Çocuk mahremiyeti

Doğduğundan beri dikkat ederim. Başkalarının yanında bezini degistirmem. İse başlayınca annem bakacak. O zaman da sadece onun altını değiştirmesini ya da tuvalete götürmesini isterim.
Bebekler de dahi mahremiyet duygusu ve isteği vardır.
Eşinizin üslubu yanlış olabilir ama düşüncesi doğru bence.
Bebeklere, çocuklara yeterince saygı duymuyoruz bence

Eşiniz haklı bence anneanne bile devreden çıkmalı sadece siz götürmelisiniz. Çocuk herkezle tuvalete gidebilecekse bunu normalleştirir kafa karışıklıgı yaşar.

4.5 yaşında çocuk gece bezleniyor birde gündüzleri tuvalete kimin götürceği tartışılıyor. Kusura bakmayında bir kendinizi sorgulayın bu egitimin şimdiye bitmiş olması gerekiyordu. 3 bucuk yaşındaki oğlum bile tek başına gidip yapıyor tuvaletini sadece büyük tuvaletinde ben devreye giriyorum. Acil durumlarda birine bırakırsam ananesine yada babanesi o ilgilenir. Araya başkalarını sokmadan bu tuvalet meselesini bitirmelisiniz kendisi yapabilir.

aslında bitmişti. Artık eve bez bile almıyorduk. Ama kardeşi olunca ondan etkilendi baya tekrar altına yapmaya basladı gündüz bile göxümün içine baka baka yapıyordu. oğlumniue böyle yapıyorsun biliyosun çişiningeldiğini neden tuvalete gitmiyorsun diyordum. Anne kardesim de yapıyor ama diyot. Oğlum o daha bebek bilmiyor ki sen bebekken sen de bilmyordun diyorum. Hala bile onun yaptıgı hareketleriyapmaya calışır mesela kızım ayaklarıyla yüzümüze dokunur yatarken o da yanına yatar ayaklarını yüzümüze sürer falan

esiniz cok cok hakli. 4.5 yasindaki erkek cocugunu dedesi cok zorda kalmadikca yani bir tek cevresnde tuvalete goturecek dedesi varsa ancak o sartla goturmeli. bu yaslar cinsel kimlik yasi. ve bir erkek cocugun baska bir erkek tarafndan ciplak gorulmesi isetilmesi cocugun bunu farketmesi yanlis. dedesi olsa dahi. gereken ozeni gosteriniz.

ayrica tuvalet egitimnde gecikme cocugun ileriki donemlerde savurgan,sorumluluk almaktan kacinan birey olmasini etkiler ve de kendine guvenen ve ayaklari uzerinde duran birey olmasina engel olabilir. bunun uzerine egilin pedagog yardimi alin gerekirse

Eşiniz haklı 4 yaş itibaren mahremiyet eğitimine başlanmalı.Sadece dedesi dememiş ki bütün kişileri kapsamış gereksiz alınganlık yapıyor babanız.

Duydugumuz onca cocuk tacizi haberinden sonra esinizi anlayabiliyorum. Paranoyak olduk. Babanizin alinmasi da normal. Anlamadigim sey neden anneanne ve dede bu kadar sik degistiriyor cocugun altini. Onlar mi bakiyor? Beraber mi yasiyorsunuz?

Duydugumuz onca cocuk tacizi haberinden sonra esinizi anlayabiliyorum. Paranoyak olduk. Babanizin alinmasi da normal. Anlamadigim sey neden anneanne ve dede bu kadar sik degistiriyor cocugun altini. Onlar mi bakiyor? Beraber mi yasiyorsunuz?
bizim evimiz ayrı aslında ama annemlerin evi müstakil cocuklar daha rahat ediyor diye güzel havalarda orda kalıyoruz genelde. biz işe gidince annemle babam bakıyor. aslında cocugun altı sık değiştirilmiyor. Gündüzleri tuvalete götürüyorlar. Gece yatarken bezleniyor. Yatak odasında bezlerken babam varsa mesela baba cıkar mısın bezini takacagım diyorum. Ters ters bakıyor ne olacakmıs ben görünce diyor

Çocuğu anne babadan başkası tuvalete götürmemeli.Anneanne dahil buna.Eşiniz de masum değil.İnsan öyle düşünse bile fark ettirmeden yapar bunu.Açık açık laf çarpar gibi söylerse babanızın da alınması normal.Ya siz ya eşiniz götürsün tuvalete o zaman.Eşiniz gıcık biri bence.

Yahu babanıza üzüldüm.Taciz haberleri aldı başını gidiyor da açık açık baba çık altını değiştiricem demek de olmaz tacizci muamelesi yapmış gibi.Ha babanın kendi düşünüp çıkması lazım zaten ama bence baban da eşine gıcık olmuş inat ediyor.

Bana kalırsa dedenin işi olmamalı tuvaletle.
Kız ya da erkek farketmez, dede neden tuvalete götürsün.
Eşiniz mahremiyeti önemsiyorsa anne ve baba olarak belirlemeliydi, kendi nerede?
Anne ve babanın müsait olamadığı durumlarda anneannenin de yardımcı olması normal.
Eşiniz babanızın yanında bunu söylediği için yanlış yapmış, adamı suçlar gibi, hiç hoş olmamış.
Bence ipleri eline alsın da kendi erkek çocuğuna kendisi wc eğitimi versin.

ikisi de birbirlerine gıcıklar zatenhic anlaşamazlar

Bilmiyorum doğrusunu.
Ben oğluma anlatırken sadece biz, biz yokken anneanne, babaanne veya dede diye anlatıyorum.
Dedeyle tek kaldığı da olabilir, çelişkiye gerek yok.

Bence 4.5 yasinda cocugu kimse tuvalete goturmemeli. Artik bunu tek basina yapabilmeli. Oncelikle bunu aşın.
Siz de babasi da artik ona birakin bu isi. Cocugu bu konuda cesaretlendirin. Kendi ozbakimini yapabilecak yasta bir cocuk.
Yasitlari ve hatta 3 yasindaki cocuklar bile okulda, kreste bu isi kendileri yapiyor. Hala birilerinin yardimci olmasi bana enteresan geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…