Cocuk istemiyorsan evlemmeyip tek basina yasayacsktin.esini baba olmaktan mahrum edemezsin boyle bir hakkin yok.herkes anne olamaz kesinlikle olmak zorundada degil.arti baskasinin cocugundan hatta yegenimden bile bende cok sıkılıyorum cok ysramaz olduklarinda.ama senin kanin canin yavrun icin boyle dusunmeyeceksin cunku anne olunca anlarsin bunlari ancak...
Öyle düşünme istemek zorunda değilsin eşine hayırlısı de geç ...gönlü olsun diye doktora da git ama Allah bilir neyin ne olacağını ama sağlık problemlerine bakılırsa çok da kolay hamile kalamazsın zaten yaşın gençken bi yerlerden başlamanda fayda var çünkü eşinle birlikte bir hayatı paylaşıyorsun onun isteklerine de saygı duymalısınevet ama daha çok eşim sınanıyor gibi şuanda. benim canıma minnet gibi birşey. bir de ilerde çocuğa hazır olduğumda allahda bu sfer ben vermıyorum derse çok buyuk vucdan azabı yaşarım zmanında istemediğim için.
Ne alaka? Adam çocuk istiyor ama kadın evlenmeden de istemiyorum diyebiliyor adamlar yine de evleniyor. Çocuk istemiyorum diye niye sevdiğim adamla evlenemeyeyim? Bırakın şu süreçler böyle işlemek zorunda kafasını.
evet benim ya hala topluyorum daha sabah topladım. kendisi iş bulmadı hala evde yatıyor iki seksen. grip olmuş birde üç haftadır lohusa kadın gibi yorgan döşek yatıyor. kış bitsin yaza doğru gircem diyor şimdi havalar soğuk
eşim her konuda rahat ama çocuk konusunda değil malesef. çok aşırı istekli baba olmaya hazır madden ve manen. şuanda çalışmıyor nasıl hazır hissediyorsa. ya zaten evliliğe zor adapte oldum. yemek çamaşır bulaşık hayatım bu üçgen üzerinden gidiyormuş hayatımın en güzel yıllarını evlenerek çöpe atmışım gibi hissederken birde üstüne çocuk yapmak beni dahada boğcak gibi.
Benim de iki çocuğum var. Evet çok ama çok zor. Hamile kaldığın an artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını anlıyorsun. Ama bide şöyle düşün. Onu sen istediğin şekilde yetiştirebilirsin. Benim oğlum küfür etmez şükür bilmiyor mu tabiki biliyor küfürleri.. bana söylüyor anne böyle bişey öğrendim. Açıklıyorum o kelime çok yanlış oğlum diye.. evde kudurur ama alışıyorsun. Misafirlikte kesinlikle uslu durur tv izler en fazla evin çocuğuyla oynar. Bunlar bikaç örnek. .
Ama bence hazır olmadan yapmayın. Tedaviye yavaş yavaş başlayın çünkü zor ve uzun bir süreç. Karnınızdaki o ilk hareketi hissedince anne olduğunuzu anlarsınız inş.
Bu arada eşiniz iş buldu mu?
Ha bir de pcosun tedavisi yok, eğer adetlerim çok geç oluyor bundan şikayetçiyim dersen doğum kontrol hapı kullanıyorsun , çocuk istiyorum dersen yumurtlama uyarıcı ilaçlar kullanıyorsun. Yani tedavi olayım da geçsin hastalığı değil.
Varikosel de derecesi ne, spermleri etkilemiş mi, ağrı yapıyor mu? bunlar önemli. 1.-2. Derece ağrı yapmayan spermiyogramı olumsuz etkilememiş varikosele ameliyat da önerilmiyor zaten..
Çocuk sahibi olmaktan korkmanızın sebebi eşinizin sorumluluklarını yerine getirmemesi gibi geldi bana, sanırım bebeğin sorumluluğundan değil bütün yükün sizin üstünüze kalıcağından korkuyosunuz gibi gibi
Yani nasıl bütün sorun sizdeymiş gibi davranıyor? Yani onun spreminde de sorun varmış. Hem sadece sorun sizde bile olsa herşey Allah tan.. bilemiyorum. . Sorumluluk almayan bir koca. . Bence bebek için işi olmamasını ortaya atın zaman kazanırsınız.. hemde işe girmeye çalışır. Başkasına güvenerek çocuk yapmayın.evde havuç incir kürü denedim 5 aydır düzenliyim. zaten doktor da ilk aşamada eşin tedavi olmalı diyor. sana sadece yumurta çatlacı ilaç yazıcam birde takvim vericem demişti. şuanda yine doktor arama aşamasındayız. adetimin 3.günü yine gidicem. ama kan verme muayene ultrason falan şuanda ölüm gibi geliyor.. bir de doktordan aynı şeyleri duymak istemiyorum. ama eşimin bazı hareketleri sanki sorunun hepsi bendeymiş gibi davranması beni çoçuktan soğumaya sebeb olmuş olabilir. dün akşam ki konuşma tarzı hiç hoşuma gitmedi çünkü.
Zira çocuk sahibi olmanın tek bir güzel tarafını göremiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?