Çocuk/Kariyer ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben de sizin evladınızdan 1-2 ay küçükken döndüm işe. İnş. bizim sıkıntılarımızı siz yaşamazsınız,sizin ufaklık kolay atlatır inş. canım.

ki sizin anneanne bakmış bızım kres mecbur.ınş yasamayız bana cok baglandı tabı ama diğer çoçuklarlar iletişim kurmak ıstıyor hep evde cok sıkılıyo ınş kolay atlatırız

cocuklarımcanlarım, iki çocuğunu kime emanet edip çalışmıştın?Şimdi benim ikincisi yolda, tek çocuğa her halukarda biri bakıyor (anne,kv) ama iki tane olunca nasıl olur merak ediyorum.

eşiniz nerde çalışıyor bilemedim.ki maaşlarınız 1700 ü zorlasın.ben bu şartlarda eşimin ya işini değiştirmesini daha paralı işe girmesini isterdim.o işten çıkar. az paralı daha tatilli kızıma vakit ayıracağım işe girerdim.

1700 biraz az değil mi? kenarda birikmişiniz varsa çocuk kreş yaşına gelene kadar çalışmaya ara verebilirsiniz.

3 daha biraz rapor alıcam ama en fazla iki ay
Süt izinlerini toplu veriyorlarsa onu da eklettirebilirsin, elinden ne gelirse her yolu dene.En azından 6 aylık olsun Ben anlaşıp çıktım,hatta işsizlik maaşı bile aldım. Allah bir şekilde kapı açıyor

onun hayatını kolaylaştırnak icin calısıyorum ama haystı kacırmaktan da cok korkuyorum
Benim bebegim de 3.5 aylık. Bir de ablasi var krese giden. Onlar icin çalışıyoruz. Cocugunuzun sosyallesme yasi gelince uyduruk krese vermeye gonlunuz elvermeyecek. Ne demek istedigimi anlayacaksiniz. Her sey onlar icin. Neyse ki biz kamudayiz. Esim ozelde. 8de falan geliyor. Kadin is arkadaslari cocuk yapamiyorlar. Allah onlarin yardimcisi olsun asil

işte küçük şehirde yaşamanın avantajı bu... :) tabii yinede 6 gün çalışmak çok zorrrrrr
O küçük şehirlerde iş bulabilsek bu koca şehirde bir dk durmayacağız da işte bulamıyoruz

valla aynı sorularla her akşam muhatapım kendim ki ben haftasonları tatilim ve Ankara farkı ömrümüz yollarda geçmiyor. buna rağmen vicdan yapıyırum ara sıra.

sizin şartlarınız çok zor. 6 gün çalışınca size, yavrunuza bir şey kalmıyor ama ben çalışmayı bırakın diyemiyorum. çalışın ama işinizi değiştirin. yani yollarda geçen süreyi göz önüne alarak İstanbul'da yaşadığınızı var sayıyorum. 1700 tl pek yetmez gibi geliyor bana. evet asgari ücretle geçinenler var ama bile isteye standartlarınızı düşürmek biraz bile bile lades oluyor.

daha rahat çalışma şartları olan bir iş bulabilirsiniz belki ama o da olmazda geçici süre bırakın çalışmayı, kpss ye asılın ve atanın ama çalışmadan olmaz. Burası Türkiye, yarınımız belli değil. bugün iyi olan bir anda tepetaklak gidiyor. çocuklara iyi bir gelecek bırakmalıyız.

O küçük şehirlerde iş bulabilsek bu koca şehirde bir dk durmayacağız da işte bulamıyoruz
evet maalesef iş imkanları kısıtlı ve ücreti az napalım katlanıyoruz işte :) şu analık iznini devletimiz onaylasaydı keşkede daha fazla kabilseydik yavrularımızın yanında

1700 biraz az değil mi? kenarda birikmişiniz varsa çocuk kreş yaşına gelene kadar çalışmaya ara verebilirsiniz.
Eşim teknisyen,marttan sonra iyileşme yapılacakmış maaşta ama en fazla 2000 olur. Fazla maaşlı iş yerleri bize denk gelmiyor,önceki yerin maaşı daha düşüktü

cocuklarımcanlarım, iki çocuğunu kime emanet edip çalışmıştın?Şimdi benim ikincisi yolda, tek çocuğa her halukarda biri bakıyor (anne,kv) ama iki tane olunca nasıl olur merak ediyorum.

İlk çocuğumu 6 aylıkken babaanne bakmaya başladı 3 yaşında kreşe verdim. İkinci çocuğum olunca kızımda o yıl ilkokula başlamıştı yarım gün evdeydi bakıcı tuttum. Oğlum 4 yaşına gelene kadar. Şimdi kızım tam gün ortaokula gidiyor, oğlumda tam gün anaokuluna.

Çocuklarınızın arasında gayet ideal yaş aralığı varmış.Benim büyüğü henüz iki yaşına bile girmeden ikincisi doğmuş olacak.Yana döne çare arıyorum ama iki tane bebeğin sorumluluğunu benden başka kimse üstlenemez elbet.

Evet sizin durumunuz için en ideali o gibi görünüyor. Ama eğer anneniz ya da kayınvalideniz gönüllü olursa bir de bakıcı tutarsanız bakılabilir.

Bence küçüğü 1 yaşa gelene kadar siz izin alın,büyük 3 yaşına basınca kreşe gidebilir yarım gün. Yani annenize bıraktığınızda ufağa tam gün büyüğe yarım gün bakmış olur,herhangi problem yoksa,kabul ediyorsa tabi.
İşe dönme konusunda karar verdiniz gibi düşündüm,o sebeple fikir belirttim. Bana kalsa 4 yaşa kadar anne olmalı diyorum

ev kira değilse ve başka borçlar yoksa çocuk ana okulu yaına gelene kadar bence iş bırakılabilir.
ben de çalışan bir anneyim ama sizin bahsettiğiniz şartlarda özel sektörde çalışıyor olsam düşünebilirdim istifayı.

Eğer çalışma saatleriniz dışında kalan zamanınızda çocuğunuzla çok iyi zaman geçirebilirseniz açığı kapatırsınız.
Sırf çocuğumla evde kalayım diye işinizi bırakmayın.
Kızınızını Allah bağışlasın.
Kreş yaşına gelmiş.
Kreşte mutlu olacaktır. Kalan zamanında da size doysun.
Zaman hızla geçecek ve siz işinizi bıraktığınız için pişmanlık duyabileceksiniz.
Ayrıca istediğiniz gibi bir hayat yaşamamak yaşatamamak da sizin psikolojinizi bozabilir.

Yani dediğim gibi hayat standartına bağlı. Ben olsam bana yetmez. Bizde 3 kişilik bir aileyiz. Evimiz kendimizin aylık 500 lira eşim işe gidiyo hafta içi Yada haftasonu dışarı çıkıyoruz Büyükşehir benzin parası aylık 200 oluyo hatta geçiyor bazen etti 700 her haftasonu çıkıyoruz ortalama 150 lira gitse 4 haftadan 600 lira oldu mu 1300 lira elektrik su internet cep telefonu 300 tutsa 1600 oldu. E kış geldi aylık 500 liralık doğal gaz gidiyo (evimiz dubleks bizim nerdeyse iki kay gidiyo 750 falan) 2100 lira. Buna hastalıklar kontroller kıyafet alışverişi falan ekle. Benim kaba hesabım bu canım. Ama biz rahat yaşıyoruz tabi. Kısmaya kalksan kısarsın ama dediğim gibi standartlarınızı düşünmek lazım

Özel sektörde çalışıyorum bu yüzden bir yıl ücretsiz izin alsam beni tamamen gözden çıkarırlar muhtemelen.
Ama alabilseydim söyledikleriniz oldukça kulağa mantıklı geliyor.
Benim bebeğim 14 aylık şuan ben 3 aylık hamileyim ve 4 ay önce başlamıştım işe henüz.ikinci gebeliğim sürpriz oldu, beklemiyorduk.Maddi çok sorunumuz var, ÇOK sorunumuz var eşime destek amaçlı girmiştim işe ama kısmet olmadı.
Ben de (tecrübe etmiş biri olarak) ısrarla annenin en azından 3 yaşına kadar bebeği yanında olması gerektiğini sonuna kadar destekliyorum.
Hatta senin konunda da kesinlikle ara vermen taraftarıyım işe.
kendi evinde 2000 lira maaşla orta standartlarda gayette iyi yaşanabilir diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…