Bir çocuğun sorumluluğunu alamayacak olduğunuzu görüp, çocuk yapmamaya karar vermek, gayet normal ve sağlıklı bir karar bence. Çocuk yapmayı bir gereklilik olarak gördükleri için, ilgisiz, çocuk sevgisinden yoksun bir sürü insan anne-baba oluyor da ne oluyor, olan çocuklara oluyor. Asıl anormal olan çocuk istememek değil, anne-baba olmaya uygun olmayan insanların bile çocuk yapması.
Bana gelirsek, ben çocuk istiyorum. =)
Hayret ediyorum böyle cevaplara: ben kendim cocuklari sevmem ama kendinin olunca hersey degisiyor.
Bu ne perhiz? Bu ne lahana tursusu?
Bendede söyle: tüm cocuklari cok seviyorum, zencisinden tut, cingenin cocuklarina kadar, hatta tapiyorum desem yeridir ama kendim bu dünyaya cocuk getirmek istemiyorum.
11 senedir evliyim, cocugum yok ve cok mutluyum, hayati dibine kadar yasiyoruz....
Pismanmiyim? Hayir 1 sn. bile pisman olmadim, hayatimda verdigim en dogru kararmis bu benim icin..
aynı konu defalarca açıldı kapandı ben hepsinin daimi üyesiydim bununda takipçisi olcam :)
not:bende anne olmak istemiyorum herkes şaşkınlıkla karşılıyor bu durumu bende onların olmazsa olmaz tavırlarına şaşıyorum hayatta tadılması gereken bir sürü nimet var çocuk eksik olsada olur bence
Hayret ediyorum böyle cevaplara: ben kendim cocuklari sevmem ama kendinin olunca hersey degisiyor.
Bendede söyle: tüm cocuklari cok seviyorum, zencisinden tut, cingenin cocuklarina kadar, hatta tapiyorum desem yeridir ama kendim bu dünyaya cocuk getirmek istemiyorum.
11 senedir evliyim, cocugum yok ve cok mutluyum, hayati dibine kadar yasiyoruz....
Pismanmiyim? Hayir 1 sn. bile pisman olmadim, hayatimda verdigim en dogru kararmis bu benim icin..
Teşekkür ederim. Seneye düşünüyoruz, umarım bir aksilik çıkmaz ve ben de buradan paylaşabilirim.Umarım bir gün anne topiğinizide okurum
Bende aynı konudan muzdaribim, eşim ve çevrem bu konuda çok baskı yapıyorlar.
Hadi çevreyi es geçtim diyeyim ama eşim aynalara kadar yazmaya başladı tarihleri ve
daha yeni 3. yılımıza girdik.
Oysaki çocukları çok severim ve onlarla oynamaktanda zevk alırım ama
bir birey yetiştirmek için hazır değilim ve bu konu yüzünden de ya erteliyorum diye hiiiç anne olamazsam diyede aklımdan geçmiyor değil!!!
şuan gençken güzelde ilerde ilerleyen yaşlarda herkez kendi kabuguna çekilince gelip kapıyı açacak kimse olmaması bence çok kötü birşey..
yada bir ihtiyacın oldugunda sen otur annecim ben yaparım diyecek bir el..
yalnız hissedip bir derdin olunca alo diyecek başını omzuna dayayacak bir yürek..
Yeri gelip hasta olup hastaneye yattıgında refakatçi olacak evlat... (parayla tutarsınız ancak çünkü yegenmiş kuzenmiş bunlar boş....
bence çocuk ertelenebilir yeri gelir Allah vermez olabilir ama keyfi olarak ben çocuk dünyaya getirmek istemiyorum mantıgı ileride çok pişman olunacak bir seçim...
aynen bencede .herkeste bi baskı bir baskı.nereye kadar canım çektim sonunda isyan bayrağını vallahi ya:)))
şuan gençken güzelde ilerde ilerleyen yaşlarda herkez kendi kabuguna çekilince gelip kapıyı açacak kimse olmaması bence çok kötü birşey..
yada bir ihtiyacın oldugunda sen otur annecim ben yaparım diyecek bir el..
yalnız hissedip bir derdin olunca alo diyecek başını omzuna dayayacak bir yürek..
Yeri gelip hasta olup hastaneye yattıgında refakatçi olacak evlat... (parayla tutarsınız ancak çünkü yegenmiş kuzenmiş bunlar boş....
bence çocuk ertelenebilir yeri gelir Allah vermez olabilir ama keyfi olarak ben çocuk dünyaya getirmek istemiyorum mantıgı ileride çok pişman olunacak bir seçim...
Aynen inanki artık gitgide soğumaya başladım annelik lafını duyduğumda bile geriliyorum,
aslında biraz rahat kalsam belki bu kadar antipati oluşmayacak ama eşim arkadaşlarımın
çocuğunu bile uyutuyor mamalarını yediriyorofffffffffffffff üzülüyorum ama neden böyleyim diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?