onun hayatını kolaylaştırnak icin calısıyorum ama haystı kacırmaktan da cok korkuyorumAyni durum bende de var. Ev kredisi ve memuriyet. ..
Ben de sizin evladınızdan 1-2 ay küçükken döndüm işe. İnş. bizim sıkıntılarımızı siz yaşamazsınız,sizin ufaklık kolay atlatır inş. canım.
Şuan sizi çok kıskandım
cocuklarımcanlarım, iki çocuğunu kime emanet edip çalışmıştın?Şimdi benim ikincisi yolda, tek çocuğa her halukarda biri bakıyor (anne,kv) ama iki tane olunca nasıl olur merak ediyorum.Şu durumda sizin için bir arkadaşında dediği gibi patronunuzla konuşup belki maaşınızdan bir miktar kesintiyle cumartesi günü çalışmama talebinde bulunmanız. Bende bu ikilemde çok kaldım. İki çocuğum var benimde bir dönem işten çıkıp çocuklarımın yanında olmayı istedim hatta karar da vermiştim. Eşimin maaşı geçinmemize yeter. Fakat daha sonra peki yaşım geçince tekrar iş bulabilir miyim ya da aynı şartlarda bir işe sahip olabilir miyim? Olamazsam çocuklar büyüdükçe her ikisininde okul masraflarının altından kalmabilir miyim diye düşündüm. Ve pek mümkün olmadığını hesapladım çocuklarıma daha iyi bir gelecek sağlamak için çalışmam gerektiğini düşündüm. Şu an çalışıyorum çocuklarım da belli bir yaşa geldiğinde bunun farkına vardılar. Önemli olan onlarla bütün gün zaman geçirmek değil zaten kaliteli zaman geçirmeniz önemli.
eşiniz nerde çalışıyor bilemedim.ki maaşlarınız 1700 ü zorlasın.ben bu şartlarda eşimin ya işini değiştirmesini daha paralı işe girmesini isterdim.o işten çıkar. az paralı daha tatilli kızıma vakit ayıracağım işe girerdim.Özel sektörde olsanız,haftanın 6 günü sabahtan akşama kadar çalışsanız, günde 3-3 buçuk saatiniz trafikte geçse, ufak kızınıza anneniz bakmakta zorlansa ve kızınız da psikolojik olarak sizsizliğe alışamasa işten ayrılır mıydınız? Çalışan anneler şimdi beni topa tutmasın,ben de senelerdir çalışan bir bayanım,2 yıldır da anneyim. Benim yapmak istediğimi yapıp pişman olan var mı,onu öğrenmek için konu açıyorum
Çok fazla detay verip de yazıyı kalabalıklaştırmak istemedim,soran olursa cevaplarım. Öğrenmek istediğim, kızım 4-5 yaşına gelene kadar sadece 1700tl ile geçinebilir miyiz? Kira ödemiyoruz.
Bu 3 senelik arada kamu için hazırlanmak istiyorum,önlisans mezunuyum. Bir yandan da tekrar özele dönmem gerekirse burası gibi iyi bir yer bulamam diye korkularım var. Ne yapacağım off
Süt izinlerini toplu veriyorlarsa onu da eklettirebilirsin, elinden ne gelirse her yolu dene.En azından 6 aylık olsun3 daha biraz rapor alıcam ama en fazla iki ay
Benim bebegim de 3.5 aylık. Bir de ablasi var krese giden. Onlar icin çalışıyoruz. Cocugunuzun sosyallesme yasi gelince uyduruk krese vermeye gonlunuz elvermeyecek. Ne demek istedigimi anlayacaksiniz. Her sey onlar icin. Neyse ki biz kamudayiz. Esim ozelde. 8de falan geliyor. Kadin is arkadaslari cocuk yapamiyorlar. Allah onlarin yardimcisi olsun asilonun hayatını kolaylaştırnak icin calısıyorum ama haystı kacırmaktan da cok korkuyorum
O küçük şehirlerde iş bulabilsek bu koca şehirde bir dk durmayacağız da işte bulamıyoruzişte küçük şehirde yaşamanın avantajı bu... :) tabii yinede 6 gün çalışmak çok zorrrrrr
evet maalesef iş imkanları kısıtlı ve ücreti az napalım katlanıyoruz işte :) şu analık iznini devletimiz onaylasaydı keşkede daha fazla kabilseydik yavrularımızın yanındaO küçük şehirlerde iş bulabilsek bu koca şehirde bir dk durmayacağız da işte bulamıyoruz
eşiniz nerde çalışıyor bilemedim.ki maaşlarınız 1700 ü zorlasın.ben bu şartlarda eşimin ya işini değiştirmesini daha paralı işe girmesini isterdim.o işten çıkar. az paralı daha tatilli kızıma vakit ayıracağım işe girerdim.
Eşim teknisyen,marttan sonra iyileşme yapılacakmış maaşta ama en fazla 2000 olur. Fazla maaşlı iş yerleri bize denk gelmiyor,önceki yerin maaşı daha düşüktü1700 biraz az değil mi? kenarda birikmişiniz varsa çocuk kreş yaşına gelene kadar çalışmaya ara verebilirsiniz.
cocuklarımcanlarım, iki çocuğunu kime emanet edip çalışmıştın?Şimdi benim ikincisi yolda, tek çocuğa her halukarda biri bakıyor (anne,kv) ama iki tane olunca nasıl olur merak ediyorum.
Çocuklarınızın arasında gayet ideal yaş aralığı varmış.Benim büyüğü henüz iki yaşına bile girmeden ikincisi doğmuş olacak.Yana döne çare arıyorum ama iki tane bebeğin sorumluluğunu benden başka kimse üstlenemez elbet.İlk çocuğumu 6 aylıkken babaanne bakmaya başladı 3 yaşında kreşe verdim. İkinci çocuğum olunca kızımda o yıl ilkokula başlamıştı yarım gün evdeydi bakıcı tuttum. Oğlum 4 yaşına gelene kadar. Şimdi kızım tam gün ortaokula gidiyor, oğlumda tam gün anaokuluna.
Çocuklarınızın arasında gayet ideal yaş aralığı varmış.Benim büyüğü henüz iki yaşına bile girmeden ikincisi doğmuş olacak.Yana döne çare arıyorum ama iki tane bebeğin sorumluluğunu benden başka kimse üstlenemez elbet.
Bence küçüğü 1 yaşa gelene kadar siz izin alın,büyük 3 yaşına basınca kreşe gidebilir yarım gün. Yani annenize bıraktığınızda ufağa tam gün büyüğe yarım gün bakmış olur,herhangi problem yoksa,kabul ediyorsa tabi.Çocuklarınızın arasında gayet ideal yaş aralığı varmış.Benim büyüğü henüz iki yaşına bile girmeden ikincisi doğmuş olacak.Yana döne çare arıyorum ama iki tane bebeğin sorumluluğunu benden başka kimse üstlenemez elbet.
Yani dediğim gibi hayat standartına bağlı. Ben olsam bana yetmez. Bizde 3 kişilik bir aileyiz. Evimiz kendimizin aylık 500 lira eşim işe gidiyo hafta içi Yada haftasonu dışarı çıkıyoruz Büyükşehir benzin parası aylık 200 oluyo hatta geçiyor bazen etti 700 her haftasonu çıkıyoruz ortalama 150 lira gitse 4 haftadan 600 lira oldu mu 1300 lira elektrik su internet cep telefonu 300 tutsa 1600 oldu. E kış geldi aylık 500 liralık doğal gaz gidiyo (evimiz dubleks bizim nerdeyse iki kay gidiyo 750 falan) 2100 lira. Buna hastalıklar kontroller kıyafet alışverişi falan ekle. Benim kaba hesabım bu canım. Ama biz rahat yaşıyoruz tabi. Kısmaya kalksan kısarsın ama dediğim gibi standartlarınızı düşünmek lazımBiz de çıktığımızda o kadar harcıyoruz, her hafta ya da 2 haftada bir dışarı çıkarız çocukla, bazen yerine göre fazla da harcıyoruz. Yeterli gelmez mi sizce bu maaş? Sorum saçma gelebilir ama gerçekten soruyorum bunu çünkü 4 seneye yakındır kredi vb taksitler ödediğimiz,yeni bitirdiğimiz için neye ne kadar veriyorduk hesap edemiyorum.
Özel sektörde çalışıyorum bu yüzden bir yıl ücretsiz izin alsam beni tamamen gözden çıkarırlar muhtemelen.Bence küçüğü 1 yaşa gelene kadar siz izin alın,büyük 3 yaşına basınca kreşe gidebilir yarım gün. Yani annenize bıraktığınızda ufağa tam gün büyüğe yarım gün bakmış olur,herhangi problem yoksa,kabul ediyorsa tabi.
İşe dönme konusunda karar verdiniz gibi düşündüm,o sebeple fikir belirttim. Bana kalsa 4 yaşa kadar anne olmalı diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?