Çocuk ile bir gün

Televizyon karşıtı biri olarak yazıyorum malesef olmuyor. Eskisi gibi değil ve evde tehlikeli olabilecek çok şey var. Ben ne kadar ortadan kaldırsam da tv ünitesine bile çıkmaya çalışıyor. En basit oyuncak bebeğini veya piyanosunu basamak yapıp, istediği yere yetişmeye çalışıyor. Kar - zarar ilişkisi açısından bakacak olursak 1-2 saat tv izletmek zorunda kalıyorum. Benim kızım 26 aylık. Oğlum da 6 aylık. İkisini birlikte oyalamak çok zor. İnanın kızım tekken çok daha iyi vakit geçiriyordum ve tek çocukla daha kolay, hani tek çocukla zor demişsiniz ya? Tam tersi. Çünkü kardeşlerin arasında yaş farkı azsa, birbirlerine zarar verebiliyorlar. Benim en büyük sıkıntım bu. Gün içerisinde sevdiği çizgi filmi açıyorum. Bazen müzik açıyorum yabancı müzik dinliyoruz dans ediyoruz. Sen kaç ben seni yakalayayım diyorum ancak böyle oyun olabiliyor. Çünkü 2-3 yaş arası oyundan anlamıyorlar. Keşfetme vakti. Bazen jenga oynuyoruz, sende diz diyorum, o hepsini yıkıp kahkaha atıyor. Yani kendi istediğini yapıyor. Belirli bir yaşa kadar böyle. Bu arada sevdiği çizgi filmi izlerken eşlik ediyorum. Bu ne, bu kim, ne yapıyor aaaa annesi uyu demiş bak uyudu falan diye bende çizgi filmi anlatıyorum. Ona da anlatmasını istiyorum. En basiti akşam haberleri izlerken bile bak Trump diyorum 😂 şu an Merkel, Putin ve Trump’ı tanıyor. Bir de sağlık bakanını. Bu sağlık bakanı diyor 😄
Açma,poğaça,kurabiye vs yapalım dedim,hamurları çiğ çiğ yuttu. O yüzden sadece blendır düğmesine basmasına izin veriyorum. Öyle 24 saat verimli geçmiyor yani. Zaten arada bir yalnız bırakmak lazım. Kendi kendine oynamayı öğrensin. Çok uzun oldu 😄

Televizyon karşıtı biri olarak yazıyorum malesef olmuyor. Eskisi gibi değil ve evde tehlikeli olabilecek çok şey var. Ben ne kadar ortadan kaldırsam da tv ünitesine bile çıkmaya çalışıyor. En basit oyuncak bebeğini veya piyanosunu basamak yapıp, istediği yere yetişmeye çalışıyor. Kar - zarar ilişkisi açısından bakacak olursak 1-2 saat tv izletmek zorunda kalıyorum. Benim kızım 26 aylık. Oğlum da 6 aylık. İkisini birlikte oyalamak çok zor. İnanın kızım tekken çok daha iyi vakit geçiriyordum ve tek çocukla daha kolay, hani tek çocukla zor demişsiniz ya? Tam tersi. Çünkü kardeşlerin arasında yaş farkı azsa, birbirlerine zarar verebiliyorlar. Benim en büyük sıkıntım bu. Gün içerisinde sevdiği çizgi filmi açıyorum. Bazen müzik açıyorum yabancı müzik dinliyoruz dans ediyoruz. Sen kaç ben seni yakalayayım diyorum ancak böyle oyun olabiliyor. Çünkü 2-3 yaş arası oyundan anlamıyorlar. Keşfetme vakti. Bazen jenga oynuyoruz, sende diz diyorum, o hepsini yıkıp kahkaha atıyor. Yani kendi istediğini yapıyor. Belirli bir yaşa kadar böyle. Bu arada sevdiği çizgi filmi izlerken eşlik ediyorum. Bu ne, bu kim, ne yapıyor aaaa annesi uyu demiş bak uyudu falan diye bende çizgi filmi anlatıyorum. Ona da anlatmasını istiyorum. En basiti akşam haberleri izlerken bile bak Trump diyorum 😂 şu an Merkel, Putin ve Trump’ı tanıyor. Bir de sağlık bakanını. Bu sağlık bakanı diyor 😄
Açma,poğaça,kurabiye vs yapalım dedim,hamurları çiğ çiğ yuttu. O yüzden sadece blendır düğmesine basmasına izin veriyorum. Öyle 24 saat verimli geçmiyor yani. Zaten arada bir yalnız bırakmak lazım. Kendi kendine oynamayı öğrensin. Çok uzun oldu 😄
Çok yardımcı oldu öncelikle. Bugun annemden ikinci kez aynı cümleyi duydum kardeşi olsa onunla oynar vs. ama kardesi olsa olup bir yasına gelene kadar o dört yasında olacak dediğiniz gibi yalnız bırakmak bile tehlikeli. Zaten çocuk da hiç bana göre değilmiş ikinci cocuk fikrine cok cok uzagım bu yuzden 🙂 mutlu bir cocuk olmasını istiyorum cok zor işler. TV ben de izletiyorum bunu bitirmek amacım. Her TV actıgımda vicdan azabı cekıyorum gün böyle git gellerle geçiyor. Zaten yeni doğan gibi günde 7-8 defa altına yapıyor bagırıs cıgrıs alt degıstırme sırf bu bile yoruyor. Yemegı de sadece kendisi yediği için günde en az 3 üst değiştirme. Bununla kalsa iyi evcil hayvan değilki yedir içir uyut bir sürü ihtiyacı var oyun öğrenme kesfetme ve anne olarak benim de bunlara yetebilme ihtiyacım var. Gercekten iki cocuklu ve daha fazla cocuklu annelerin süper güçleri oldugunu düşünüyorum artık

2 cocuk annesiyim. Aralarinda 3 yas olsada abiden cok bizimle oynuyor. Halbuki iki cocuk olsun birbirleri ile oynasin demistim ben. . Oglum kendi halinde guzel guzel oynar ama kucuk olan kiz (5 e girecek) cok farkli. Surekli birseyler yapmak istiyor.

Ben tv e fazla takilmiyorum cunku pek izlemezler.
Kucuk ile sevdigim seyleri yapariz.
Sofra kurmak :) ben temizlik yaparken onun elinede su ile bez veririm. Kapilari siler.
Boyama kitabi, yapboz, uno oyununu 10defa ust uste oynar sklmsz.
Ama boyle cocukda boguyor. Biraz ara verelim Anne zamanina ihtiyacim var desem de surekli birsey yapma derdinde.

Yarin Bos tuvalet rulolarini boyayip kesecegiz. Yikanmis coraplarin eslerini secmesini isteyecegim. Cocuk isci resmen :)) kek yapacagiz birlikte. Bugun de yaptik.
Simdilik plan bu.

oyuncakla oynamaz

etkinlik yaparken aşırı sabırsız olduğu için bozar ya da sinirlenir fırlatır atar

boyama yapacaksak kendi istediğini yapmak için diretir verdiğimi kabul etmez

kitap okumayı sever. yalnız oynamaz, ilgi sürekli üstünde olsun ister. aşırı inatçı. TV açar kapatir kafasına göre davraniyo kısıtlama yapmıyorum şu an. yürümeye başladığından beri sürekli kosuyo. bi yerden bi yere yürümesi nadirdir. yuksek yerlere çıkıp kendini yere atiyo bugünlerde.

ne yaparsam yapayim verimli gecmez bizim günümüz. zaten kendi başına durabilmesi için uğraşıyorum ama onda da bi yol kat edemedim. ne enerjisi bitiyo ne ilgi isteği:)

Siz Anladığım kadarıyla tek başına bir şeyler yapmaya alıştırmamışsınız çocuğununuzu. Sürekli birlikte olmaz, çok zorlanırsınız. Ben kek, kurabiye vs yapınca onu da dahil ediyorum. Temizlik yaparken veriyorum eline bezi kendi oyuncaklarını sildiriyorum. Kendi kendine oynadığı da oluyor. Scooterı var çok seviyor onunla gezmeyi evin içinde takılıyor saatlerce. Televizyonumuz yok, bilgisayardan müzik açıyorum dans ediyoruz, şarkı söylüyoruz. Babası da evde allahtan o da çok oyalıyor. Evcilik oynuyorlar birlikte. Gün nasıl geçti hiç anlamıyorum

@Silent_women : "Tek çocuklu olup tv siz tüm gün oyalayan anne yoktur sanırım.
(2 yaş ve üzeri çocuklar için )"

O anne ben oluyorum :KK33:
Yalnız boynuma bi tasma takıp gezdirmediği kaldı. :KK70:

Bizim evimizde televizyon yok. E böyle olunca çocuğun böyle bir alışkanlığı da olmuyor haliyle. Oyalaması çok yorucu oluyor ama. Oyun hamuruyla baya zaman geçiriyoruz. Sonra oyuncaklarımızla oynuyoruz. Boyama yapıyoruz. Odamızın duvarlarını süsleyecek şeyler yapıyoruz beraber. Yemek yaparken de yanıma alıyorum hem oyununa katılıyorum hem yemek yapıyorum. Camdan dışarıyı izliyoruz 😂 park hayali filan kuruyoruz. Hikayeler uydurup anlatıyorum hayvanlarla ilgili, heyecanla beni dinliyo oturup. Böyle işte.

Back
X