Çocuk istiyorum ama kaynamamsız olsun istiyorum ...

esaskiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2011
25
0
36
Ankara
:49::49:
öncelikle herkeze mrb
aranıza yeni katıldım arkadaşlar şöle bi göz attım ortalıga , özellikle dikkatimi çeken şey kimsesinn derdine duyarsız kalmadan akılcı yöntemlerle yardımcı oluyorsunuz birbirinize bu beni çok sevindirdi gerçekten.Bu site için emegi geçen herkeze çok tşk ederek başlamak istiorm derdime.
1,5 yıllık evliyim eşimle severek evlendik. 48 yaşında bi kaynanam var biz nişanlandığımızda
hamile kaldı şimdi 3 yaşında bi kızı var benimde görümcem tabii Burdan yola çıkarak ne kadar kıskanç biri olabilcegini tahimn edebilirsinz umarım Ben uyumsuz bi insan degilimdir ama benm fıtratımı bozacak kadar ilginç bi kaynamam var. uzun lafın kısası sizin başınıza gelenlerden biraz benzeri de benim başıma geldi şuan da yapmak istediğim şeyse bi çocuk ama kaynanam yüzünden hep ertelemek zorunda kalıyorum Evlerimiz ayrı ve ben çalışiorm şu durumda bile en az haftada 2 kere görüşmek zorundayım ( çalışmazken hergün görüşrdük hasta da olsam farketmez ) bahsettiğim 3 yaşında ki görümcem laf söz dinlemez arsız bi çocuk oldu .evime gelince kırıp dökmediği hiç bişi kalmıo ben yapma diyince kötü oluyorum.
anlatcak çok şey var aslında ama işde sizi de sıkmak istemem
çocuk yapmak istiyorum ama kaynanam bu defa evimden çıkmaz ne hamileliğimi bilir ne lohusalığımı amacının gerçekten torun sevmek olmayacagını da biliyorum çünkü kendinden başkasına deger vermeyen biri hatta çocuklarına bile ne yapsam ne etsem memleketlerine de gitme fikrinde değil 'orda akrabalar başımdan gitmez bana iş çıkarırlar'die köyüne de gitmio
kıymet verip okuyan herkeze tşk edrm
akılcı bi fikir bekliorm

Çözüm eşinizde gibi geldi bana. Yani olayları çözümleyecek insan eşiniz. Size destek olması, eşi ve anneyi ayrı kulvarlarda tutması gerekecek

ozaman sizin cooooook uzaga tasinmaniz gerekiyor:31: baska bir cozum bulamiyorum.Bence bukadar sorun etmeyin. Sonucta esinizin annesi.Hicbirsey yapmadiysa bile onu karninda tasimiz dunyaya getirmis. Napsin annesine?? Evimize gelme mi desin? Torununu sevme mi desin?? sonucta eviniz ayri buna sukredin bence. kaynanayla ayni evde yasamak zorunda olanlar napsin:26: sunu unutmayin hayatta hicbirsey dortdortluk degil. ne yaparsan yap seni rahatsiz, huzursuz edecek bir sey mutlaka olacak. hayat boyle. oyuzden bukadar dert etme. kocanla mutlu olmaya bak. kaynana seni rahatsiz ediyorsa takmamaya calis. alinganlik yapma. bosverrr. o nederse desin sen bildigini yap. baska bir cozum malesef ben bilmiyorum:34:

Son düzenleme:
ozaman sizin cooooook uzaga tasinmaniz gerekiyor:31: baska bir cozum bulamiyorum.Bence bukadar sorun etmeyin. Sonucta esinizin annesi.Hicbirsey yapmadiysa bile onu karninda tasimiz dunyaya getirmis. Napsin annesine?? Evimize gelme mi desin? Torununu sevme mi desin?? sonucta eviniz ayri buna sukredin bence. kaynanayla ayni evde yasamak zorunda olanlar napsin:26: sunu unutmayin hayatta hicbirsey dortdortluk degil. ne yaparsan yap seni rahatsiz, huzursuz edecek bir sey mutlaka olacak. hayat boyle. oyuzden bukadar dert etme. kocanla mutlu olmaya bak. kaynana seni rahatsiz ediyorsa takmamaya calis. alinganlik yapma. bosverrr. o nederse desin sen bildigini yap. baska bir cozum malesef ben bilmiyorum:34:

Sanırım konuyu açan arkadaş kendini değil de, dünyaya getireceği çocuğu için endişeleniyor. Çünkü kayınvalidesinin de bir çocuğu var. Çocuğnun hırpalanmasını istemiyor. Çocuğnunu görümcesi gibi olmasını istemiyor. Görümcesi derken azıcık komik geldi bana. Yani kendi yetirştirmek, istiyor çocuğunu

eşim napcagını pek bilemio sanrm ama öle bi annesi varken bende bilemezdim sanrm ne yapcagmı kaynamamla bi fikir paylaşsam haklıyken haksız duruma düşersin yani öle bi kadın

Sanırım konuyu açan arkadaş kendini değil de, dünyaya getireceği çocuğu için endişeleniyor. Çünkü kayınvalidesinin de bir çocuğu var. Çocuğnun hırpalanmasını istemiyor. Çocuğnunu görümcesi gibi olmasını istemiyor. Görümcesi derken azıcık komik geldi bana. Yani kendi yetirştirmek, istiyor çocuğunu

beni yanlış anlamayın lütfen tabiki oğlunu gelinii torununu görcek ama bence normal bi insan diil kaynanam sürekli açık aramaya çalışan ezilmişliğini hakaretlere varan tavırlarıyla gizlemeye çalışan biri yani benm de vicdanım yok degil bende iterim kaynanmla gezmeye gitmek oturup kalmak ne biliym işde ama bunları yapabilcegim biri diil işde
seninde dediğin gibi ebru daha olmamış çocugum için endişelerim var benm çocugumu kıskanıcak (ki görümcem 23 yıl sonra oldugu için el üstünde tutlup her istediği olan bi çocuk) huzur vermicek

taşınma konusuna gelince eşim kabul etmio malsaf:(

amanııın ne cesaretle doğurmuş yahu kayınvalide :)
helal olsun vallahi.

böyle arayı biraz soğutsanız.. yani haftada 2 defa görüşmek de çok sıkıcı ve yorucu oluyordur sizin için.
gidip gelmeyi azaltmanın bir yolu yok mu acaba..

Son düzenleme:
amanııın ne cesaretle doğurmuş yahu kayınvalide :)
helal olsun vallahi.

böyle arayı biraz soğutsanız.. yani haftada 2 defa görüşmek de çok sıkıcı ve yorucu oluyordur sizin için.
gidip gelmeyi azaltmanın bir yolu yok mu acaba..

öle yapmayı da denedim ama baglar kopla derecesine geldi kabul etmio yanii o ne isterse o oluyo çok sıkıştırınca aglıo
off ben onunla baş edebilcek kadar becerikli degilim yani öle olan arkadşlarıma de gıptayla bakıyorum
onunla baş etmeyi ancak kurnaz oyucu ve entrika lı olmalı

3 yaşında görümce e tabi küçük olunca kırıp dökecek:9: 48 yaşında yani ne diyim ben şimdi..yani benim annem hamile kalsa..çok utanırım ben ya:26:o yaşta ne yapmalısın bence eşinle açıkça konuşmalısın olmazsa evini uzağa taşı yada kaynana mesafeli davran...

daha uzak bir ilçeye taşın ozmn ancak ayda 1 gelir yani bu durumu eşinle konuş. uzak olunca bebeğin görümcen gibi olmaması için uyar bebeği yanlış de anlar çünkü bu yaşta bebekler en çok annesine bağlıdır emin olki sözünü dinler görümcenin annesi gibi çocuk naparsa yapsın gibi bomboş bırakmaktan iyidir. :)

bencede en güzeli evinizi imkanınız varsa uzağa taşıyın o zaman bu kadar sık görüşemezsiniz.eşinizede düzgün bir dille tekrar tekrar anlatın ancak o yardımcı olabilir.çocuğunuz olunca kayınvalideniz mi bakacak.kendi ailelenizle aynı şehirdemisiniz bilmiyorum ama bence yakınsanız kendi anneniz baksın veya maddi durumunuz iyiyse işi bırakıp kendiniz bakabilirsiniz.çok zor bir durum valla allah yardımcınız olsun

sırf kaynananız size gelecek ya da problem yaşayacaksınız diye neden annelik duygusundan mahrum kalasınız ki?hayatınız nasıl bilmiyorum ama taşınmak mantıklı bir çözüm olabilir.eşinizle konuştunuz mu bu konuyu hani ben anne olmak istiyorum ama bazı çekincelerim var bana bu konuda destek olmanı rica ediyorum diye.belki ortak bir çözüm bulabilirsiniz.bilemiyorum evli olmadığım için empati kurup tam manasıyla yardımcı olamıyorum kusura bakmayın

Son düzenleme:
bencede en güzeli evinizi imkanınız varsa uzağa taşıyın o zaman bu kadar sık görüşemezsiniz.eşinizede düzgün bir dille tekrar tekrar anlatın ancak o yardımcı olabilir.çocuğunuz olunca kayınvalideniz mi bakacak.kendi ailelenizle aynı şehirdemisiniz bilmiyorum ama bence yakınsanız kendi anneniz baksın veya maddi durumunuz iyiyse işi bırakıp kendiniz bakabilirsiniz.çok zor bir durum valla allah yardımcınız olsun

malsef ailem ankara dışında ve benim de burda tek tanıdğm kayınvaldem ve akrabaları yani benm taraftan kimsem yok burda
ayrıca eşimle bu konuları paylaştım korkularımı ve endişelerimi önce hak verdi ama taşınmayı asla kabul etmio
çok çaresizim

valla bende aynısını istiyorum 1 senelik evliyimm..kaynanam çocuk yap diye baskılarını ilk günden beri davam ettiriyor..haftada 1-2 görüşüryorz ona bile söyleniyor istiyorki hergün görüşelim..bebek yapsam bziden kesinlikle çıkmaz...bendeee öle bi yapıya sahibimki susar susar sonunda kötü batlarımmmm..ondan ya sabır çekiyorumm..hoş eşim iyi biri ama evlilk sorumlulugunu daha üstüne alamadı onunda etkisiyle daha bebek yapmayı sitemiyorum çocuklaır çok sevmeme ragmen..hayırlısıı inşşş vaktinde nasip eder rabbim bebek isteyenlere:)eşimmm tam anlamıyla evine baglı olur annesii biraz uzak durursa bebek neden olmasın:)

Son düzenleme:
Tekne kazıntısı derler ya son olan çocuğa halk arasında..
Kaynananız tekne kazıntısı minik evladınında sevincini hevesini almış yaşamış doymuştur umarım.
Size tek tavsiyem ne hamileliğinizde nede doğumdan sonra hiç birşeyinize karıştırmayın.
Artık herşeyden almış hevesini artık sıra sizde.
Ivıra zıvıra karışan biriyse şayet böyle davranın derim..Belki çok iyi yaklaşacak bellide olmaz.

ayrıca görümcem dediğin yazıktır 3 yaşında bebek yani birde büyük osla farklı farklı şeyler söylerdi:66:

sende yeni evli olsaydın ve böle bi görümcen olsaydı
oynaya oynaya fırınını bozsaydı,çeyizin olan ve gözün gibi baktığın bi çok eşyana zarar verseydi (bej rengi halıma şekerli çayı döküp kullanılamaz hale getirdi)yemegi elleriyle yediği o yağlı ellerini tutuna tutuna yürüdüğü tüm evin duvarlarına bulaştırsaydı ve daha milyonlarca örnek verebilirm bi kaçı seninde başına gelse nasıl bi tepki verirdin
benm kızdığım şey tüm bunlar olurkende yanımda olan kayınvaldem dur kızım yapma demeden keyfine bakıyor olmasıydı
çocuga ne ögretirsen onu ögrenir en azından gözünün ucuyla kızarak bi daha yapma diyebir di anlatabiyormuyum yoksa çocuga bi mal için şiddet uygulasın demiorm ki :(:50:

bence eşinizle konuşmalısınız bu durumu bilmiyorum konuşmayı denedinizmi .. egerki akılcı bir şekilde eşinizle konuşup olayların bu denli canınızı sıktıgını ve kendinizinde bir aile birer birey oldugunu söyleyerek ikna etmeniz sizin için iyi olur ..eşinizin annesinden sakın eşinize şikayette bulunmayın yoksa ters teper siz iyice mutsuz olursunuz bu durumdan ..kayınvalidenize gereken mesafeyi koyun bence egerki mesafeli deilsenizz ama olayy eşinizde bitiyor bunu sakın unutmayın derimm...

sende yeni evli olsaydın ve böle bi görümcen olsaydı
oynaya oynaya fırınını bozsaydı,çeyizin olan ve gözün gibi baktığın bi çok eşyana zarar verseydi (bej rengi halıma şekerli çayı döküp kullanılamaz hale getirdi)yemegi elleriyle yediği o yağlı ellerini tutuna tutuna yürüdüğü tüm evin duvarlarına bulaştırsaydı ve daha milyonlarca örnek verebilirm bi kaçı seninde başına gelse nasıl bi tepki verirdin
benm kızdığım şey tüm bunlar olurkende yanımda olan kayınvaldem dur kızım yapma demeden keyfine bakıyor olmasıydı
çocuga ne ögretirsen onu ögrenir en azından gözünün ucuyla kızarak bi daha yapma diyebir di anlatabiyormuyum yoksa çocuga bi mal için şiddet uygulasın demiorm ki :(:50:

Seni anlıyorum kardeş. maalesef bazı erkekler-benim eşim de öyle- ailelerine kesinlikle hiç birşey söyleyemiyorlar. Yetişme tarzları öyle ya da korkuyorlar olacaklardan. Karşı taraf şirret olunca erkekler pasif kalıyo. ailesiyle uğraşmaktansa senle kötü olmayı tercih ediyo. Ben inan bu tür kayınvalidelerden nefret ediyorum. senin en güzel günlerini rezil ediyo.Allah bırakmaz yanına merak etme. ama savaşmak zorundasın unutma. birçok yol deniyceksin.mutlaka çözümü var. eşlerimiz bunu yapmalı ama yapmıyolar. entrikalar deniyceksin.boşanma gibi bi niyetin yoksa çocuğu falan erteleme. çünkü erkeklerin eşiyle bir aile olduğunu anlaması uzun zaman alıyo.Çocuk yap. sen neden en güzel duygudan mahrum kalasın. zamanla yavaş yavaş düzelir merak etme...

Back
X