Çocuk için devam mı etmeli yoksa kendimi mi düşünmeliyim ?

Hurkuss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2021
39
3
36
Merhaba 2 çocuklu bir anneyim evliliğimiz bir küs bir barıs devam ediyordu yıllardır benim maddi durumum eşime göre iyi ama onunla evlendiğimden beri ben ona ayak uyduruyordum bu duruma da alışmak zor olsa da alıştım nihayetinde eşim son 2 senedir oyuna sardı gece gündüz oyun oynar oldu defalarca kavga ettik bir daha olmayacak deyip yine aynı devam etti çocuklarına ilgisiz bana ilgisiz eve market harici harcama yapmayan biri para bitse bana söyler vs vs simdi diyebilirsiniz ilkini yaptın 2 yi neden yaptın diye doğru haklısınız simdi ki mantığımda aynı adamdan ikinciye yapmamam gerekirdi ben eşimden çok soğudum 1 ay önce boşanmak istediğimi söyledim evden gitti büyük çocuğumuzda terapiye başlattım etkilenmesin diye pedagog etkilenmediğini hatta böyle babasıyla vakit geçirmeye başlaması onu daha iyi yapmış dedi simdi babam ne zaman gelecek eve diye sormaya başladı kendimi suçlu hissediyorum kendi yaptığım hatanın bedelini ailesi dağınık olarak mı yoksa aile olarak mı yaşatmalıyım çocuklara ? Ama böyle maddi olarak ta rahatım manen de huzurlu kendisi çok değiştiğini söylüyor eski ben yokum artık dıyor evet çocuğumuza karşı çok değişti doktorumuz terapıye çağırdı ama son görüşmemizde bize sorduklarından sanki biz birbirimizi sevmemiş hissine kapıldım ben ilgiye aç oda rahata ermek için evlenmiş gibi hissettim doğru hangisi bilemiyorum çocuklar için aile gözükmek için devam etmeli mi yoksa gerçekten pişman mı değişti mi ? Tekrar maddi zorlukları yaşamaya değer mi bu adam için? Yada böyle düşünmem haksızlık mı herkese ? Zamanında kafamda sorular varken evlendim hatalar yaptım simdi en azından çocuklarım için doğru karar vermek istiyorum

Değişmez gibi geldi bana. Normalde deneyin derdim ama çok umutlu görmedim.

Çocuklar ilgisiz bir babayla ve huzursuz bur evde mi büyüsün? Tekrar pedagog desteği alabilir çocuğunuz, iki insanın anlasamayabilecegini, mutsuz olup kavga etmektense herkesin kendi hayatını ve düzenini yaşamasının hepiniz için daha iyi olacağını anlatır zaten çocuğa.

Kimse değişmez. Bir süre rol yapar sonra aslına döner anca. Çocuklarla beraber bir yola girmişsiniz,usulünce artık babalarıyla aynı evde yaşamayacağınızı söylemek kalmış,tekrar en başa dönseniz ileride en büyük zararı çocuklarınız görecek zaten.

Korunurken oldu demediğiniz için teşekkür ederiz sitecek öncelikle.

Korunurken oldu demediğiniz için teşekkür ederiz sitecek öncelikle.
Ben evlenirken de acaba diyordum ilk çocuğum da olması gerektiği için 2 ciside öyle oldu çok hatalar yaptım artık yaşantımda geri gitmek yerine ilerlemek istiyorum teşekkür ederim herkese fikirleriniz için peki aranızda boşanırken ki o süreci atlatanlardan fikir almak isterim

Yanlış anlamayın yaşamadan konuşmak çok kolay belki ama bana ‘çocuğum için devam ediyorum’ diyenler hiç samimi gelmiyor. Hatta direkt kendileri için (kendi rahatı kendi maddiyatı kendi statüsü kendi sinek kadar kocam olsun başımda dursun düşüncesi için) devam edip çocuklarının ardına sığındığını düşünüyorum. Bakın evden gidince çocuğuna ilgi göstermeye başlamış, eski düzene dönse yine eski ilgisiz baba olmaya devam edecek. Kızınız da eski babayı değil bu yeni versiyonu sevdiği için soruyor zaten.

İnsan eşiyle tartışınca bile aynı evin içinde gerginlik oluyor sizin boşanma durumunuz var hep bir gerginlik olacak çocuklar bunu hisseder bence

Aldatan gene aldatır.
Cimri insan hep pintidir.
Girişken biri zorla içine kapanık,sessiz biri zorla konuşkan olmaz.

Yani örnekler uzar gider insanlar değişmez, miş gibi görünür ama bı yere kadar sonra gene aynı tas aynı hamam.

Giden yıllar olur,ah neden önce yapmadım denir.Cocuklar bı şekilde bı düzene alışıyor gördüğüm. Bence önemli olan kişinin kendimizin mutluluğu ne hissettiği.

Günün sonunda hepimiz yalnız olacağız önemli olan zamanın nasıl geçtiği.

Bencede öyle çocukların istediği mutlu huzurlu bir evde yasamak ama çocuk bu ya ilgi gördükten sonra o ilgiyi evde yasamak istiyor haklı olarak ama anne olarak bir yerlerde acaba çocuklar için devam etmeli mi düşüncesi oluyor muhakkak ki

Ne güzel söylemişsiniz teşekkür ederim

İyi akşamlar sizin adınıza üzüldüm , çocuklar için devam etmeli miyim sorusu her annenin bence ilk kaygısı, etrafımda o kadar çok tek ebeveyn ile yaşayan çocuklar görmeye başladım ki anlatamam bu dönem sanki bu duruma evrildi boşanmalar çok fazla . Eskide kaldı bence dul kadın, babasız çocuk kavramları ama kurtarılabilir bir evlilik olduğunu düşünüyorsanız belkide şans vermelisiniz eşinizi en iyi siz tanırsınız . İnsanlar değişir mi diye sormuştum gittiğim aile danışmanına bana uçurumdan düşmekte olan biri yalnızca değişebilir o da hep son anda olur ve bu çok nadirdir demişti boşanma bir uçurum ise eşiniz için bir ihtimal diyorsaniz konuşun

Çok güzel birşey söylemişsiniz orada siz zaten 2 çocukla yıpranmış ilgiye aç bi kadınsınız ama o adam sırf kendi rahatını düşünen biriyse üzgünüm ama çok bile evli kalmışsınız umarım ya herşey biran önce rayına oturur yada hakkınızda hayırlısı neyse o olur

Bir yandan barışsam evlilik adı altında devam etsem diyorum bu saatten sonra ne yapabilirim 2 cocukla diyorum sonra onu görünce geriliyor ve huzursuzlasıyorum beni yıllardır kadın gibi hissettirmeden aptal yerine koymuş gibi geliyor ve hazmedemiyorum artık zamana bıraktım bıraktıkçada ayrılığa doğru gidiyorum ama çocukların babasız büyüyecek olması beni çok derinden üzüyor

Bir yandan barışsam evlilik adı altında devam etsem diyorum bu saatten sonra ne yapabilirim 2 cocukla diyorum sonra onu görünce geriliyor ve huzursuzlasıyorum beni yıllardır kadın gibi hissettirmeden aptal yerine koymuş gibi geliyor ve hazmedemiyorum artık zamana bıraktım bıraktıkçada ayrılığa doğru gidiyorum ama çocukların babasız büyüyecek olması beni çok derinden

Sende haklısın canım ama olmayacak duayı da zorla olsun diye bekleme ipin ucu kaçtıgı gün sal gitsin artık sadece boşandıkları zaman akılları başlarına geliyor erkeklerin başka türlü imkanı yok hem nice babasız annesiz büyüyen çocuk var biliyor musun gönlüm eşinizin düzenlemesinden yana iki canımla dua da ediyorum sana inşallah herşey gönlünce olur

Teşekkür ederim bazen de akılları başlarına gelmıyor köprüyü geçene kadar oynuyorlar sadece. herseyin hayırlısı olsun sende hamılesin sanırım saglıkla kucağına alırsın inşallah

Benim çocuklarım babasız büyüyor benim ki ölüm. Tek geçim zor. Bana ölüm aylığı bağlandı kendi evim var az çok yetiyor. Yani maddi durum nedir boşanmak kolay eviniz var mı işiniz var mı en önemlisi çocuklar küçük bakıma yani size muhtaçlar mı? Sanmayın boşanınca çocuklara bakacak ihtiyaçlarını karşılayacak. Önce zemini hazırlayın sonra boşanmaýı düşünün derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…