- 14 Eylül 2014
- 21.142
- 101.710
- 798
- Konu Sahibi captain price
-
Amcanızın bir yerden ekstra geliri vardır. Dalga geçer gibi yazıyorsunuz ya. Gerçekten insan aklıyla dalga geçiyorsunu.Türkiye deyim şükür bilmem yani gerçekten şaşırıyorum 9 binlirayla gecinemeyenleri görünce..amcam asgari ücretle 25 yıldır ev gecindirip cocuk okuttu..birikim yapıp 150 bine araba aldi vs yani size göre onun açlıktan ölmesi lazım di galiba
4 ay oldu kurban keseli 2 ay daha yeter o etler bize..haftada 2 gün balik yeriz 2 gunde et..atıştırma olarak cips çikolata arasira da baklava yas pasta :) cocuklar küçük kuruyemis yiyemez onlara hazir ilik suyu alıyorum corba yapıyorum:))Ay sinirim bozuldu yemin ederim ya. Bir de biriktirmişsiniz ya. Kurbanda kaç kilo et ayırıyorsunuz da bütün sene yetiyor. Etten kısıyorsunuz demek ki. Hiç kısmıyoruz demeyin. Haftada kaç gün kırmızı et ve balık yiyorsunuz?
Atıştırmalıktan kastınız ne mesela? Cips kraker mi? Yoksa ceviz badem fındık mı? Onların karışık alsanız 300er gram 200 lira tutuyor mesela. Çocuklarınız günlük kuruyemiş alıyor mu?
Benim oğlum et suyuna etli çorba seviyor diye haftada bir tek bir tane kuzu incik ve biraz kemik alıyorum. Kemiğin kilosu bile 50 elli lira. Kemik ya kemik.
4 ay oldu kurban keseli :)Ablacım kurbanın senesi geldi, ne kesiyorsunuz siz mamut mu?
Dışardan yedikleri zaman da şükredecek misiniz bakalım? Dört kişi çıkıp iki pizzayı paylaşsanız 100 lira. Bir büyük boy pizza 50 lira. İskenderler de öyle. Hangi dünyada yaşıyorsunuz ya, bir biz herhalde her market sonrası iki poşete nasıl 300 lira verdim diyr sinirlenip çıkıyoruz.Çocuklarım sut içiyorlar dışarıdan yemiyorlar daha
Dışardan yemesinler zaten de evde ne yiyorlar? Kızım ek gıdaya geçtiğinde epey bir belim bükülmüştü benim ki 10 yıl oldu yani, şu an daha da zorÇocuklarım sut içiyorlar dışarıdan yemiyorlar daha
Hamsi gibi gariban balığının kilosu 45 lira haftada nasıl iki kere yiyorsunu acaba??4 ay oldu kurban keseli 2 ay daha yeter o etler bize..haftada 2 gün balik yeriz 2 gunde et..atıştırma olarak cips çikolata arasira da baklava yas pasta :) cocuklar küçük kuruyemis yiyemez onlara hazir ilik suyu alıyorum corba yapıyorum:))
Bende köyden getirtiyorum yumurtayı ve sütü aylık en fazla 150 eder ikisi bence..Bebek dediğiniz ne kadarlık bilemiyorum da, ek gıdadan sonra da her şeyin organiğini alıyorsunuz yine bir ton ayrı market masrafıydı bizde.
Organik yumurta ile normal yumurta arasında ciddi bir fark var en basiti.
Et yemiyorlar.Ablacım kurbanın senesi geldi, ne kesiyorsunuz siz mamut mu?
Asla inanmıyorum4 ay oldu kurban keseli 2 ay daha yeter o etler bize..haftada 2 gün balik yeriz 2 gunde et..atıştırma olarak cips çikolata arasira da baklava yas pasta :) cocuklar küçük kuruyemis yiyemez onlara hazir ilik suyu alıyorum corba yapıyorum:))
Hamsi geçen hafta 5 liraydı yemen edebilirim ama kanıtlayamam deniz kenarında yaşıyorumHamsi gibi gariban balığının kilosu 45 lira haftada nasıl iki kere yiyorsunu acaba??
Dört aydır hala kurban eti yiyorsunuz ve haftada iki kereBende köyden getirtiyorum yumurtayı ve sütü aylık en fazla 150 eder ikisi bence..
5???Hamsi geçen hafta 5 liraydı yemen edebilirim ama kanıtlayamam deniz kenarında yaşıyorum
Nasıl olmuşsa bütün nimetler de sizi bulmuş. Dolapta stok et, sakız parasına balık, köyden sütler yumurtalarHamsi geçen hafta 5 liraydı yemen edebilirim ama kanıtlayamam deniz kenarında yaşıyorum
25 kilo felan di et tam hatırlamıyorum ama disarda et yiyoruz iskender ve kulbasti gibi :)Dört aydır hala kurban eti yiyorsunuz ve haftada iki kerekaç gr yiyorsunuz da dört ayda bitmedi. Haftada iki kere dört kişi 1 kiloyu bitirse dört kilo et yemeniz lazım hala bitmemiş ama
Bunda da sinirden eksik hesaplamışım. Haftada iki kere 2 kilo yemeniz lazım dört kişi yarım kiloyu paylaşsa 100 gr anca düşer kişi başı olmaz.Dört aydır hala kurban eti yiyorsunuz ve haftada iki kerekaç gr yiyorsunuz da dört ayda bitmedi. Haftada iki kere dört kişi 1 kiloyu bitirse dört kilo et yemeniz lazım hala bitmemiş ama
Cografya kaderdir :)) büyük şehirleri bu yüzden sevmiyorumNasıl olmuşsa bütün nimetler de sizi bulmuş. Dolapta stok et, sakız parasına balık, köyden sütler yumurtalar
Bir de bunları gerçekten para vererek alanları düşünürseniz nasıl yetmediğini anlarsınız.
Külbastı yiyorsanız dışarda kaç lira veriyorsunuz? Tavuktur o kırmızı et olsa duramazsınız25 kilo felan di et tam hatırlamıyorum ama disarda et yiyoruz iskender ve kulbasti gibi :)
Küçük şehirde de atla deve fark yok. Anadolu'dan geldim ailemle konuşuyoruz balık çok farklı değil oralarda da yani.Cografya kaderdir :)) büyük şehirleri bu yüzden sevmiyorum
Ufak şehirde yaşıyorum. Ev kendimizin. Gelirimiz konu sahibinin gelirine yakın. Çoçuğumuzun bebeklikten beri takibini yapan doktoru, büyüme çağındaki bir çocuğun her gün sağlıklı hayvansal protein almasını öneriyor. Bu nedenle bizde her gün yumurta veya kuzu olur. Kuzu yoksa balık günüdür. Bu kısım bile bizim belimizi büküyor. Yine aynı doktor gerçek tereyağ yada zeytinyağ hariç bir yağ kullanmayın dediği için amcamdan lt 25 liraya özel indirimde alıyorum yağı. Beş litresi bize 3 ay yetiyor yetmiyor. Biz sizin gibi dışarda külbastı yiyemiyoruz senelerdir. Belimizi büküyor hayat şartları. 5 liraya hamsiyi en son 5 sene önce gördüm ben. Biraz destekli atın istersenizCografya kaderdir :)) büyük şehirleri bu yüzden sevmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?