• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuk,kariyer,kafa karisikligi:(

Yemin ederim tüm korkularım vücut buldu şu an bu konuyla.

Annem bana kendi bakmak istemiş kreş yaşına kadar. Babam işten ayrılma demiş. Bir buçuk yaşındayken ben boşanmışlar zaten. Bu sefer bakıcıya verilmişim. O da yere çaydanlık koymuş sanırım, ben oynarken bacağıma devrilmiş. Çok yakından bakmadıkça görülmüyor ama iz var sonuçta. Bu kez anneanneme yollanmışım. Saatlerce mesafe var arada. Çocukluğum hep böyle. Orada burada, anne yolu beklemekle geçti. Kar yağıp yollar kapandığında gelemezdi mesela. Bir de zor bir kurumdu. Sürekli izinler iptal edilirdi, eve yediden önce gelemezdi. Yaz tatillerimin bir ayı babamlarla, üvey anneyle geçerdi zaten. Tek başına, kendi kendime büyüdüm resmen.

Bu sebeplerden en büyük isteğim kendim büyütmek çocuğumu. Ama şartlar el vermiyor işte. Evliyken üç ay işsiz kaldım, kafayı yedim. Hadi iki sene sonra işe döneyim desem yaş olacak 31. İş bulabilecek miyim? Bulamazsam o çocuğun eğitim masraflarına, kültürel masraflarına yetişebilecek miyim? İstediğini alabilir miyim, kaliteli, mutlu bir yaşam sunabilir miyim? Hadi onlar oldu benim ihtiyaçlarım, güçlü duruşum, sosyalliğim ne olacak?

Kadın olmak o kadar zor ki, kadınlar hep şartları zorlamak zorunda, hep bir yerleri tırmalamak, sonuna kadar uğraşmak zorunda. Hep böyle arada kalmak, seçim yapmak zorunda. Cidden erkek olarak dünyaya gelmek lazımmış diyorum bazen.

Konu sahibi bebeğinizle mutlu bir ömür dilerim. Umarım doğru kararı verebilirsiniz.

ama bu dediğiniz de sizi yansıtıyor.
ben mesleğimi seviyorum, neden değiştireyim ki, çok çok severek yaptım yıllarca.

çocuk ertelenmeli fikrinize katılabilirim elbette.

ben tek çözüm doğrudur demiyorum genel olarak, diğer çözümler de olabilir görüşündeyim.
ama burada anneyi hedefe koyup işini bıraksın demek çok acımasızca geliyor bana.
yıllarını veren insanlar var, çocukluktan beri meslek hayali olan insanlar var.
bu kişiler kariyerlerine önem veriyorlar diye çocuklarını daha az önemsiyor değiller.

sadece daha iyi planlanmalı süreç bu kişiler tarafından.
Bakın anneler çocuklarını önemsemiyor demiyorum. Ama sağlıklı ilişkiler kurabilecek anneler evde çocuklarıyla olsalar işlerinden çok daha büyük kazançlar elde ederler diyorum. Sonuçta çocuğun muhakkak ihtiyaç duyduğu 2-3 yıl var. Bunu inkar etsekte böyle etmesekte. Mesele şu, ihtayacı varken orada olamamak yada yeterli zamanı ayıramamak her çocukta hasar bırakır mı? Ben bunu riske atmak istemiyorum. Benim riske atacağım şey işim.

Dediğiniz çok doğru. 1 tane görüş yok. Önceliklerde farklı olabilir. Benim için doğru bu ama.

ne siz ilk çalışan annesiniz ne de son.. çoğu kişi bu yollardan geçiyor.ama şunu düşünün çocuğunuzun size ihtiyacı maksimum 4 yıl . sonra zaten okula başlayacak ve size ihtiyacı kalmayacak.peki siz ne yapacaksınız? tekrar iş bulma vs nasıl olacak. hayat her zaman dört dörtlük olmuyor. şu haberlerde izlediğimiz bu kadar da olur mu dediğimiz kazalar bizim ya da eşimizinde başına gelebilir. şu an eşinizin maaşı iyi ama yarın öbür gün ayrılmak isterse ya da ölürse ne olacak? siz çocuğunuzu geçindirebilecek misinz? örneklerim biraz acımasız olabilir ama ben hep böyle düşünüyorum.. eşim olmadan da çocuklarıma yetebilmeyi istiyorum çünkü dediğim gibi hayatın bize ne getireceği belli değil.. benim de 2 evladım var ve çalışmayı bırakmayı hiç düşünmedim.
evet şimdi çocuğunuz size çok muhtaç ama ek gıdaya başladığında sizin de kafanız biraz daha rahat olacak. bence işinizi bırakmayın. ve önemli olan çocukla kaliteli vakit geçirmek.bütün gün yan yana olmak değil.

Vakıfbank, işbankası. iş bankası ile ilgili iddia edemem benim kurumum değil, arkadaşların söyledikleri. ama diğerini araştırabilirsiniz, kimseye yalan borcumuz yok :)

Son düzenleme:
hangi banka yahu o ??
yok oyle birsey maalesef
ucretsiz izin max. 6 ay , yarim gun calisma max 1 senedir

sizin kurumunuz öyle olabilir iddia edemem ama öyledir diye yanlış genellemeler yapmayın bence. ilk çocuğumda 1 sene ücretsiz izin kullandım, işe başladığımda yıllık izinlerim 16 hafta yasal iznim vs ile birlikte 1.5 yaşına gelmişti kızım. şu anda da yarım gün çalışıyorum kimse 1 yıl sonra gel demiyor :)

sizin kurumunuz öyle olabilir iddia edemem ama öyledir diye yanlış genellemeler yapmayın bence. ilk çocuğumda 1 sene ücretsiz izin kullandım, işe başladığımda yıllık izinlerim 16 hafta yasal iznim vs ile birlikte 1.5 yaşına gelmişti kızım. şu anda da yarım gün çalışıyorum kimse 1 yıl sonra gel demiyor :)
iki sorum olacak :)
kadrolu personel misiniz ve devlet bankasi mi :)

Geri dönememe ihtimalin olduğu için çalışmaya devam etmen daha doğru bence.

Aynı dert bende de var işimi hiç sevmiyorum ama şartlarım çok iyi.Bu yüzden dönmek zorundayım.İşten ayrılınca başka iş bulmak çok zor.

Merhaba hanımlar,
4 aylik bir bebegim var. 8 yıldır da özel bir bankada calismaktayim. Şu an ucretsiz izindeyim.
Işimi sevmiyorum,basladigim günden beri de sevmedim ama çalışmayı sevdim,kendi paramı kazanmaya alıştım. Esimin de benim de gorece olarak iyi maaslarimiz var. Ev kendimizin kira derdimiz yok.
Cocuk olmadan önce hep derdim bir kadın mutlaka çalışmalı,kendi parasını kazanmalı. Ama cocuktan sonra sürekli ikilemde kalmaya başladim ise dönmesem biraz büyüdüğünü gorsem mı diye. Ise başlayınca annem gelip bizde bakacak çocuğa. (Ne annemle ne de k valizimle yakın oturmuyoruz). Bu durum da canımı sıkıyor açıkçası. Ne kadar süre bu şekilde devam edebilir şüpheliyim.
Bir ihtimal tazminatımı alıp anlaşmalı ayrılabilirim ama geri dönmek istersem bankacılık sektörüne iş bulmam çok zor olur. Bankacılık piyasası hiç iyi durumda degil.
Anlayacağınız ne yapacağımı bilemez haldeyim. Siz olsanız ne kadar verirdiniz?farklı bakış acılarına ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.
Ben olsam sevmediğim bir işe geri dönmek için bebegimin bakımını bu kadar ufakken ve de maddi ihtiyaç yokken baskasina devretmezdim.
Ama siz olsanız ne yapacaksınız buna ancak sizin duygularınızı değerlendirmeniz sonucu yine siz karar vermelisiniz.

o da biraz abartıymış doğuma bakıcı ile mi girmişler. çok zenginler heralde:) benim bakıcım 8 aydan sonra başladı hemen alıştılar ama biraz bebeğin karakterine de bağlı dediğiniz gibi benimki herkese hemen alışan bi tip.
Hem zenginler hem de bakici yatili kaliyordu anne doktor oldugu icin gece nobetleri var diye. Bebegin karakteri cok onemli elbette, benimki kimseyle durmadi ama imkanim olsa ben de doguma bakiciyla gitmek isterdim,karakteri bir yana ilk gunden yaninda olan insana bebek eli mahkum alisiyor sanirim ;)

kızım dogduktan kısa bir süre sonra işe başlamıştım ama işim oldukça esnekti, hem iş hem okul gibiydi. Eşide aynı şekildeydi beraber idare edebildik, bir süre annem geldi, bikaç gün bir arkadaşım bakıyordu falan. Hiç ara vermeden devam etmiş gibi oldum yani. Şimdi ikinci doğacak ve uzunca bir süre izin almayı panlıyorum, memurum şimdi ve 2 yıla kadar yolu var. Öyle olmasaydı bırakabilirmiydim işi bilmiyorum.
Temmuz sonuna kadar izinliymişsiniz zaten belki sonrasında biraz anneniz biraz bakıcı idare edebilirsiniz.
Ama evinizin işe çok yakın olması önemli, yolda hiç zaman kaybetmeden gidip gelirseniz çok büyük sorun olmaz belki. Bankacılıkta çalışma saatleride çok uzunmus bildiğim kadarıyla, oda sizi zorlayabilir tabi.

bana göre, en erken 9 aylıkken işe dönülebilir
tekrar yazayım bu bana göre. ek gıda süreci biraz da yoluna girmiş olur.
1 yaş daha iyidir tabi.
düşünülmesi gereken pek çok faktör var.
anne sütü alıyor mu? anne sütü alıyorsa biberonla veya bardakla süt içer mi?
ek gıdaya geçişi sağlayabilecek misiniz?

çalışma hayatına alışkın olan bir kadın için 1 seneden fazla evde olmak, işe geri dönüşü zorlaştırıyor.
iki sene çalışmayınca, çok basit bazı yetileriniz bile kayboluyor zaten.
elbette bunla aşılabilecek şeyler.

eve geldiğinizde bütün ilginiz onunla olur. birlikte geçirdiğiniz zamanı dolu dolu yaşarsınız.
bakıcı tutarsınız, anneniz de olur başlangıçta.
işi bırakmayın özetle..

Hem zenginler hem de bakici yatili kaliyordu anne doktor oldugu icin gece nobetleri var diye. Bebegin karakteri cok onemli elbette, benimki kimseyle durmadi ama imkanim olsa ben de doguma bakiciyla gitmek isterdim,karakteri bir yana ilk gunden yaninda olan insana bebek eli mahkum alisiyor sanirim :KK66:
benim de imkanım olsa ilk günden beri bakıcıyla bakmak isterim tabi evde 2. bi el daha ne olsunki canın isteyince bebeğini sev yorulunca ona ver baksın, ne güzel hayat valla:)

benim de imkanım olsa ilk günden beri bakıcıyla bakmak isterim tabi evde 2. bi el daha ne olsunki canın isteyince bebeğini sev yorulunca ona ver baksın, ne güzel hayat valla:)
Kesinlikle. Cocuk bakmak bambaska bir sey. Diger faktorlerle birlesince eziyete donusabiliyor. İnsanin kendisine bakacak zamani kalmiyor. Para yoksa hic bir sey yok valla bence. Saglik yerindeyse geriye kalan tek ihtiyac para.

Ben 1. çocuğuma 2 sene kendim baktım. Hep ikilemde kaldım. Ya iş bulamazsam ne olcak diye. En son çalıştığım şirket çağırdı 2 senenin sonunda döndüm işe. 2. çocuğum doğdu şimdi yine ayrıldım onada 2 sene bakmayı düşünüyorum hak geçmesin diye. Evet risk alıyorum ama yapacak bişey yok. Büyüklere çocuk baktırmak çok çok zor. Zaten temmuz ayına kadar izniniz varmış. Sonra bakıcı+anneanne sonrada bebek alışınca bakıcıyla devam edin.

Ya keşke ülkemizde şartlar anneler için daha iyi hale getirilse annelerde bunları düşünmese

en kötü bakıcı tutarsınız ama işi bırakmayın bence.iki çocuğumda da 1 yaşına varmadan işe başladım hatta ilk çocuğum 6 aylık bile değildi işe başladığımda.İş yeri beni dinlendiriyor açıkçası kendinizi çocuğunuza adamayın bu kadar ,bi şekilde büyüyorlar. sonra pişman olursunuz işten ayrıldığınıza

ben işi bırakmamanızı öneririm çalışmaya alışan insanlar için evde olmak nedeni nolursa olsun zor.bende eski bankacıyım şu an başka bir sektörde çalışıyorum bankacılık sektörü devamlı yenilenen aktif bir sektör.çocuğunuz büyüdüğünde geri dönmek isterseniz biraz zorlanırsınız gibi geliyor bana.tabi bu arada ben 2.de yaparım derseniz o ayrı.
bende bebekken bıraktım o dönemde cok istemiştim işi bırakmayı maddiyattan dolayı bırakmadım.şimdi iyiki bırakmamışım diyorum.

Hangi kurumdasınız bilmiyorum ama bende bankacıyım, 1 sene ücretsiz izin çocuk 5 yaşına gelene kadar yarım gün çalışma hakkınız var diye biliyorum. sadece kendi kurumunda değil başka bankalarda çalışan arkadaşlarımda da durum bu şekilde.
Bununla ilgili bilgim yoktu açıkçası,calistigim kurumdaki dogum yapmış arkadaşlarımda hiç rastlamadim yarim gun çalışana. Bunu bir arastirayim. Eğer böyle bir hakkimiz varsa çok çok iyi olacak benim icin. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz icin.

Back
X