Çocuk mahremiyeti

Bu konuda dede birşey söyleyemez. Dogru olanı eşiniz yapıyor bu konuda sizin arada kalmanıza cok sasırdım. Kızım 3 yaşına girecek ve çok iyi bir şekilde biliyor ki anne ve mecbur kaldıgında baba dısında onu kımse tuvalete goturemez kimsede o bölgesıne dokunamaz. Bu konuda kimsenin kırılması umrumda olmaz. Annem vaktiyle cok alındı görümcemde belli etmesede alınıyor ama umurumda olmaz. Ayrıca sizin babanızın bu tuvalet trıbı tam bir sacmalık ben esınızın yerıne olsam ıyıce katı olurdum.

Herkes anneanne ne alaka demiş de anneanne çocuğa ne yapacak? Ha dede yapar diye demiyorum yanlış anlaşılmasın ama haberlerde neler duyuyoruz, önlem alınmalı bencede. Eşiniz haklı ama bunu direk söylemesi hoş olmamış, sizinde baba çıkar mısın bez değiştiricem demeniz olmamış. Adamı suçlar gibi olmuş. Ona çaktırmadan sakınmalısınız sizde eşinizde. Umarım tuvalet sorunu çözülür bir an önce

Yok artık nasıl bir toplum olduk! Çocuğu dedesi tuvalete götüremez mi ya? Zihniyete bak.

4,5 yaşındaki oğlum tam olarak tuvalet eğitimini tamamlayamadı. Geceleri hala bezliyoruz gündüz tuvaleti geldiğimde anne çişim var diyor ben ya da anneannesi götürüp temizliğini yapıyoruz. sorum şu ki eşim bir süre önce " bundan sonra cocugun altını sadece annesi ve anneannesi bezleyecek ve tuvalete onlar götürecek. Dedesi asla bu işe karısmayacak onun yanında altı değiştirilmeyecek. Artık mahremiyeti öğrenme yaşı geldi geciyor bile" diyerek sürekli uyardı. Fakat babam bu durumdan aşırı rahatsız oldu ve hala tripli. Sürekli söyleniyor biri gelse esimi hep şikayet modunda. Neymiş efendim cocuk benimle tuvalete gidemezmiş özel bölgesini göremezmişim. Ben onun dedesiyim ne zararım olacak. Asıl bizde erkek cocugu baba, dede, amca vs.erkekler götürür kız cocuklarına anne, anneanne abla vs.götürür diyor. Ara ara konu acılsa hemen triplere giriyor. Eşimle babam cogu konuda hic anlaşamıyorlar zaten. Ben bu konuda eşimi savunsam da karsı cıkıyor cok biliyosunuz siz diye. tabi bunları ona söyleyemiyor bana söylüyor. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz bazen babama karsı ne diyeceğimibilemiyorum
Ondan ziyade artk cocuga oz bakim ogretilse bunun pesinden kosulsa daha iyi olmaz mi 4.5 yasindaki cocuk kendi gtmeli tuvalete eger bir engeli yoksa kusura bakmayin ama oz bakimi artik ogretmelisiniz size de ananeye babaneye de dusmuyor oz bakim cocugun kendisine dusuyor ozel bolge ile ilgili durumlar pedegogla gorusup nasil ogretmeliyizi bulmalisiniz

Bu da ülkemizde yeni moda çıktı. Yok mahremiyet eğitimi bilmem ne. Tabi ki mahremiyet çok önemli. Ama bu sadece yabancılara özgü olmalı. Bir dede, babaanne, anneanne vs. çocuğu tuvalete götüremeyecek mi? Bu kadar mı aklı hep kötü şeyler düşünen bir toplum olduk?

Eşiniz tuhaf.Söylediği şey yanlış değil de şu cümle o kadar komik ki '' bundan sonra sadece annesi ve anneannesi götürecek'',kendisi heykel niyetine mi duruyor evin içinde ? Anneanne de görmemeli eğer sorun mahremiyetse,o çocukla baba ve anne ilgilenmeli.

Hayır cok şükür bir sağlık sorunu yok. Aslında oglum alışmıştı geceleri bile çişi geldiğinde ağlayarak uyanırdı anlardık. Tam kurtulduk bezden diye sevinecekken kardeşi doğdu hoop en basa gündüz bile altına yapmayA basladı. Cocuk psikoloğuna götürdük.Doktor normal bu durum anne daha cok ilgilensin ve asla baskı yapıp azarlamayın zamanla düzelecektir demiş. Şimdi gündüzleri kesti artık söylüyor ama geceye tam cözüm bulamadık

Bu çözüm müdür , doğru müdür bilemem ama benim yaptığım uyumadan çok önce karpuz ve süt içirmiyorum. Bunlar sık tuvalete çıkarır.

Uyurkende içtiği su için 2 saat sonra kucaklayıp tuvalete götürüyorum eğer kendi uyanmasa.

Bezlerseniz tutmayı öğrenemez.

4,5 yaşındaki oğlum tam olarak tuvalet eğitimini tamamlayamadı. Geceleri hala bezliyoruz gündüz tuvaleti geldiğimde anne çişim var diyor ben ya da anneannesi götürüp temizliğini yapıyoruz. sorum şu ki eşim bir süre önce " bundan sonra cocugun altını sadece annesi ve anneannesi bezleyecek ve tuvalete onlar götürecek. Dedesi asla bu işe karısmayacak onun yanında altı değiştirilmeyecek. Artık mahremiyeti öğrenme yaşı geldi geciyor bile" diyerek sürekli uyardı. Fakat babam bu durumdan aşırı rahatsız oldu ve hala tripli. Sürekli söyleniyor biri gelse esimi hep şikayet modunda. Neymiş efendim cocuk benimle tuvalete gidemezmiş özel bölgesini göremezmişim. Ben onun dedesiyim ne zararım olacak. Asıl bizde erkek cocugu baba, dede, amca vs.erkekler götürür kız cocuklarına anne, anneanne abla vs.götürür diyor. Ara ara konu acılsa hemen triplere giriyor. Eşimle babam cogu konuda hic anlaşamıyorlar zaten. Ben bu konuda eşimi savunsam da karsı cıkıyor cok biliyosunuz siz diye. tabi bunları ona söyleyemiyor bana söylüyor. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz bazen babama karsı ne diyeceğimibilemiyorum
Anneannesinin ilgilenmesi bile kötü.
Sadece bir kişi ilgilenmeli temizliği ile.
Çok zorda kalınan durumlarda babası ilgilenebilir.
Bir çocuk gelişimci ile görüşün mutlaka tuvalet bağımsızlığı için de.

Bebegim dogdugundan itibaren mahremiyetine dikkat ettim. Dedesiymis, dayisiymis, teyzesiymis hic farketmez. Alinan alinsin kendi bilir. Kesinlikle dogru yapiyorsunuz.

Zaten anne veya baba varken ailenin diger uyeleri goturmez ki tuvalete anne veya baba musait degildir veya dede bakiyordur cocuga veya anane tabiki goturur esiniz boyle diyecegine mecburi haller disinda biz goturelim oda mahremiyetini ogrensin deseymis sadece dedeyi devre disi birakmis adam kendini kotu hissetmistir sanki farkli dusunuluyor gibi

Biz eşimle birlikte aştık o dönemi. Hatta öyle güzel işledik ki babaannesi, anneannesi veya dedeleri oğlum annenin/babanın işi var ben götüreyim dediğinde "hayırrrr ayıpppp sadece annem ve babam" diyordu.

Anneanne de olmamalı yani, yardım istiyorsanız eşiniz yardım edicek. Ben eşinize hak verdim bu arada.

çişim geldi dediğinde annemin işi varsa işini bırakıyor tuvalete götürüyor. kucagında kardeşi varsa onu dedesine verip öyle tuvalete gidiyorlar. Bazen çişim geldi dediğinde oglum kendin yapabiliyorsun git diyorum. Yapıyor peceteyle silim çamasırlarını giyiyor. Bazen de bizimle gidiyor. Ya aslında ikisi de cok ilgileniyorlar sagolsunlar. Oğlum dedesini apayrı seviyor zaten. Yemegini dedesiyle yer. dedesini evden dısarı cıkarmaz ben de gidecem dedemle diye nazı en cok dedesine gecer. Biz işteyken onlara emanetler. Eşim sadece özel bölge konusunda takıntılı işte

Çok mu titizsiniz

Yani beden kıyafetleri çıkarıyor

Erkek çocuğu pet şişeye dahi çişini yapar

Gece çişi gelince ağlardı vs demişsiniz bunlar da olağan tepki değil mesela

Tuvalet pis şeklinde bir algı mı var evde tuvalete gitmek kötü mü algılanıyor çocuk tarafından

Oğlum 36 aylık kreşe giderken tuvalete yanlarında öğretmen olmadan giderlerdi

Evde de kendisi giderdi sadece büyük tuvaleti bir yıl daha temizledik sonrası kendi halletti

Bırakın azıcık poposu kirli olsun ama tuvalete gitmek için birisine ihtiyaç duymasın

Çişi geldi ise gitsin mesela söylemeye bile gerek duymasın

Bu konuda dede birşey söyleyemez. Dogru olanı eşiniz yapıyor bu konuda sizin arada kalmanıza cok sasırdım. Kızım 3 yaşına girecek ve çok iyi bir şekilde biliyor ki anne ve mecbur kaldıgında baba dısında onu kımse tuvalete goturemez kimsede o bölgesıne dokunamaz. Bu konuda kimsenin kırılması umrumda olmaz. Annem vaktiyle cok alındı görümcemde belli etmesede alınıyor ama umurumda olmaz. Ayrıca sizin babanızın bu tuvalet trıbı tam bir sacmalık ben esınızın yerıne olsam ıyıce katı olurdum.
mesela kızımda öyle değil babam en azından benevdeyken değil annem degişyirirken altını giriyor mu odaya bilmiyorum ama muhtemelen giriyordur annem karsı cıkmaz cünkü. eşimin tavrı sert oldu için zaten ona bişey diyemiyor ama benim yanımda eşime olan öfkesini bana kusuyor. acıklama yapıyorum kabul etmiyor. susuyorum artık ben de

Çok mu titizsiniz

Yani beden kıyafetleri çıkarıyor

Erkek çocuğu pet şişeye dahi çişini yapar

Gece çişi gelince ağlardı vs demişsiniz bunlar da olağan tepki değil mesela

Tuvalet pis şeklinde bir algı mı var evde tuvalete gitmek kötü mü algılanıyor çocuk tarafından

Oğlum 36 aylık kreşe giderken tuvalete yanlarında öğretmen olmadan giderlerdi

Evde de kendisi giderdi sadece büyük tuvaleti bir yıl daha temizledik sonrası kendi halletti

Bırakın azıcık poposu kirli olsun ama tuvalete gitmek için birisine ihtiyaç duymasın

Çişi geldi ise gitsin mesela söylemeye bile gerek duymasın
ben degil ama eşim cok titiz evet. kendi evimizde klozetin üzerinde cocuk oturagı var ve o klozeti sadece cocuk için kullanırız basamagı var cıkar oturur kendisi yapar. annemlerin klozeti ise ortak o yüzden kendine ait kapak sürekli orda durmuyor o gideceği zaman yerlestiriyoruz işi bitince kaldırıyoruz tekrar. bazen kendisi yapıyor. annemin evi bahceli mesela oyun oynarken çişi gelince bir köşeye tutuverir kimseye ihtiyac duymadan

ben degil ama eşim cok titiz evet. kendi evimizde klozetin üzerinde cocuk oturagı var ve o klozeti sadece cocuk için kullanırız basamagı var cıkar oturur kendisi yapar. annemlerin klozeti ise ortak o yüzden kendine ait kapak sürekli orda durmuyor o gideceği zaman yerlestiriyoruz işi bitince kaldırıyoruz tekrar. bazen kendisi yapıyor. annemin evi bahceli mesela oyun oynarken çişi gelince bir köşeye tutuverir kimseye ihtiyac duymadan

Üstünü neden çıkarıyor

Eşiniz de tuvalete soyunup mu giriyor

Bakın bunlar ileride psikolojik rahatsızlık olur

Örneğin AVM de tuvalete gider mi oğlunuz

Çişini ayakta yapsın annenizin evinde de mesela o Zaman yardım gerekmez

Özetle çocuğu bağımsızlaştırın en kısa zamanda

Gece de bağlamayın bez alışır öğrenir biraz çamaşır çıkar ama olsun sonu selamet

Üstünü neden çıkarıyor

Eşiniz de tuvalete soyunup mu giriyor

Bakın bunlar ileride psikolojik rahatsızlık olur

Örneğin AVM de tuvalete gider mi oğlunuz

Çişini ayakta yapsın annenizin evinde de mesela o Zaman yardım gerekmez

Özetle çocuğu bağımsızlaştırın en kısa zamanda

Gece de bağlamayın bez alışır öğrenir biraz çamaşır çıkar ama olsun sonu selamet
ilk 2 cümlenizi anlamadım soyunmak gibi bir seyden bahsetmedim. avm de gider evet ama babası götürür içerde ne sekilde yaptırır bilmem. eşim erkeklerde ayakta yapmanın saglıksız oldugunu düşündüğünden mutlaka oturarar yapmasına özen gösterir. bazen kendisi ayaktayken tutuverir hemen ben de zorlamam nasıl rahat olacaksa öyle yapsın diye

mesela kızımda öyle değil babam en azından benevdeyken değil annem degişyirirken altını giriyor mu odaya bilmiyorum ama muhtemelen giriyordur annem karsı cıkmaz cünkü. eşimin tavrı sert oldu için zaten ona bişey diyemiyor ama benim yanımda eşime olan öfkesini bana kusuyor. acıklama yapıyorum kabul etmiyor. susuyorum artık ben de
Kabul etmezse etmesin. Tabi anneanne bakıyormus cocuga kendı evınde bakıyorsa gırme desenızde ınadına girebilir ama oglunuza ogretın dede sen giremezsin diye tepkı verırsr zorla gırmez herhalde. Hayır neden bu merak anlamıyorum

ilk 2 cümlenizi anlamadım soyunmak gibi bir seyden bahsetmedim. avm de gider evet ama babası götürür içerde ne sekilde yaptırır bilmem. eşim erkeklerde ayakta yapmanın saglıksız oldugunu düşündüğünden mutlaka oturarar yapmasına özen gösterir. bazen kendisi ayaktayken tutuverir hemen ben de zorlamam nasıl rahat olacaksa öyle yapsın diye

Çamaşırlarını giyiyor yazmışsınız

Ben çıkarıyor ve sonra giyiyor sandım

Çamaşırını yukarıya çekmesinden mi söz ediyorsunuz

Örneğin üstünü kendi giyiyor mu

Yani tuvalette kilodunu indirmek ve toplamak olağan zaten bunu yapması lazım tabii

Siz temizliğine yardımcı olsanız da çamaşırını kendi toplamalı

Son düzenleme:
evet camasırını in
Çamaşırlarını giyiyor yazmışsınız

Ben çıkarıyor ve sonra gidiyor sandım

Çamaşırını çekmesinden mi söz ediyorsunuz

Örneğin üstünü kendi giyiyor mu

Yani tuvalette kilodunu indirmek ve toplamak olağan zaten bunu yapması lazım tabii

Siz temizliğine yardımcı olsanız da çamaşırını kendi toplamalı
evet camasırlarını indirip cekmesinden bahsediyorum. genelde kendisi giyinir coraplarını ayakkabılarını.

Back
X