Çocuk ile bir gün

TeslaninOsilatoru

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2015
1.527
3.487
133
Öncelikle dert sayılmaz. Daha çok annelerden cevap bekliyorum. Çocukla bir günü nasıl geçiriyorsunuz. TV olmadan verimli bir şekilde günü tamamlamayı başarabilen var mı? Biraz boyama biraz yapboz kitap okuma derken (okuma sayılmaz ben okuyorum o yırtıyor) bakıyorum sadece 3 saat oyalabilmişim. Bu arada 2 yaşında seneye zaten kreşe vereceğim. Bu süreçte malum çoğunluk evde sizlerden de fikir almak istiyorum.

2.5 yaşında benin kızım.
Hamur oldukça oyalıyor.
Birde dans etmeyi çok seviyor.
Tvden şarkı açıp rahat 1 saat oynuyoruz banada spor oluyor.
yarım saat saklambaç,sonra mutfakta yemek yaparken yanıma geliyor ordada oyalıyorum..
ama şu var.
Tek çocukla oyalamak çok zor.
Mesela banyoya wc ye girerken bazen beninle giriyor ama bazende çizgi film açıyorum.
Bi saat kadar izlemesine izin veriyorum.
Ama eline hiç telefon tablet vermedim.
o konuda şükür rahatım istemez hiç.
Tek çocuklu olup tv siz tüm gün oyalayan anne yoktur sanırım.
(2 yaş ve üzeri çocuklar için )
edt,karantinadan önce yaz kış mutlaka hergün dışarı çıkartırdım ama şimdi karantina var o yüzden malesef tv kurtarıcı oluyir bazen

Öncelikle dert sayılmaz. Daha çok annelerden cevap bekliyorum. Çocukla bir günü nasıl geçiriyorsunuz. TV olmadan verimli bir şekilde günü tamamlamayı başarabilen var mı? Biraz boyama biraz yapboz kitap okuma derken (okuma sayılmaz ben okuyorum o yırtıyor) bakıyorum sadece 3 saat oyalabilmişim. Bu arada 2 yaşında seneye zaten kreşe vereceğim. Bu süreçte malum çoğunluk evde sizlerden de fikir almak istiyorum.
Günün her saati verimli geçmek zorunda degil bence tv izletin demiyorum tabi ki ama biraz kendi haline bırakın biz beraber yaptığımız aktiviteler dışında kızım o yaşlarda mutfak dolaplarını karistirir plastiklerle oynar ya da benzeri başka şeyler oyalanirdi bi şekilde

2.5 yaşında benin kızım.
Hamur oldukça oyalıyor.
Birde dans etmeyi çok seviyor.
Tvden şarkı açıp rahat 1 saat oynuyoruz banada spor oluyor.
yarım saat saklambaç,sonra mutfakta yemek yaparken yanıma geliyor ordada oyalıyorum..
ama şu var.
Tek çocukla oyalamak çok zor.
Mesela banyoya wc ye girerken bazen beninle giriyor ama bazende çizgi film açıyorum.
Bi saat kadar izlemesine izin veriyorum.
Ama eline hiç telefon tablet vermedim.
o konuda şükür rahatım istemez hiç.
Tek çocuklu olup tv siz tüm gün oyalayan anne yoktur sanırım.
(2 yaş ve üzeri çocuklar için )
edt,karantinadan önce yaz kış mutlaka hergün dışarı çıkartırdım ama şimdi karantina var o yüzden malesef tv kurtarıcı oluyir bazen
TV yi ben de hayatımızdan çıkarmak istiyorum. Herkes ikinci cocuk olursa daha güzel olur diyor ama ben asla düşünmüyorum. Tesekkur ederim dans fikri hosuna gitti. Oyun hamuru ile arası kötü parcalayıp atıyor anca.

Günün her saati verimli geçmek zorunda degil bence tv izletin demiyorum tabi ki ama biraz kendi haline bırakın biz beraber yaptığımız aktiviteler dışında kızım o yaşlarda mutfak dolaplarını karistirir plastiklerle oynar ya da benzeri başka şeyler oyalanirdi bi şekilde
Yani aslında verimden kastım TVsiz bir gün nasıl gecer bunu öğrenmekti. Haklısınız o konuda.

Evde artık malzemelerle yapabileceğiniz özellikle motor gelişimini destekleyecek o kadar çok etkinlik var ki. Sadece biraz zaman harcayıp araştırma yapmanız gerekiyor.

Dil gelişimi üzerinde durabilir, şarkılar öğretebilirsiniz. Şarkılarla uyumlu danslar yaratabilirsiniz. Kendi şarkınızı, kendi masalınızı oluşturabilirsiniz. Birlikte kurabiye yapabilirsiniz.

Çok zor.
O yaşta benimki televizyonu anneannedeyken izliyordu, benimle olduğu günler izletmiyordum.
Gün sonu oynatmaya az kaldı mod on 😄

Dikkat süresi az olduğu için sürekli oyun değiştirmek gerekiyor.
Kaptan kaba aktarma, kitap okuma, şarkı söyleme... Napıyorduk ki başka.
Ay 2 yaş tüylerim diken diken şu an.
3 yaşın gözünü seveyim.

Bir arkadaşım sözde çocuğuyla ilgilenen anne olmak için sürekli etkinlik adı altında saçma aktiviteler yaptırdı. Şimdi çocuk asla tek duramıyor kendi başına bir şey yapamıyor sürekli annesinin babasının yakasına yapışıyor oyun ilgi diye 🤦🏻‍♀️ Çocuğu her saatini doldurmak zorunda değilsiniz bu çocuğu olumlu etkilemez kendi kendine oyalanabilmeyi bireyselleşmeyi öğrenebilmesi lazım. Aileden bağımsızlaşmanın ilk aşamalarıdır bunlar. Çocuk kendi kendine de vakit geçirebilmeli.

Eklentiler

• 42E438C3-B55F-45EB-BD53-8FD905922F30.webp
    42E438C3-B55F-45EB-BD53-8FD905922F30.webp
    24,5 KB · Görüntüleme: 135
Bir arkadaşım sözde çocuğuyla ilgilenen anne olmak için sürekli etkinlik adı altında saçma aktiviteler yaptırdı. Şimdi çocuk asla tek duramıyor kendi başına bir şey yapamıyor sürekli annesinin babasının yakasına yapışıyor oyun ilgi diye 🤦🏻‍♀️ Çocuğu her saatini doldurmak zorunda değilsiniz bu çocuğu olumlu etkilemez kendi kendine oyalanabilmeyi bireyselleşmeyi öğrenebilmesi lazım. Aileden bağımsızlaşmanın ilk aşamalarıdır bunlar. Çocuk kendi kendine de vakit geçirebilmeli.
Kendi kendine oynamayı bilmeyen bir çocuk. Oyuncaklar oynamayı hiç sevmez. Bir sürü oyuncak aldmıştık sonra bu yuzden artık almamaya karar verdık. Kendi kendine oyalanmayı bilse hiç sıkıntı olmayacak ama boşta bırakınca TV diye daralıyor beni hemen

Kahvaltidan sonra günlük beraber evi toplariz hergun kafamıza ayrı ayrı esiyor (mesela bi gün makasla evde ki müsvedde kağıtları keseriz bi gün sulu boya bi gün parmak boya bazen canımız sıkılır ellerimizi yüzümüzü boyarız evde oyun hamuru yapar şekil veririz bi kaç gün önceden kalan yaptığımız oyun hamuru şekillerini konustururuz araba süreriz yastıktan çadır yaparız sandalyeleri ard arda koyup otobusculuk oynarız) öğleden sonra 2de uyku zamanı zaten 1.5 saat uyur uyanır yemek yenir tv izlenir bi de bu aralar deli gibi fasulye nohut mermicek cimlendiriyoruz yemek yaparken top oynuyoruz ya da o tek oynuyor baba saat 6 da evde oluyor saat 6dan sonra kendimi off konumuna alıp full yatistayim..
Bizim günler böyle geçiyor umarım bi kaç fikir çıkar senin için

Kahvaltidan sonra günlük beraber evi toplariz hergun kafamıza ayrı ayrı esiyor (mesela bi gün makasla evde ki müsvedde kağıtları keseriz bi gün sulu boya bi gün parmak boya bazen canımız sıkılır ellerimizi yüzümüzü boyarız evde oyun hamuru yapar şekil veririz bi kaç gün önceden kalan yaptığımız oyun hamuru şekillerini konustururuz araba süreriz yastıktan çadır yaparız sandalyeleri ard arda koyup otobusculuk oynarız) öğleden sonra 2de uyku zamanı zaten 1.5 saat uyur uyanır yemek yenir tv izlenir bi de bu aralar deli gibi fasulye nohut mermicek cimlendiriyoruz yemek yaparken top oynuyoruz ya da o tek oynuyor baba saat 6 da evde oluyor saat 6dan sonra kendimi off konumuna alıp full yatistayim..
Bizim günler böyle geçiyor umarım bi kaç fikir çıkar senin için
Cok güzel. Anlattığınıza göre günü dolduruyorsunuz. Çimleme işine biz de girelim ilgisini çeker diye düşündüm. Zaten aksam 8 de uyuyor. Ama sabah 7 aksam 8 ve öğle uykusu yok o yuzden gün bana coook uzun geliyor.

Cok güzel. Anlattığınıza göre günü dolduruyorsunuz. Çimleme işine biz de girelim ilgisini çeker diye düşündüm. Zaten aksam 8 de uyuyor. Ama sabah 7 aksam 8 ve öğle uykusu yok o yuzden gün bana coook uzun geliyor.
Yumurtayı mesela 1 gün sirkede bekletin soyun vsvsv çocuklar için ilginç deneyler var çok hoşlar ilkokulda gibi hissediyorsun yaparken onları da araştır istersen bi tane sen yap bi tane o yapsın deneyleri uzun sürer hem...
Ya da saksınız falan varsa toprağı gazeteye döküp toprağı beraber havalandırın öyle dikin bitkinizi gibi etkinlikler bazen yalan yok elektrik supurgesine meraklı veriyorum eline süpürgeyi öyle evi temizliyor güya amaç eğlensin bi şekilde yoksa o enerji kala kala bize patlıyor evde

Faliyetler epey oyaliyor.
Oyuncak zamanı da epey oyuncaklarınà dalıyor . Legolar zaten oldukça onu oyaliyor ..oyuncak zamanı trt çocuk açık olur bizde . Ama tvye odaklanmaz hem oyun arada tvye bakar.. bu arada asla başka çizgi flim kanalı izletmiyorum varliğini dahi bilmiyor.trt çocuk cok beğeniyorum. Ama oda cocugum bağımlı değil yada öyle bi talep görmedim diye kisitlamiyorum..ama kizkardesim kısıtlar çünkü yeğenim başka birşey yapmadan efsunlaniyor gibi oluyor. Çocuktan çocuğa değişiyor.

Telimden kukuli şarkilari açarız telimi yükseğe koyarız ve dans ederiz.

Birsürü hikaye kitabi biriktirmiştim. Onlarİ veririm kendi kendine uydurarak anlatır. Sonra boyama falan yapar ben sadece anlatirim başta sonra kendi kendine boyama yapar derken zaman bitiyo zaten.

Çocuğum birtek hava alamıyor eskisinden daha çok ilgi var suan üstünde . Babasıyla da saklambaç Vs oyunları oynuyorlar. O oyunları oynarken de ben keyif yapıyorum.
Ama dışarıyı çok ozluyor kuzum virüs geçsin nolur Allahım amin diyo kuzum.

Öncelikle bir çok etkinlikleri grubu var, isim vermem doğru olmaz ama bakarsanız bulursunuz, oyun konusunda oralardan fikir edinebilirsiniz.
Biz sabaha neşeli tabaklar hazırlamayla başlıyoruz.
Kahvaltı da zaten gözünü yedim, kulağını kopardım derken oyun başlıyor.
Sonrasında kendisi biraz odasında oynuyor.

Daha sonra ben yada eşim, onun isteğine göre masa başı yada hareketli oyunlar oynuyoruz.
Dans etmek olur, yastıklardan çadır yapmak olur, oyun hamurlarindan meyve sebze yapıp, kamyonlarina koyup pazarda sattık mesela bugün.

Aklımıza ne gelirse.
Daha sonra meyvesi, çerezi işte ara öğün ne varsa.
Sonrasında biraz su yada kumla serbest oyun
Öğle yemegi, kitap okuma, öğle uykusu.

Kalktıktan sonra da mutfakta tatlı yaptık beraber, temizlik yaparsak da dahil oluyor.

Akşam yatmadan beraber yarım saat aile sineması.
Kitap okuma, banyo ve pili bitmiş anne baba, mutlu çocuk, mutlu son 😄
Şeklinde oluyor genelde.
Elbette oyunlar, zamanlar vs değişiyor ama genelde bu şekilde 😊

2,5 yasinda oglum var. Televizyon izliyor malesef. Odasinda ben yaninda durursam oyuncaklariyla oynuyor, evin icinde kosma yatakta ziplama gibi seyler yapiyor. Oglan cocugu boyama falan ilgisini cekmiyor. Varsa yoksa araba, koşturma. Arkadas da gelip gidemiyor bu ara, ben cok zorlaniyorum

Çocukla tüm gün etkinlik yapılamaz ki..
Biraz kendi haline bırakmanız lazım ki kendisi bir şeylere yönelip keşfetsin. Bu kısım da biraz ölü taklidi gerekiyor :KK48:

Ben çizgi film de açıyorum. Zaten onu da 3 yaşından sonra izlemeye başladı. Öncesinde açsam da ilgisini çekmezdi.

Tv yi kapatıp başka şeylere yönelsin diye kendi haline bırakıyorum. Zira evde işlerim oluyor. İşim bitince beraber kitap okuyoruz. Legolarla oynuyoruz. Boğuşuyoruz. Müzik açıp dans ediyoruz. Kek, kurabiye yapıyoruz.
Bazen çocuk şarkıları açıp oradaki hareketleri yapıyoruz.
Kreşe gidiyordu ve ara verildi. Onların programına benzetmeye çalışıyorum etkinliklerimizi. Tekrar gibi oluyor tabi.

Back
X