocuğunuz...yani ben öyle hissettim kendi çocuklarımı düşünerek...diğer mesajları okuyamadım ama eğer maddi açıdan bi sıkıntınız yoksa ve tabii ilerde pişmanlık da yaşamayacaksanız işten ayrılıp çocuğunuzla vakit geçirmeniz güzel olcaktır diye düşünüyorum...annelik çok farklı bi duygu bence kimse bi anne kadar ilgili alakalı olamaz çocukla...bi de çocuk gelişiminde ilk 3 yaş çok önemli diye duymuştum ve anne çalışıyosa kreş yerine 3 yaşa kadar bakıcı olmalı deniliyo...

Cocuklarin herseyde cok bir anneye ihtiyaci var bu acigi ne anneanne ne halane teyze kapatabilir. Benim bircok arkadasim bu sorunlari yasiyor bir kismi isi birakti bu yuzden. Benim fikrim eger calusmaya ihtiyacin yoksa bence herkes kendi cocuguna kendi bakmali bende on gun icinde allah nasip ederse oglumu kucagima alacagim bu sorunun cevabini cok dusundum ve bende izinlerimi kullandiktan sonra isi birakacagim benimde iyi bir kariyerim ve kazancim var haa belki bu kadar luks yasamayacagiz ama kimseyede muhtac olmayacagiz ben yine is bulurum calismak istesem calisabilirim ama o cocuk bir daha bebek olmayacak bir daha onun o hallerini goremeyeceksin belki bircok seyine tanik olamayacaksin belki kucukken birsey fark edilmiyor ama buyuyunce yasadigi osikolojik sorunlarinin altinda hep bu neden yatiyirbenim pedagog arkadasim var oda bana ayni seyi soyledi bir cocugun en once annesine ihtiyaci var dedi ve kendide oyle yapti
Baskalari ne der bilmiyorum ama benim fikrim bu tabi calismaya gercekten ihtiyacin yoksa. Madem bir cocuk dunyaya getirdin o zaman fedakarlikta yapacaksin
tabıkı cocugu dunyaya getırdık her türlü fedakarlıgı yapıcaz ama calısırken deoyle denmıyor mu cocuklara senın ıcın size daha ıyı bı gelecek sunabılmek ıcın calısıyoruz dıye yanı kısr döngü gibi bişey anlayamıyorum.:50:dedıgım gıbı calısmazsam bı skeılde gecınırız ac kalacak deılız sadece benı düşündüren allah korusun gelecegımızın garantısı yok esımızın cocugumuzun basına bısey gelse allah korusun kendı ayakları üstünde durabılmek aıdna calısmak derdım o bırde evde bunalıma gırer mıyım haftsonu 2 gun cok guzel gectı am abu sabah ıse gelırken oglum arabada durmadı her zamankı gıbı huysuzlasma aglama dedım cocug ayazık deıl mı su an evde olsa kendı kendıne oynayacak yada beraber kahvaltı yapıyor olacaktık zaten eısm bıraktı arabada oyuncagı kaldı bakıp bakıp agladım eşim halıme güldü napıyosun sen dıye cok mu duygusal davranıyorum bılmıyorum am abı turlu karar veremıyorum sankı karar verdıkten sonra pısman olcak mısım dıye bı hıs gelıyor ıcıme:26:
Kreşi bir araştırın derim.Bu arada başka kreşlere bakın.Evde bakıcıyla kalması bana çok ters geliyor.Bakıcı ne yapabilir ki.Bir çocuğu sabahtan akşama kadar oynatmak çok zor bir iş.Altını açmak, ağzına yemek doldurmak bakmak değil sadece.En azından bir arkadaş grubunun içinde daha hızlı vakit geçer diye düşünüyorum.Çalışan anneler de çocuklar da perişan oluyor.Aynı sıkıntıları biz de yaşadık.Aylarca kara kara düşündüm.Oğlum çok sinirli geliyordu kreşten.Sonra 5-6 kreşi gezdim.(15 günlük iznim de böyle geçti çalışan anne hali ) şu anki kreşten memnunum.Oğlum daha ılımlı oldu .Birçok sıkıntımız geçti.Öğretmenlerin hali , tavrı , uslubu hemen yansıyor çocuklara.İş konusunda birşey diyemem .Sonuçta dengeler çok önemli.Ev de çalış , işte çalış , bizim de dengelerimiz alt üst oluyor.Eğer çocuklarımız güvenli ellerdeyse ( bunu kesinlikle irdelemeliyiz her kreş aynı değil ) 3 yaşından sonra çalışabiliriz.Tabi akşamlarımızı onlarla birlikte yemek yapıp yiyerek oyun oynayarak en azından bir saat birlikte vakit geçirerek değerlendirebilirsek.

bende oyel düşünüyorum bakıcıya asla güvenemem en azından toplu ortamda bazı seylerın yapılma rıskı daha az ama evde cocukla tek basına bırını bırakmak mantıklı gelmıyro bana da :19:bırde dıyorum kı bıraksam nolcak en ıhtıycaı olan zamnda yoktum zaten yanında 3 aylıktan berı calısıyroum oglum 2yasına gırecek 2.5 ay sonra zaten ama sımdı de ıhtıyacı var bılıyorum bırde buyuyunce der mı acaba keske calsısaydın dıye :26:

merhaba...benim de 21 aylık ikizlerim var...okuyunca yazınızı biraz duygulandım...kreş için biraz küçük bence çocuğunuz...yani ben öyle hissettim kendi çocuklarımı düşünerek...diğer mesajları okuyamadım ama eğer maddi açıdan bi sıkıntınız yoksa ve tabii ilerde pişmanlık da yaşamayacaksanız işten ayrılıp çocuğunuzla vakit geçirmeniz güzel olcaktır diye düşünüyorum...annelik çok farklı bi duygu bence kimse bi anne kadar ilgili alakalı olamaz çocukla...bi de çocuk gelişiminde ilk 3 yaş çok önemli diye duymuştum ve anne çalışıyosa kreş yerine 3 yaşa kadar bakıcı olmalı deniliyo...

allah bagıslasın yavrularınızı :nazar: cok haklısnız zaten ben de bılıyorum sadece ıste o pısman olma durumu o benı düşündürüyor işin içinden cıkamıyorum bir türlü :50: birde evde olupta kalıtelı vakıt gecırme olayı var herkesın savundugu bu ama ne bıleyım cocuguma dövüp bagırmadıktan sonra sürekli oyun oynuycam bıseyler öğreticem dıye bısey yok deıl mı sonucta ev ısı yemek fılan cok zaman alaıyor ona verdıgım sevgı yeterlı olur mu :26:

bu arada kreşe bigün gidicem izlemek için merak edıyroum oglumun hareketlerını aynı zamanda oturup konusurum hocası yada kres sahıbıyle ıns ızın alıp gıdıcem en yakın zamanda

birde arkadasla rıy hos güzel soyluyorsunuz da mısal derdım var topıgınde bı kızcagız konu acmıs sevgılısı cocuk olunca calısmanı ıstemıyorum felan dıye polısmıs aldıgı maas bellı sana nasıl bı hayat saglayabılrı fılan demısler herkes karsı cıkmıs bı kadın calısması lazım erkegın elıne bakmaması lazım evde oturan kadının amacı ne olabılır kı hayatta ıste komsularıyla pasta börek yeyıp dedıkodu yapmak dıye calsımak sadece para kazanmak deıl kadın ıcın herseydır gıbısınden bıseyler yazmısalar bu devrıde 2 kısı calısmadan olmuyo fılan dıye aynı anlıycagınız onlarında dogruluk payları var oyle deıl mı benım esımde polıs tamam asgarı ücretle gecınenlerde var ülkede ama nası gecınme offf valla cok zor bu kararı vermek hayat cok zor:14::14:

birde arkadasla rıy hos güzel soyluyorsunuz da mısal derdım var topıgınde bı kızcagız konu acmıs sevgılısı cocuk olunca calısmanı ıstemıyorum felan dıye polısmıs aldıgı maas bellı sana nasıl bı hayat saglayabılrı fılan demısler herkes karsı cıkmıs bı kadın calısması lazım erkegın elıne bakmaması lazım evde oturan kadının amacı ne olabılır kı hayatta ıste komsularıyla pasta börek yeyıp dedıkodu yapmak dıye calsımak sadece para kazanmak deıl kadın ıcın herseydır gıbısınden bıseyler yazmısalar bu devrıde 2 kısı calısmadan olmuyo fılan dıye aynı anlıycagınız onlarında dogruluk payları var oyle deıl mı benım esımde polıs tamam asgarı ücretle gecınenlerde var ülkede ama nası gecınme offf valla cok zor bu kararı vermek hayat cok zor:14::14:

Merhaba canım, ben çalışan annelerin çocuklarına hep acırım :50: Maalesef daha iyi bir hayat için çocuklar harcanıyor sanki. Kimse bunu isteyerek yapmıyor ama anne çalışıp para getirecek diye çocuk çocukluğunu yaşayamadan annesinin sevgisini tam alamadan büyüyor. Ben de çalışan biriydim hamile kalınca vazgeçtim hala çalışmıyorum, düşünmüyorum da. Dört dörtlük bir hayatımız yok, ama param, yaşam tarzım daha iyi olacağına çocuğumun hayatı iyi olsun mutlu büyüsün istiyorum. Bizimde borçlarımız var ama evim arabam bir gün önce olacağına bir gün sonra olsun yeter ki çocuğum sağlıklı mutlu yanımda büyüsün diyorum. Etrafımdaki tanıdıklar hep soruyor ne zaman işe geri dönücem diye. Düşünmüyorum dediğimde yıllarca okudun emeğine yazık değil mi diyorlar. Ne olursa olsun bir çocuk için annesinin varlığından daha güzel bir şey olamaz diyorum. Herkesin kendine göre bir düşüncesi, farklı bir hayatı var, eğer çalışmak zorunda hissediyorsanız kendinizi çocuğunuzun sağlam ellerde olduğuna emin olun öyle çalışırsanız çalışın derim. Allah cümlemizin yavrularını her türlü sıkıntıdan, çirkeften korusun inşallah.:40:

Ay canım sen bakma onların yazdıkları takip ettim o konuyu çok abarttılar.
Ne demek ya çalışmayan kadın vasıfsızmışta koca parası yiyormuşta
Kocaya minnet mi edilecekmişte.Bir sürü saçmalık.
Benim eşimde polis Üstelik İstanbuldayız.Çok şükür geçiniyoruz
Allah olmayanlarada versin ama bazende halimize şükredip aza kanaat etmeliyiz
Para mı önemli çocuğum için anne sevgisi mi yoksa?

Back
X