Çocuk mahremiyeti

Bence 4.5 yasinda cocugu kimse tuvalete goturmemeli. Artik bunu tek basina yapabilmeli. Oncelikle bunu aşın.
Siz de babasi da artik ona birakin bu isi. Cocugu bu konuda cesaretlendirin. Kendi ozbakimini yapabilecak yasta bir cocuk.
Yasitlari ve hatta 3 yasindaki cocuklar bile okulda, kreste bu isi kendileri yapiyor. Hala birilerinin yardimci olmasi bana enteresan geldi.
az önce tuvalete götürdüm mesela oflum kendin yapabilirsin artık biliyosun dedim. kendisi cıkardı cişini yaptı selpak uzattım sildi kıyafetlerini giydi. bazen yapıyor bilmediğinden değil bazen de yanında illa birini istiyor. oğlum okulda kendin yapacaksın diyorum anne cişimi yapıyorum zaten onu biliyorum ama ya silerken elime kaka bulaşırsa diyor. yıkarsın oglum bak su ve sabun burda diyorum

O degilde o cocugu6bi dr götürün 4 buçuk yaşındaki çocuk altı nasıl hala bezlenir yahu 🤔🧐haa dede de çok doğru demiş

az önce tuvalete götürdüm mesela oflum kendin yapabilirsin artık biliyosun dedim. kendisi cıkardı cişini yaptı selpak uzattım sildi kıyafetlerini giydi. bazen yapıyor bilmediğinden değil bazen de yanında illa birini istiyor. oğlum okulda kendin yapacaksın diyorum anne cişimi yapıyorum zaten onu biliyorum ama ya silerken elime kaka bulaşırsa diyor. yıkarsın oglum bak su ve sabun burda diyorum
Buyuk tuvalet ihtimaline karsi ben mutlaka okulun lavabosunda islak mendil bulundururum. Cocuklara da oncelikle selpakla silmelerini daha sonra ustunden islak mendille gecmelerini soylerim. Mutlaka da su ve sabunla iyice en az yarim dakika yikamalarini soylerim.
Sene basinda ilk isim okulun bolumlerinden tuvaleti tanitmak oluyor. Nasil el yikayacaklarini, sifonu nasil cekeceklerini, klozete ve diger alaturka olana nasil oturmalari gerektigini tek tek gosteririm. Ellerini yikarken iclerinden 30a kadar saymalarini soyluyorum yas grubum buyukse. Degilse ve saymayi bilmiyorsa 30 40 saniye surecek bir sarki, tekerleme falan ezberletiyorum mesela. O sarki bitince ellerini durulayabileceklerini anlatiyorum.
O zaman ellerinin tertemiz olacagini onlara soyluyorum.
Diger yorumlarinizda gordum simdi, kardes olunca sanirim etkilenmis. Okulla bunu asacagina inaniyorum.
Bir de ufak bir odul tablosu yapabilirsiniz ozbakim icin. Bunda kendi basina giyinme, ayakkabisini baglama, tuvalet, el yikama falan gibi davranislar olabilir. Stickerlarla onu yavasca odule goturebilirsiniz. Cok istedigi bir oyuncak olabilir. Ya da sevdigi bir atistirmalik. Ya da bir lunapark, eglence merkezi gibi birsey.

tuvalet eğitimine çok geç kalmışsınız, okula gitmiyor sanırım halen? çocuğunuza sizin anne babanız bakıyor çok kendi istediği gibi bakılmasını istiyorsa kendi anne babasına götürsün kocanız ben bile sinir oldum, kendi babasına da aynı şeyi söyler mi? acaba

siz önce wc eğitimini biran önce tamamlayın zaten çocuk alışınca kendi gidip yapacak

Çocuğunuzun tuvalet eğitimini tamamlamak için geç kalmışsınız sanki ( tabi bi problem yoksa) bizde mahremiyet eğitimi veriyoruz ancak bu anne ve baba ile sınırlı birde bir problem varsa doktor görebilir özel bölgeleri anne ve baba varsa yanında diye sürekli anlatıyoruz 9 aylık erkek kardeşi var onun yanında bile kilotsuz duramayacağını söyleyip uyarıyoruz eşinizin derdi mahremiyetten ziyade babanız bence

aslında bitmişti. Artık eve bez bile almıyorduk. Ama kardeşi olunca ondan etkilendi baya tekrar altına yapmaya basladı gündüz bile göxümün içine baka baka yapıyordu. oğlumniue böyle yapıyorsun biliyosun çişiningeldiğini neden tuvalete gitmiyorsun diyordum. Anne kardesim de yapıyor ama diyot. Oğlum o daha bebek bilmiyor ki sen bebekken sen de bilmyordun diyorum. Hala bile onun yaptıgı hareketleriyapmaya calışır mesela kızım ayaklarıyla yüzümüze dokunur yatarken o da yanına yatar ayaklarını yüzümüze sürer falan
O zaman bir pedagog yardımı almalısınız.ihmal etmeyin

Buyuk tuvalet ihtimaline karsi ben mutlaka okulun lavabosunda islak mendil bulundururum. Cocuklara da oncelikle selpakla silmelerini daha sonra ustunden islak mendille gecmelerini soylerim. Mutlaka da su ve sabunla iyice en az yarim dakika yikamalarini soylerim.
Sene basinda ilk isim okulun bolumlerinden tuvaleti tanitmak oluyor. Nasil el yikayacaklarini, sifonu nasil cekeceklerini, klozete ve diger alaturka olana nasil oturmalari gerektigini tek tek gosteririm. Ellerini yikarken iclerinden 30a kadar saymalarini soyluyorum yas grubum buyukse. Degilse ve saymayi bilmiyorsa 30 40 saniye surecek bir sarki, tekerleme falan ezberletiyorum mesela. O sarki bitince ellerini durulayabileceklerini anlatiyorum.
O zaman ellerinin tertemiz olacagini onlara soyluyorum.
Diger yorumlarinizda gordum simdi, kardes olunca sanirim etkilenmis. Okulla bunu asacagina inaniyorum.
Bir de ufak bir odul tablosu yapabilirsiniz ozbakim icin. Bunda kendi basina giyinme, ayakkabisini baglama, tuvalet, el yikama falan gibi davranislar olabilir. Stickerlarla onu yavasca odule goturebilirsiniz. Cok istedigi bir oyuncak olabilir. Ya da sevdigi bir atistirmalik. Ya da bir lunapark, eglence merkezi gibi birsey.
okulda zaten ögreteceklerini söylediler. Evet kardesi olunca tekrar yapmaya basladı altına. o saydıgınız ödül çeşitleri artık onun için ödül degil normal sıradan bir sey :-)

tuvalet eğitimine çok geç kalmışsınız, okula gitmiyor sanırım halen? çocuğunuza sizin anne babanız bakıyor çok kendi istediği gibi bakılmasını istiyorsa kendi anne babasına götürsün kocanız ben bile sinir oldum, kendi babasına da aynı şeyi söyler mi? acaba

siz önce wc eğitimini biran önce tamamlayın zaten çocuk alışınca kendi gidip yapacak
benim k.validem ve k.pederim yok. ama olsaydı da söylerdim diyor. çocuk bizim cocugumuz elbette nasıl bakılacagı konusunda kriterleri biz belirleyeceğiz onlar o şekilde bakacaklar diyor. şunu yemeyecek bu yasak dediğimizde vermeyecekler diyor. ( haa gümdüzleri işte oldugumuzdan bizi takan var mı tabi ki hayır)

okulda zaten ögreteceklerini söylediler. Evet kardesi olunca tekrar yapmaya basladı altına. o saydıgınız ödül çeşitleri artık onun için ödül degil normal sıradan bir sey :-)
Siradan olmamaliydi ama iste. Bastan yapilan bir hata soz konusu o zaman. Cocugunuz bunlara cok rahat ulasiyor o zaman. 😊 Baska tavsiye veremeyecegim ne yazik ki. Umarim okul ile duzelir. 😊

Siradan olmamaliydi ama iste. Bastan yapilan bir hata soz konusu o zaman. Cocugunuz bunlara cok rahat ulasiyor o zaman. 😊 Baska tavsiye veremeyecegim ne yazik ki. Umarim okul ile duzelir. 😊
maalesef dede faktörü bunlara engel. biz almasak bile o alıyor. biz cips şeker yasak diyoruz. gizli gizli alıp yiyolar artanı da saklıyolar. sonra biz yakaladıgımızda eşim cok sinirleniyor tartışıyor. sonra da adı huysuza çıkıyor

Gece bazen o bağlat yatmadan bazen de ben. eger gece bezden sızdırmışsa üzerine komple soyar siler yeniden giydirir. Ama wc ye götürmede coğu üşenir
Erkek cocugun tuvalet egitiminde babalara cok buyuk gorev dusuyor aslinda. Cocugu elinden tutup tuvalete goturse babasi cok daha iyi. Ozellikle gec kalinmis tuvalet egitimlerinde anne ve anneannedense baba ve dede daha iyi fayda saglar. Bence bir deneyin.

Bu arada geceleri bez baglamaniza guveniyor cocugunuz o sebeple bir ilerleme saglayamamissiniz. Iki tane alez iki tane carsaf takin yatagina. Bir carsaf bir alez seklinde. Boylece bir kaza aninda uyku bolunmeden kirlileri degistirmis olursunuz.

Babanizla ilgili soyledikleri tamamen fiyasko. Bu cocuga anneanne ve dede bakiyormus cunku. O zaman baktirmayacak sadece annesi ve ben varim diyecek. Hem baktirip hem de mahremiyet kasmak gercekci olmuyor menfaatcilige donuyor olay.

maalesef dede faktörü bunlara engel. biz almasak bile o alıyor. biz cips şeker yasak diyoruz. gizli gizli alıp yiyolar artanı da saklıyolar. sonra biz yakaladıgımızda eşim cok sinirleniyor tartışıyor. sonra da adı huysuza çıkıyor
Esine daha cok hak verdim su an sen anlattikca 😁
Bu buyukler cocuga abur cubur vermekten nasil bir mutluluk duyuyorlar anlamiyorum. Tehlike saciyor bunlar. Resmen ben tehlikeyim diye bas bas bagiriyor cipsler sekerler. Yazik degil mi minicik bedenlerine? o yasta bu kadar zararli madde verilir mi yavruya?
Asil huysuz da dedeymis yani.
Evde yapilan mis gibi saglikli atistirmaliklar varken su paketli gidalar neye lazim anlamiyorum. Keske hepsi piyasadan kaldirilsa

Esine daha cok hak verdim su an sen anlattikca 😁
Bu buyukler cocuga abur cubur vermekten nasil bir mutluluk duyuyorlar anlamiyorum. Tehlike saciyor bunlar. Resmen ben tehlikeyim diye bas bas bagiriyor cipsler sekerler. Yazik degil mi minicik bedenlerine? o yasta bu kadar zararli madde verilir mi yavruya?
Asil huysuz da dedeymis yani.
Evde yapilan mis gibi saglikli atistirmaliklar varken su paketli gidalar neye lazim anlamiyorum. Keske hepsi piyasadan kaldirilsa
kavga kıyamet azalttk baya bazı seyleri cözemedik gündüzleri müdehale edemiyoruz tabi

kavga kıyamet azalttk baya bazı seyleri cözemedik gündüzleri müdehale edemiyoruz tabi
O zaman sahsi gorusum bakicidan yana. En azindan sinirlarini sizin cizebileceginiz bir insan. Yaziktir cocuga. Bence daha sert dille uyarin. Gunduz siz yokken de yapmasinlar. Bu dupeduz insan kandirmak :işsiz:

Dedesi ne alaka anlamadım? Babanız arada bir tuvalete falan mı götürüyor?
Ayrıca anneanne için niye izin veriyor beyefendi anlamadım. Anneanne de çıksın devreden kendisi temizlesin o zaman.

bana eşiniz haklı gibi geldi. hatta anneanne bile devreden çıkmalı.

ayrıca ne olursa olsun çocuk sizin. dedenin bu işler konusunda söz hakkı yok ki. anne baba ne derse o olmalı. babanızın çocuğun çişi üzerinden trip atma merakı saçma geldi.
Bence de esiniz hakli.

Dedesi ne alaka anlamadım? Babanız arada bir tuvalete falan mı götürüyor?
Ayrıca anneanne için niye izin veriyor beyefendi anlamadım. Anneanne de çıksın devreden kendisi temizlesin o zaman.
önceden evet zaten kendisi isterdi dedemle gidecem diye her seyi dedesiyle yapmak istiyor. biz yokken gündüzleri anneannesi bakıyor cünkü

Back
X