çocuk icin ne zaman dogru zaman?

cikolatakizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
1.934
152
73
Tokat
Kizlar esimle bir yil ciktik ve evlendik.
Birinci yilini doldurdu evliligimiz masallah. Kavga gürültü de oldu arada ama şu an aileler disinda herhangi bir konu nedeniyle kavgamiz yok denecek kadar az.. esimi cok seviyorum onunda beni sevdigine inanıyorum. Birev aldik borcun bitmesine iki yil var . Ikimizde calisiyoruz memuruz.
Ve esim artik bir bebek istiyor.. en basindan ilk evlendigimizden beri istiyor aslında ama bugune kadar ben hep beklettim onu erken dedim .
Bi yandan gozumde cok buyuyor bir bebek bakimi vs. Eslerin arasini aciyor falan yazmislar bi yandan da korkuyorum ama
Dogru zaman midir
Artik bendr bebek gordugumde içimden bi istek oluyor
Bu arada ben 26 esim 30 yaslarindayiz

Borcunuz cok yokmus sanirim. Iki yil az bir sure. Bir yil icinde cocuk dusunmeye baslarsaniz borcunuz bitmeye yakin ya da bittiginde dogurmus olursunuz. Daha uzun sure borcunuz olsaydi beklemeyin derdim ama eşiniz tek basina hem evin gecimini saglayip hem ev borcu odeyecek kadar para almiyorsa bence az daha sabredin hem evliliginizin tadini cikarin:)

Ben de bunu merak ediyorum aslında konuna salça olacağım biraz kusura bakma. O yüzden bu konu dikkatimi çekti yorumları takip edeceğim.

Galiba kendini hazırlamak istiyorsun artık.

Ben 30 yaşımdayım. Eşim (yaş konusunda) benim için farketmez sen ne zaman istersen diyor. Ev borcumuz var maddi olarak sınırdayız, bir çocuğun sorumluluğunu düşünüyorum o yüzden korkuyorum. Ama yaşım da yerinde saymıyor. Ben de ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
Fikirler önemli benim için de.

Canim benim ikimizdr calisiyoruz yani eşim tek basina sorumluluk sahibi degil
Bendr bir yil daha bekleyelim diyorum ama eşim artik basklarinin çocuğunu sevmek istemiyorum çocuğumu kucagima almak istiyorum diyor ((

Canim benim ikimizdr calisiyoruz yani eşim tek basina sorumluluk sahibi degil
Bendr bir yil daha bekleyelim diyorum ama eşim artik basklarinin çocuğunu sevmek istemiyorum çocuğumu kucagima almak istiyorum diyor ((

Ikiniz de calisiyo olsaniz da sen dogum yapinca borc odediginiz icin ucretsiz izin almak istersen alamayacaksin o manada dedim. Ucretli izin de cok kisa malum

Ben sizden 1 yaş büyüğüm ve aynı düşünceler bende de var. Durumumuzda sizinle ayni maddi olarak sinirdayiz :) Ama şu an çocuk sahibi olmayı hiiccc istemiyorum. Daha 5 aylık evliyim ve sanırım yaklaşık 1 sene düşünmüyorum. Biraz gezip tozup evliligimin tadını çıkartmak istiyorum :) Nasipte varsa olur napayim henuz hic hazir degilim. Cocuklari gercekten cok seviyorum ama 5 aylik evliyken bu sorumlulugu almak istemiyorum

Yok rica ederim tabiiki takip edin ama nacizane yorumumu yapayim
26 yasimi doldurdum 27 den gün alıyorum şu an. Kesinlikle rabbim nasip ederse daha da beklemeye niyetim yok. Yanlis anlamayin ama ben otuz olsaydım esimden yana suphem olmasaydi kesinlikle beklemezdim.

Ikiniz de calisiyo olsaniz da sen dogum yapinca borc odediginiz icin ucretsiz izin almak istersen alamayacaksin o manada dedim. Ucretli izin de cok kisa malum
Haklisin ama ücretsiz izne ayrilamam canim ya . Dusunmuyorum onu zaten süt iznim fln olacak

Daha cok yenisin :)
Bir yili doldurun bakalimmmm :)

Haklisin ama ücretsiz izne ayrilamam canim ya . Dusunmuyorum onu zaten süt iznim fln olacak

Daha cok yenisin :)
Bir yili doldurun bakalimmmm :)

Öyle bi niyetin yoksa beklemeye gerek yok tabii. Yapin bi tane gitsin beklediginiz kabahat:)

not: aynı yaştayiz seninle, 4 aylik bir bebegim var. Cocuk guzel şey maniniz yoksa kavuşun bi an once:)

Yasiniz genc bence beraber biraz daha gezip tozun. Bebek gelirse bunlar imkansizlasir. Ayrica borclarinizi da sifirlamak sizi rahatlatir bebek bakiminda.
Yahu dusunsenize basbasa her hafta sonu baska sehirleri geziyorsunuz yeni insanlarla tanisiyorsunuz. Hatta eliniz rahatlayinca baska ulkeler... bence simdilik bunlar bebekten daha cazip.
Son soz sizin.

öncelikle Allah mesut etsin canım..
Herşeyimiz aynı sayılır sadece biz 6 ay çıktık o fark var..
Bebek için bi sorun göremedim ben, ertelemene gerek yok gibi..
Benim de eşim istiyo ama ben hiiç istemiyorumm..
İşin ilginç yanı nerdeyse fobi oluştu..bebekleri bela gibi görüyorum hiç sevesim gelmiyo..
Ne güzel sen de de istek var..
Hadi hayırlı olsun

Sen neden istemiyorsun canim
Bende cok can atmiyorum ama eşimi daha bekletmek istemiyorum illa ki olacak sonucta
Ote yamdam da bi arkadasin dedigi gibi gezip tozmak var

Bence zaman su an ideal sizin icin yasiniz durumunuz vs. Zaten hamilelikti dogumdu dogum izniydi derken bir sene daha gecmis olacak. Calisan bir annenin en buyuk derdi cocuga kimin bakacagi konusudur. Ailede varsa destek olacak kisi hic de geciktirmeyin bence. Sevgiler.

Simdi 27 de hamile kalsam 28 de anne olucam canim ben 35 e gelmeden bu çocuk isini bitirmek istiyorum. Bide aralarinda enaz bes yaş olsun istedigim icin şu an ideal. .
Bi yandan da gezip tozmak var offf kafam karistiiiiiii

Ben de son zamanlarda bunu sorar oldum. Doğru zaman değil de hazır mıyız?
Aynı yaşlardayız, hatta eşim 31'in içinde:) Ama baba olmaya hevesi yok. Bende bir heves var mı bilmiyorum.
Çocukları çok seviyorum, ama çocuk sevmek anne-baba olmak için kriter de değil. Zor işler yani.

Sizin ev borcunuz var, hayırlı olsun ama bizim evimiz yok, düğünden kredimiz kar 6 ay sonra bitiyor.
Hadi çocuğum oldu, eskisi gibi bir hayatım olamayacak. Eve geldiğimde istediğim gibi hareket edemeyeceğim. Uykusuz gecelere hazır mıyım?

Bunlar neyse de ben eşimle birlikte çocuklarımı büyütmek istiyorum. Evimizin ve çocuklarımızın sorumluluklarını beraber paylaşmak istiyorum. Akşamdan akşama yarım saat çocuğunu hoplatıp, maç izlemeye başlayan baba istemiyorum.

Senin konun ama uzun zamandır düşünüp, dillendiremediklerimi burada paylaşmak geldi içimden.

Allah hepimize en güzel, en hayırlı zamanda nasip eder inşallah.

5 aylık evliyken ben de daha var çok var diyordum kendime ve çevreme. Ama insanın fikirleri bir kaç ayda bile değişiyor :)

Duygularım fikirlerim çok çabuk değişiyor bir taraftan dur daha diyor diğer taraftan daha ne kadar ne için bekleyeceksin diyor. Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık hesabı.
Allah ne zaman nasip edecek o da muamma zaten.

Aslında evlendiğim yaştan zamandan hiç şikayetçi değilim. Tam zamanında istediğim zaman evlendim. Eşimden yana şüphem yok. Zaten son zamanlarda çevresinde ki çocuklarla gözlemlemeye başladım. Çok iyi anlaşıyor, çok güzel oynuyor.
Ama büyük bir geçim sıkıntısı ile çocuk büyütmek, çocuğa içimize sinemeyecek şekilde eksik şeyler yapma fikri beni korkutuyor.
Galiba ben bu fikirlere rağmen bir kaç ay içinde isteyip yapacağım.

Senin yaş avantajın fazla. Allah gönlümüze göre verir inşallah.

Herkes artık çocuk yapmamız gerektiğini söylüyor. Oysa ben hazır olduğumuzu düşünmüyorum. Böyle söyleyince de hazır olmayı beklersen hiç yapamazsın diyorlar.
Galiba biz eşimle o kararı aniden vericez. Bi anda, hiç beklenmedik bi zamanda
Planlar yapmaktan vazgeçtim artık

ben bıyolojık saatın tıkladıgına ınanıyorum, belkide göz artık bebek görmeye ve evde eksık oldugunu hıssetmeye baslayınca kısı kararını verıyor(maddı manevı hazırsa) sanıyorum. 11 aylık evlıyım ben 30 esım 35 yasında daha 3 ay once sorsanız cocuk falan yapmıcaz derdık, anne babalarımız bıle 3-5 sene umut bağlamıyorlar bize, ama gelın gorun ki dıger ay calısmalara baslıcaz... herkese buyuk surprız olacak:) yanı hazır oldugunu hıssedıyorsun, şuan cocuk ıcın delırıyoruz ıkımızde...... hayırlısı hakkınızda..... bu arada bızde 5 yıl sonunda evlendık......

Eger Allah inanciniz varsa, dunyaya gelecek canin vaktinin belli oldugunu dusunursunuz. Esinizi uzmenize gerek yok. Olacagi varsa korunsan da olur, olmayacaksa kirk takla atsan da olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…