Çocuk olmaması sorunu

Benimde 3 yil olmadı esimde ve bende sıkıntı vardi ama ne eşimin ailesinin ne benim ailem bu konu hakkında bi bilgisi yoktu onlarda soruyordu cocuk düşünmüyormusunuz diye hayırlısı diyip geciyorduk onlarda eşelemiyordu..sizde etrafa yaymak yerine kendi aranızda halletseniz sorununuzu hem kafanız rahat olur hem daha fazla aran aciaz eşinle..birde acele etme once eşin özelini annesine anlatmaktan vazgeçsin vs sorunlarınızı halledin cocuk olunca daha fazla sorun yaşayacaksınız çünkü

Belki bizlere burdan söylemesi kolay gelebilir başkasının sorununa çözüm bulmakta üstümüze yoktur fıtrat bu.. ama herşeyini ailesine söyleyen birinden çocuk sahibi olmak nasıl bir düşünce olur bilemem.. eşinizdir illaki çok seviyorsunuzdur gözünüz başka birşey görmüyor, bu problem belkide aşılabilir diye düşünüyorsunuzdur ama iş rayından çıkmış belliki..
Kapılar kapandığı zaman eşlerin evlerinde olan biten (etik olduğu sürece) birbirleri arasında sır kalmalı. Eşiniz sorumluluk almak istemeyen biri mi acaba yani herşeyini bugüne kadar ailesi mi halletmiş ? Ya da bu durumlardan ötürü maddi bir beklenti içinde olduğu için birşeyleri ortaya atıyor olabilir mi belkide böyle düşünüyor ama sizinle bunu paylaşmak istemiyorda olabilir.

Böyle bir adama birde çocuk mu vereceksiniz? Yapmayın.
Aile olmak ne demek henüz onu bile bilmiyor🤷‍♀️

Ben 19 aydir devamlı doktora gidip geliyorum bundan kimsenin haberi yok ne eşim taraf ne benim kime ne ki ister tüp yaptıririm ister aşılama önemli olan benim istemem eşinize gelince çok cahil sorun sadece sizde olsa bile bunun dile getirmesi çok iğrenç bizde eşimde de sıkıntı yok bende de zamanla oturur konusurken derim acaba bende bı sıkıntı varsa olmuyormu diye oda hemen kendini söyler ya bende sıkıntı varsa doktor bilmiyorsa vs vs pekmezini içer ek olarak sperm arttırıcı vitamin aldı onu kullanıyor . Eşinize çok sinir oldum sizde halen bu adamdan çocuk yapma peşindesiniz kusura bakmayın ama eşiniz ilk önce bu sorunları aşması gerek kendisi aile nedir kavramını pek çözememis

Eve geldiğinde konuştum zaten yorumlarınız için teşekkür ederim olursa olur diyorsun madem bende çabalamayacam bundan sonra çocuk hakkında tek bi kelime bile araştırmayacam sana sözünü dahi açmayacam dedim istiyorsa bundan sonra kendi bulsun araştırsın bişeyleri ben çünki psikolojik olarak çöktüğüm gibi fiziksel olarak da etkilenmeye başladım düzelmeyecek de bazı şeyler bilmiyorum

bizde 1 seneye yakın bebek düşünüyoruz çok ciddi sorunlarda yok fakat olmuyor. onun da benim de ailemizin hastaneye gittiğimizden haberleri var fakat ben konusunu açmadan asla açıp sormazlar. ben açarsam da hayırlısı ne zamansa o zaman olur, zamanı vardır derler incitmeden kapatırlar. ama ben iki aileyi de bildiğim için söyledim, siz de kendi ailelerinizi biliyorsunuz. eğer her şeye karışan ailelerse keşke en baştan eşiniz ve sizin aranızda kalsaydı bu durum, daha az yıpratıcı olurdu. sorun yarıştırmak ve ya sorun sende bende diye düşünmek o kadar yanlış ki, eğer Allah bu dünyaya bir ruh göndermek isterse siz bahanesiniz. sorunu olanın da olmayanın da hayırlısıysa olur insallah. fakat ikiniz de bu şekilde etkileniyorsanız bence bir müddet çocuk düşüncesinden sıyrılıp kendinizle ve birbirinizle vakit geçirin. hiçbir sorunu olmayan insanda bile bu şekilde bir stres olursa gebe kalmak zorlaşır.

bizde 1 seneye yakın bebek düşünüyoruz çok ciddi sorunlarda yok fakat olmuyor. onun da benim de ailemizin hastaneye gittiğimizden haberleri var fakat ben konusunu açmadan asla açıp sormazlar. ben açarsam da hayırlısı ne zamansa o zaman olur, zamanı vardır derler incitmeden kapatırlar. ama ben iki aileyi de bildiğim için söyledim, siz de kendi ailelerinizi biliyorsunuz. eğer her şeye karışan ailelerse keşke en baştan eşiniz ve sizin aranızda kalsaydı bu durum, daha az yıpratıcı olurdu. sorun yarıştırmak ve ya sorun sende bende diye düşünmek o kadar yanlış ki, eğer Allah bu dünyaya bir ruh göndermek isterse siz bahanesiniz. sorunu olanın da olmayanın da hayırlısıysa olur insallah. fakat ikiniz de bu şekilde etkileniyorsanız bence bir müddet çocuk düşüncesinden sıyrılıp kendinizle ve birbirinizle vakit geçirin. hiçbir sorunu olmayan insanda bile bu şekilde bir stres olursa gebe kalmak zorlaşır.
Eşim sayesinde herşeyin içindelerdi en son ben rahim filmi çekildim tüpümde sorun olduğunu öğrendiğim gün anneme söyleyelim dedi bende söylersen boşanırım dedim öyle diyince bidaha bişey diyemedi ailesine ama anlatmak istiyor hala biliyorum huyu karakteri ve yetiştirilme tarzı öyle ve evet bu stresle dediğiniz gibi hiç bi sorun bile olmasa olmazdı bebeğim ben bide anksiyete hastasıyım böyle bi eşim var ailem destek olmuyor üstüne bide onun ailesi var

Bir buçuk yıldır çocuk istiyoruz ama olmadı doktorlara gittik bendede sorunlar var eşimde de ama bunu kabullenemiyor sadece bende varmış gibi davranıyor ailesi de öyle davranıyor. Ben burda bişeyler araştırıyorum yada başka yerde bi tedavi yöntemi buluyorum eşime söylüyorum direk ailesine söylüyor sonra da gelip olacak olsaydı kendiliğinden olurdu diyor regl olunca böyle diyen adam geri bana tavır yapıyor az öncede tartıştık ben yine bi tedavi yöntemi söyledim onlan bunlan olmuyor olacak olsa olurdu dedi yine bende sen bu çocuğu istiyon mu istemiyonmu çözemedim ben seni dedim sonra da tartıştık çekti kapıyı gitti çalışmıyorum evdeyim zaten şuanda iş bulamıyorum çalışsam gidip kendim halledecem çünki herşeyimizden ailesinin haberi oluyor kaç kere tartıştık uyardım söyleme diye napacam bilmiyorum artık ikimiz de çok istiyoruz çocuğu günden güne aramız açılıyor bu konu yüzünden ne benim ailem yardımcı oluyor nede onunkiler maddiyattan bahsetmiyorum manevi yönden bile eşimle ikimiz de böyle bocalayıp duruyoruz bazen çokmu üstüne gidiyorum acaba diyorum zaman geçiyor bi yandan da psikolojik olarak çöktüm artık
Tedavi yöntemini sizmi belirliyorsunuz anlayamadım. Gidersiniz bir doktora ve sorunlar yapılmadı gereken tetkikler neyse söyler yaptırırsınız. Ama eşiniz daha bunu bile yaptırmıyorsa zor işiniz

Siz daha çocuk fikri varken aile bu kadar her şeyin içindeyse çocuk doğsa nasıl olacak düşünemiyorum bile.3 yıllık evliliğimizde kendi anneme bile çocuk fikrinden bahsetmedim.Allaha şükür nasip oldu ailelerimize kalp atışını duyduktan sonra söyledik.tedavi süreci vs olsaydı yine aynı olurdu.eşinizin çekirdek aile anlayışı yok önce onu çözmelisiniz bence.

Bir buçuk yıldır çocuk istiyoruz ama olmadı doktorlara gittik bendede sorunlar var eşimde de ama bunu kabullenemiyor sadece bende varmış gibi davranıyor ailesi de öyle davranıyor. Ben burda bişeyler araştırıyorum yada başka yerde bi tedavi yöntemi buluyorum eşime söylüyorum direk ailesine söylüyor sonra da gelip olacak olsaydı kendiliğinden olurdu diyor regl olunca böyle diyen adam geri bana tavır yapıyor az öncede tartıştık ben yine bi tedavi yöntemi söyledim onlan bunlan olmuyor olacak olsa olurdu dedi yine bende sen bu çocuğu istiyon mu istemiyonmu çözemedim ben seni dedim sonra da tartıştık çekti kapıyı gitti çalışmıyorum evdeyim zaten şuanda iş bulamıyorum çalışsam gidip kendim halledecem çünki herşeyimizden ailesinin haberi oluyor kaç kere tartıştık uyardım söyleme diye napacam bilmiyorum artık ikimiz de çok istiyoruz çocuğu günden güne aramız açılıyor bu konu yüzünden ne benim ailem yardımcı oluyor nede onunkiler maddiyattan bahsetmiyorum manevi yönden bile eşimle ikimiz de böyle bocalayıp duruyoruz bazen çokmu üstüne gidiyorum acaba diyorum zaman geçiyor bi yandan da psikolojik olarak çöktüm artık
çocuk olmuyosa çocuk istiyosanız evlat edinilir bunu düşünüyomusunuz gerçi aranız pek iyi değil önce o durumu çözmek lazım

Aile aile aile deyip durmayın bence

Eş eş eş deyin. Böyle bir eşle çok zor falan deyin anlayalim
Haklısınız aile aile diyip duruyor olabilirim ama herşeyin içinde olmak istemseler demem eşim de sorun yok onlarda bütün sorun demiyorum ben zaten eşim izin vermese kimse o kadar müdahale de edemez ama biraz olsun vicdan merhamet olsa onlarda da bazı şeyleri oğulları izin veriyor diye yapmazlar o yüzden onlarda suçlu

Haklısınız aile aile diyip duruyor olabilirim ama herşeyin içinde olmak istemseler demem eşim de sorun yok onlarda bütün sorun demiyorum ben zaten eşim izin vermese kimse o kadar müdahale de edemez ama biraz olsun vicdan merhamet olsa onlarda da bazı şeyleri oğulları izin veriyor diye yapmazlar o yüzden onlarda suçlu

işte eşin "anne siz bi karısmayın" dese anlatmasa gör bak nasıl duzelıyor her sey (Onlar ne yaparsa yapsın)

Siz daha çocuk fikri varken aile bu kadar her şeyin içindeyse çocuk doğsa nasıl olacak düşünemiyorum bile.3 yıllık evliliğimizde kendi anneme bile çocuk fikrinden bahsetmedim.Allaha şükür nasip oldu ailelerimize kalp atışını duyduktan sonra söyledik.tedavi süreci vs olsaydı yine aynı olurdu.eşinizin çekirdek aile anlayışı yok önce onu çözmelisiniz bence.
Evet yok çözülürmü bilmem akşam bundan sonra bişeylere çabalamam ben bizim halimiz böyleyken onada yazık edemem dedim boşanmak mı istiyorsun aklından çıkart o düşünceleri biz beraber yaşayıp beraber ölecez dedi ben böyle yaşayamıyorum ama dedim mecbursun katlanacan bişeylere diyor biz sevgili değiliz evliyiz diyor bide bana bunun farkına varmalıymışım

işte eşin "anne siz bi karısmayın" dese anlatmasa gör bak nasıl duzelıyor her sey (Onlar ne yaparsa yapsın)
Keşke bi dese dediği zamanlarda oluyor ama bitmiyorlar durmuyorlar bazen kendi diyor hiç görüşmeyelim ailemle sonrada geri sen beni ailemden kopartmayamı çalışıyosun

çocuk olmuyosa çocuk istiyosanız evlat edinilir bunu düşünüyomusunuz gerçi aranız pek iyi değil önce o durumu çözmek lazım
Bir ara öyle bi konuda geçti sonra kendi kendine kapattı konuyu ama ben dünden sonra çocuk istemiyorum artık

Back
X