eh o halde dediklerim işe yarayabilir...Anneme anlattım ve ne yapayım diye sordum.O da '' Ne olursa olsun kayınvaliden senin büyüğün,sakın kıracak birşey söyleme,boşver düşünmeden söylüyordur ''diyor.
Eşim zaten annesini hiç haksız görmez,tek bir cevap vermez.Hatta onlar bizdeyken,çarşıya çıktığı vakitlerde kayınvalideme soruyor,''anne eksik birşey varmı'' diye.Uyardım,bu evin hanımı benim,annen nereden bilecek eksikleri,neden bana sormuyorsun,ona sadece bir isteğiniz varmı diye sorman yeterli dedim.Haklısın dedi ama sonuç aynı şeyi tekrar yapıyor.
aslında cevap anlattıklarınızda gizli.öncelikle milletin değil,sizin çocuk istemeniz önemli.bir bebeğin sağlam psikolojili bir anneye ihtiyacı var,ve siz zoraki anne olursanız,bebeğinizin beklentilerine isteyerek karşılık veremez ve bunalıma girebilirsiniz.kayınvalideniz bir daha bebek konusunu açarsa:anne haklısın,ben bebeğe bakamam demiştin ya,allah senden razı olsun gözlerimi tamamen açtın,cidden bakamam deyin.eşiniz de bebek diye tutturursa,annen böyle demişti hatırlıyor musun?kadın haklı,eh sende o zaman bişey dememiştin,demek içten içe hak verdin herhalde...vermediysen de sorun değil,ben annenin bu argümanını destekliyorum kadın haklı vallah...deyin.herkes dut yemiş bülbüle döner.haaa kendi anneniz de bu özlem içersinde ise,ona burda anlattıklarınızın aynısını anlatabilirsiniz,annenizdir eminim size hak verir.
Merhaba Bayanlar,
Mart ayında evliliğim 2.yılını dolduracak...Bu zamana kadar eşimin aileside,benim ailem ve yakın arkadaşlarımızda her fırsatta çocuk konusu açtılar ancak hep eşimin askere gitmemiş olmasını öne sürerek,düşünmediğimizi söyledik.Şimdi eşim askerde ve mayıs ayında askerliği bitiyor.Benim hala çocuk istemediğimi biliyor ancak hep askerliğimi bahane edip erteledik,herkeste bu nedenle ertelediğimizi biliyor dedi,kendisininde artık çocuk istediğini hissediyorum ancak ben hiç hazır değilim ve hamile kaldığımı düşününce bile geriliyorum,içimde hiç istek yok.Bu durumla nasıl başa çıkabileceğimi hiç bilmiyorum.
Çalışan bir bayanım ve nöbet usulü çalışıyorum.Bulunduğumuz şehirde hiç akrabamız yok,eşimin ailesi ile 9 saat kendi ailem ile 7 saatlik bir mesafe var aramızda.Çocuğumuzun olmasıyla birlikte eşimin ailesinin yanımıza gelmesi,çocuğumla çok fazla ilgilenmeleri ve uzun süre bizimle kalmaları düşüncesi daha fazla soğumama neden oluyor.Eşim ailesi ile evliliği arasında dengeyi çok iyi sağlayamıyor,daha annecil yaklaşıyor.Biraraya geldiğimiz zamanlarda mutlaka üzüleceğim bir sözü olmuştur kayınvalidemin,belki bilerek belki bilmeyerek söylüyor ama huzurum kaçıyor,eşime durumu anlatıyorum,ben birşey söylesem annen alınır belki ama sen oğlusun,üzüldüğümü belirt bir daha yapmamasını söyle diyorum,sana kırılsa ble unutur geçer diyorum,yok hiç birşey söylemez annesine.Ve evliliğim bu açıdanda yara alcak diye düşünüyorum.Bu neden beni çocuk düşüncesinden çok daha fazla soğutuyor.
Allerjik astımım var,ve kayınvalidem bana''doğru düzgün meyve bile yiyemiyorsun sen benim torunumu nasıl besliyceksin?''-'' Herşeyden korkuyorsun kesin benim torunumu çöpe atacaksn'' gibi laflar söylüyor hamilelik dönemimle ilgili...Çok üzülüyorum ve eşim ne kadar üzüldüğümü bildiği halde benim annem öyle demek istememiştir diyor,son söylediğinde kendiside duydu ama cevap vermedi,akşamında sordum neden annene cevap vermedn bak sende duydun söylediğini dedim,duymadığını söyledi ve sen üzüldüğünü belirtirsen yapmaz bir daha dedi ama ben çok snirleniyorum artık ve sakin birşekilde üzülüyorum diyemem,kalbini kırarım diye susuyorum.Ama taşıyamayacağımı düşündğü torununu kucağına aldığını bile düşünmek üzüyor beni.
Ayrıca eşimle iletişimimiz iyi,birbirimize karşı ilgiliyiz,çocuk bu ilgiyi azaltacak,kendine odaklıyacak bizi.İstediğimiz yere gidemeyeceğiz,istediğimiz an birlikte olamayacağız vs....Bunları düşününce hiç çocuk için heveslenemiyorum
Biryandan korkuyorum ya hiç çocuğum olmazsa o zaman ne yaparım,ne kadar baskı görürüm,ne kadar psikolojim bozlulur.Daha ortada hamilelik durumum yokken bu lafları söyleyen kayınvaldem öyle bir durumda neler söyler...Rüyalarımda çocuğumun hiç olmadığını görüp,uyanınca hıçkıra hıçkıra ağlıyorum.Allah herşeyin en iyisini bilir,herşeyin bir zamanı vardır elbet.Ve sonuçta olacak bir hamileliği tabiki kabul ederim ama annelik hissi hiç yok içimde...
Bu konuda ne yapabilirim?Kendimi bu düşünceye hazırlayabilirmiyim ? Yada beynimi bu olumsuz düşüncelerden arıtabilirmiyim bilemiyorum...
Bana yardımcı olun kızlar....
Durumun benimkine benziyor, bana da çok ısrar etmişlerdi çocuk yapmam konusunda.
"ya çocuğun olmuyorsa, ya tedavi görmen gerekirse ve seneler geçerse" diye iyice de bir korkutmuşlardı.
Bunun üzerine tek denemede hamile kaldım.
Ama aramızda şöyle bir fark var seninle. Ben çocuk istiyordum,anne olmayı çok çok istiyordum.Sadece 1 sene daha maddi koşullar nedeniyle beklemeyi uygun görüyordum.
Dolayısıyla hamile olduğumu öğrenince çok sevindim.
Ama senin kendine koyduğun bir zaman da yok, yani şu zaman istiyorum demiyorsun. Senin genel olarak çocuk sahibi olmak ve olmamak arasında gel gitlerin var, haklı nedenlerin de var. O yüzden bu konuda eşin dahil kimsenin seni yönlendirmesine izin vermemeni öneririm.
Bebeğe bakacak olan sensin ve bu sabır isteyen bir iş.
Eğer bebeği kabullenemezsen gerçekten zorlanırsın, çalışsan da çalışmasan da.
Ha bu arada.. Diğer konuya da yorum yapmak isterim.
Bizim ailemiz kocamıza bir laf etse veya en ufak imada bulunsa hemen atarız ortaya kendimizi, eşimizi savunuruz, laf ettirmeyiz.
Ama erkekler hiç öyle değil, "beni karıştırmayın,kendiniz halledin" der.. E benim bu kadınla muhatap olmama sebep sen değil misin..
canım 2. yılınızı doldurmuşsunuz bence çocuk eve neşe katıyor. bende ilk başlarda istemiyordum borçlarımız var diye sonra hamile olduğumu öğrendik ve çok sevinmiştik ama kaybettik maalesef. o günden beridirde çocuk diye çırpınıyoruz ama olmadı 4,5 senelik evliyiz şimdi tüp bebek yaptırmaya karar verdik. inşallah bebeğimiz olur diye dua ediyoruz. sen başkalarının söylemlerine takılıp kalırsan hayatın zorlaşır. yeğenlerim doğduğunda bile hayatımız değişmişti kendi evladım dahada değiştirecektir.
bu konuyu görünce o kadar şaşırdım ki canım.. ben de bi kaç gündür tam da senin cümlelerinle bi konu açmayı planlıyordum. nereedeyse tamamen aynı dertten muzdaribim. biz daha 6 aylık evliyiz ve ben de çocuk istemiorum. eşim deli gibi istior. ailesi de öyle . iş ve tayin durumlarından dolayı eşimle 2 sene fln sıkntılı bi hayatımız olacak. ayrı şehirlerde kalıoruz sadece haftasonu beraberiz. ancak bi sene sonra eşim bu sefer doğuya göreve gidicek. ben de mesleki sorunlarımdan dolayı ve henüz eşimin aynı senin eşin gibi anneci olmasından dolayı çocuk istemiorum. önce eşlerimizn de ailelerinin de bu evin hanımının biz olduğumuzu iyice kabullenmeleri gerekiyor. benm de en büyük korkum eşim yanımda da olamayacağı için ailesinin gelip benm evime yerleşmesi hamilelik ve sonrasındaki bebek bakım sürecinde. bunu eşime de söyledim. böyle bi şey yok yani dedim gelip aylarca yıllarca benmle kalamazlar bunu kafana sok dedim. ama ne kadar desem de biliorum ki hamile fln kalırsam ilk işi annesini başıma yollamak olacak. oysa benm annem zaten yan apartmanda oturuyor hiç ihtiyacım yok onlara. eşim de hazıra konmak istior hazır büyütülmüş bebek bulacak o doğuda görevdeyken ben ailesiyle kafayı yicem anneliğimden de bişe anlamıcam.
haftasonu arkadaşımın evine gittik kızlarla yeni doğum yapmıştı bebek görmeye gittik. o kadar özendim ki onu görünce. eve gelince ağladım. ben de o mutluluğu huzuru istiorum ama korkularım çok fazla. eşim de gördü durumu. sen yokken istemiorum dedim. 2-3 yıl bekleyelim dedim.
bilmiorum napıcaz canım, allah hayırlısını versin.
cocuk istememek de istemek kadar dogal birsey.
kendini hazir hissetmiyorsan esine bu sekilde bahset.
eger yakininda kimsen yoksa ve calisiyorsan cocuk buyutmek cidden zor olur.
ama anladigim kadariyla senin cocuk istememenin en buyuk nedeni esinin ailesi.onlarla cok yakin,ic ice olmak istememen.
eger olursa dogacak bebegini onlarla zoraki olarak birlikte olmana sebep olacak diye sorun olarak goruyosun.
oncelikle esinin ailesiyle ilgili problemini kafanda cozersen ve bi sekilde duzeltmeye dogru yonelirsen belki bebek fikri sonradan sana hos gelebilir.
esine bir sekilde bahsetmeyi dene.
eger kendi annenin gelmesi sorun olmayacaksa kendi annen icin bir oneride bulun.
umarim hayirlisi olur.
ben de aynı şekilde 6 aylık evliyim,bana da çok baskılar oldu özellikle ilk 3 ayımda.eşime güzellikle anlatmaya çalıştım,ailesine bişey demedim,eşim ailesine sözünü geçirir,annecidir ama ben haklıysam annesine hooop o benim karım der,bana laf söyletmez asla.kayınvalidem de öyle kötü değildir,laftan anlar.neyse eşim her fırsatta dile getiriyodu çocuk istediğini ben de hayır istemiyorum,hayatımın tadını çıkarmak istiyorum,sana doymak istiyorum,gezip tozmak istiyorum diyodum yine anlamıyodu.eşimle aramızda 13 yaş var,severek evlendik,neler neler çektik..bunları söyledim bak biz neler çektik şimdi rahatız çoluk çocuk olmadan bu zmaanların kıymetini bilelim diyorum yine anlamıyo.baskılara devam..buna bi gün bi bağırdım! yeter artık dedim ya,ben annemin evinde ne bi çocukluk geçirdim ne bi gençkızlığımı yaşadım,sen tabi rahatsın,her istediğini yapmışsın bu zamana kadar,ne istiyosun yaa benden tamam ben de istiyorum zmanı geldiğinde kendimi hazır hissettiğimde ama ne için acele ediyoruz anlamıyorum ki,söyle annene de baskı yapıp durmasınlar dedim.o an hiç bişey demedi.sonra annesinin yanında otururken kendi açtı lafını,biz karımlabu konuyu konuştuk bana bunları bunları söyledi ben de hak verdim,allah ne zman hayırlıysa o zman versin dedi ve de konu kapanmış oldu:)şimdi kaynanam ne zmaanlafı açılsa allahım ne zaman hayırlıysa o zman nasip etsin yavrularım diyo:) inşallah sen de halledersin bişekilde yani böyle biraz sesini yükseltsen etkili olur mu acaba:26:
Canım askerden döndükten sonra 2,5 yıllık evli oluyoruz...Birkaç ay içinde hamile kalayım desem yaklaşık 4 yıllık evliyken çocuk sahibi oluyoruz.Eşimle aramızda 4 yaş var.Ona göre artık olması gereken zaman bu,ertelemek istemiyor.Doğumdan sonrada ailesi gelir yanımıza,bize yardımcı olurlar,bebeğede annem bakar diyor.Ama daha hamile kalmadan,düşüreceksin,besleyemeyeceksin diyen kayınvalidemin gelip bilmişlik taslayıp,yedirmeme,giydirmeme karışmasını istemiyorum.Eşime yine konuyu açsam ki uygun dille anlatıyorum ailesini istemiyormuşum gibi davranıyor ama neden istemediğimi idrak edemiyor.Sesimi yükseltsem küslük,tartışmaya dönüşür...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?