Çocuk Parkında kavga ettim

Coocuklarin oyun alani orasi.
Tabiki top oynayacaklar oda cekilseymis Allah Allah.
Sanki evinin salonunda top oynamislar...
Bizim park iki kisim biri bebekler icin iste bir iki uc bes yas arasi digeri daha on enbes yas arasi cocuklar icin.
Bebek parkina basketbol topuyla gelip hemde basket sahasi az ilerde dururken pot pat top oynuyo onbes onalti yasinda cocuklar.M
illet kiziyor bunla hic qldirmiyorlar bende dedim ki.
Burasi bebek parki. Ssikayet edilse hakkinizda islem yapilir
herseferinde yiyorlar sagolsunlar..
Sizde ciddi uyarsaydiniz kavgadan ziyade

Allah'ım bazı annelerin ve onların "orası çocuk parkı, gelmeseymiş, gitseymiş, ötede otursaymış" cümleleri insanı delirtir. Orası parktır, çocuklar oynasın diye oyuncaklar vardır; ama sadece çocuklara ait değildir.
Bu mantıktan yola çıkacaksak, içkili restoranlara da çocukların getirilmemesi lazım; yetişkinlerin yemek yeme yeri orası.
Salıncaksız vs.siz parklara da gelmesin o zaman çocuklar, malum oynayacakları bir şey yok. Tek tek yazmayayım anlaşıldığını umuyorum.
Kadından çok sizden korkmuştur zaten çocuğunuz. Kadının yaptığı yanlış, sizin yaptığınız iki kere yanlış.

şurada çocuk onlar canım, oynayacaklar tabii diyen annelerin kaçı, o top kendi çocuklarının başına gelse ve diğer anne özür dilemese ben çemkirmem diyecek?
parklar çocukların oyun alanıdır, evet. ama kadın aşır tepki vermiş olsa bile, teyzeden özür dileyin diyerek en azından kadını mindere çekmeye çalışmak gerekliydi.
kadın ayrı terbiyesizlik yapmış, evet. ama kadından özür dilenmemesi de hiç hoş olmamış.

Hatta çok güzel fırsatmış aslında "yavrucuğum teyzenin/ablanın başına top geldi, istemeyerek yaptınız ama bu gibi durumlarda özür dilenmesi gerekir. Hem canı yandı hem de o sizin büyüğünüz" denebilirdi.
Bu olmadığı gibi bir de kadına çemkirilmiş

Ama öyle demeyin hanımlar.
Çocuklar top oynarken kafa da kırabilir, göz de morartabilirler onlar çocuk.
Ayrıca yer park, yani mekan onların.
Özür de neymiş? Hiç gerek yok.
O cadaloz kadın bağırmayacaktı tüm suç onun!
Ama süper anne gerekeni yaptı ağzının payını verdi.
Çocuklar mutlu, bir başka kafa göze top çarptırıp özür dilememe olayında görüşmek üzere.

Çocuğum korktu diye düşünen o süper anneler kadının korkup o panikle bu kadar büyük tepki vermiş
olabileceğini nasıl düşünemiyor ben anlamıyorum.

Sahi annelik nasıl bir şey?

Belki kadının beyninde bir rahatsızlık var ve darbe almaması gerekiyor olamaz mı?
O panik de insanı türlü hale sokar.

Ama pardon o çocuk! Unutmuşum..

yaşlı insanlar birazcık huysuz oluyorlar istenilmeyen sözler söyleyebiliyorlar demekki sizinde sinirli bi anınıza denk gelmiş çocuk iki davranış öğrenmiş oldu negatif negatif

ayyy bende teyzenin birinin başında düğün yemeğinde bi sürahi suyu geçirdiydim özür falan diliyorum ama nerde söylendi durduu
en son sessizce uzaklaştım ordan konuşsan konuşursun ama dedim kaç amine kaç

İyi etmişiniz toptan kumdan rahatsız oluyosa evin önünde oynatsın çocuğunu. Güzel yapmışsınız.

o kadında da suç var ama siz de suçlusunuz.
burada kimin başına top gelse bir hiddetlenir yani can acısıyla..siz o krizi yönetememişsiniz.

Ne olursa olsun cocuklarin önünde bagrismak kavga etmek hoş değil.. keşke alttan alıp durumu kriz den kurtaran kişi olsaydınız.. olmayacak gibi kızdı ise çocuklara yine onların da yanında durabilir ama mağdur ettikleri kişinin de hakları olduğunu gösterebilirdiniz.. böyle biraz zarar verdiniz ama yaninizdayim kavga ile çözdüm olmuş maalesef.. Anne olarak belki de sinirinize yenik dustunuz anlıyorum ruh halinizi ama küçük olaylardan büyük cikarimlar yapıyor çocuklar dikkatli olmalıyız..

İlk top çarptığında kadın bağırıp çağırdı mı, ''Çocuk neden bile isteye yapsın, özür diler.'' der ve çocuğumdan özür diletirim. Ha yok buna rağmen kadın çirkefliğe devam mı ediyor, o zaman kavga ederim.

Kadın direk çirkefe bağlamasaydı eminim konu sahibi özür diletirdi çocuğundan. Siz de hemen konu sahibine yüklenmeyin.

Canım benim ben kadına bunları demesini bilmesinde kadın dememe fırsat vermeden çocuklara çemkirip altı yaşındaki çocuklarla akran gibi kavgaya girişti. Yavrum yavaş yada şu boş yerde oyna diye bilirdi. Top patlatmaktan girdi direk

Yetişkinden beklemediğimiz olgunluğu Çocuktan mı bekleyelim yani

Bence çocuğunuzun yanında kavga etmeniz hata, her ne olursa olsun. Kadınla konuşarak halledebilirdiniz.
Biliyorum evladınızı korumak için yapıyorsunuz ama çocuğunuz 5yaşın üstündeyse ömür boyu unutamayacağı kötü bir anı olarak kalabilir aklında.

Bence siz kadının verdiği bu tepkiye rağmen sakin kalabilirdiniz ama oğlunuzun korkuları sizi uzun zamandır etkileyen bir şey sanırım. O yüzden tepkiniz yersiz gelmedi..

Top oynaya 4 çocuk vardı bdiğerleri kadın bağırınca geçti Başak'a tarafta oynamaya. Ama benim oğlum korktu arkama saklandı. Maalesef duyarsız umursamaz bi çocuğa sahip Değilim. Herşeyi Fazlasıyla içselleştiriyor. Dert ediyor kendine. Çocuğumu tanıdığım için bellidir bu kadar tepki verdim

Benim de bir iki kere çocukları top konusunda uyarıp, dinlemediklerinde de azarladığım oldu açıkçası. Nerde bir top oynansa illa ki beni bulur, bir güzel çarpar. Ben uzaklaşırım çocukların yanından, aa bakarım yine gelmiş yani :)) Eğer çocuklara ait alanda oynuyorlarsa ve ben inatla orda oturuyorsam, ben haksızım. Ama ben hanım teyzelerin olduğu, kısıkta kalan banklarda oturuyorsam, ve çocukları "bakın ilerde geniş alan var, orda oynayın, görüyorsunuz bize geliyor top" diye uyardığım halde inadına inadına dibimde oynuyorlarsa işte o zaman ben haklıyım. Ha küçük çocuk olur, annesi gözünün önünden ayırmak istemez, onu anlarım zaten onun atacağı top ne kadar rahatsız eder ama kocaman çocuklar yapınca fıttırıyorum ya, bizimde orda sakince oturup bir temiz hava almaya hakkımız yok mu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…