Çocuk Meselesini Rafa Kaldırmak İsteyenler

aynen angelcim bizde de misafir vardı.ben de senin geçen gün yaptığın gibi baklavaları filan götürdüm hep yanii nolcek bu işlerin sonu bilmem..10 kilo vericez diye alıcaz sanırsammCADIARZU-tatlicadiarzu-senağlamaöptüm seni...

kaydirigubbakcemile3valla canım bende bilimiyorum ki ne olacak böyle halimiz çokk feciiikaydirigubbakcemile3verelim derken almayalım da zaten regl öncesi gözüm dönüyo iyice ama yarından tezi yok frenlemem lazım kendimi çokk acill seni de engellemeye gelicem merak etme sennlmaz:

ben bu topiği çok sevdimm 3 yıılık eviliyim ve hiç korunmamamıza rağman bebek mebek olmadı son 4 aydırda ara verdim herşeye dr um bayramdan sonra tüp bebek dedi ama ben biraz daha uzatmak istiyorum zamanı ayrıca
kafamdan atmayı bile işte ozaman olacak diye düşünüyorum bu çok acı yapamıyorum düşünmeden olmuyo sanırım çıldırıyorum

canım benimm..kader arkadaşıyız valla hepimiz..takıl şekerim o zaman sen angel la bana o zaman...

hoşgeldin canım a.s.evet canım ezinenin de söylediği gibi takıl bize biz de aynı durumdayız ne tam anlamıyla kafamızdan çıkarabildik ne de bebişlerimize kavuşabildik ortadayız anlayacağınCADIARZUçıldırorsak hep beraber çıldırıyoruz galiba yalnız değilsina.s.

bak elchinciim biz bir de bir önceki sayfada verdiğim adreslerde takılırız.seni ve katkılarını da bekleriz...

slm kızlar bende 2 yıllık evliyim 2 yıldır hiç korunmuyoruz ve gebelik oluşmuyor tedavi halindeyiz ama doktorlarda bizi kendi halimize bıraktı bu aydan çok umutluyum 16 eylüle kadar bekleyeceğim ya adet ya bebek eğer yine adet olursam 3 5 ay boyunca ertelemeyi düşünüyorum.
çünkü gerçekten yormaya başladı beni allah yardımcımız olsun valla git gide sıkmaya başladı bu durum beni.

hayırlısı olsun canım..umut var her zaman ama kafaya takmadan yürütebilmek mesele zaten..bunun için yeni fikirlerin varsa,kitap,film,hobi vs ne olursa bekleriz...
canım baktım evet aslında kiloyla ilgili bi problemim yok ama yinede uğrarımmmkaydirigubbakcemile2

diğer konuya da uğrayabilirsin..yemek yapmayı seviyosan eğer,değişik yemek tariflerimizi paylaşıyoruz o konuda da...öpüyorum seni..

artık bu ay un utmalıyım.Allahın gücüne gitmesin çocuk diycek tarafım kalmadı..bu akupunktur zımbırtısını da bırakıcam..kaç gün adetim geçti.meğer geç yumurtlamışım...olmıycak galiba..daha fazla çabalamasam daha iyi..sanki dünyanın sonu..bi sürü çocuksuz yaşayan,kendi tercihi olarak ya da olmayarak insan yaşıyo bu dünyada..biri de ben olsam bişi olmaz yani...kocam da yıprandı artık..o da üzülüyo ama beni üzmemek için çok dışa vuramıyo..bu işçok zor artık filan dedi o da dün akşam..oysa ki o bile ümitlendiğini fazlasıyla belli etmişti daha..daha ne kadar hayalkırıklığı yaşıyabilirim ki daha.5 yıldır nerdeyse her ay yeni baştan tekrarlanan bi umutediş ve umutsuzluk hikayesi...artık daha fazla yapmamalıyız bunu kendimize..bu 5 yılın neredeyse her günü internet başında araştırark geçti...kendimiiz için yaşamalıyız geri kalanını ömrün.bunu bu koca kafama sokucam nasıl bilmiyorum ama ben de de birazcık akıl ve irade varsa olucak...

KENDıN ıÇıN YAŞA

Henuz 18 ini yeni bitirmiştin, enerji ve umutla dolu hayata başlamaya hazırdın…
Ne oldu?
ıstemediğin bir okula girdin. ınsanları mutlu etmek, saygı kazanmak, sevilmek için…
Sevmediğin bir bölümde senelerini harcadın….
Ayaklarını sürüye sürüye gittin derslere…
Çalışmak istemedin ama yine de zorladın kendini…
Güç bela bitirdin sonunda…
Ne ailen, ne de arkadaşların görmedi yaptığın fedakarlığı…
Alkışlamadılar seni, omuzlarının üzerine çıkarmadılar, madalya takmadılar…
Enerjin çoktan tükenmeye başladı bile…
Kimse bilmez nasıl kendini feda ettiğini…
Ruhunu teslim ettiğini…
Gençliğini tükettiğini…
Şimdi iş bulman gerek…
Para kazanman, araba alman, ev alman gerek…..
ıstemediğin bir işe girdin…
Böyle olması gerekiyor diye…
Sırf çevrendekiler bekliyor diye…
ınsanları mutlu etmek, saygı kazanmak, sevilmek için…
Sabahın köründe gidiyorsun işe…
Sevmediğin insanlar ile gününü harcıyorsun…
Heyecan duymadığın işlerle zamanını geçiriyorsun…
Yarının gelmesinden nefret ediyorsun…
Sevildiğini hissettin mi peki? Ya saygı?
Bitti mi insanların istekleri?
Özgür müsün artık? Hayır hala özgür değilsin…
Şimdi evlenmen gerek…
Öyle ya yaşın geçiyor, evde mi kaldın ne? Arıyorsun etrafında uygun birisini, artık evlenmeliyim diyorsun…
Acaba gerçekten istiyor musun? Sana uygun birisini buldun işte, boyu boyuna, mesleği mesleğine, parası parana göre…
Peki ya kalbin? Düğününden bir gece önce sessizce itiraf ettin kendine, ya doğru kişi değilse? Belli ki hazır değildin bu evliliğe…
Evlenmek için evlendin…
ınsanları mutlu etmek, saygı kazanmak, sevilmek için…
Mutlu oldun mu peki?kalbin heyecanla doldu mu?
Akşam eve koşarak döndün mü? Sevildiğini hissettin mi?
Seviştin mi tüm varlığınla?
Daha evleneli bir sene dolmadı, insanlar çocuk demeye başladılar…
ıstedin mi gerçekten bir çocuk sahibi olmayı?
Hazır mısın bir canlıyı yetiştirmeye?
Söyle bana ne verebilirsin bu küçük insana? Hayatı kendi gözlerinle hiç
yaşadın mı? Ne istediğini biliyor musun? Ya istemediğini? Hiç risk aldın mı?
Sen hiç kendin için bir şey yaptın mı? Çocuğun bir gün sorarsa Özgürlük
Nedir? Ne cevap vereceksin? Sen hiç özgürlüğü yaşadın mı?
Evliliğinde problemler yaşıyorsun…
Sevmediğin bir insanla cehennemi paylaşıyorsun…
Boşanmak fikri kafana gelip gelip gidiyor…
cesaret edemiyorsun…
ınsanlar ne der diyorsun…
Gene kendi duygularının üzerine
bir duvar örüp başka insanlar için evliliğinde kalıyorsun….
Fedakarlığını gören biri var mı? Yaşadığın ızdırabı senin gibi yaşayan? Korkuların seni
hapsetmiş, her geçen gün etrafına bir duvar daha örüyorsun. Sevilmeme
korkusu, yalnız kalma korkusu, başarısız olma korkusu, saygınlığını yitirme korkusu ve daha neler neler…
Hayatında hiç korkmadığın bir gün oldu mu?
Cesaretle atıldın mı hiç, ya bilmediğin bir dünyaya girdin mi? Sevilmemeyi
göze aldın mı hiç? Gülünç duruma düştün mü? Ağladın mı doyasıya, insanlara
aldırmadan? Acı çektin mi hiç, hani öleceğini düşünecek kadar…
Ve iyileşmeyi başarabildin mi hiç?
Yaş erdi kemale diyorsun, bu saatten sonra benden ne köy olur ne kılavuz.
Umutların tükenmiş, hayallerin yıkılmış…
Koca bir ömür başka insanların kontrolü altında geçip gitmiş. Alışmışsın artık bu düzene,
artık istesemde çıkamam diyorsun…
Ve gene kendin için bir şeyler yapmaktan vazgeçiyorsun…
Ne olurdu istediğin okula gitseydin…
Kim ne derse desin, ressamolsaydın…
Müzisyen, Arkeolog, Sanatçı, Sporcu olsaydın…
Hayattaki büyük adımları ancak hazır olduğunda sen istediğin için atsaydın…
Ne olurdu biraz risk alsaydın? Biraz kendine güvenseydin? Biraz kendine inansaydın?
Ne olurdu seni çepeçevre saran zincileri kırıp, önünde ki duvarları aşıp,
kendin olabilmeyi başarsaydın? Kim ne diyebilirdi sana? Gene kimse madalya
takmazdı, gene kimse alkışlamazdı, gene kimse seni omuzlarının üzerine çıkarmazdı…
Ama sen kendine saygı duyardın!
Haydi şu anda şu dakika bir daha bak hayatına…
Bu sefer kendin için bir şeyler yap…
Bırak insanlar sevmesin seni, bırak senin mutsuzluğundan mutlu olmayıversinler, bırak takdir etmesinler,
onaylamasınlar, bırak dedikodunu yapsınlar, itiraz etsinler…
Hayatında bir kere olsun bu riski al!
ıstediğin mesleği yap…
Zevk al ürettiğin işten…
Uçarak git işine…
Keyif al birlikte çalıştığın insanlardan…
Yaşamını kendin SEÇ ve MUTLU OL seçtiğin bu yaşamdan…
ıstediğin insan ile istediğin zamanda evlen…
ıster 20 inde ol, ister 50inde…
Senden başka kim bilir doğru insanın kim olduğunu ve doğru zamanın ne zaman olduğunu? Dinleme başkalarını…
Evlenmek için hiç bir zaman geç sayılmaz…
Ve hatta istiyorsan asla evlenme…
Bu yaşam senin, ve ızdırabını da, mutluluğunu da yaşayan tek sensin….
ıstediğin zaman çocuk yap…
Kendini hazır hissettiğinde, yaşama bir canlı getirmek istediğinde ve o çocuğa verecek bir şeylerin
olduğunda…
Ve hatta istemezsen hiç çocuk yapma…
ıstiyorsan başka bir şehre taşın, başka bir ülkeye, başka bir kıtaya…
Mecbur değilsin bu şehire tıkılıp kalmaya…
ıstiyorsan yeniden okula başla, yeni bir meslek, yeni bir hayat, yeni ben diyerek kendin için yaşa…
Şimdi soruyorum sana…
Ne zaman kendin için bir şeyler yapacaksın?

CAN DÜNDAR

canım benim ezinecim,lütfen bu kadar umutsuz olma..ben de sebepsiz infertiliteyim,7 aşılama 3 tüp bebk geçirdim sonuç negatif : ((( seni çok iyi anlıyorum..tanımasamda yaşadığın duyguların aynısını ben de yaşıyorum..çok ağladım,çok zor günler geçirdim,dört yıl kendimi tüm dünyadan izole ettim..kendi dünyamda çırpındım,duvarlara ağladım..ama ne oldu sağlığımı kaybetmeye başladım,evimden ,eşimden,işimden uzaklaştım..ne oldu ???kaybolan koca dört yıl..mutsuz günler,yeri geldi ölmeyi bile düşündüm biliyormusun..ama baktım ki hayatım akıp gidiyor,kendimi avutmaya çalıştım ve çalışıyorum..ne bileyim bi nebze polyannacılık oynuyorum..yoksa hayat bana acı vermeye başladı..sebepsizim ben diye düşündüm..belki de bir gün rabbim benim de yüzüme güler..belki o kadar çok ettiğim dualar kabul olur..belki de böylesi hayırlısıymış,hayır da şer de allahtandır dedim..evet sihirli değnek değil elimdeki bir anda herşeyi değiştireyim..baktım içimi buhranlar basıyor bu düşünce beynimi kemiriyor hemen atıyorum kendimi dışarılara..farklı hobiler bulmaya çalışıyorum..artık ağlamayacağım dedim bunun için ağlamayacağım,rabbim herşeyin en iyisini bilir..ağlıyorum elbette ama eskisi gibi kendimi paralayarak değil..ne yapalım kader bu yaşanacak kaderimiz varmış,kabullenmeye çalışıyorum..

inşallah sana da hayırlı kapılar açılır arkadaşım,senin için dua edeceğim,rabbim gönlüne göre versin...

merhaba elchin,bu topiğe bi kaç gündür giren yok...

hikayeleri okuyorum da herkes aynı duyguları yaşıyor..aynı duygusal travmaları geçirmişiz..çok acı..ama ben inanıyorum birgün bizlerinde isteği olacak..sende sebepsiz m,isin
??

selvinnciğim öncelikle meraba..insanın yalnız olmadığını bilmesi çok güzel..sen neden 7 kere aşılama denedin merak ettim..umarım Allah en kısa zamanda dileklerimize kavuşturur bizi..artık şunu farkettim;içimde acı bir kabulleniş,kaderine biraz daha boyun eğiş ve teslimiyet duyguları hakim..belki de herkesin dediği gibi bunun olması gerekiyo ki ,aklımdan atayım ve olsun....bilemiyorum belki de çocuk meselesini kafamdan atma arzusu bile kafandan attığın gün ya da ay olur söylentileri yüzündendir...sadece sanki nasıl biliyomusun(Allahın gücüne gitmesin)kendimi hamile olduğumu öğrensem artık o kadar da mutlu olmayacakmışım bundan gibi hissetmeye başladım..hani nerdeyse çocuk diyecek,isteyecek halim,mecalim ,eski hevesim kalmadı...Allahım hepimizin yardımcısı olsun,sebepsiz infertilite gerçekten de çok yıpratıcı...bu konuyla uğraşmaktan ne evliliğimi yaşayabildim ,ne de ömrümün en güzel yıllarını...

selam canım inşallah olur inşallahhhh

bizim aslında erkek infertilitesiydi sorunumuz ama yaptığım kürler sonucunda en sondaki tahlillerimiz iyi çıktı yani şuan itibarıyle sebepsizimmzemuszemus

allah yardımcımız olsun inşallahh:Saruboceq:

canımmm ben geldim misafirlerim vardı hiç giremedim hayatıma.s.yazdıklarınızı okudum kocaman bir of mu çeksem allahım bugünümüze şükür mü desem ne desem bilemedim valla şekerler CADIARZUezinecim tatlım kafamızdan tamamen atmanın ne kadar zor hatta bazen ne kadar imkansız olduğunu daha önce de konuşmuştuk ama hayatımızı sırf bu konu üstüne odakladığımız zamanda yaşamayı unutuyoruz malesef bir cenderenin içindeymişcesine aynı şeyler etrafında düşünüp duruyoruz hayatı kaçırıyoruz ben de bunların farkındayım çözüm yine bizde ama bebişim kendimizi olumlu şekilde yönlendirebilirsek daha kolay olacağını düşünüyorum opuyorumnanaktan

misafirler yatılımıydı angel?nihayet geldin yani...ben de işe başladım uzun bi aradan sonra..dün gece nöbetçiydim herkes nerelerdeydin dedi durdu..tüp bebek tedavisi gördüm de diyemedim..soruları geçiştirdim hep..bir de arkadaşlarım çocukları ile ilgili muhabbete başlayınca üzülüyorum ve kendimi eksik hissediyorum onu farkettim...neyse bunlar da gelip geçer hayırlısı ile ve mutlu günlerimize kavuşuruz inşallah biz de...

evet tatlım yatılıydızemuszemusişe başladın demek hayatım kolay gelsin şimdiden o zaman zaten en zoru da sorular kısmı çok iyi bilirim çünkü yaşadım ardı arkası gelmeyen soruları geçiştirmeye çalışmamı ama kendini eksik falan hissetme sakın psikolojini anlamaktan ziyade birebir çok iyi hissedebiliyorum bizim seçimimiz değil bu biliyosun elimizden geleni yapıyoruz özel insan olmak kolay değil tatlım biz özeliz yakaydirigubbakcemile3hiç üzme kendini allahım inşallah bu günlerini unutturacak kadar mutlu etsin seni:Saruboceq:a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…