• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk konusunda eşimle kavga ettim

Aslında kızdığım konular o kadar farklı ki gerçekten bardağın taşan son damlası...yani sen iyi bir niyetli insan olsan eşimi yalnız bulduğunda demesin.icine bu kadar dert oldu madem arar beni dersin .
Kesinlikle. Demek ki iyi niyetli değil. Birde bu hayatta herkes kendi işine baksa.

esim mesaj attı . konuştuklarini söylüyor.

Ağlayacağına ses kaydı yollasaydın ya eşine geri; "Annene çok teşekkürlerimi ilet kocacığım, nasıl olur da bunu düşünemem ben. Hemen çocuğumun ağzındaki bandı çözüyor ve buzdolabındaki kilidi açıyorum. İnş kilo alır artık" diye.

İzninizle bana da kirilmazsaniz bir fikir vermek isterim, hareketli ve az yiyen çocuklar zayıf oluyor haliyle saglikliysa evet sorun yok bencede ama bir deri bir kemik gözlerinin altı mor görüntüde bir cocuksa bu da herkese söz hakkı doğuruyor çocuk sizin evet ama onlarında torunu endiselenmekte bir yere kadar haklılar, size tavsiyem alerjik bir bünyesi yoksa tabağa çerez koyup onun olduğu ortama bırakın ara ara bir iki tane yemesi bile güç kuvvet olur, aynı zamanda seçerek yiyorsa bunun önüne gecemiyorsaniz tercih ettiği şeyleri pişirin zorla damak zevkini değiştiremez siniz

Beğenmeyen becerebiliyorsa gelsin kendi yedirsin ben bu kadar yapabiliyorum deyip geçin. 5 yaşına kadar oğlumun kemikleri sayılırdı, ne çektiğimi ben bilirim, sizi çok iyi anlıyorum. Sağlıklıysa lafınızı söyleyip çekilin düşünmeyin gerisini. Obez olmasından iyidir sağlığı yerinde çok şükür de diyebilirsiniz.

Büyüdükçe düzelecek hiç üzmeyin kendinizi. Oğlum şimdi 12 yaşında ve boyu kilosu gayet yerinde. Önüne geleni de yer çok şükür. Uzmanların verdiği tatktiklerle her şeyin tadına baktırmaya çalışın milletin dediklerini de hiç düşünmeyin.
Sağlıklı çünkü kolay kolay hasta olmaz.o kışın en soğukların da benimle ise geldi.cok hareketlidir.kac kere merdiven iner çıkar uyuyana kadar enerjisi bitmez

Ya evet evde yemek pismese ,ben yemek yapmasam bir nevi söylemleri hak ediyorum.her gün en az 3 çeşit yemek pişer onu yemem bunu yemem bazen gerçekten duman çıkıyor kafamdan .ben zaten bunu her gün yaşıyorum.bir de üstüne tüy dikiyor bazı insanlar
Çok haklısın ama işte eşler söz konusu anneleri olunca evlerinde yaşadıkları gerçekleri unutuyorlar …
Aslında onlar da daha sütten kesilememişler…🤣🤣🤣

Ağlayacağına ses kaydı yollasaydın ya eşine geri; "Annene çok teşekkürlerimi ilet kocacığım, nasıl olur da bunu düşünemem ben. Hemen çocuğumun ağzındaki bandı açıyor ve buzdolabındaki kilidi çıkarıyorum. İnş kilo alır artık" diye.
Ben saydıktan sonra teli kapattım.agladim.tabi ki sinirden.en son noktayı koydum ama bir daha yorum istemiyorum dedim .

Kayınvalide çocuğunuzun sevdiği veya o an çocuğun hoşuna giden birşey yedirmiştir ve oğluna "karı değilki ..bak benim yaptığımı yiyor " tarzı konuşmuştur .Nereden mi biliyorum ? Kendi kayınvalidemden 😂 Ama sizi hatalı buldum bundan sonra yapacağınız ilk şey çocuğunuzu her gün ona göndermek olsun..başlangıçtaki kilosunu not edin ..ayda bir kilo almazsa eşinize sorarsınız "hayırdır bizim çocuk neden kilo almıyor acaba ..annen bakamıyor mu ki🙃 " dersiniz.Kilo alırsa çocuğunuz göndermeye devam 🤪

İzninizle bana da kirilmazsaniz bir fikir vermek isterim, hareketli ve az yiyen çocuklar zayıf oluyor haliyle saglikliysa evet sorun yok bencede ama bir deri bir kemik gözlerinin altı mor görüntüde bir cocuksa bu da herkese söz hakkı doğuruyor çocuk sizin evet ama onlarında torunu endiselenmekte bir yere kadar haklılar, size tavsiyem alerjik bir bünyesi yoksa tabağa çerez koyup onun olduğu ortama bırakın ara ara bir iki tane yemesi bile güç kuvvet olur, aynı zamanda seçerek yiyorsa bunun önüne gecemiyorsaniz tercih ettiği şeyleri pişirin zorla damak zevkini değiştiremez siniz
Yok o kadar gözleri mor olcak kadar zayıf değil.cerez yiyor .bugün mesala kaju ,fındık .ceviz hepsini yedi ... aslında çoğu şeyden yiyor ama hemen doydum diyor.yemek yemekten sıkıliyor sanki.

Kayınvalide çocuğunuzun sevdiği veya o an çocuğun hoşuna giden birşey yedirmiştir ve oğluna "karı değilki ..bak benim yaptığımı yiyor " tarzı konuşmuştur .Nereden mi biliyorum ? Kendi kayınvalidemden 😂 Ama sizi hatalı buldum bundan sonra yapacağınız ilk şey çocuğunuzu her gün ona göndermek olsun..başlangıçtaki kilosunu not edin ..ayda bir kilo almazsa eşinize sorarsınız "hayırdır bizim çocuk neden kilo almıyor acaba ..annen bakamıyor mu ki🙃 " dersiniz.Kilo alırsa çocuğunuz göndermeye devam 🤪
Bıraktığımda da yedirememis ki.ogkum yememiş.kendisi çok biliyorsa ,kolaysa yedirse ya...o zaman da diyor.baskasindan yemeğe alismamis.sanki başkası baktı da alışacak.

Ben saydıktan sonra teli kapattım.agladim.tabi ki sinirden.en son noktayı koydum ama bir daha yorum istemiyorum dedim .

Geç dalganı, ağlama.

Benim annem var bu model, hala daha torununun ne yediğini laf altından sorar, bi telefon görüşmesi yapsak "Dışarı çıkacaksanız şunu şunu giydir ha üşütme" diye tembihler. Bebekliğinden beri, hep ama hep. Çocuğum hastalansa, "Hasta ettiniz çocuğumu" diye söylenir. :) Hususi çocuğu ben hasta ediyormuşum gibi lafa bak. Ama böyle yani annem napim?

Arada dalga geçiyorum:
-Anne iyi ki söyledin, çocuğu donla çıkaracaktım dışarı az dahaa saol.
-Yedirmedim, üç gündür aç evet anne aç bıraktım çünkü arayıp hatırlatmadın bana!
-Hee hasta ettim evet öyle zevklerim vardır.

İlk doğum zamanları o kadar sinirlendiriyordu ki beni "Al çocuğu, al senin olsun al, sus!" diye bağırtmıştı beni. :) Ondan sonra dalgaya vurur oldum işte, huyu kadının. O söyledikçe kendini rahatlatıyor. Ters günümdeysem ısırıveriyorum bazen ama çoğu kez makaraya sarıyorum. Takılmayın, ağlamayın. :)

Bıraktığımda da yedirememis ki.ogkum yememiş.kendisi çok biliyorsa ,kolaysa yedirse ya...o zaman da diyor.baskasindan yemeğe alismamis.sanki başkası baktı da alışacak.
Yok vallaha dediğimi yap..biz başka şehirdeyiz yanlarına gittiğimde beni yiyip bitirmesinler diye sokaklarda geziyordum ..şöyle döndüğünde gözlerinin içi parlayacak kadar sürelerde bırak da görsünler biraz daha

Zaten aramız gergindi.bir de bunu üstüne söyledi.sanki annesi demese ben çocuğu dev aynasında görüyorum.yedir demek ne ? Önünde. Yemek mi kaçırıyoruz ? Hayır ortaya laf atıp eşimden benimle ilgili olumsuz bir şey mi duymak istiyor anlamıyorum.
Öğretmenim, yaş grubum ufak. Yemeyince yemiyorlar, inatları inat gerçekten de. Geçen yemekte sebze çorbası vardı, koca okulda doğru düzgün yiyen çıkmadı.
Ne yapacaksınız yani, huni dayayıp ağzına zorla mı aktaracaksınız? Kayınvalideniz böyle bir şey bekliyor sanırım.
Annem de kardeşime yedirmek için kırk takla atardı. Sonra baktı ki oluru yok, saldı. O da çok yemek seçerdi, yiyorsan bu var, yemiyorsan aç kal demişti bir keresinde. Önce sinir krizi geçirdi kendi çapında, sonra da paşa paşa yedi o sevmediği yemeği.

Öncelikle merhaba,
Artık o kadar doluyum ki belki de alakası olmayan bir yerde ya da zamanda patladım.belki daha önceden patlamadigim için şimdiye denk gelmiştir kim bilir ?
Kısaca şöyle anlatayım;
Oğlum her zaman zor bir çocuktu.Bebekliginden beri zorlu süreçler yaşadık.suan 4.5 yaşında.her şeyi yemez,zorla yemez,çok yemez .onu artık bu şekilde ben kabul ettim.zayiftir ama sağlıklıdır . hareketlidir.gecen haftalarda isim dolayısıyla bir kaç saatliğine kayınvalideye bıraktım .işte her şey o zaman başladı.birakmaz olaydım.o kadar pişmanım ki ...geçen haftalarda zaten çok zayıf denmeker başladı.zayif ama sağlıklı dedim aradan haftalar geçti , eşim bu akşam bir şeyler götürmek için oraya gitti çocuğu yedirin demiş.esim mesaj attı . konuştuklarini söylüyor.yemin ederim her bir hucrem beynime hücum etti .ben sanki çocuğu bilerek aç bırakıyorum ya da işkence ediyorum yedirmiyorum.ne kadar uğraştığımi eşim biliyor.yalniz bulduklarında illa bir şey diyecekler.dedim bundan sonra kimseden bu konuda yorum istemiyorum.nasil zorluklarla büyüttugumu sen biliyorsun .( Annem oğlum küçükken çok ağır hastalık yaşadı ve kaybettim .çok zor süreçti ve tek başıma mücadele verdim ).
Sanki kendisi 24 saat oğlunu görmüyor son bir haftadır sırf onlar böyle dedi diye sürekli çok zayıf deyip duruyor.onlarin doldurdu ile hareket ettiği için ona kızgınım.bir ton agladiktan sonra buraya yazıyorum.yazmassam daha öfkeli olacağım çünkü ☹️☹️☹️
Benim kızım da aynıydı ve kv aynı şekilde konuşuyordu bunlar bilerek yapıyor çocuğun illa kilolu olması gerekmiyor o zamanlar bende çok takmıştım kafama taki kocama maşallah yemek yemekten göbeğin 5 aylığa dönmüş diyene kadar o zaman bilerek yaptıklarını anladım onlar yüzünden yendiye çocuğa yukleniyordum birde. Bende cevabını verdim elin oğlunun göbeğini büyütüyorumda kendi çocuğumu mu aç bırakicam dedim. Sonra eşime de sen zayifladin mi demeye başladı esimde annesine evet yemek yapmıyor anne gel sen yap o zaman demiş

Aslında sizi kızdıran şey çok uğraşmanıza rağmen yeme alışkanlığını bir türlü istediginiz gibi oturtamamis olmanız sanırım , yoksa bu kadar büyük bir tepki vermezdiniz ,zayıf evet bizde uğraşıyoruz ee sende sahitsin bu kadar oluyor canim annenin bir formulu varsa paylaşsın der keser atarsınız , bizde çevremizdeki çocuklar için olur olmaz yorumlar yapıyoruz istemeden de olsa ana eşinizi doldurmakta gayesi bunun tek bir suçlusu var eşiniz size yansıtması olmamış hadi yansıttı doğru kanalı bulamamış bence siz önce eşinize doğru kanalla iletişim kurma yolunu öğretmeye çalışın sonrası çorap söküğü gibi gelir, beslenme içinde beraber pişirin emek verirse yer belki

Geç dalganı, ağlama.

Benim annem var bu model, hala daha torununun ne yediğini laf altından sorar, bi telefon görüşmesi yapsak "Dışarı çıkacaksanız şunu şunu giydir ha üşütme" diye tembihler. Bebekliğinden beri, hep ama hep. Çocuğum hastalansa, "Hasta ettiniz çocuğumu" diye söylenir. :) Hususi çocuğu ben hasta ediyormuşum gibi lafa bak. Ama böyle yani annem napim?

Arada dalga geçiyorum:
-Anne iyi ki söyledin, çocuğu donla çıkaracaktım dışarı az dahaa saol.
-Yedirmedim, üç gündür aç evet anne aç bıraktım çünkü arayıp hatırlatmadın bana!
-Hee hasta ettim evet öyle zevklerim vardır.

İlk doğum zamanları o kadar sinirlendiriyordu ki beni "Al çocuğu, al senin olsun al, sus!" diye bağırtmıştı beni. :) Ondan sonra dalgaya vurur oldum işte, huyu kadının. O söyledikçe kendini rahatlatıyor. Ters günümdeysem ısırıveriyorum bazen ama çoğu kez makaraya sarıyorum. Takılmayın, ağlamayın. :)
Annesi dese alınmıyor sanki insan .annem de bana derdi off anne derdim nazım geçerdi .benim yüzüme derdi çünkü.niyetini bilirdim.belki de annemi kaybettikten sonra iyice hassaslastim.yalniz hissediyorum kendimi.

Burada sorun eşinde ne yazık ki annen bişey demiş olabilir ama bunu hemen gidip sana yetiştirmesi mi lazım soylemeyio he anne deyip devam etmesi lazım ama aradaki dozu ayarlamayı bilmiyor galiba

Annesi dese alınmıyor sanki insan .annem de bana derdi off anne derdim nazım geçerdi .benim yüzüme derdi çünkü.niyetini bilirdim.belki de annemi kaybettikten sonra iyice hassaslastim.yalniz hissediyorum kendimi.

Onun da torunu işte napsın kadın?
Evet, söyleyiş şekli yanlış, belki güvenmiyordur da "kendini yeterince paralamıyor yesin çocuk diye, bende olsa ben yedirirdim" diye geçiriyor da olabilir içinden, olsun ama işte torun, seviyor. Bi de eski tarz kadınlar sanırım biraz böyle. Size bir kötülüğü yoksa, haddini çok aşmıyorsa boşuna yıpratmayın sinirlerinizi, derler yani. He anne hı anne, biraz dalga geçmece tamam.

Burada sorun eşinde ne yazık ki annen bişey demiş olabilir ama bunu hemen gidip sana yetiştirmesi mi lazım soylemeyio he anne deyip devam etmesi lazım ama aradaki dozu ayarlamayı bilmiyor galiba
Evet zaten suçlu o .biz yedirmuyoruz yemiyo zorla da olmuyor deyip kestirip atabilirdi.hayir ,bana söyledi ne oldu ? Ah kaynanam ,torununu cok düşünüyor mu dedim.🥴

Benim oğlum da aynı. 2,5 yaşında. Boyu ayına göre üst sınırda, kilosu da üst sınıra yakın ama zayıf görünüyordu oldum olası. Çok zırvaladılar, yok sütün yaramıyor, yok et yedirmiyor musunuz buna hiç? Sinir olsam bile çaktırmıyordum. Dalgaya alıyor, gülüp geçiyordum. Keşke cahille sohbeti kesebilsek ama ne mümkün? Eylülden beri babaannesi bakıyor kendi evinde. Konusu açıldı geçenlerde, e hani bu niye hala kilo almıyor dedim, mal mal baktılar yüzüme. 👻

Back
X