Cocuk parklarinda sigara icen insanlar!

Ben hep görmesin kafasındayım yani
O iç çekisi falan görsün istemem cocugum

Telefonunuza yeşil dedektör uygulamasını indirin parka gidince oradan ihbarda bulunun. Yarım saate ekip geliyor en geç. Fotoğrafını da çekin şahsın. Taaa 2014’te çocuk parkında sigara içmeyi yasakladılar.

Ben hep görmesin kafasındayım yani
O iç çekisi falan görsün istemem cocugum
Sigara zaten kötü bir alışkanlık, içtiğim için savunacak değilim ama sigara hassasiyeti olanlara ve bebeklere karşı duyarlı olmak lazım, kardeşim sigara içmez evinde de içirmez, ona gidince gaz odası deyip balkona çıkarız biz, evine kurallarına saygı bunu gerektirir, çocuk parklarında da öyle, illa tabela olması gerekmez orası adı üstünde çocuk parkı, oturup laklak yapılacak sigara içilecek mekan değil.

3-4 gündür çöp, doğa, çevre derken üst üste benzer yorumlar yazdım, kendi insanını beğenmiyor kötülüyor gibi sanılacak lakin öyle değil, maalesef bazı konularda hakikaten çok kuralsızız, kendi işimiz görülsün de gerisi ne yaparsa yapsın kafasındayız ne yazık ki.

Ne yapılır bilemedim, benim yaşadığım yerde çok büyük parklar var ama tamamı çocuklara ait değil. Yetişkinler için yürüyüş parkurkarı, spor aletleri ve oturma yerleri var sadece çocuklara ait bir alan değil yanı parklarımız. Birde iti var serserisi var, herkesi uyarmak mümkün değil ama siteminizde haklısınız. Bende sigara kullanıyorum yürüyüş yaparken ya da otobüs duraklarında sigara içip acı acı kokarak toplu taşımaya binenlerden hiç haz etmiyorum ama elden birşey gelmiyor

bence de.
bir de sigara da çok kötü örnek oluyor. hem dumanı hem de kötü örnek olması var yani. mesele sadece duman da değil. çoluk çocuk özenebilir neticede orası bir çocuk parkı.
ben ara sıra sigara içen biriyim öyle tiryaki değilim ama bir dönem, bahar aylarındaydı sanırım her gün arka balkonda günde 1-2 içerdim. bir gün yine sigara içmek için çıktım balkona. bakın park ya da sokak değil kendi balkonum, kendi yaşadığım evin balkonu. benim alanım, kirasına dahil olan yer. istediğim gibi kullanma hakkım var. neyse çıktım, yaktım bi tane, yan komşu balkonuna da arkam dönük. baktım bi sesler geliyor, şöyle döndüm, annesi bebeği balkona çıkarmış mama veriyor. sigarayı söndürdüm hemen attım kültablasına. sırf o bebeğe duman gelmesin diye. yan balkon çünkü, gider. ve o günden sonra da hep dikkat ettim, çıkmadan önce hep baktım o balkona, bebeği çıkarmışlar mı diye. bebek varken hiç içmedim, gittim diğer balkonda içtim ya da hiç içmedim. bu dünyada sadece biz yaşamıyoruz.

yan balkonumda bebek var o an diye yaktığım sigarayı söndürmüşlüğüm var benim.
kimsenin uyarısı, bakışı üzerine falan değil, tamamen kendim akıl ettim. insan akıl edebilen bir varlık.
bakın kendi yaşadığım, her ay dünya para kira ödediğim evin balkonu.
içeride içmemek için balkona çıkıyorum, orada da yan balkonda komşunun bebeği varsa içmiyorum, yakmıyorum bile artık.
o anne babaları anlamak imkansız.

Güzel düşünmüşsünüz. Kendi çocuğuna yapılmasını istemediğin şeyi kimsenin evladına yapamayız.

Bazı kadınlar da fosur fosur cocugun yaninda sigara iciyor sinir oluyorum, erkekler zaten biliyorsunuz. Icsin de cocuga gosterip yaninda icmesin derdim o.

Herkes aynı duyarlılıkta değil Wurstria
2 gün önce çarşıya inmem gerekti, 60-65 yaş arası bir çift gördüm, normalde yolda insanlara pek dikkat etmem ama kadının ağzını burnunu kağıt mendille kapatması dikkatimi çekti, kadın önde adam arkada yürüyorlar, adam yürürken fosur fosur sigara içiyordu, karısı dumandan rahatsız olmuş ki kağıt mendille kokunun gelmesini engellemeye çalışıyordu.

Demek ki evde de eşine saygı göstermeden bulduğu her yerde yakıyor sigarayı, belki torunları var onların yanında da içiyor bilmiyorum ama ben ki sigara içen biri olduğum halde kadıncağızın o halinden rahatsız oldum çünkü istemediği bir şeye maruz bırakılıyor.

Yani insan eşine, çocuklarına, sigara içmeyen yakınlarına saygı göstermiyorsa, çocuk parkında veya yanı başında hiç tanımadığı bir çocuğa asla saygı göstermez.

Şuna da karşıyım, eğer dışarıda sigara içeceksem içeceğim alanı iyi belirlerim, etrafında dumanından etkilenecek bebek, çocuk, yaşlı vb olmayan bir yerde içerim ama taaaa ilerilerden teyzelerden biri gözüne kestirerek geliyor bazen, belli hedefli geldiği :)) ay sigara içiyorsunuz bıktık sizden bir yok olsanız da kurtulsak dediler mi sinirleniyorum çünkü hele de pandemiden sonra cafelerin açık alanlarına 60 yaş üstü ve çocuklu insanlar daha çok gidip gelmeye başladığından cafeye bile oturmuyorum ki kimseyi rahatsız etmeyeyim, ara bir sokakta bir bank bazen bir kaldırımda müzik dinleyip keyif yaparak kendi kendime takılırım, o arada teyzenin biri beni kafaya takarak gelmişse tepki gösteriyorum, o da etrafa rahatsızlık vermeden benim keyfim çünkü.

Ben de dusunmuyorum . Bunlara yasak gelmeli kesinlikle.
Toplu tasima alanlarinda da sigara icmek yasak (otogar/otobus duraklari vs) ama kimsenin taktigi yok üstelik maske mesafe de hiç yok bugün is cikisi eve gelirken insanlardan nasil kaçacağımı bilemedim.maske takan yok herkes dipdibe!
Sigara dumani alerjisi olan biri olarak ben uyarsam takan olmadi, hatta sigara icmeme karisamazsin diyenler mi dersiniz bana ne alerjinden diyen mi! Şu an binamiz boyanıyor pencere cevresini boyayan çocuklar hem maskesiz hem sigara iciyorlar uyardim ama yok yani evimde maskeyle oturdum! Çünkü pencereyi kapatmak boğdu resmen
Parklarda icmek de yasak diye biliyorum bu arada

Elin emeklileri yaşlıları dünya turuna çıkar,bizimkiler de çocuk parklarini işgal eder. Neyse konu dışına cikmayayim
Bizimkiler dünya turuna nasıl çıksın? Emekli maaşı enflasyon filan hiç duydunuz mu bu tarz kavramlar?

Ne münasebet parka sadece çocuklar ve çocuklu ebeveynler girebilmeli ne demek ya?
o zaman kafe ve restoranlara sadece çocuksuz insanlar girebilmeli kabul mü? Hani arkadaşlarımızla sohbet ederken çocuk gürültülüsü çekmek istemiyoruz malum.
veya toplu taşımayı sadece çocuksuz olanlar kullansın?
Bunlara tamam diyorsanız çocuksuz bir kadın olarak parklara girmemeyi ben de kabul ederim.
iki insan çiftleştiniz ve ürediniz bu kadar. Sizin çocuğunuz benim herhangi bir özgürlüğümün kısıtlanmasının nedeni olamaz çünkü benim için önemli değil sizin çocuğunuz.

Elin emeklileri yaşlıları dünya turuna çıkar,bizimkiler de çocuk parklarini işgal eder. Neyse konu dışına cikmayayim
elin emeklileri dolar ya da euroyla düzgün emekli maaşları aldığı için dünya turuna çıkabiliyor. bizimkilerin o kıt kanaat maaşla iki mahalle öteye gidebilecek ekonomik güçleri yok napsınlar

Cocuk parkında sigara içenlere ben de sinir oluyorum
Hicbir işi cocugu yokken parkta bekleyen özellikle erkeklere sinir oluyorum ve sapık gözüyle bakıyorum onlara

Cocuklara karsi bu kadar tahammulsuzken cocuk 'gurultusuyle' dolup tasan parklara karsi olan bu israrinizin sebebi nedir aceba?

Bende cok yanlis buluyorum ama elden birsey gelmiyor malesef. Cok denk geldim disarda el kadar bebeklerin yaninda topluca sigara icen gruplara. Yazik gunah o el kadar canlara. Cok hayiflaniyorum boyle seylere. Bir kac sene once yakin bir arkadasimla bulustuk. Oglum 10 aylik falandi onun kizida 2 yaslarinda falan. Bir yerde oturduk kahve icmek icin oglum bebek arabasinda uyuyordu onun kizida yaninda oturuyordu. Sigarasini yakti bende oglumun yaninda sigara icmemesini rica ettim. Arka masaya gecti sigarasini icmek icin ama cok bozuldu. O gunden sonra soguk davranmaya basladi bana karsi. Birde boyle tuhaf bir kafa tasiyanlar var. Bencilce davranmalari sıkıntı degil uyari alinca sıkıntı karsi taraftaymis gibi davraniyorlar.

Son düzenleme:
Keske herkes bu kadar duyarli olsa takdir ettim sizi. Sahip oldugumuz ozgurluk bile isteye kucucuk cocuklarin sagligina zarar verecek davranislarda bulanacak kadar sinirsiz olmamali.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…