Merhaba, 33 yaşındayım ve 2buçuk yıldır devam eden bir ilişkim var. Erkek arkadaşım 35 yaşında. Bu kadar zaman geçti sadece benim anne babamla tanıştı ve ben de babası hariç (anne-baba tatsız şekilde boşanmış) ailesindeki herkesle tanıştım. Bundan başka evlilik yolunda hiçbir hareket olmadı.
Bundan yaklaşık 8-9 ay öncesine kadar hiç çocuk meselesini konuşmamıştık, önceki konularda yazdığım gibi o zamanlar erkek arkadaşımın kedisi hastaydı ve sonrasında da hayatını kaybetti. O zaman konuştuğumuzda da çocuk istemediğini çünkü hayatında kaybettiğinde yerle bir olacağı birilerinin insan/hayvan olmasını istemediğini söyledi. Ben biraz hata etmişim ama böyle bir gerekçeyle söyleyince içinde bulunduğu dönemin etkisiyle söylediğini düşünmüştüm. Ona söylediği şeyin mantıklı olmadığını söyledim ama “ben istiyorum” da demedim. Ama ben de istemiyorum da demedim çünkü bu konuda kafamda net bir fikir yoktu.
Son aylarda bu konu kafamda biraz daha netleşti, yine “çok istiyorum” diyemesem de hayatımın kalanının şimdiye kadarkinin aynısı olarak sürüp gitmesini de istemiyorum.
Erkek arkadaşım son dönemde maaşını düzenli alamadığı için maddi sıkıntılar yaşıyor (bir yerden bakınca bunların hepsi bahane de olabilir) Bugün konu evliliğe gelince bana “parasız pulsuz evlenilir mi” dedi. Ben de biraz halledilebileceği şeklinde konuştuktan sonra “Ne kadar daha sevgili kalalım yani sence mesela?” dedim, 1 yıl dedi. Ben de “ben bir yıl daha sevgili kalmayı düşünmüyorum” dediğimde, “neden ki, acelemiz mi var, çocuk mu istiyorsun?” diye sordu. Ben de olabileceğini söyleyince “istemiyorum, sana bunu da söylemiştim” dedi.
ben de yaşadığı dönemden kaynaklı söylediğini düşündüğümü söyledim, eğer böyle diyorsa hayatlarımızı ona göre çizebileceğimizi söyledim ama çok da üzüldüm doğrusu. Ne yapacağımı pek bilemedim, belki benzer şeyleri yaşayanlar vardır diye bana yol göstermenizi istedim, lütfen çok gaddar olmayın