• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk istemeyen koca

Erkek için 26 küçük ama kadın için bence çok da küçük değil. Ben 25 yaşında evlendim. İlk yıl düşünmedim. Sonra 1.5 yil olmadi çocuk. Şimdi çocuk düşündüm düşünüyorum diyene kadar 30 olsanız. Sonra deseki asla istemiyorum. Ondan ayril yeni biriyle tanış et derken gerçekten annelik hakkınız elinizden alınmış gibi olabilir. Bu konuda net olması lazım.

Benim için de annelik çok önemliydi mesela. Allah vermez ayrı ama bile isteye çocuk düşünmeyen biriyle evliliği surdurmezdim.
Offf su erkek için küçük kadın için değil düşunceleri de çok çirkin değil mi? 26 yaş kimse için küçük değil. Toplum olarak erkeklerin elini sıcak sudan soğuk suya sokmuyoruz sonra da erkek geç olgunlaşır diye bir söz ortaya atıyoruz. Birisi 26 yılda 15 yıl mı yaşlanıyor nedir yani küçük mantığı?

Böyle anneleri de anlamıyorum evlendirme oğlunu madem. Neden el kızının canını yakıp ahını alıyorsun??? Dizinin dibinde büyüt oğluşunu..
Önce oğlum evlensin diye kendini parçalar, sonra ayırmaya uğraşır.

Eşli olarak tahlillerinizi yaptırın derim sorun yoksa 2-3 sene beklemek daha iyi olacaktır.. Malesef bu işler tek taraflı olmuyor eşinizinde baba olmaya hazır hissetmesi o sorumluluğu alması onemli.

Benim ilk eşim de istemedi. İstemediğini de evlendikten sonra söyledi.
Misal çocuğu olan arkadaşlarımıza tebrik için gittiğimiz zaman, "darısı başınıza" derlerdi.
"İnşallah biz de çok istiyoruz" diyerek cevap verirdi ve ben de rezalet çıkmasın diye susardım. Bu ne iki yüzlü bir davranış anlatamam.
Beş yıl yaşadım böyle. Ha ikna olur, ha olacak diye. Hiçbir engel yoktu.
Sonunda da bana "kimle istiyosan ondan yap çocuğunu, boşanalım dedi." Yaşım 39 olduktan sonra.
Babalık içgüdüsel değildir, öğrenilen bir şeydir o nedenle istemediğini net bir biçimde söylüyorsa, iyi düşünün. Çocuksuz bir hayata katlanabilir miyim diye. Cevabınız hayır ise, boşanın çünkü eşiniz değişmeyecek.
çok üzüldüm :( inş şuan çocuklu ve mutlusunuzdur.

Siz mükemmelsiniz sanırım dört dörtlük nasıl böyle yorum yazabiliyorsunuz çok şaşırıyorum efendim, tanımıyorsunuz beni sanırsın evlilik olgunluğu ölçeği uygulamış 15 seans bilişsel davranışçı aile terapisi vermişsiniz bana da olgun olmadığıma karar vermişsiniz 😂
Yani ez azından esim çocuk istemiyor diye kalkıp annelik hakkımı nasıl elimden alır diye ağlanmıyorum ağlamadım aglanmam... zamanı var derim tatlı tatlı beklerim 3 sene 4 sene yanaşmıyorsa resmiyete döker son veririm

Yani ez azından esim çocuk istemiyor diye kalkıp annelik hakkımı nasıl elimden alır diye ağlanmıyorum ağlamadım aglanmam... zamanı var derim tatlı tatlı beklerim 3 sene 4 sene yanaşmıyorsa resmiyete döker son veririm

Adamin daha evliligi kaldiracak olgunlugu yok yani, ne baba olmasi 🥴

Baştan kesin bir tavırla hayır demek normal gelmedi bana. Bizim de henüz çocuk yok, önce yeni evliydik sonra bir takım sağlık ve iş problemleri olunca erteledik. Eşim bana mantıklı nedenler sunup erteleyelim demek yerine direkt istemiyorum hayır dese şöyle bir durup sorgulardım.

Eski konularınıza da baktım bu adam daha kendi ana kuzusu sorumluluk alıp da abba olamaz. İkna eder de çocuk yaparsanız yazık olur. Sonra döner der ki sen istedin işte al napıyosan yap ben bubuyum

Kesin konuşun.Annelik duygusunu yaşamadık istiyorsanız ve o istemiyorsa bu evlilik er hada geç biter zaten.Hakkinizda hayırlısı olsun..
Benim bir arkadaşim 33 yaşindaydi..1 senelik evli.Esiyke sorunları varken çocuk istedi.Ne.olura olsun annelik duygusunu yaşamak istiyorum ya birdaha yasayamazsam diye hamile kaldı şimdi.
Tabi yaptığı ne kadar doğru tartışılır ama bu isteği bazıları çok yoğun yaşıyor onu anlatmak istedim.Sizdede varsa böyle bir duygu çok net konusun.ona göre bir yol belirleyin

Uygun vakitte ve yerde istememe sebebini uygun dille sorsanız? Net konuşmazsa ona göre yol çizersiniz. Ayrıca küçük yaşlarda kardeşi olduğu için utanma, tiksinme gibi duygular da yaşıyor olabilir.

Kocanızın baba olacak yaşı gelmemiş. Siz de sorunlu evliliginizi görmezden gelip çocuk istemektesiniz. Biraz daha evliliginizin oturmasını beklesiniz daha iyi olur gibi.

Evli bi erkek çocuk konusu açmıyorsa dahi, açıldığı zaman hemen kapatıyorsa ısrarla istemiyorsa üstüne gidildiğinde bağırıp çağırıyorsa ne düşünmeliyiz? Annelik hakkını almış olmuyor mu elinden eşinin?

Evlenmeden önce net şekilde çocuk istemediğini söyleseydi evlenmezdim. Zamanı vardır filan demeyin zaman da belirtmiyor hani şu borcumuzu ödeyelim şu işimizi halledelim sonra gibi bi durum da yok. Eğer ikimiz de istemesek neyse. Bi taraf isteyince bi taraf istemeyince ortam geriliyor. Ha bu arada ailesi anası ve nenesi her nanemize karıştıkları için ikidebi aman çocuk yapmayın 2-3 sene sonra düşünün filan gibi lüzumsuz tavsiyelerde buluyorlar rezalet. (Anası daha geçen sene doğurdu ay görseniz cilvesi nazı koçişkosuyla yanımızda cilveleşmeleri midem bulanıyor, daha doğurma potansiyeli var bekliyorum yani) Onları mı dinliyorsun yoksa sen diyorum yokkk kendi hür iradem diyor. Aslında anası saçma sapan bi zamanda peşpeşe iki küçük çocuk doğurduğu için çocuklardan nefret etmiş de olabilir ama bu benim suçum değil o doğuruyo diye cefasını ben mi çekecem?

1,5 senelik evliyim çok geç değil ama bakıyorum internette bazıları yazmışlar eski eşim 8 yılımı çaldı anne olma hakkımı elimden aldı hakkım helal değil gibi şeyler yazmışlar korktum. Nasıl bi yol izlemeliyim kendim için lütfen kırıcı olmayalım
O degilde 27 yasinda adamin anasi nasil yeniden doguruyor be😄

Uygun vakitte ve yerde istememe sebebini uygun dille sorsanız? Net konuşmazsa ona göre yol çizersiniz. Ayrıca küçük yaşlarda kardeşi olduğu için utanma, tiksinme gibi duygular da yaşıyor olabilir.

Esi daha önce kendini maddi manevi hazir hissetmedigini belirtmis zaten. Konu sahibinin evliligi aslinda sorunlu ama nedense simdi cocuk konusu ortaya atiliyor. Bunu dile getiren yorumlari ama görmezden geliyor

eski konunuzu gördüm şimdi, evliliğinizle ilgili şilayetleriniz var. Bence zaten evliliğiniz tam anlamıyla oturmadan sorunlar hallolmadan cocuk düşünmeyin. Sorunlu bir evlilikte cocuk yapmak bana doğru gelmiyor açıkcası. Bir süre daha bekleyip evliliği yoluna sokmak gerekiyor sanki

Size göre evliliginizde sorun yok ama eşinize göre var olabilir.belki maddi sebepler,belki daha önce yasadiklariniz, belli ki ona göre sorunlar devam ediyor.ayrica hicbir sorun olmasa bile erkek için 25 yas bence çocuk sahibi olmak için küçük.

Anne olmak istemek en doğal hakkınız ama henüz hazır hissetmeyen eşinizin de şu an istemiyorum demesi en doğal hakkı. Maalesef böyle durumlarda orta yolu bulmak imkansız gibi bir şey, biriniz kabul edecek birinizin fikrini. Eşiniz maddi manevi hazır hissetmediğini söylemiş. Belki hayatının kısıtlanacağını düşünüyor. Zaman geçtikçe fikri değişebilir. Çok sıkıştırmayın ama ara ara anne olmak istediğinizi tatlı dille söyleyebilirsiniz. Fazla sıkıştırmanız iyice soğutabilir. Umarım zamanla fikri değişir.

Back
X