- 5 Şubat 2008
- 10.690
- 882
- 448
- 44
- Konu Sahibi talimterbiye
-
Bakın biraz da eşinizin açısından düşünün evliliğiniz çok yeni değil, 2 yıllık evlisiniz eşiniz sizden 4 yaş büyük yani 34 yaşında 2 sene sonra olacak 36 yaşında eh bir çocuk daha isteseniz kardeş araya 2 sene daha koysanız olacak 38-39 yaşında. Siz hala bu yaşınıza kadar işinizi rayına oturtamadınız mı yani arabanız varmış demek ki uzun süredir çalışıyorsunuz 2 sene sonra ne değişecek işinizle ilgili kıdem mi atlayacaksınız, kendi işinizi mi kuracaksınız, yaşam standartlarınız mı çok yükselecek 2 sene sonrasının işinizde size kazandıracağı nedir. Hem şimdi de yapsanız bakacak kimse yok, 2 sene sonra da yok her türlü işe bir süre ara vereceksiniz kaynananız, anneniz herkes şehir dışında mı. Yani kestirip atmak yerine bir süre bakabileceğinizi sonra bakıcı ve kreş olayına girebileceğinizi eşinize söyleyebilirdiniz. Evlilik tek taraflı olan bir şey değil ve yaşınız da geçiyor hemen ilk aydan olacağı garanti değil ben de hemen olacak sanıyordum ama 3 senedir tedavilerle uğraşıyorum istemeye başladığınızdan itibaren hele ki siz korunduydanız, bunun üzerine bir 4-5 ay ekleyin yani. Çok yazık bu sebepten boşanmak. Birdenbire çocuk istedi evlenmeden önce konuşmamıştı deyince evlenir evlenmez istedi sandım ama 2 sene bitmiş. Çok sakin karşılıyorsunuz orta yolu bulmak gibi bir çabanız yok. Yani iş güç derseniz onun sonu yükselmesi filan hiç bitmez hiç çocuk istemiyormuşsunuz gibi geldi bana.
Esim surekli cocuk diye baski yapiyordu esimden sadece iki yil istedim cunku iki yil sonra isimle ilgili hersey rayina oturmus olacak ama bunu anlamak istemiyor. Esim okumus bir insan ama bir erkek ne kadar okumus olsa bile bencillik dogalarinda var. Ben cocuk dogurdugumda cocuga bakacak kimse yok isimden tamamen ayrilmami istiyor. Bunca yillik emegimi cope atamam. Bana resti cekti ben de benden bosanip ne yapacaksin annenin buldugu uygun bir adayla evlenip cocuk mu yapacaksin dedim cevap vermedi ben seni cok seviyorum ama boyle evlilik olmaz dedi. Tamam dedim icim o kadar acidi ki o zaman bende cocuk istemeyen bir adamla evlenirim dedim yeter sus diye bagirdi elimden bir kaza cikacak yoksa biri mi var onun icin mi cocuk istemiyorsun gibi supheler kapiyi vurup cikti uc gundur eve gelmiyor. Kayinvalidem bosanin diyor ablasi sakin bosanmayin birbirinize yazik edersiniz diyor kafam iyice ambole oldu. Bugun arkadasi yanima geldi. Biraz konustuk beyefendi mal paylasimi bile yapmis evi bana birakacakmis kredisini de kendi odeyecekmis sagolsun ev bahsetmis hicbir sey istemiyorum dedim sadece arabam var kendime ait ev onun olsun dedim. Telefonlarima cikmiyor son kez konusmaliyim boyle bitemez diye dusunuyorum ve onun aramasini bekliyorum baska da elimden birsey gelmiyor. Annesinde kaliyormus annesiyle kiz kardesi istedigi kivama getirip kafasini doldurmuslardir. Annemden kafam sisti diye bugun ablasina gidecekmis. Beni ailede tek seven kisi ablasi belki ablasinin etkisiyle arar beklemekten baska carem de yok.
İki sene sonra hoca olabileceği garanti mi?
İki sene sonra hoca olabileceği garanti mi?
canım tane tane o kadar güzel anlatmışsın ki...ama kadın istemiyorum diyo yani bu zorla ya da başkası mı var diye bel altı vurularak razı edilecek bişey değil ki, 9 ay az uz değil istemeden yaşanan bi gebelik insanı depresyona bile sürükleyebilir, Allah isteyen dileyen herkese evlat versin hep dua ediyorum o şekilde ama istemeyen bi kadınada kocasının bu tarz baskısını anlayamam
Canm sen cocuk istıyorsun heralde
Rabbim gönlüne göre versin ama bu arkadasımız cok farklı
Eski konularına bakktın mı bilmiyorum ama saglıklı düşünen bi kadının böle bi ortama cocuk dogurması büyütmesi inan ki zor gibi
Burda eşinin tawrı hiç tutumlu degıl
Elle tutulacak hiçbir seyi yok
Bnce eger talim arkadas cocuk istemıyosa bnce sadece iş dwgılde eşinin ve ailesinin ona yaptıklarında rolü var
Sen olsan bole bi eşin olsa onunla cocuk yapmak istermisn i i düşün
Hadi yaptın çocugu o çocugu nasıl yetiştireceksin
Sen cocuk konusunda cok duygusalsın güzel arkadasım
Ama bu konu ve ortada görünen durum çok farklı
Bakın ben eşinin söylediklerini ve yaptıklarını tabii ki tasvip etmiyorum onaylamıyorum bu nedenle evi terketmeyi de anlamıyorum yani duygusal olarak istememenin dışında iş ile ilgili yapmak istemediğini söylüyor ama 2 sene sonra ne değişecek ben sadece onu merak ettim. Yani hani kendi işini kuracak olur oturtacak olur tamam ama bir yerde çalışıyorsa 2 sene sonra ne gibi bir kazancı olacak. Bazı kişiler hamile kalmadan bu duyguyu blemeyebilir ben eşinin dediğini de yapmasından ziyade daha güzel bir şekilde konulşup orta yol bulunabilirdi görüşündeyim. Ben hazır değilim değil, beni işten çıkaracak, benim işyerim açısından iki seneye daha ihtiyacım var gibi bir söylem var bende bunun üzerine yorum yaptım.
Canım ama bu konuda demiyor ki eşimin ailesi ve eşim bana şunu şunu yaptılar da istemiyorum diye ben çalışmak istiyorum işim için 2 sene daha yapamam diyor ben de yorumumda 2 sene sonra ne değişeceğini sordum ve aslında eşi açısından yaşının geldiğini söyledim. Bernim inanın çocuk konusunda duygusal olmamla hiç alakası yok çoğu yerde de aman böyle insandan çocuk yapmayın ya da neden bu kadar erken çocuk yaptınız demişimdir ama direkt kestirip atmak ben 2 seneden önce yapmam işim için denmesi bana garip geldi dediğim gibi 2 sene sonra yükselme ihtimali mi var kazancı nedir çünkü o yönden ele almış konu sahibi. Ha eğer eşiyle ve ailesiyle başka sorunlar varsa ve bu yüzden çocuk yapmak istemiyorsa güvenmiyorsa ve adam da çekip gittiyse ayrılacaklar o zaman başka çare yok.
Bakın ben eşinin söylediklerini ve yaptıklarını tabii ki tasvip etmiyorum onaylamıyorum bu nedenle evi terketmeyi de anlamıyorum yani duygusal olarak istememenin dışında iş ile ilgili yapmak istemediğini söylüyor ama 2 sene sonra ne değişecek ben sadece onu merak ettim. Yani hani kendi işini kuracak olur oturtacak olur tamam ama bir yerde çalışıyorsa 2 sene sonra ne gibi bir kazancı olacak. Bazı kişiler hamile kalmadan bu duyguyu blemeyebilir ben eşinin dediğini de yapmasından ziyade daha güzel bir şekilde konulşup orta yol bulunabilirdi görüşündeyim. Ben hazır değilim değil, beni işten çıkaracak, benim işyerim açısından iki seneye daha ihtiyacım var gibi bir söylem var bende bunun üzerine yorum yaptım.
Konu sahibi su an doktora yapiyor. Doktorasinin kritik bir zamaninda. Iki sene icerisinde en zor zamanlari asmis olucak doktoranin, ve araya cocuk girmesi demek doktorasinin yanmasi demek. Konu sahibi diyor ki esine, iki sene sonra yapalim. Ama esi diyor ki, sen zaten calisma, ne gerek var, otur evinde cocuk yap. Esi 33 yasinda kalp problemi yasamis, ve muhtemelen ailesi de istiyordur artik bu yastasin torun torun diye, o yuzden buyuk bir problem cikmis. Konu sahibi bana vakit ver deyince kiyamet kopmus annesinin evine gitmis esi. Sonrada arkadasini gonderip mal paylasimi yaptigini soylemis.
Gorunen o ki, konu sahibinin esi cocuk. O sevmekten bile anlamaz. Bence konu sahibini sevmedigi filan deyil sorun, sorun esinin cocuk olmasi, sorumsuz olmasi, sadece kendinden baska hic bir seyi dusunmeyen egoist bir kisilik olmasi. Annesi ve kizkardesinin konu sahibini bastan beri gelinleri olarak istememeleri, konu sahibin de kendi ailesini karsisina alip bu adamla evlenmesi de isin tuzun biberi olmus.
Bunlari daha onceki okudugum konularindan dolayi varsaydim.
Hepsi tamamiyle benim mantigimla yaptigim cikarimlar :0 belgeleri mevcut deyildir yanii, haberiniz olsun.
herneyse canim, senin bu adamla coookkkk isin var. Sen omrunun sonuna kadar onun kaprisini cekebilirsin gorunuse gore malesef.
isin ozu dejavucum, bu is mantikla kurtarabilecek gibi gorunmuyor malesef. Neresinden tutsan kopuyor. Burda tek olumlu gibi gorunen sey, esi sanirim doktur, parasi var o kadar yani.
Şartları uygun olmadan kadın çocuk yapmak istemiyorsa ve erkek de olmaz çocuk yapacaksın, işi de bırak diyorsa bunun adına evdeki eş değil evdeki damızlık denir.. Dün ameliyathanin önünden geçerken bir beyfendinin sözüne şahit oldum, oğlu oldu pek mutluydu annesi eşini sordu beyfendinin tepkisi "oğlan geldi ya, boşver sen onu" !!...
Böyle evliliklerden ne hayır gelir, hep merak ederim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?