çocuk meselesini yüzüme vuruyorlar

Merhaba, üzüntünüzü gerçekten hissetiğim için duygularımı paylaşmak istedim.
Öncelikle herkes bu dünyaya çocuk doğurmaya gelmiyor. Yani bilmiyorum eğer sizin üstünüzde böyle bir baskı olmasaydı çocuk istermiydiniz hemen ya da hiç ama bence olmuyor olmuyor olmuyor demeyin. Tek düşündüğünüz şey bu olmasın lütfen.
Bakın ne güzel aşk evliliği yapmışsınız birbirinize sarılın sorunlarınız olduğunda beraber çözün, pikniğe gidin beraber, kursa yazılın, olursa çalışmaya başlayın, ama birşeyler yapın ki evde oturup tek düşündüğünüz şey bu olmasın ve o 'insanlar' da sizi bomboş oturup çocuksuzluğuna üzülen bir kadın olarak görmesinler. Kendi uğraşları kendi hayatı var desinler beyinlerinde.
Bir de lafta demek kolay belki ama gerçekten herkesin olacak diye birşey yok. Çok istiyorsanız bence sizin için en iyisi düşünmemek stres yapmamak.
Bu dünyaya sırf bilmemkim istiyor diye çocuk yapmayın rahat olun belki şimdi olsa hiç hayırlı olmayacak sizi çok üzecek ya da sağlıksız olacak üzüleceksiniz ama bir bakmışsınız 5 yıl 8 yıl sonra kendiliğinden oluvermiş ve sizin için de yeni bir mutluluk kaynağı olmuş.
Ama şimdi kendinize yetmeyi bilin. Bilin ki kimse sizi ezemesin. Sizi ağlatacak bir laf söylediklerinde bile kahkaha atın noldu bu kadına bizi sallamıyor desinler. Gücünüzü gösterin.
Anne-babanıza edilen lafa da üzülmeyin belli ki tek uğraşları siz olmuşsunuz başka işleri güçleri yok. Aslında o kadına öyle laflar söylenir ki doğuma gitmeye korkar ama günah gene de ve değmez.
Bekleyin ve onların başlarına gelecekleri de görün, tabi bu tek işiniz olmasın mutlu olmak için birbirinize tutunun ve güçlü olun güç güç güç diyorum.
Ve eminim güzel kalbinizi kirletmelerine izin vermediğiniz sürece mutluluk kendiliğinden size gelecektir.
İnşallah herşey gönlünüzce olur çok çok mutlu olursunuz

Bakarsınız kendiliğinden ummadığınız bi anda oluvermiş...

Lütfen umudnuzu kaybetmeyin lütfen.

Size dua edicem ve tüm bebek isteyenlere.

Rabbim isteyen herkese anneliği babalığı tattırsın inşallah.

İnsanlara çocuğun yok çocuğun olmuyor diye bi nevi kısır muhabbetini yapan
cehalete esir olmuş zır cahilleri kınıyor Allaha havale ediyorum !!!

canım benim üzülme tabi üzülme demek kolay
vardır bir vakti çocuk için
Allah'a sığın
Rabbim sana sağlıklı sıhhatli hayırlı bir evlat hayırlı bir zamanda nasip etsin
stres yapma boşver onların doğumunuda git hediyeni ver
vardır Allah'IN bir bildiği ONA sığın

bence onlar daha fazla senin canını yakmasınlar rabbim bir dert verir evlatlarıyla sınar çıkamazlar işin içinden. Sen Allah'a havale et arkadaşım sabret gün gelir devran döner ..

yazdiklarini okuyunca hem cok sasirdim hem cok sinirlendim...bunlar nasil insan insanligi gectim nasil canlilar gelinlerinin ana babasi yok diye nasil alay gecerler Allah katinda senin ne kadr degerli oldugunu bilmiyorlarmi yetimin oksuzun akittigi gozyasinin hesabinin cok cetin oldugunu bilmiyorlarmi o kadar cahil insanin arasinda napiyosun bacim sen?onlarin seni daha cok sahiplenmeleri gerekir yazikki yazik obur dunyada hesaplari cok cetin...cocuk meselesine gelince dur hele bakalim ortada fol yok yumurta yok sen cocugumuz olmuyor demissin okudugum kadariyla pko disindada sorun yokmus ustelik bir bucuk senelik evlisin daha yeni evlisin benimde birbucuk sene sonra oldu...bir sene onemsemedim olsada olur dedim son bi kac ay baya kafayi taktim sonrada hic beklemedigim bir ayda nasip etti rabbim simdi iki kizim var biri 22 aylik digeri 6 aylik ilk bebeklere hamile kalmak zordur ikinciler daha kolay olur onin icin sakin kafana takipta umutsuzluga kapilma zaten okuduguma gore stres yuzunden yumurtlaman guclesiyormus sakin ha!cahillerin lafina gelipte stres yapip kendine zarar verme...hem bir karisim var bal tarcin corekotunu karistirip gunde iki tatli kasigi sabah ve aksam olmak uzere tuketiyorsun gercekten cok ise yariyor yumurtalarin buyumesini sagliyor 40 gunde bir olan reglm 28 gunde bir geliyor artik hemde ilk denememde ise yaradi detayli bilgiyi bununla ilgili topiklerden bulabilirsin.birde ovulasyon testi kullanmani tavsiye ederim gercekten cok faydali bir test hicbir sorunu olmayan ciftlerin duzenli kullanmasi halinde ilk uc dort ay icinde gebelik oluyor bu iki seyi arastir ve dene derim ovulasyon testi icin imkanim yok alamam dersen ocak ayinda turkiyeye geliyorum ben sana getiririm (bunu tum samimiyetimle soyluyorum sakin cekinme)ben kanadada yasiyorum bu testler cok ucuz burda tamammi canim aklinda bulunsun rabbim her daim yardimcin olsun hayirlisiylada mis kokulu bebisini kucagina alirsin insallah

ah canım benim o kadar iyi anlıyorumki seni bende 2 buçuk senedir cabalıyorum bebek içinçama allahımın bildiği bi zaman var onu bekliyoz napalım bizim sınavımızda bu...ben hamile kadın görmeye dayanamıyorum kıskanmıyorum kesinlikle ama farklı bi duygu...etraftaki insanlar acımasın diye hep gülüyorum ama içimi bilmiyolar...o eltin görümceni hiç kafana takma kocan yanındaysa gerisi boş...allaha havale et geç.

Nasıl insan bunlar ya.. :26:
Benim de annem yok, bir an yerinize kendimi koydum..
Görümceniz, eltiniz çocukları büyüyüp aklı başına gelene kadar anneannesi, babaannesi veya dedelerinin yanında olacağı ne malummuş? Allahla kontrat mı yapmışlar?
İnşallah Rabbim sana da hayırlısıyla bir evlat verir canım, Allah büyüktür.

Biliyorum çok zor rol yapmak hele seni böylesine yaralayan insanların yanına gidip bir de onların doğumunu tebrik etmek zorunda kalmak. Cesaretini topla yine sen iyiliğini yap, yine vicdanen rahat ol, ben onların doğumunu bile tebrike gidebildim onca şeyden sonra de, bu hem seni yüceltir hem de eşin ne kadar yüce gönüllü bir insan olduğunu bir kez daha fark eder. Eşinin sana destek olması çok büyük şans, iyi ki seni o evden çekip çıkarabiliyor onun ailesi sana yüklendiğinde..

İnsanlarda ne duygu ne sevgi ne görgü kalmış, ama var böyle insanlar da işte kötülük insanın kanında olmasın, zor.

Sen onları kafana takmamaya çalış, normal insan davranışı değil onlarınki dolayısıyla sen de onlara acıyabilirsin, insan olamadıkları için ve hala kendilerini insan saydıkları için.

Ben genelde hayatta bu yöntemi kullanıyorum, çok sinirleniyorum elbet çok kızıyorum belki bir süre toparlayamıyorum ama yine iyilik ben de kalsın diyorum. Vicdanen en azından ben elimden geleni yaptım diyebilmek o kadar rahatlatıcı ki, onların kötülüklerine alet olmadım diyebilmek...

Dilerim en kısa zamanda sen de anne olursun, 1.5 yıl çok az bir süreç, hiç belli olmaz ne olacağı. Sen tedavi yöntemlerini araştırmaktan vazgeçme yine..Umudunu da hiç yitirme...

canım böyle düşünme boşver cahilliklerine ver Sabırr De . Olmaz , Olmıycak deme Olucak De. Mutlaka olur. Dua et .

ben de ne anneanne ne babaanne ne de dedelerimi gordum. ama eksik mi buyudu hayır! ha olsalardı iyi olurdu ama napalım...kusura bakma da tam psikopatmıs gorumcen ayrıca biz keyfi yapmadık 3 sene cocuk. 6. ayda kayınvalidem memlekettekiler torun yok mu diyolar diye beni yokladı. ben de bu bizim bilecegimiz is, biraz gezip tozmak istiyoruz. her seyin vakti var demistim bir daha da sesini cikarmamıstı..ayrıca bende de pko var. tedavisiz ve kolay hamile kaldım. bunun icin canını sıkma. hic bir neden yokken hamile kalamayanlar da var..kimin basına ne gelecegi belli olmaz..bu bi eksiklik degildir

Okurken içim parçalandı. Bir o kadar da sinirlendim. İnsan müsveddesi kişilerin neden böyle konuşmalarına izin veriyorsunuz, söyleyin lafınızı onlar dşünsün. Kendinizi çok pasif bırakmış çok ezdirmişsiniz. Biri karşıma geçip böyle söyleyecek veririm ağzının payını, bir daha da muhatap olmam.

Çocuk meselesine gelince herkesin imtihanı farklı. Onların çocuk sahibi olmaları mutlu olacakları anlmaına gelmez. Belki o çocuklar başlarına bele olacak nereden biliyorsunuz. Hem çocuğunuzun olmaması diye bir şey yok. Mesajlardan da belli, aşırı stres yüklüsünüz. Bu durumda hiçbir sıkıntı olmasa bile döllenme zorlaşır. Kaldı ki yumurta olmaması durumu ilaçla tedavi edilip tedaviye büyük oranda cevap alınabilen bir sorun. Hiç karamsar olmaya gerek yok.

Ah o eltiyle görümceyi verecekler elime şu an Sİz kendi huzurunuza bakın, onlara da bir daha laf söyletmeyin. Gerekirse görüşmeyin bir daha.

Kusura bakma ama sana çok sinirlendim, nasıl olur da o densiz insanların sözlerini kafaya takıp moralini bozarsın. Alan da veren de Allah, kimse bunu unutmasın kimin yarına çıkmaya garantisi var, belki onların çocukları annesiz babasız kalacak. Beddua etmek değil niyetim o çocukların ne günahı var ama ağızdan bir laf çıkarken iyi düşünmek gerekir.

Benim annemin 7 yıl çocuğu olmamış şimdi 4 çocuğu var, 1,5 yıl çocuğum olmuyor demek için çok erken, lütfen karamsarlığa düşme umudunu kaybetme, bunları kafaya takarsan olmaz çocuğun. Ki ben senin yerinde olsam bu sorunları atlatmadan çocuk düşünmezdim.

Benim de evliliğimiz başlarında sorunlar vardı 1,5 yılı kabus gibi geçti tabi öncesinde nişanlılık dönemi de öyle. Ama ben senin kadar uysal değilim, isyan çıkardım, evlerine gitmedim, eşime hayatı zindan ettim (pişmanım o yaptıklarımdan) ama inan başka çıkar yolu yok sen iyi oldukça demiyorlar ki aa ne iyi kız değerini bilelim, tam tersine biz ne kadar iyiyiz ki bize bunları yapıyor diye düşünüp daha çok abartıyorlar yaptıklarını.

Bu arada bu süreçte bize çocuk sordukça ben henüz erken düşünmüyoruz, eşime de böyle giderse biz boşanırız bir de çocuk mu olsun arada diyordum. Sonuç olarak şimdi ağızlarını açıp tek bir laf sokamıyorlar, hiçbir şey talep edemiyorlar, evlerine gittiğim zaman herşey önüme geliyor sen otur sen yapma şunu ister misin bunu ister misin etrafımda pervane oluyorlar.

Aslında bu insanlar aptal, boş yere rahatlarını keyiflerini bozdular. Eskiden ben eşime diyordum ablanın çocuklarına para ver diye, onları defalarca yemeğe çağırırdım, hediyeler alırdım, ben evli görümceme bulaşık makinesi bile almıştım, yapılan iyilikleri anlatmak ayıptır biliyorum ama aradaki farkı göstermek için anlatıyorum. Onlarla gezmeye giderdik kendime aldığım kadar onlara da alırdım yemek yerdik hesabı ben öderdim. Yaptıklarıyla beni kendilerinden nefret ettirdiler. Şimdi hiçbir aktivitemize onları dahil etmiyoruz, eşimle ikimiz geziyoruz, özel bir yemek falan yaparlarsa bizi çağırıyorlar lütfedersem gidiyoruz, hediye falan da almıyorum, artık bizden bir şey talep edemiyorlar, eski konularımı bilen bilir eşim onların hem şöförü hem uşağıydı eskiden. Böyle mi olmalıydı herkes haddini bilip iyi niyetli olsaydı kimse kimseyi sömürmeye çalışmasaydı ben eskisi gibi olacaktım bu da onların daha çok menfaatine olacaktı. Benim gibi bir enayiyi uyandırdılar.

Ayrıca ne diye bayramda çocuklarına para verirsin, sen gelinsin nazlı ol ağırdan al kendini, sen o çocuklara biner lira da versen değerin olmayacak, ne diye boşuna çabalıyorsun. Bak insanlar birbirini parayla sevmez, gerçek sevgi hissedilir, o yüzden boşuna çabalama.

Biliyor musun ben evliliğimdeki sorunları araştırdıkça hatayı kendimde gördüm, ben erkek rölünü üstlenmiştim, ben de senin gibi çalışıyorum diyip bir damadın yapacağı şeyleri gelin olarak yapıyordum, hesap ödemek, harçlık vermek vs. gibi. Bunları yaptıkça gelin olarak görmem gereken değeri görmedim. Ben erkek rölü üstlendikçe eşimin işini kolaylaştırdım, o da onun düşüncesine göre yardıma, ilgiye daha çok muhtaç olan, daha zayıf olan annesinin ve kızkardeşlerinin işlerine koşuyordu, ben işe, hastaneye vs dolmuşla, otobüsle giderken o kızkardeşlerini düğüne, gezmeye, misafirliğe arabayla götürüp getiriyordu. Ben evin geçimini sağlarken eşim parasını ailesine veriyordu. Seçim senin kadın halinle erkek olmak mı istiyorsun, kadın olarak değer görmek mi?

Evet cok önemli istemesini bilmek Allahtan....

olsunda nasil olursa olsun demekte cok yanlis,bende bunu bilirim

hep hayirlisi istenmeli,iki gün önce anneme dedim ya niye gelmiyor bebegim,dua et dua ette gelsin,diyor tabi dua ederim,edilir,ama diyor kizim hayirlisini iste,gecenlerde tv de görmüs bir ciftin yillar sonra 40 yasina geldiklerinde cocuklari olmus ama oda özürlü.

Kurban oldugum Allahim sen hayirlisini ver HERSEYIN

Beni ve benim gibileride af et,cocuk cocuk diye yakiniyoruz ama sen büyüksün,en hayirli zamanda yolla...

neden her yazında kimsesizim kimsesizim diyorsun!!!
KİMSESİZLER KİMSESİ Rabbim var O'na sığın..
çocuğa gelince o da Allahtan
senin kimyasalda olsa gebelik oluşmuş
benim 6 yıldır olmuyor bebeğim hiç gebelik yaşamadım..
1 aşılama 5 kere tüp bebek bitkisel ilaçlar ne ameliyatlar neler denedik ama olmadı
senin eşinin ailesinin söyledikleriymiş çektiklerin benimse tedaviler sırasında oluşan olumsuzluklar
normal bir laparoskopide hasta 2 gün sonra normal yaşamına dönüyor ama ben tam 1 ay neler çektim laparoskopiden sonra
herkesin bir imtihanı var seninki de eşinin ailesiymiş
sakın bedduada etme Allaha havale et Rabbim herşeyi en iyi bilendir..

Arkadaşım ne güzel yazmış, bizler de bebeğimiz olsun diye dua ediyoruz; kimse senin gibi yapmıyor. Zaman zaman umutsuzluğa düşüyor insan ama sen daha farklı düşünüyorsun. Ne demek anneannesi yok dedesi yok olmasın; onlar olümsüzlermiymiş??? Sen hiç kafana takma; kaderinde varsa bebeklerin olacaktır; bu dediklerini de Allah onların yanına kar bırakmaz. Dik dur biraz lütfen; sadece eşinle mutlu ol; gerisini boşver. Hastaneye veya evine gözün aydına gidersin ve neden mutsuz olasın? O onların bebeği; Allah sana da bebek vereceektir işşallah...

Bugün tesadüfen ibrahim saraçoğlunun sayfasını gördüm ve birçok kişi çocuk sahibi olduğunu yazmış lütfen bu doktora ulaşın inşllh şifa bulur rabbim sizede melek nasip eder lütfen üzülmeyin bazı insanlar çok düşüncesz rabbim onları bildği gibi yapsın

Benim derdime ortak oldunuz,desteğinizi gördükçe acım hafifledi. Hem de lafla değil özde. Allah hepinizden razı olsun. Tüm yorumlarınız o kadar değerli ki. Şu an döne döne okudum, hayata bağlandım. Eşim onları ziyarete götürürse gideceğim. Yine ses etmeyeceğim. Götürmezse de sıkıntı yok. Onu o mutluluktan alıkoymam. Ne de olsa kardeşlerinin çocukları. Şu an Allahıma daha çok sığındım. İnanıyorum ki herkesin bir sınavı var. Kiminki daha ağır kimininki daha kolay bir sınav. Rabbim bana da verecektir hayırlı sağlıklı akıllı bir evlat. Rabbime sığındım. Bir de sizin destekleriniz için öyle teşekkür ederim ki. Bunları yazarken ağlayarak yazdım. KEndimi yalnız hissetmedim. Allah hepinizden razı olsun. Dualarınız olursa beni de ekleyim bir bebeğim olsun diye. Hem bunun için çok duam var hem de kalbimdeki yaralar hemen tamir olsun da unutayım diye. Çünkü lafını söyleyen rahatlıyor ama lafı yiyen içine atıyor....

güzel insan,

kafanı yorma boşver bu cahil cühela insanları gün gelir onlar da bir gün senin yaşadığın acıya benzer acı yaşarlarsa anlarlar (gerçi Allah herkesi mutlu etsin de)
insanın canını acıtırlarsa, insan kendini böyle laflar etmekten alıkoyamıyor

ben seni şu an çok iyi anlayabiliyorum: ben de aynı dertten muzdaribim...neler duydum neler sorma...ve benim de yakın zamanda kimyasal gebelik oldu benim de buralarda ailem yok,
sadece dört elle sarıldığım anlayışlı eşim var, sağolsun...

bu kimyasal gebelik oldu bitti...KV ye anlattım, geçmiş olsun bile demedi, sadece 5 kere düşük yapan bir gelinden bahsetti ve daha da üzüldüm, bir daha da nasıl oldun diye sormadı,
geçen de çok üşüttüm ve bana 'of biz de senin hastalığından bıktık, bünyen çok zayıf, anan da seni çürük doğurmuş' dedi....eşime anlattım o da çok üzüldü biz bize yeteriz gerisi hikaye dedi....kaç gece ağladım...kimin kötü niyeti varsa Allaha havale ettim...
KVden için iyi iyi dersin gerçekten seversin sonra bunları duyunca insan yıkılıyor işte: sonuç şimdi de kendisi fena hastalanmış yatıyor

ama üzülme genelde kimyasal gebelikten yakın zaman sonra sağlıklı gebelik oluyormuş

ne bencil insanlarmış ya sinirlendim resmen ALLAHIN yazdığı kaderle nasıl dalga geçerler gerizekalılar sen istermisin annesiz babasız olmak sanki bir de marifet gibi yok bizim evlatlarımızın ananesi olucak dedesi ollucak sizin olmıcakmış
bir defa şu hayatta ne oldum değil ne olacağım diceksin gururlanmıcaksın ALLAH kibirli insanları ve nankör insanları hiç sevmez
sabret canım sen vardır herşey de bir hayır ALLAH hayırlı evlatlar versin
seninde olur bir gün İNŞALLAH AMİN dua et ALLAH'A sığın yalvar olur evladın
hem bak seni seven ve koruyan bir esşin var seni onlara ezdirmiyor ya o da onlar gibi bencil olsaydı şükret bunun için RABBİNE
umarım evlatların olur ve senin evlatların senin kaderini yaşamaz ve analı babalı büyürler İNŞALLAH AMİN bak gönülden diledim şuan AMİN,AMİN,AMİN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…