çocuk korkusu

teşekkür ederim vazgeçtim gibi bir psikolojideyim kabullendim gibi hakkımızda hayırlısı diyorum artık rabbim isteyen herkese sağlıklı,hayırlı evlatlar nasip etsin

en mantıklısı dediğin aklıma yattı. ilave olarak da psikolog tedavisi almam da gerekicek gibi

eşim ameliyat olma taraftarı değildi ilk zamanlarda ama şuanda eli mahkum olucak gibi duruyor. çevresinden çok olumsuz yorumlar alıyoruz. daha kotu olduğuna dair. ameliyattan sonra mı hamile kaldınız acaba ?
Hayır Can'ım hamile kalamadım 1 yıl önce oldu ameliyat ancak düzeldi eşim.Başka türlü çocuk olmaz diyince doktor eşim hemen ameliyat oldu.Ancak takiple denk geliyoruz biz eşim göreve gidiyor.Hatta şimdi de tedavi oldum bu ay eşim sonrasında gitti.Ben de kendi hayatıma devam ediyorum böyle de çok iyiyiz ama eşimle bana benzeyen o minik yavruyu ben de görmek istiyorum.Allah nasip ettiği Zaman tabiki de.Ayeıca eşin ameliyat olmalı istiyorsa.

İstemiyorsan tedavi görme tedavi süreci zaten çok yıpratıcı, eğer canı gönülden evet istiyorum demezsen bu süreçten ağır hasar görebilirsin. Takipler ilaçlar iğneler hormonlar ameliyatlar , doktor doktor koşturmaca, günlü saatli sevişmece... evliliğin sınanması yani resmen!

Yaşın kaç bilmiyorum ama 33-35 değilsen sal gitsin, 33 civarı kendini yine yoklarsın , duyguların değişmişse girersin tedavi sürecine...

Ha bir de pcosun tedavisi yok, eğer adetlerim çok geç oluyor bundan şikayetçiyim dersen doğum kontrol hapı kullanıyorsun , çocuk istiyorum dersen yumurtlama uyarıcı ilaçlar kullanıyorsun. Yani tedavi olayım da geçsin hastalığı değil.

Varikosel de derecesi ne, spermleri etkilemiş mi, ağrı yapıyor mu? bunlar önemli. 1.-2. Derece ağrı yapmayan spermiyogramı olumsuz etkilememiş varikosele ameliyat da önerilmiyor zaten..

Her kadinin biyolojik saati farklidir. Senin daha anne olma zamanin gelmemis. Bir gun geldiginde kendindeki degisime inanamayacaksin. Ben de cocuklardan hic haz etmezdim. Oyle bebek gordum mincirayim kadini olmadim hic. Hatta kendi yegenlerime bile pek duskunlugum olmadi. Hayati da pek matah bir sey olarak gormedigim icin bu dunyaya bir cocuk getirmenin cocuga da kulfet oldugunu dusunuyodum. Zaten ben de uykuya rahatima cok duskunum bebek beleyemem derdim. Fizigime cok takintiliyim bi kilo fazlaliga tahammulum yok hamilelik igrenc geliyodu. Adet sancisina bile dayanamayacak kadar cani tatli ben dogum nasil yapardim iyy. Yani kisaca annelik benlik durum degildi. Belli bi yastan sonra ciddi bi cocuk sevgisi dustu icime. Buldugum yerde cocuk seviyorum, sokakta kadinlara erkeklere degil cocuklara bakiyorum, ruyamda cocugum oluyo vs. Sartlarim geregi anne olamiyorum ama imkanim olsa dogururdum. Hormonlarla alakali iste. Artik anac kadinlari daha iyi anliyorum. Gercekten her fizyolojik ve psikolojik olarak saglikli kadin dogurganlik gudusuyle doguyomus ama yasi donemi varmis. Kimisinde 15 yasinda oluyo kimisinde 30

Benim de iki çocuğum var. Evet çok ama çok zor. Hamile kaldığın an artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını anlıyorsun. Ama bide şöyle düşün. Onu sen istediğin şekilde yetiştirebilirsin. Benim oğlum küfür etmez şükür bilmiyor mu tabiki biliyor küfürleri.. bana söylüyor anne böyle bişey öğrendim. Açıklıyorum o kelime çok yanlış oğlum diye.. evde kudurur ama alışıyorsun. Misafirlikte kesinlikle uslu durur tv izler en fazla evin çocuğuyla oynar. Bunlar bikaç örnek. .

Ama bence hazır olmadan yapmayın. Tedaviye yavaş yavaş başlayın çünkü zor ve uzun bir süreç. Karnınızdaki o ilk hareketi hissedince anne olduğunuzu anlarsınız inş.

Bu arada eşiniz iş buldu mu?

Şifalar ,şifalar . ....
Öncelikle yetiştirme tarzı çok önemli . Sonralıkla yaşınızı bilmiyorum "ben anne olamam ya,annelik bana göre değil ,tahammül edemem komşu çocuğuna katlanamıyorum kendi çocuğuma ya bağırırsam" endişelerini taşıyan çok tanıdığım insan oldu . Şimdi hepsi birer anne /baba
Gönlünüzden geçen hakkınızda hayırlı olsun .yap yapma deme lüksüm yok sonuçta siz bakacaksınız

Cocuk istemiyorsan evlemmeyip tek basina yasayacsktin.esini baba olmaktan mahrum edemezsin boyle bir hakkin yok.herkes anne olamaz kesinlikle olmak zorundada degil.arti baskasinin cocugundan hatta yegenimden bile bende cok sıkılıyorum cok ysramaz olduklarinda.ama senin kanin canin yavrun icin boyle dusunmeyeceksin cunku anne olunca anlarsin bunlari ancak...

Bence herkes anne olmak zorunda değil zaten. Açıkçası ben de başkasının çocuğunu sevmem. Şu an en büyük korkum ya çocuğumu sevmezsem.

Çocuk sahibi olmaktan korkmanızın sebebi eşinizin sorumluluklarını yerine getirmemesi gibi geldi bana, sanırım bebeğin sorumluluğundan değil bütün yükün sizin üstünüze kalıcağından korkuyosunuz gibi gibi

Bence zaten şu durumda hiç yapmayın.

sorun yok canım ne bende ne eşimde 2 aşılama 4 tüp yaptık sonuç negatif yaşım 36 travma yaşadım her tedavide ah ahh yapacak birşey yok herşey nasip kısmet
Bilmiyordum ben
Baya zor süreclerden gecmıssın
Biz baslamadık daha erteleye erteleye
Allah inş en kısa zamanda nasip eder
Allah ne zaman derse o anda oluyor

Ben de pek sevmem çocuk. Ağlaması,zirlamasi,şımarikligi. Hele cadı bir cocuksa, hiç hazetmem. Saçını çeken çocuklar, kavga eden cocuklar vs. Herkes sevmek zorunda değil zaten,rahat olun. İstediginiz zaman tedavi olursunuz,istemiyorsanız şuan zorlamayin.

Ee eşin sen anne olmak istemiyorsun diye baba olma istediğinden vaz gececek mi? Ona haksızlık değil mi? Çocuk düşünmüyorum diyorsan bende düşünen birini bulurum demez mi? Madolyonun birde bu yuzunden bakalim

Herkes size bırakıp gitmiş .2 tane çocuk biri küçük diğeri yaramaz ilgi bekliyor..Eşin biraz düşüncesiz galiba.Yeğenler onun birde .Hiçbirşey yapamıyorsa parka götürseydi bari.

Çocuk yaramaz olsa da çocuk neticede.Hepsinin ilgisini çeken bir şey oluyor illaki.Genelde erkekler arabaya kızlar bebeklere düşkün olur.Resim yapmayıda severler .Tekrar böyle bir olay olursa evde hiçbirşey yoksa bir kalem alın bir kağıt resim yapın oda yapsın.Bir hikaye masal anlatır gibi konuşun .Kağıt kalemde yoksa saklambaç oynayabilirsiniz.Çocuklar saklambaça bayılır.Kendilerini güldüren komik kişileri severler.Onunla oyun arkadaşı olmalısınız.

Birde kardeş kıskançlığında büyük çocukla daha çok ilgilenilmesi gerekiyor özelliklede bireylerden biri özellikle onunla ilgilenmeli ki değerli olduğu duygusunu yaşasın.Kıskançlık mevzusu kolay atlatılsın.Anne küçük bebekle ilgilenirken baba büyük çocukla oyun oynayabilir konuşabilir sinemaya götürebilir v.s...Eşler arası paylaşım gerekiyor.

Eşinin iş sıkıntısı var gibi.Acele etmeyin.Sen de daha 26 yaşındaymışsın.Hayırlı ise olur Allahın izni ile.

Kızım 18 aylık
Annelik delilik
Fırtınalı bir aşk gibi sanki
Aşkın perişanlığı içindesin

Anlatılmaz yaşanır
Yaşamamayı tercih edene sonsuz saygım var zira şimdiden kişisel hak ve özgürlüklerime bile ambargo koydu hanımefendi
Devamında kimbilir neler olacak

Ben de her gordugum cocugu bagrima basamam. Yaramazliga arsizliga tahammulum yok. Tukurmek vs delirtir beni. Cocuklarim oyle arsiz.degil cok sukur.
Gerçekten istemiyorsan yapma ama kendimi dusunuyorum da hazir olmayi beklesem cocuk va yapamazdim. O yuDen arayi acmadan yaptim arayi acsam yine yapamazdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…