Cocuk Korkusu

dnzgzlm

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2013
24
0
16
Aydın
Merhaba herkese.

Ben 7 ay once evlendim ve 29 yasimdayim. Esim 31 yasnda. Biz 9 yillik flortun sonunda evlendik.

Evet 7 ay evlilikte belki bebek icin erken ama takdir edersiniz ki yaslar ilerledi. Ben bundan birkac ay oncesine kadar deli gibi bebek istiyodum ama esim en az 1 sene gecsin diyordu. Hep bana kiziyordu. Artik su bebek konusunu acma diyordu. Babaliga hazir degilim diyordu.

Simdi de o istemeye basladi ben istemiyorum.adetimgecikmisti test yaptim. Negatifti. Rahat olabilirsin negatif cikti dedigimde,keske pozitif olsaydi neden rahat oluyomusum.sacma sacma konusma demeye basladi.ben istemiyirum dedikce insallah besiz olur falan demeye basladi.

Benim istememe sebebim su nolur yardim edin.ben acaip pimpirikliyim. Yani kardeslerimle birlikteyken yani evlenmeden once gece kalkardim nefes aliyo mu diye bakardim.
26 yasindaki erkek kardesimi hergun ararim. Tel kapali olamaz acmama durumu olamaz.dusa girerken bile haber verir abla dusa giriyorun teke bakamiycam diye.psikopat oldugumu biliyo ya :(

Bunun gibi daha nice seyler var skmayayim sizi. Diyorum ki coxufum kiz olursa ya birine kacarsa ya tecavuze ugrarsa ya biri kacirirsa kotu yola duserse. Ya erkek olursa kaf dinlemezse serseri olursa hapislere duserse. Hem hastaliklari ojullari falan ...hep bebek kalmiyolar ki. Dunya cok kotu.

Ya ben bu dusncelerden kurtulmak istitorum. Yardim edin.

Ohoo cnm sen bunlari dusunursrn kafayi yersin. Evliligin en guzel mucizesi bebektr. Bn 20 yasindym 31 aylik evlym bbgm olmdi ve ck istyrm . Kndim kacarak evlendm. Sukur mutluyum .Hayat ck kotu ona bakarsn herkesn basina hersy geleblr onu rbbm bilir. Sen allhm dan hyrlsni isticn hp. Ve bnce psikologa gt. Cnm . Bide soyle dusun okucak guzl yerlre gelick . Negatif dusunme pozitf dusun cnm bnce Ve esinlede bu sebepdn brbrnzi kirmayin

Bu kadar sıkma kendini. Bir de şöyle düşün, ne güzel minik bir melek katılacak aranıza neşeniz huzurunuz olacak. Bilinçli bir şekilde terbiyeli büyütürseniz emin ol bu dediklerinin hiç birisi olmaz. Güzel güzel okur,mesleğini de elini alır gurur bile duyarsın.. Ne güzel şeyler bunlar düşünsene bi. Bence bu endişelerinden bir an önce kurtul. Derdi veren Allah dermanınıda veriyor şükür..

peki ya bebeğin büyüyüp seni gururlandıracak bi yere gelirse büyük başarılara imza atarsa bi gün yaşlandığında annecim diye seni kim arıcak bunları da düşün benim çocugum yok ama anneme o kadar bağlıyım ki iyi ki beni doğurmuş iyi ki annem olmuş diyorum hep onun sayesinde buralara geldim diyorum bence bu kadar kurma her şeyi sen çocuğunu gerektiği gibi yetiştirirsen kaderden ötesi zaten başına gelmez o yüzden boşver annelik bizler için bi hediye en kutsal şey :)

nekadar olumsuz düşünüyorsun

resmen çağırıyorsun olumlu düşünmeye bak

sonuçta hepimiz ölücez gıtçez ölümsüz değilizki

aslında bu kelımeden çok sıkıldım ama

uzman desteği şart bence sızın durumunuzda

Canım o çocuğu sen yetiştireceksin. Ona gücünün yettiğince terbiye vereceksin. Böyle saçma sapan düşünceler getirme aklına. Herkes öyle düşünse dünyada kimse çocuk yapmazdı. Yalnız acele etsen iyi olur çünkü yaşın ilerledikçe (35-40 üstü) down sendromlu vs. çocuk doğma ihtimali artıyor. :)

çocuk için erken ya da geç diyemem her ilişkinin dinamikleri farklı, bende 9 sene flörtten sonra evlendim ve eşimden eminim bana kalsa 2.aydan da hamile kalırdım yani, yeterince gezdik tozduk sürttük dibine kadar, kafandaki olumsuz düşünceler de bana benziyo bana panik atak teşhisi kondu sende durumunu bi uzmanla görüşmelisin, bu ruh haliyle hamile kalırsan hamilelik zaten çok zor geçer malum hormınların saçmalıcak

Herkese cok tesekkurler. Bende de var panik atak 2000 yilindan beri savasiyorum. Duygu durum bozuklugu anksiyete ne ararsaniz var.6 yildir bir antidepresan ilaca bagimliyim. İlac kullanmayinca aglama krizine giriyorum ve nefes darligi yasiyorum. Sanirim psikolojik tedavi gormem lazim. Hepinizin soylediklerini o kadar iyi anliyorum ki.kendimi telkin eduyorum kotu dusunmemeye calisiyorum ama elimde degil. Dogmamis cocugumun hapse dusmesine agliyorum. Kacirilmasina agliyorum. Sacmaliyorum biliyorum ama elimde degil. En korktugum seylerden biri de ben bunlari dusune dusune yasim 40 ollacak ve sakat cocuk dogurma ihtimalim artacak :(

Merhaba herkese.

Ben 7 ay once evlendim ve 29 yasimdayim. Esim 31 yasnda. Biz 9 yillik flortun sonunda evlendik.

Evet 7 ay evlilikte belki bebek icin erken ama takdir edersiniz ki yaslar ilerledi. Ben bundan birkac ay oncesine kadar deli gibi bebek istiyodum ama esim en az 1 sene gecsin diyordu. Hep bana kiziyordu. Artik su bebek konusunu acma diyordu. Babaliga hazir degilim diyordu.

Simdi de o istemeye basladi ben istemiyorum.adetimgecikmisti test yaptim. Negatifti. Rahat olabilirsin negatif cikti dedigimde,keske pozitif olsaydi neden rahat oluyomusum.sacma sacma konusma demeye basladi.ben istemiyirum dedikce insallah besiz olur falan demeye basladi.

Benim istememe sebebim su nolur yardim edin.ben acaip pimpirikliyim. Yani kardeslerimle birlikteyken yani evlenmeden once gece kalkardim nefes aliyo mu diye bakardim.
26 yasindaki erkek kardesimi hergun ararim. Tel kapali olamaz acmama durumu olamaz.dusa girerken bile haber verir abla dusa giriyorun teke bakamiycam diye.psikopat oldugumu biliyo ya :(

Bunun gibi daha nice seyler var skmayayim sizi. Diyorum ki coxufum kiz olursa ya birine kacarsa ya tecavuze ugrarsa ya biri kacirirsa kotu yola duserse. Ya erkek olursa kaf dinlemezse serseri olursa hapislere duserse. Hem hastaliklari ojullari falan ...hep bebek kalmiyolar ki. Dunya cok kotu.

ah canım ya hayat o kadar kısa ki bizde istiyoruz ama olmuyor boşver korunma olsun inşallah bir tane her çocuk kötü olacak yada kötü yola düşecek diye birşey yok....bizler evlatlarımızı güzel yetiştirirsek Allahın izniyle birşey olmaz böyle şeyleri takma kafaya kaderde ne varsa o yaşanır rabbim hepimize güzel yazgılar yazsın inşallah:16:

Lütfen daha rahminize bile düşmemiş bir masum icin böyle kötü seyleri düşünüp çağırmayın
Ben 1 degil 2 degil tam 3 bebek kaybettim ve aynı yastayiz
Ben bile bunları düşünmüyorum
3. Bebeğim tam 9 aylıkti kıyafetlerini astığım dolaba baktım o an icime bir kuşku düştü ya bu bebegimi de kaybeder de bu eşyaları kaldırmak zorunda kalırsam dedim
Maalesef basıma geldi
Tam bebeğimle doguma girerken öyle bir kötü his geldiki icime ki zaten tam o anlar yavrum cennete uçmuş
Demem o ki bir daha Rabbim gebeliği nasip ederse bana insallah hamile olunca dunya yıkılsa umursamicam
Lütfen benim bu aci tecrübelerimden ders alın
İyi düşünelim de iyi olsun insallah

bizim buralarda bi hikaye var aklıma geldi :)
bi kız evlenmiş bi kaç günlük gelinken evin kapısı önünde oturup dışarıyı seyrederken kapının tepesindeki dam denilen yerde asılı duran bi keser görmüş çapa gibi bişey...
derken ağlamaya başlamış...kaynanası demiş, kızım noldu niye ağlıyorsun...?
anne yarın birgün benim çocuğum olursa, kapının önünde oyun oynarken keser başına düşerse ve ölürse ben naparım ...... :)
bu hikaye umarım izah etmişdir düşüncelerimi....bu kadar pimpiriklikle yaşanmaz güzelim...ohooo daha neler yaşayacaksın düşecek şaşacak hasta da olacak tehlikler kazalar atlatacak....bu kadar evham ile sen hasta olursun....
psikolojik destek alman lazım....

Canım işin çok zor seni çok iyi anlıyorum Allah yardımcın olsun :(
10 senedir panik ataklı ve 24 haftalık da hamileyim...

Canim lutfen herseyin kotusunu getirmeyin akliniza iyi seyler dusunun iyi seyleri cekin kendinize.
Cocuk evlat sahibi olmak dunyadaki hicbir duyguyla mutlulukla karsilastirilamayacak kadar guzel.tabi buyuk bir sorumluluk.
cocugu en iyi sekilde yetistirirseniz ilgili anne baba olursaniz guzel bir egitim almasini-iyi bir gelecegi olmasini saglarsaniz gerisi gelecektir zaten iyi yonde.
Hapis-tecavuz (allah korusun) bu tarz seyleri getirmeyin akliniza yaninda siz varken Allahin izniyle hicbirsey olmaz.
Insan evladi icin herseyin en iyisini en guzelini ister bunun icin elinden geleni degil fazlasini bile yapar.ama gerisini Allaha tevekkul etmekten baska care de yoktur.
En kisa zamanda bebek haberini duyariz diyorum ben :))

Lütfen daha rahminize bile düşmemiş bir masum icin böyle kötü seyleri düşünüp çağırmayın
Ben 1 degil 2 degil tam 3 bebek kaybettim ve aynı yastayiz
Ben bile bunları düşünmüyorum
3. Bebeğim tam 9 aylıkti kıyafetlerini astığım dolaba baktım o an icime bir kuşku düştü ya bu bebegimi de kaybeder de bu eşyaları kaldırmak zorunda kalırsam dedim
Maalesef basıma geldi
Tam bebeğimle doguma girerken öyle bir kötü his geldiki icime ki zaten tam o anlar yavrum cennete uçmuş
Demem o ki bir daha Rabbim gebeliği nasip ederse bana insallah hamile olunca dunya yıkılsa umursamicam
Lütfen benim bu aci tecrübelerimden ders alın
İyi düşünelim de iyi olsun insallah

peki bebkleriniz neden kaybettiniz bir sebep söylendi mi

Aynı ben, bende babamı kontrol ederim geceleri nefes alıyor mu diye?
Arabayla bir yere gitse deliriyorum yolda ya bir şey olursa diye?
Gece doğalgaz sızar da zehirlenirsek falan, kapatıp yatarım bu yüzden..
Sizi anlıyorum, insanın zihni hep yorgun, içi hep sıkıntılı oluyor hep endişeli..

Bende öyleyim, şimdiden ileride ki çocuklarım için endişeleniyorum, devir daha berbat olacak, ya söz dinlemez hayırsız bir çocuk olursa falan filan.. Buna benzer bir çok konuda bende de sıkıntı var..
klasik ama bunu kendi kendinize yenemezsiniz doktora gidin..

Merhaba herkese.

bunları düşünmek yerine allahm bana hayrlı evlat nasip edicekmi diye düşünmen daha doğru olur...
herkez doğuruo büyütüo ve her anne böledir:) nefes kontrol eder yası kaç olrsa olsn arar sorar ama bu bebek istememene engel diil ki

Allaha şükür şu an her saniye dünyada bir bebek doğuyor neredeyse.Neyin nasıl olacağını bilemezsiniz.Eminim dünyalar güzeli bir bebeğiniz olacak ve sizi gururlandıracak.korktugunuz konularda haklısınız fakat bunları düşünmek için erken allah hayırlara çıkarsın.Onu büyütecek sizsiniz terbiyesini bilgisini ahlakını verecek sizsiniz.Onu koruyacak kendisini müdafaa etmesini öğretecek de sizsiniz.Bir de böyle düşünün.

Ben böyle sitelere hiç girmedim ve ilk defa gördüm bu siteyi.Meğer ne kadar iyi insanlar varmış, beni tanımayıp derdimle bu kadar ilgilendisnler.Gerçekten çok duygulandım.Allah hepinizden tek tek razı olsun.

3 bebeğini kaybeden arkadaşım, ağlayarak okudum yazdıklarını.Allahım sağlıkla bebeğini kucağına almayı da nasip etsin.Doğru , kötü şeyleri çağırmamak lazım ama kör şeytan işte ben iyi düşünmeye çalıştıkça, o da kafama sokmak için uğraşıyor sanki.

Keser hikayesini anlatan arkadaşım beni gülümsettin, bana ne çok benziyor :) Kendimi gördüm sanki :) Allah seni güldürsün.Elimde değil işte. En iyisi psikoloğa gitmek. Bir de ben bankacıydım.Şehir değişikliği yaptım evlilik sebebiyle ve kadro açığı olmadığından evlilik sebebiyle istifa etmek zorunda kaldım.İşsizim :( iş de arıyorum bu arada. Önce bir işe gireyim diyorum.Yine tepkiler olacak biliyorum ama işsiz işsiz ocuk doğurursam ileride eşime birşey olduğunda veya Allah korusun ayrılırsak falan kendi ayaklarım üzerinde duracak bir işim olmazsa dımdızlak ortada kalırım diye de korkuyorum .Allahım korusun,bizi ayırmasın ama dünya hali :(

Sanırım bi psikolog şart bana :(

Evhamlısın sanırım bir de anksiyete(kaygı) bozukluğu var sanki sende bence ilk olarak psikiyatr dan yardım alman şart bende öyleydim senin gibi dr.a gittim anksiyete dedi ilaç verdi çok hafif 10 mgl lık biraz daha kaygılarım hafifledi öyle yaşamak zor oluyor sürekli her şeyi kafaya takarak yıpratıcı bir durum seni anlıyorum

Back
X