Cocuk parklarinda sigara icen insanlar!

strawberry_cake

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
3.492
9.072
158
iyi aksamlar hanimlar niyetim kamu spotu formatinda bi konu acmak degil ama gercekten artik sinirimi bozan bir konu hakkinda icimi dokmek istiyorum. Derdim cocuk parklarinda sigara icilmesi! Cocuklarim az disari ciksin biraz eglensinler diye parka goturuyorum her seferinde mutlaka birileri burnumuzun dibinde sigara iciyor oluyor. Bir kac kez uyarida bulundum ama nereye kadar. Bu sorumsuz ve bencil insanlarin hangi birine laf anlatacagimi sasirdim. Kavga etmememek icin kendimi zor tutuyorum artik. Sigara icecek baska yermi kalmadida kucucuk cocuklara tayin edilen oyun alanlarinda iciyorlar su zikkimi anlamiyorum. Bugun yine ayni manzarayla karsilastim kizimi salincakta salliyorim adamin teki torununu getirmis yanimda salliyor bir yandan pufur pufur sigarasini iciyor. Benim cocugum mecburmu senin etrafa yaydigin zehiri solumaya ya. Park izmarit doluydu. Boyle birsey olamaz. Cocuklari salalim biraz enerjilerini atsinlar dedigimiz yerlerde olacak seymi bu. Bir anlik dikkatsizlik ya farkinda olmadan cocuk atsa agzina izmariti ne olacak. Stres atalim cocuklari biraz serbest birakalim diye gittigimiz yerde stres toplayip donuyorum eve. Her parka gittigimizde ayni manzara cocugunu parka getiren ebeveynlerin elinde sigara ictikten sonrada bir guzel yere firlatiyorlar. Bu aksam bulundugum belediyenin whatsapp hattina sikayetimi bildirdim ama ciddiye alinirmi bilmiyorum. Baska ne yapilir bilmiyorum.

Bende nefret ediyorum o masum çocuklara nasıl kötü örnek olunuyor diye ama malesef dikkate alınacığını hiç zannetmiyorum çocuklara bu kadar kötülük yapılırken sessiz kalan insanlar parklarda çocukların karşısında sigara içilmesine mi karşı çıkıcak

Günde 1.5 bazen 2 paket sigara içen biriyim ama inanın size o kadar hak veriyorum ki.. Otobüs duraklarında, meydanlarda, insan topluluğu bulunan yerlerde sigara içen insanları anlayamıyorum. Ben bir kafede otursam açık alanda sigara içerken bebek görsem söndürüyorum bir bakıyorum annesi-babası içiyor. Yani gerçekten çok kötü bir durum

Ya bende ayni durumdan nefret ettim . Hatta yolda yuruyerek sigara icenlerden.
Bir de parkta grup halinde oturan erkeklerden . Gidin cafede oturun
O erkekleri hiç anlamıyorum zaten ve hiç iyi niyetli de düşünmüyorum onlar hakkında. eşşek kadar adamların parkta ne işi olur çocuğu yokken?????

Bende sigara içen biri olarak aşırı karşıyım kimsenin hakkı yok çocukları zehirlemeye.. hele o Parklarda bankta oturan erkeklere kürekle dalasım geliyo. Görüyorum anneler çocuklarının peşinde ter içinde oturup kadınımı izliyosun yoksa çocuk boş kalsn diye çocuklarımı bekliyorsun aslaaaa iyi niyet aramıyorum onlarda hepsi zır cahil.. eşimede hep tembih ederim çocuğumuz yok sende o parklara girmeyeceksin işin yok orda diye ne gerej var çocuğu olanlar gitsin sadece

Sinir oluyorum şu tiplere, sigara içerken de sinir oluyordum.
Yasal olarak zaten çocuk parklarında sigara içmek yasak.
İnşallah bir bilen çıkar nereye şikayet etmek lazım, bizde öğrenmiş oluruz
Saglik bakanligini aradim az once 184u arayarak ihbarda bulunabilirsiniz dendi. Ama bu da ne kadar etkili olur bilemedim. Ekip gelene kadar sigarayi icen kisi sigarasini bitirmis olup belki parktan ayrilmis olacak. Her parkta sigara yasagjna dair bir tabela asilmasi gerek bence en azindan uyari niteliginde olur. Varsa icen biri laf anlatacagiz diye ugrasmak yerine tabelayi gosteririz en azindan.

Sigarayı bilmem ama benim dikkatimi çeken, gruplar halinde parklarda oturup lak lak eden erkekler, yaslilar. Aileler çocuklar oturacak yer bulamıyor.
Yaslilari bir derece anliyorum ,toplu da gezmiyorlar genelde.Gidebilecekleri, hava alabilecekleri tek yer park olabiliyor.
Ama grup halindeki erkekler. Hele simdi yeni gelen afganlar falan oluyor, grup seklinde takiliyorlar.

Ben de sigara içiyorum ama çocuk parklarına çok dikkat ederim yanında yamacında asla içmem zaten içinde içmek de yasak.

Yaslilari bir derece anliyorum ,toplu da gezmiyorlar genelde.Gidebilecekleri, hava alabilecekleri tek yer park olabiliyor.
Ama grup halindeki erkekler. Hele simdi yeni gelen afganlar falan oluyor, grup seklinde takiliyorlar.
Elin emeklileri yaşlıları dünya turuna çıkar,bizimkiler de çocuk parklarini işgal eder. Neyse konu dışına cikmayayim

Benim eşimde sigara içer ama asla çocuk yanında içmez daha bi kere evimin salonunda sigara içmemiştir. Bazı bayan arkadaşlarım çocuklarının yanında içiyorlar nasıl acımıyorlar çocuklara anlamış değilim. Ben parklarda en çok gençlerin toplu gelip küfürlü konuşmalarına ergen diyaloglarına sinir oluyorum. Kaç kere bende bu yüzden kavga ettim. Dün 3 kız geldi çocuklarımı eşim sallıyor, kızların hangi sevgilisiyle kaç gün çıktığını hangisinin onu ne amaçla kullandığını 13 çocukla çıkanın alkış alıp ben daha 5 diyen 15 yaşındakinin üzüldüğü diyalogdan parkı terkettik yoksa yine kavga çıkacaktı. Parka sadece çocuklar ve çocuklu ebeveynler girebilmeli.

Elin emeklileri yaşlıları dünya turuna çıkar,bizimkiler de çocuk parklarini işgal eder. Neyse konu dışına cikmayayim
Hangi emekli maaşıyla çıksınlar ki kuş kadar olanıda evlenen çocukları sömürüyor. Sömürmeyede mezara kadar devam ediyorlar. Yeme içmelerine yetmiyor kaldı dünya turu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…