Çocuk için hazır değilmiş!

:53:

çok özür dilerim konu sahibiyle karıştırdım
hani 1 yıllık evliyiz dedi ya :1:

Son düzenleme:
Üvey ablam ilk evliliğini yapmak üzereyken annemden nasihat almıştı.
Annem de Carrie gibi düşünenlerden.Ben de böyle düşünüyorum.

Çünkü çocuk maddi-manevi büyük bir sorumluluk demek.
Kafamızda tasarladığımız birikimden kat be kat fazla birikim yapmak gerekir.Zira çocuk bu.Aniden hastalanır,birşey olur.
Manevi olarak hazırlık da önemlidir.
Konu sahibi ilk mesajında ''sanki o mu 9 ay karnında taşıyacak'' gibi bir yorum yapmış.
Fakat bu mesaj aslında konu sahibinin de hazır olmadığını gösterdiğini düşünüyorum.
Olay hamilelikte bitmiyor.
O çocuğu yetiştirirken insan eşinin yardımı,insafı çok şey farkediyor.
Son sebebi de evlilik hayatının doyasıya yaşanması gerektiğini düşünüyorum.
Çünkü çocukla,hayatın sonuna kadar çocuğun hayatını yaşıyor insan.Kendi hayatı sonlanıyor.

Ablamdan devam edeyim.Evliliğin 5.yılında ayrıldı.
2.evliliğinde de üç seneye yakın bekledi eşinin o kadar ısrarlarına karşın.
Şimdi bir kızı var.-Ki iyi ki o birikimi yapmış ablam çünkü hamilelik sırasında büyük ablam bebeğe bakacaktı ama iş uygulamaya geçince olmadı.Büyük ablamın kendi çocuğu,bebeğin annesinden başka herkesi yabancılaması vs.Ablam da işi bırakmak zorunda kaldı tabii.Ama planlı davrandığı için o kadar sıkıntı çekmediler-

Ben de kendimi avutuyorum artık.Bu dünyaya çocuk getirilmez. Hani o yönüyle bakmaya çalışıyorum olaya. Ama tabii bir yere kadar.

hazır değilse hazır değildir gerçekten...

sırf sizin için kırmamak için istiyorum deseydi daha kötü olurdu..

hamilelikte ve doğum sonrası hep yalnız kalırdınız...

1 yıl kısa bir süre

yaşınız gayet küçük bence...

zamanla etrafınızdaki çiftlerin çocukları olduğunu görünce o da istemeye başlayacaktır.

çocuk olunca tüm dengeler altüst oluyor..

28 yaşını doldurunca oğlum oldu...

keşke 33'ü bekleseymişim derim bazen...

arkadaşlar hepinize merhaba... haftalardır içimi kemiren bir sorunum var. kimseyle paylaşamadım.bilirim dertler paylaşıldıkça azalır...sizlerle dertleşmek geldi içimden....
ben 1 yıllık evliyim ve 28 yaşındayım.yaş da geçmeden çocuk sahibi olmak istiyorum. geçen gün eşime açtım bu konuyu, sevinir zannettim. daa erken değil mi çocuk için, ben kendimi hazır hissetmiyorum demez mi!!! sanki kendisi 9 ay taşıyıp doğuracak!!! bütün ümitlerim yıkıldı!!!
sizce ne yapmalıyım? ne olur yardım edin; zaman geçiyor, çocuk özlemi büyüyor içimde...:43:

Konu sahibi ilk mesajında ''sanki o mu 9 ay karnında taşıyacak'' gibi bir yorum yapmış.
F

doğru, sonuçta o adamında çocuğu olacak sadece konu sahibesinin olmayacak ki
kendi doğurmasa bile onun canı, onun kanı, onun sorumluluğu ona ait olacak

ve sorumluluk sadece mama, bez falan, karnında kim taşıyacak değil ki
sorumluluk her açıdan olacak, maddi-manevi

Son düzenleme:
ben evlendim 4 ay sonra hamile kaldım dünyalar güzeli bi kızım var allahıma sükür o iyiki var o başka ama diyorumki keske bi süre daha gecseymiş biraz evliligin tadını cıkarsaymısız cünkü bebek olunca hicbişeye zaman kalmıyor onun icin bence de eşin haklı olabilir acele etmene gerek yok daha gençsinde ben 31 yasında dogurdum..ve bence de bi 30 unu falan gör :)

Yok aklım bulanmaz. Aksine yol gösterici olur bu durum. Sağlık problemi olduğunu zannetmiyorum.Aramızda öyle sorun kavga vs olmaz pek. Aynı yerde çalışıyoruz. 24 saatimiz beraber geçer. Herşeyimizin şifresi aynıdır. Telefonlar ortak mal gibidir. İnternet hesapları aynen öyle.Para konusunda tek bir cüzdanımız var. Her alışverişi beraber yaparız. Birbirimizden habersiz sakız almayız. Ev işlerinde benden daha iyidir. Ütüden cam silmeye elektrik süpürgesinden halı yıkamaya herşeyi benden çok daha itinalı yapar.Bir hafta yemek yapmasam bişey demez. Ekmekarası yeriz bişeyler der. Hatta çocuğumuz olsa senden iyi bakarım der.Eminimki çok çok iyi bakar.Ama iş ciddiye binince yok işte. Annesi her yıl sorar. Millet doktora gittiniz mi diyor ya. O derece. Geçtiğimiz yıl ağustosta yaparız deyince ben de sazan gibi dünya para verip özel bir hastanede bütün tahlillerimi yaptırdım. Folik asit içtim iki ay. Ben de çabuk kanıyorum herhalde. Hani iş ciddiye binsin istedim. Hamilelik testleri aldım.Hatta bebiş patiği bile aldım özensin diye. Ama hala yok.

ne diyebilirimki.bebeğin hayatınızı olumsuz etkilemeyeceğini aksine evinize neşe saçacağını anlattınızmı bu şekilde onu ikna etmeye çalıştınızmı dicem ama eminim yapmışsınızdır.

ne diyebilirimki.bebeğin hayatınızı olumsuz etkilemeyeceğini aksine evinize neşe saçacağını anlattınızmı bu şekilde onu ikna etmeye çalıştınızmı dicem ama eminim yapmışsınızdır.

Özel mesaj gönderemiyorum.
Teşekkür ederim.Hepsini söyledim. Aslında söylememe gerek bile yok biliyor kendiside. Ben onu etkilemek istemiyorum aslında. Kendiliğinden gönlünden kendi rızasıyla istemesini bekliyorum.

31 yaşındayım 9 aylık evliğim daha çocuk yapmayı düşünmüyorum. şu an çok rahat yaşıyorum, eşimle geziyoruz, eğleniyoruz, canımız ne isterse yapıyoruz. biliyorum çocuktan sonra herşey değişecek. eşim çocuk istiyor. istiyorum dediğinde maddi olarak birikim yapalım sonra yaparız diyorum. doktor, doğum çok para lazım bize diyorum. o zaman haklısın diyor. aslında tek derdim bu rahatlığın tadını çıkarmak :66:

bende tedaviyle yaptım oğlumu.dilerim ikincisi seninki gibi sürpriz olur.eğer olmazsa kendiliğinden eylülden sonra yine tedaviye başlıcam inşallah.

Sanırım bu biraz pskiolojiyle de alakalı. İlk bebeğim doğmadan öyle çok istiyordum ki. Ve bu stres herşeyi engelliyordu sanki.
İkinci bebek hiç akılda değildi.
Sorunlar vardı evlilikte.
Ama ben sorunlarımı çocuklarıma yansıtmayacağımdan ve yansımasını engelleyeceğimden çok emindim.
Ve bana lütfedilene de hayır diyemezdim.
Şimdi evet babalarının çok da ilgilenmediği iki evladım var. Ama biz üçümüz gerçekten mutluyuz. Kızım kreşe gidiyor ve orda hiçbir probleminden bahsedilmiyor. Mutlu ve özgüveni yüksek bir çocuk olduğunu söylüyorlar.
İş biraz bizde. Bizim hazır olmamızda.
Ben de aslında 9 ay ben taşıyacağım demesinden çok da hazır olmadığını ben de düşündüm. Elbette ki dokuz ay taşıyacaksınız. Elbette ki onunla ilgileneceksiniz. Sorumluluğu sizin. Dünyaya getireceğiniz evladınız için dokuz ay karnında taşımak zulh değil. Keyiftir. Sizin parçanızdır o. Size verilmiş armağındır. Ve onu standartlarınız ve imkanlarınız dahilinde en güzel en iyi şekilde yetiştirmek zorundasınız.

Özel mesaj gönderemiyorum.
Teşekkür ederim.Hepsini söyledim. Aslında söylememe gerek bile yok biliyor kendiside. Ben onu etkilemek istemiyorum aslında. Kendiliğinden gönlünden kendi rızasıyla istemesini bekliyorum.

etkilemek değilde en azından o düşünceyi kafasına sokabilirsiniz.tabiki de onun istemeside çok önemli.biz eşimle evlenmeden önce telde konuşurken hep şunu derki evlenince hemen çocuk yapmayız hayatımızı yaşarız evliliğin tadını çıkarırız falan.ama baktıkki hiçbir şey bizim planlamamızla olmuyormuş.6 ay geçti çocuk istemeye başladık.1 sene geçti hala olmamıştı ve doktor yolu gözükmüştü.birde bizim planlarımız dışında bizim için yapılan asıl planı düşünmek var.anlatabildimmi bilmiyorum.yani belkide eşinizin bu bekleyişinde bir hayır gizlidir.

Kadere de çok inanıyorum bu konularda. Doğum zamanını değiştiremiyoruz ya da bizim karar verdiğimiz zamanda olmuyor sanki. Vakti saati gelmesi gerekiyor

Bence evlilik nasıl ortak kararla alınıyorsa, çocukta öyle olmalı.. Daha sonra en ufak sıkıntıda eşiniz başınıza kalkar sen istedin bu çocuğu diye. Eğer çocukta büyüyünce bunları hala duyarsa , istenmeyen evlat psikolojisi yaşar, Ağır olur. Eşinize çocuk istediğinizi iletmişsiniz, O sizin istediğinizi biliyor, emin olun o da şimdi etrafına eşim çocuk istediğini söylüyor ne yapmam gerek diye sorup, danışıyordur. Siz mesajı iletmişsiniz, alırsa ne ala....

İki tarafında bebeği istemesi çok önemli şuan erken diyorsa erkendir gerçekten çünkü sadece siz istiyorsunuz diye yapsanız çocuğu daha sonra daha çok problemde çıkabilir en ufak bir sorunda sen istedin senin yüzünden oldu gibi cümleler duyabilirsiniz... Benimde eylülde iki sene olucak evleneli ama şuan ne ben ne eşim istemiyor çocuğıu. Hatta eşime ben desemki biz hiç çocuk yapmayalım o kadar sevinirki çocuğun ç'sini bile duymak istemiyor hiç sevmiyor çocukları çocuk için ne rahatımı bozucam diyor Allahtan bende çocuk çok sevmediğim için bir beş sene kadar hiç düşünmüyoruz ben 29 eşim 30 yaşında bu arada... Yani kısacası iki tarafında istemesi çok önemli....

bence esinize baski yapmayin, hazir degilse birazcik erteleyin. Ustelik evliliginiz cok yeni, gezip tozmak icin ve evliliginizi olgunlastirmak icin daha cok zamana ihtiyaciniz var. Acele etmeyin. Siz en iyisi bir jinekologa gidin esiniz de urologa gitsin, eger saglik sorununuz yoksa biraz daha ertelemek en mantikli karar...

valla tam benlik bir konu ama isteyen tarafları ters çevirirsek :D
25 yaşındayım ve henüz 19 günlük evliyim.eşime kalsa ilk geceden çocuk yapıcaktık:53:
ama bende aksine önmüzdeki bir 5 yıl daha istemiyorum.nişanlıyken bile konusu geçerdi.eşim çok sever çocukları 3-4 Allah ne verdiyse yapalım der (deli mi ne :52:) ama bende aksine çocuk denildiğinde resmen soğuk terler döküyorum , içimi bir korku kaplıyor.
çocukları sevmediğimden falan değil kuzenimin 3 yaşında çocuğu var deli gibi seviyorum ama ben bakamam,iyi yetiştiremem,o kadar sabırlı olamam vs vs gibi bir sürü düşünce.
yani demem o ki eşine kızıp kırılma eminim çok değer veriyordur sana ve isteklerine ama çok farklı bir psikoloji bu ancak yaşamak lazım anlamak için.zamana bırak kendiliğinden hazır olsun.yoksa zaten iyi bir baba olamaz ki.
tıpkı benim şu an iyi bir anne olamayacağımı hissettiğim gibi.

Son düzenleme:
sordum istemiyor musun, saygı duyarım eğer öyleyse dedim; yok canım istemez olur muyum hiç tabii ki istiyorum da evliliğe daha da alışalım diyor.

belki de seninle başbaşa biraz daha zaman geçirmek istioyordur eşin:16:
bebek olunca odak noktanız değişecek, ona olan ilgi ve alakanız bölünecek ve azalacak belki bundan korkuyor ki ben de olsam ilk bir kaç sene beklemek taraftarı olurdum.,
ama siz de haklısınız çünkü yaş çok önemli.
yani şunu demeliyim ki eşinizin niyetini kötüye yormayın, belli ki eşini paylaşmak istemiyor henüz:34:

Ben 3 yillik evliyim ve su an bebek bekliyorum canim..
Yasim biraz genc olsaydi 3 sene diil 6 sene beklerdim inan:))
Ama 32 yasinda oldugum icin zamani geldi diye dusundum ve rabbimde nasip etti (sukurler olsun)..
Hamile kaldigin ilk haftalar guzelde sonrasi biraz zor:))
Ister istemez evliliginde etkileniyor...
Bence esin hakli evliligin tadini cikarin ilerde nasilsa cocuk sahibi olursunuz..
Herseyin hayirlisi, cok kafana takma bence..:68:

Bebeği eşinizin dokuz ay taşımayacak olması belli sorumluluklar almayacağı anlamına gelmiyor.Tabii sizde bebek istemekte haklısınız ama bu bir taraf istemeden olacak şey değil asla.Bir şekilde ikna ettiniz diyelim.Sizi kırmamak için kabul etti.Ya sonra?Çocuğu bile olsa başınıza kaksa.Bence biraz daha sabredin.Tabii yaşınız çok geçmeden çocuk sahibi olun ama karşı taraf hazır değilken olmaz.​

Back
X