Cocuk istemiyorum diye evliligim bitiyor

ne garip ,az öncede deli gibi bebek isteyen tweety nin konusuna yorum yaptım
valla bu işin bu raddeye gelmesi mal paylaşımına kadar gitmesi bile bir tuhaf ,yani sen hiç istemiyor olsan tamam belki adam haklı olabilirde 2 yıl istemişsin ,herşeyi yoluna koymak adına ,bunu anlayışla karşılayabilirdi diye düşünüyorum ,madem çok seviyo seni hak verseydi ..valla kafam karıştı

Arkadaşın işi öyle bir iş ki, iki sene kadar sonra çok rahat olacak. Sadece her türlü ayak işine koşan işi başından aşkın bir asistanken, hoa olacak. O zaman haftada bir iki gün dersine girer gelir. Çocuk engel olmaz. Ayrıca bu işte bazı okullarda hoca olmadan çocuk doğurmaya hocalar karşı çıkıyor olabiliyor. Karşı çıktıkları bir şeyi yapınca da kariyerinle oynuyorlar. Arkadaşın durumu bu şekilde de olabilir. Ama gerçekten iki yıl çok farkettiriyor o açıdan cevap vermek istedim size.

Guzelim sen depresyondasin. Burda bizimle dertlesmkle olmaz bu is. Guvenebilecgin bir yerden psikolojik yardim al. Kayinvaliden ve gorumceni de Allah bildigi gibi yapsin. Kocan da muhtemelen kendine kompleks yapmis kariyerini, annesi de doldurup durunca tam onun suyuna gitmis. Geri adim atma. Yazik etme emeklerine. Gercekten de seviyorsa zaten geri gelir gelmeyeede senin isin olmasin bosver.

30 yas gec bir yas deyil. 32 de dogurmak artik yeni moda kariyer kadinlarinda. Bende 32 imi bitirirken digurdum. Iyi ki de oyle yapmisim. Cunku cocugun sorumlulugu agir. Hem ders hem cocuk cok zor oluyor.

merhaba; eski konularınızı okudum,dışardan biri olarak eski paylaştığınız konularınızı tekrar gözden geçirin diye üzülerek ve yanılmak istediğimi söyleyerek bence eşiniz evliliğini bitirmek istiyor ve sizin çocuk konusunada olumsuz baktığınızın eminliğinden bunu kullanıyor. Şöyle düşünüyorumki eşinize gelen o hediyeyle ilgili bir sıkıntı var.Umarım yanılıyorumdur...Ama bunun üzerinde durmalısınız.

bence cocuk ıstemıyorsunuz diye evlılıgınız bıtmıyor coktan bıtmıs evlılıgınız sadece kelımelere dökülüyor...

bence esiniz sizi seviyor ama nedenini anlamadıgım bir yılgınlık hali mevcut.
cocuk konusu ile son kez istediklerini bu evlilikte bulup bulamayacagını sorguluyor gibi geldi.

bir arkadasın cumlesi uzerine eski konularınızı da okudum, kalp krizi gecirmis gecmis olsun,
yaşı 30u aştıgı icin 50-60 yaslarını dusunuyor ve cocuk hala kucuk olursa diye arkasında bırakma korkusu tasıyor olabilir.

Canim konularina baktim. Uzgunum ama sen hatayi basta yapmissin. Ailen istememisse hatta buyuk olaylar olmussa zaten vardir bir bildikleri. Esinle muhtemelen kulturel olarak anlasamiyorsunuz, ailesinin de kendisinin de egosu zaten baya bir yukseklerde. Sen kendine naptin be guzelim ?

Valla cocuk yaprsin yada yapmazsin senin kararin ama, o zavalli dogacak cocuga bari yasatma yasadiklarini derim.

İki sene sonra hoca olabileceği garanti mi?

ben de araştırma görevlisiyim.
bizim işte doktora da YETERLİLİK diye bir sınav var.
bu sınavı geçmeden çoğu kişi çocuk yapmaz.
çünkü öyle bir sınavdır ki gece gündüz çalışmanız gerekir.
bu sınavı geçerseniz tez yazmaya başlayabilirsiniz.

geçemezseniz 6 ay sonra 1 hakkınız daha olur,
onda da geçemezseniz sanırım devam edemiyorsunuz.

o yüzden ben de düşünemiyorum mesela bebek sahibi olmayı.
ama talimterbiyenin daha büyük sorunları var bence bebek bunların bahanesi olmuş

Bance bu adam sizi sevmiyor seven adam bunu yapmaz belkide çocuk olduğunda ayrılacak sizden,ben bu adama güvenmedin

Bu Adam Güven Vermiyor Çocuk Bahane Baksana Mal Paylaşımı Yapılmış Planlı Bu İşler Senin Çocuk İstemediğini Bildiğinden Bu Yönde Baskı Kurmuş Seni Suçlu Çıkartıcak Sen Sakın Çocuk Yapma Bırak Boşasın Çok Pişman Olucak Elbette Cehenneme Kadar Yolu Var Eee Cehennem de Boşuna Yapılmadı Dimi Eşin Gibiler İçin Çok Uygun Yer

Eski konularini okudum..
vee bu evlilik bence sadece cocuk icin.bitmiyo...

Bakın ben eşinin söylediklerini ve yaptıklarını tabii ki tasvip etmiyorum onaylamıyorum bu nedenle evi terketmeyi de anlamıyorum yani duygusal olarak istememenin dışında iş ile ilgili yapmak istemediğini söylüyor ama 2 sene sonra ne değişecek ben sadece onu merak ettim. Yani hani kendi işini kuracak olur oturtacak olur tamam ama bir yerde çalışıyorsa 2 sene sonra ne gibi bir kazancı olacak. Bazı kişiler hamile kalmadan bu duyguyu blemeyebilir ben eşinin dediğini de yapmasından ziyade daha güzel bir şekilde konulşup orta yol bulunabilirdi görüşündeyim. Ben hazır değilim değil, beni işten çıkaracak, benim işyerim açısından iki seneye daha ihtiyacım var gibi bir söylem var bende bunun üzerine yorum yaptım.

Canım ama bu konuda demiyor ki eşimin ailesi ve eşim bana şunu şunu yaptılar da istemiyorum diye ben çalışmak istiyorum işim için 2 sene daha yapamam diyor ben de yorumumda 2 sene sonra ne değişeceğini sordum ve aslında eşi açısından yaşının geldiğini söyledim. Bernim inanın çocuk konusunda duygusal olmamla hiç alakası yok çoğu yerde de aman böyle insandan çocuk yapmayın ya da neden bu kadar erken çocuk yaptınız demişimdir ama direkt kestirip atmak ben 2 seneden önce yapmam işim için denmesi bana garip geldi dediğim gibi 2 sene sonra yükselme ihtimali mi var kazancı nedir çünkü o yönden ele almış konu sahibi. Ha eğer eşiyle ve ailesiyle başka sorunlar varsa ve bu yüzden çocuk yapmak istemiyorsa güvenmiyorsa ve adam da çekip gittiyse ayrılacaklar o zaman başka çare yok.

Walla dehavucum öle veya böle konu sahibi işini ortaya koymuş ama dedigin gibi bnce konu sahibi baska problemlerin oldugun ya farkında yada farkında olmak istemiyor

Canm sana bana dua etmek düseer artık napalım :/ :)
Sen bnm desiklerimi yanlış anlama sakın canm hanm kardeşim

Eski konularından yola cıkıp soledim konu sahibinin

şimdi daha önce yazdıklarınıza bakmadım. daha önce okuduğum yorum yazdığım başlıklardansanız hatırlamıyorum kusura bakmayın.

eşinizle son konuşmanızı da hemen değinmeyeceğim..

ama şu sorularım olacak.
1- çocukları sever misiniz, çocuğunuz olsun ister misiniz?
2- işiniz çocuk yapmayı kaldırmayacak bir işte mi çalışıyorsunuz?
3- hem çocuk hem kariyer yapmanıza engel olan bir işte mi çalışıyorsunuz?
4- 9 ay hamilelik 4-5 ay doğum izinleri karşılamayacak bir işte mi çalışıyorsunuz?
5- çocuğunuz olsa bakıcının, kv veya annenizin bakmasını ister misiniz?
6- çocukları gördüğünüzde onların sevimlilikleri mi sizi çeker? yoksa bakımlarının ilgilenmek gerekliğinin zorluğundan mı korkarsınız? yoksa gürültülerinden nefret mi edersiniz?
7- hiç bir bebeği kucağınıza aldınız mı? ne hissettiniz?
8- eşinizi seviyor musunuz?
9- eşinizle mutlu musunuz?
10- eşinizden çocuk sahibi olmak ister misiniz?
11- anne baba olma yaşı önemli midir? çocuğunuz olup olmaması önemli mi? olursa onu sevmek gezmek dolaşmak, biraz büyüğünce arkadaş olmak mı önemli yoksa kariyer sahibi olduğunuz için mi mutlu olursunuz?

bu soruların cevabı verirseniz dürüstçe kendiniz için.. çocuğa bakış açınızı bulabilirsiniz. gerçekten çocuk istemiyorsanız sözüm yok.. ama istiyorsanız iş ve 2 yıl bahane bulmaktır..
eğer 8-11 soruların cevabın olumsuzlukları çocuk sahibi olmak istemediğinizde eşinizin olumsuz düşünceleri olabilir.. elbette size verdiği tepki kötü(başkasıyla mı evleneceksin vs.o da kendince sorunları bulmaya çalışıyor) ama sonuçta belli yaşlara gelmişsiniz.. ve işle çocuğu bir arada götürebileceğiniz işiniz varsa eşiniz böyle düşünebilir.
siz kendinizi işinizi düşünürken evli bir bayan olarak eşinizin de isteklerini düşünmediğiniz sonucu da çıkar..

eşiniz sizi sıkmayacak çocuk konusunda sizi kendinize bırakacaktır normalde böyledir.. ama belki bunu yaptı. 2 sene.. siz se bir 2 sene daha istiyorsunuz..

eşiniz mal paylaşımda bulunuyorsa ve böyle bir anlaşma yapıyorsa ya gerçekten sizi çok seviyor ve ister istemez sizi biraz kendinize getirmek istiyor ya da başka biri de olabilir.. hayatına yeni bir başlangıç yapmak isteyebilir.. sizin yolunuz buysa..

bir de şu var denilmiş ki sizin çocuğunuz olmazsa ne olacak.. boşayacak mı.. ama bunu denemeden bilinmez ki.. yani emin olunmaz öyle düşünülmez.. yani eşiniz çocuk sahibi olmak isterken eşinin mücadelesini görüp olmuyor ben boşanıyorum demez.

size tavsiyem iyice düşünün. çocuk yapıp yapmak bir kenara bunu düşünün tabi de eşinize haksızlık yapıp yapmadığınızı da bir düşünün.. derim ben..

yanlış anlamayın yapıyorsunuz diyemem.. eşiniz çocuk istiyor bunda haklı ancak eşinizin hak verip vermediğinize ancak siz karar verebilir siniz?

Son düzenleme:

Şartları uygun olmadan kadın çocuk yapmak istemiyorsa ve erkek de olmaz çocuk yapacaksın, işi de bırak diyorsa bunun adına evdeki eş değil evdeki damızlık denir.. Dün ameliyathanin önünden geçerken bir beyfendinin sözüne şahit oldum, oğlu oldu pek mutluydu annesi eşini sordu beyfendinin tepkisi "oğlan geldi ya, boşver sen onu" !!...

Böyle evliliklerden ne hayır gelir, hep merak ederim...

Erkekler işte bazıları tam salak
Erkek miş kızmış bunu kendilerinin ayarladıklarını en önmlisi allahtan gelenin hayırlı olacagını anlamayacak kadar öküzler malesef
Bn babannem bile diyesim gelmeyen kadında anneme erkk cocuk dogurmassan kuma getirirm üstüne demîş
Seneler önce konu acıldı dedim ki öle düşüneler tam bi gerizekalı.allah ne verirse o hem erkk olur kız olur bunu kadın içerisinde sekillendirmıyo erkegin gnderdigi spermler hangisi girerse anlıca sekılde anlattım kız yok ole sey mi olur hmn aradım doktorumu sordum actım hoparlörü dedim böle böle hocam anlattı öle öküZce düşünenlerede biraz saydı mal gibi kaldı
Ahh bu insanlar ve kadını damızlık gibi gören erkkler olmax olsun allah onları bildigi gibi yapsın
Adam doktor olmus ama İNSAN OLAMAMIS
insana vakıf olan hiçbir özellik yok ://///?????!!!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…