• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk konusunda eşimle kavga ettim

Lütfen çocuklara zorla yemek yedirmeyin zayıflıktan birşey olmaz ama şişmanlıktan oluyor bende küçükken çok zayıfmışım annem napmış etmiş şişmanlatmış hayatım şişman geçti ve sonunda mide ameliyatı oldum 🤷🏼‍♀️ hiç laf söyleyenlere takılmayın sağlıklıysa he he diyip geçin

Onun da torunu işte napsın kadın?
Evet, söyleyiş şekli yanlış, belki güvenmiyordur da "kendini yeterince paralamıyor yesin çocuk diye, bende olsa ben yedirirdim" diye geçiriyor da olabilir içinden, olsun ama işte torun, seviyor. Bi de eski tarz kadınlar sanırım biraz böyle. Size bir kötülüğü yoksa, haddini çok aşmıyorsa boşuna yıpratmayın sinirlerinizi, derler yani. He anne hı anne, biraz dalga geçmece tamam.
Kesinlikle öyle düşünüyordur.cunku zorla yedirin demiş .bunu daha önce dediğini duymuştum.

Benim oğlum da aynı. 2,5 yaşında. Boyu ayına göre üst sınırda, kilosu da üst sınıra yakın ama zayıf görünüyordu oldum olası. Çok zırvaladılar, yok sütün yaramıyor, yok et yedirmiyor musunuz buna hiç? Sinir olsam bile çaktırmıyordum. Dalgaya alıyor, gülüp geçiyordum. Keşke cahille sohbeti kesebilsek ama ne mümkün? Eylülden beri babaannesi bakıyor kendi evinde. Konusu açıldı geçenlerde, e hani bu niye hala kilo almıyor dedim, mal mal baktılar yüzüme. 👻
Aa evet emzirirken de o muhabbet vardı .o zamanda zayıf diyordu.sutum yaramıyormus.iste diyorum ya benim artık dolmuslugymun sonucu patlama bu.

Bazı erkekler de beyin olmadığını ciddi şekilde düşünüyorum... Yorma o güzel kafanı boş şeylerle bozuk plak gibi tekrarlasın dursun duymamazlıktan gel yoksa senin sinirlerin yıpranacak çocuğuna yansır...
Aynen bende öyle düşünüyorum bazen. Sokma akılla iş yapıyolar.

Bi de cocukla akran kiyaslanacak kilolu bi kuzeni oldugunu dusun. Cildirmalik. Kahvalti yapti mi muz yediriyo musun aksamlari yemek yemiyo mu buna hic et yedirmiyo musun daha neler. Erkekler beyin gelisimini 3 bucuk yasinda biraktiklari icin kaale almana bile degmez. Anasinin agziyla konuscaksa ver bi hafta kendi baksin anasiyla birlikte cocuga bakalim yedirebiliyolar mi

Onun da torunu işte napsın kadın?
Evet, söyleyiş şekli yanlış, belki güvenmiyordur da "kendini yeterince paralamıyor yesin çocuk diye, bende olsa ben yedirirdim" diye geçiriyor da olabilir içinden, olsun ama işte torun, seviyor. Bi de eski tarz kadınlar sanırım biraz böyle. Size bir kötülüğü yoksa, haddini çok aşmıyorsa boşuna yıpratmayın sinirlerinizi, derler yani. He anne hı anne, biraz dalga geçmece tamam.
Ben kadına takılmadım. Babaanneler,anneanneler hep öyle zaten. Bu çocuk zayıf vs. Şeyler derler hep. Adamın annesinin lafına bakıp,bu çocuk zayıf demesi çok sinir bozucu. Annesi diyince mi aklına gelmiş 😂

Bi de cocukla akran kiyaslanacak kilolu bi kuzeni oldugunu dusun. Cildirmalik. Kahvalti yapti mi muz yediriyo musun aksamlari yemek yemiyo mu buna hic et yedirmiyo musun daha neler. Erkekler beyin gelisimini 3 bucuk yasinda biraktiklari icin kaale almana bile degmez. Anasinin agziyla konuscaksa ver bi hafta kendi baksin anasiyla birlikte cocuga bakalim yedirebiliyolar mi
Oyle bir kuzen elimizde mevcut sürekli kiyaslaniyor zaten .

Kesinlikle öyle düşünüyordur.cunku zorla yedirin demiş .bunu daha önce dediğini duymuştum.

İşte o zorla yedirmeler de ilerleyen yaşlarda yeme bozukluğu olarak geri dönüyor. Öyle görmüş, onu doğru bilmiş ve artık sabit fikirde kalmış birine, çocuk psikolojisini, zorla yedirmenin zararını, sağlığın kiloda olmadığını vb anlatamazsın. Hiç gerek yok bunun dövüşünü yapmaya.

Ben kadına takılmadım. Babaanneler,anneanneler hep öyle zaten. Bu çocuk zayıf vs. Şeyler derler hep. Adamın annesinin lafına bakıp,bu çocuk zayıf demesi çok sinir bozucu. Annesi diyince mi aklına gelmiş 😂
Kesinlikle sanki benim harcadigim emeği görmüyor.ugraslarimi görmüyor.oraya gidince reset atılıyor beynine

Aa evet emzirirken de o muhabbet vardı .o zamanda zayıf diyordu.sutum yaramıyormus.iste diyorum ya benim artık dolmuslugymun sonucu patlama bu.
Tek farkımız şu. Oğlumun doktoru, sağlık ocağındaki ebe vs. boyu ve kilosunun çok iyi olduğunu, asla mama vermemem gerektiğini söylerken eşim de hep yanımdaydı, duyuyordu. Ayrıca yedirmek için ne kadar çaba sarf ettiğimi de görüyor. Bana kimsenin ağzıyla öyle bir şey diyemez, yediririm çünkü o lafı ona. 🥲

Tek farkımız şu. Oğlumun doktoru, sağlık ocağındaki ebe vs. boyu ve kilosunun çok iyi olduğunu, asla mama vermemem gerektiğini söylerken eşim de hep yanımdaydı, duyuyordu. Ayrıca yedirmek için ne kadar çaba sarf ettiğimi de görüyor. Bana kimsenin ağzıyla öyle bir şey diyemez, yediririm çünkü o lafı ona. 🥲
Bu da görüyor.ben çalıştığım için bazen ona kalıyor.o yedirmeye çalışıyor.yemiyor.kavga ediyorlar hatta . diyorum ya bunları bile bile

5 yaş 4 aylık oğlum var.

Asla yemek seçmez. Öyle az da yemez. Sabah okula gitmeden evde ya 1 muz ya 1 tabak çorba yer gider. Okulda tabağını tamamen bitiriyormuş hep(kahvaltı öğlen yemeği ve ikindi kahvaltısı) . Üstüne evde akşam yemeğine 2 3 çeşit yemek mutlaka olur. Şöyle söyleyeyim tek seferde 5 biber dolması ya da 2 lahmacun ya da 1 orta boy pizza yiyebilen bir çocuk. Meyve kuruyemiş önünden eksik olmaz. Dozunda abur cuburu da vardır. Balık yağı pekmez vs gibi takviyeleri eksik etmem. Ama kemikleri sayılıyor. Baya sayılıyor hem boy olarak hem kilo olarak akranlarından geride. Ne yapayım?

Gören asla bu kadar yediğine inanmıyor Ay çok zayıf diyip duruyor ama yiyor çocuk. Kan değerleri de normal.

Konuşanları takmamaya çalışıyorum ben de artık kulağım tıkalı. Kilolu olacağına zayıf olmasını tercih ederim.

Bu yoruma beğeni attım üzerine yorum getiremem daha deyip kocayı geçtim, tercüman olmuş çünkü :))
Bazı erkekler de beyin olmadığını ciddi şekilde düşünüyorum.

5 yaş 4 aylık oğlum var.

Asla yemek seçmez. Öyle az da yemez. Sabah okula gitmeden evde ya 1 muz ya 1 tabak çorba yer gider. Okulda tabağını tamamen bitiriyormuş hep(kahvaltı öğlen yemeği ve ikindi kahvaltısı) . Üstüne evde akşam yemeğine 2 3 çeşit yemek mutlaka olur. Şöyle söyleyeyim tek seferde 5 biber dolması ya da 2 lahmacun ya da 1 orta boy pizza yiyebilen bir çocuk. Meyve kuruyemiş önünden eksik olmaz. Dozunda abur cuburu da vardır. Balık yağı pekmez vs gibi takviyeleri eksik etmem. Ama kemikleri sayılıyor. Baya sayılıyor hem boy olarak hem kilo olarak akranlarından geride. Ne yapayım?

Gören asla bu kadar yediğine inanmıyor Ay çok zayıf diyip duruyor ama yiyor çocuk. Kan değerleri de normal.

Konuşanları takmamaya çalışıyorum ben de artık kulağım tıkalı. Kilolu olacağına zayıf olmasını tercih ederim.
Maşallah sizinki yiyormuş cidden benimki bunları bir haftada yer 🤭ve mesala çok guzek yedi diyelim.seviniyorum.hemen tuvalete gidiyor.icinfe durmuyor.bagirsaklarida çalışıyor.

Ve özellikle eşim tek gittiğinde bir seyler söylüyor.bizimki de içinde ki ile konuştuğu bir bana söyledi.bazen duymak duymamaktan daha iyi galiba .ben hemen kinleniyorum.
Sen annesiysen o da babası, ver eline yedirsin görsün kazın ayağını, hiç sinirlenme. Haklısın de sen yedir bundan sonra de görsün ebesini tersinden🙈

Maşallah sizinki yiyormuş cidden benimki bunları bir haftada yer 🤭ve mesala çok guzek yedi diyelim.seviniyorum.hemen tuvalete gidiyor.icinfe durmuyor.bagirsaklarida çalışıyor.
Benimki de aşırı derecede hareketli. Enerjisini bitiremiyor çocuk. Kurtlu gibi sürekli kımıl kımıl :KK53:

Geç dalganı, ağlama.

Benim annem var bu model, hala daha torununun ne yediğini laf altından sorar, bi telefon görüşmesi yapsak "Dışarı çıkacaksanız şunu şunu giydir ha üşütme" diye tembihler. Bebekliğinden beri, hep ama hep. Çocuğum hastalansa, "Hasta ettiniz çocuğumu" diye söylenir. :) Hususi çocuğu ben hasta ediyormuşum gibi lafa bak. Ama böyle yani annem napim?

Arada dalga geçiyorum:
-Anne iyi ki söyledin, çocuğu donla çıkaracaktım dışarı az dahaa saol.
-Yedirmedim, üç gündür aç evet anne aç bıraktım çünkü arayıp hatırlatmadın bana!
-Hee hasta ettim evet öyle zevklerim vardır.

İlk doğum zamanları o kadar sinirlendiriyordu ki beni "Al çocuğu, al senin olsun al, sus!" diye bağırtmıştı beni. :) Ondan sonra dalgaya vurur oldum işte, huyu kadının. O söyledikçe kendini rahatlatıyor. Ters günümdeysem ısırıveriyorum bazen ama çoğu kez makaraya sarıyorum. Takılmayın, ağlamayın. :)
Ben de böyle dalga geçiyorum belki değişirler diye ama nerdeee 🥲

Bu konuda en iyisi insanlari bozmak. Hatri sayilir bir misafir gelip bebegimin elini emdigini gordu. Sabahtan baslayip aksama kadar bu cocuk ac, mama ver, acliktan agliyor diye bidi bidi soylenip durdu. En son ortamda bulunan herkesi etkiledi, herkes ac olduguna karar verdi nedense. Bebegim gunde 40gram aliyor, ac olsa 40gram almaz ve buyumez, doktorumuz anne sütüne devam edin diyor mama falan vermeyecegim dedim. Sizde deneyin, gercekten baska turlu susmuyorlar. Cocugun gelisimi normal, ac olsa yer ve bir problem olsa doktor müdahale eder deyin, gecin

Çocuk biraz tombiş olsa da çok yediriyorsumuz derlerdi. Laf söylemek isteyen illa ki bir kulp bulur. Eliniz niye 1.sınıf çocuğu gibi yetiştiriyor. O da babası, senin yedirmenş beğenmiyorsa bir öğün de gelsin kendi yedirsin.
Hepimiz doluyoruz, taşıyoruz. Ne yapalım insan olmak böyle bir şey değil mi? Her zaman idare etmek, güçlü durmak, lafları yok saymak da kalbimize ağır geliyor.

Benimkininde kilosu fazla diye laf yaristiriyorlar halbuki degil boyu ile orantili. Kaynanam boyuyla eni ayni olmus dedi bugun. Sadece zayif diye konustuklarini hic dusunme insanlar uzerine dusmeyen her konuya hakim.
Ben asiri zayif bi cocuktum evlenene kadarda hep oyle idi cocukken dr dr gezdirdiler.sirf bu cocuk cok zayif dedikleri icin. Dr saglikli metebolizmasi hizli diyorlardi. Hep alay edilen cocuk oldum bunu afrikadanmi getirdin derlerdi aileme hala icimdedir olaflar. Onlar konusur coxugun psikolojisini bozmalarina izin verme yeterli 40 yasima girecegim zihnim silmiyor onlari

Back
X