- 21 Ağustos 2015
- 31.920
- 96.896
- 598
- 38
- Konu Sahibi strawberry_cake
-
Ben hep görmesin kafasındayım yaniCafelerde ben de denk geldim maalesef, epey bir önce önümdeki masaya 2 kadın oturdu biri anne diğeri de anneanneydi, tahminen 5-6 aylık bir bebek vardı yanlarında, öyle olunca sigara dumanı bebeğe gitmesin diye elimi hiç pakete bile atmadım ama bir baktım kadınların ikisi de sigara yaktı, bir şey deseniz sana ne kimsin de karışıyorsun derler diye sustum ve masa değiştirip sigaramı yaktım, ki evde de kapalı alan olarak bir tek mutfakta sigara içersek içiyoruz, orada bile 26 yaşındaki koca kızı sana dokunur sen çık deyip mutfaktan çıkarıyoruz.
Telefonunuza yeşil dedektör uygulamasını indirin parka gidince oradan ihbarda bulunun. Yarım saate ekip geliyor en geç. Fotoğrafını da çekin şahsın. Taaa 2014’te çocuk parkında sigara içmeyi yasakladılar.iyi aksamlar hanimlar niyetim kamu spotu formatinda bi konu acmak degil ama gercekten artik sinirimi bozan bir konu hakkinda icimi dokmek istiyorum. Derdim cocuk parklarinda sigara icilmesi! Cocuklarim az disari ciksin biraz eglensinler diye parka goturuyorum her seferinde mutlaka birileri burnumuzun dibinde sigara iciyor oluyor. Bir kac kez uyarida bulundum ama nereye kadar. Bu sorumsuz ve bencil insanlarin hangi birine laf anlatacagimi sasirdim. Kavga etmememek icin kendimi zor tutuyorum artik. Sigara icecek baska yermi kalmadida kucucuk cocuklara tayin edilen oyun alanlarinda iciyorlar su zikkimi anlamiyorum. Bugun yine ayni manzarayla karsilastim kizimi salincakta salliyorim adamin teki torununu getirmis yanimda salliyor bir yandan pufur pufur sigarasini iciyor. Benim cocugum mecburmu senin etrafa yaydigin zehiri solumaya ya. Park izmarit doluydu. Boyle birsey olamaz. Cocuklari salalim biraz enerjilerini atsinlar dedigimiz yerlerde olacak seymi bu. Bir anlik dikkatsizlik ya farkinda olmadan cocuk atsa agzina izmariti ne olacak. Stres atalim cocuklari biraz serbest birakalim diye gittigimiz yerde stres toplayip donuyorum eve. Her parka gittigimizde ayni manzara cocugunu parka getiren ebeveynlerin elinde sigara ictikten sonrada bir guzel yere firlatiyorlar. Bu aksam bulundugum belediyenin whatsapp hattina sikayetimi bildirdim ama ciddiye alinirmi bilmiyorum. Baska ne yapilir bilmiyorum.
Sigara zaten kötü bir alışkanlık, içtiğim için savunacak değilim ama sigara hassasiyeti olanlara ve bebeklere karşı duyarlı olmak lazım, kardeşim sigara içmez evinde de içirmez, ona gidince gaz odası deyip balkona çıkarız biz, evine kurallarına saygı bunu gerektirir, çocuk parklarında da öyle, illa tabela olması gerekmez orası adı üstünde çocuk parkı, oturup laklak yapılacak sigara içilecek mekan değil.Ben hep görmesin kafasındayım yani
O iç çekisi falan görsün istemem cocugum
Ne yapılır bilemedim, benim yaşadığım yerde çok büyük parklar var ama tamamı çocuklara ait değil. Yetişkinler için yürüyüş parkurkarı, spor aletleri ve oturma yerleri var sadece çocuklara ait bir alan değil yanı parklarımız. Birde iti var serserisi var, herkesi uyarmak mümkün değil ama siteminizde haklısınız. Bende sigara kullanıyorum yürüyüş yaparken ya da otobüs duraklarında sigara içip acı acı kokarak toplu taşımaya binenlerden hiç haz etmiyorum ama elden birşey gelmiyoriyi aksamlar hanimlar niyetim kamu spotu formatinda bi konu acmak degil ama gercekten artik sinirimi bozan bir konu hakkinda icimi dokmek istiyorum. Derdim cocuk parklarinda sigara icilmesi! Cocuklarim az disari ciksin biraz eglensinler diye parka goturuyorum her seferinde mutlaka birileri burnumuzun dibinde sigara iciyor oluyor. Bir kac kez uyarida bulundum ama nereye kadar. Bu sorumsuz ve bencil insanlarin hangi birine laf anlatacagimi sasirdim. Kavga etmememek icin kendimi zor tutuyorum artik. Sigara icecek baska yermi kalmadida kucucuk cocuklara tayin edilen oyun alanlarinda iciyorlar su zikkimi anlamiyorum. Bugun yine ayni manzarayla karsilastim kizimi salincakta salliyorim adamin teki torununu getirmis yanimda salliyor bir yandan pufur pufur sigarasini iciyor. Benim cocugum mecburmu senin etrafa yaydigin zehiri solumaya ya. Park izmarit doluydu. Boyle birsey olamaz. Cocuklari salalim biraz enerjilerini atsinlar dedigimiz yerlerde olacak seymi bu. Bir anlik dikkatsizlik ya farkinda olmadan cocuk atsa agzina izmariti ne olacak. Stres atalim cocuklari biraz serbest birakalim diye gittigimiz yerde stres toplayip donuyorum eve. Her parka gittigimizde ayni manzara cocugunu parka getiren ebeveynlerin elinde sigara ictikten sonrada bir guzel yere firlatiyorlar. Bu aksam bulundugum belediyenin whatsapp hattina sikayetimi bildirdim ama ciddiye alinirmi bilmiyorum. Baska ne yapilir bilmiyorum.
bence de.İnsanlara bu yüzden hiç güvenmem kimin içinden ne geçiyor bilmiyoruz. O kadar iğrenç muhabbeti yapan kişi benim çocuğuma ne gözle bakar. Ailede bitiyor çoğu şey. Oğlum 1. Sınıftı online ders yaptığımız sırada okuma yaparken yeni öğrendikleri için yanlış okuyabiliyolar. Bir kelimenin tek harfi değişince küfür oluyor çocuk bunu söyledi ve o küfürü bildiği için defalarca söyledi. Sınıf kızlı erkekli kahkahalarla kırıldı. Ama benim oğlum küfür bilmediği için yüzünde zerre Bi değişim olmadı ekrana bakıyor bunlar niye gülüyor diye. Ama işte bu bir temel ve benim oğlum inşallah öyle o parkta bu parkta gezen spor nedir okumak nedir bilmeyen çocuklardan olmayacak inş. Çocuklarımızı edeple yetiştirmezsek insanları yeni taşındığı evden değil hayatlarından bile edebilirler.
yan balkonumda bebek var o an diye yaktığım sigarayı söndürmüşlüğüm var benim.Cafelerde ben de denk geldim maalesef, epey bir önce önümdeki masaya 2 kadın oturdu biri anne diğeri de anneanneydi, tahminen 5-6 aylık bir bebek vardı yanlarında, öyle olunca sigara dumanı bebeğe gitmesin diye elimi hiç pakete bile atmadım ama bir baktım kadınların ikisi de sigara yaktı, bir şey deseniz sana ne kimsin de karışıyorsun derler diye sustum ve masa değiştirip sigaramı yaktım, ki evde de kapalı alan olarak bir tek mutfakta sigara içersek içiyoruz, orada bile 26 yaşındaki koca kızı sana dokunur sen çık deyip mutfaktan çıkarıyoruz.
Güzel düşünmüşsünüz. Kendi çocuğuna yapılmasını istemediğin şeyi kimsenin evladına yapamayız.bence de.
bir de sigara da çok kötü örnek oluyor. hem dumanı hem de kötü örnek olması var yani. mesele sadece duman da değil. çoluk çocuk özenebilir neticede orası bir çocuk parkı.
ben ara sıra sigara içen biriyim öyle tiryaki değilim ama bir dönem, bahar aylarındaydı sanırım her gün arka balkonda günde 1-2 içerdim. bir gün yine sigara içmek için çıktım balkona. bakın park ya da sokak değil kendi balkonum, kendi yaşadığım evin balkonu. benim alanım, kirasına dahil olan yer. istediğim gibi kullanma hakkım var. neyse çıktım, yaktım bi tane, yan komşu balkonuna da arkam dönük. baktım bi sesler geliyor, şöyle döndüm, annesi bebeği balkona çıkarmış mama veriyor. sigarayı söndürdüm hemen attım kültablasına. sırf o bebeğe duman gelmesin diye. yan balkon çünkü, gider. ve o günden sonra da hep dikkat ettim, çıkmadan önce hep baktım o balkona, bebeği çıkarmışlar mı diye. bebek varken hiç içmedim, gittim diğer balkonda içtim ya da hiç içmedim. bu dünyada sadece biz yaşamıyoruz.
Herkes aynı duyarlılıkta değil Wurstriayan balkonumda bebek var o an diye yaktığım sigarayı söndürmüşlüğüm var benim.
kimsenin uyarısı, bakışı üzerine falan değil, tamamen kendim akıl ettim. insan akıl edebilen bir varlık.
bakın kendi yaşadığım, her ay dünya para kira ödediğim evin balkonu.
içeride içmemek için balkona çıkıyorum, orada da yan balkonda komşunun bebeği varsa içmiyorum, yakmıyorum bile artık.
o anne babaları anlamak imkansız.
Toplu tasima alanlarinda da sigara icmek yasak (otogar/otobus duraklari vs) ama kimsenin taktigi yok üstelik maske mesafe de hiç yok bugün is cikisi eve gelirken insanlardan nasil kaçacağımı bilemedim.maske takan yok herkes dipdibe!Ben de dusunmuyorum . Bunlara yasak gelmeli kesinlikle.
Bizimkiler dünya turuna nasıl çıksın? Emekli maaşı enflasyon filan hiç duydunuz mu bu tarz kavramlar?Elin emeklileri yaşlıları dünya turuna çıkar,bizimkiler de çocuk parklarini işgal eder. Neyse konu dışına cikmayayim
Ne münasebet parka sadece çocuklar ve çocuklu ebeveynler girebilmeli ne demek ya?Benim eşimde sigara içer ama asla çocuk yanında içmez daha bi kere evimin salonunda sigara içmemiştir. Bazı bayan arkadaşlarım çocuklarının yanında içiyorlar nasıl acımıyorlar çocuklara anlamış değilim. Ben parklarda en çok gençlerin toplu gelip küfürlü konuşmalarına ergen diyaloglarına sinir oluyorum. Kaç kere bende bu yüzden kavga ettim. Dün 3 kız geldi çocuklarımı eşim sallıyor, kızların hangi sevgilisiyle kaç gün çıktığını hangisinin onu ne amaçla kullandığını 13 çocukla çıkanın alkış alıp ben daha 5 diyen 15 yaşındakinin üzüldüğü diyalogdan parkı terkettik yoksa yine kavga çıkacaktı. Parka sadece çocuklar ve çocuklu ebeveynler girebilmeli.
elin emeklileri dolar ya da euroyla düzgün emekli maaşları aldığı için dünya turuna çıkabiliyor. bizimkilerin o kıt kanaat maaşla iki mahalle öteye gidebilecek ekonomik güçleri yok napsınlarElin emeklileri yaşlıları dünya turuna çıkar,bizimkiler de çocuk parklarini işgal eder. Neyse konu dışına cikmayayim
Cocuklara karsi bu kadar tahammulsuzken cocuk 'gurultusuyle' dolup tasan parklara karsi olan bu israrinizin sebebi nedir aceba?Ne münasebet parka sadece çocuklar ve çocuklu ebeveynler girebilmeli ne demek ya?
o zaman kafe ve restoranlara sadece çocuksuz insanlar girebilmeli kabul mü? Hani arkadaşlarımızla sohbet ederken çocuk gürültülüsü çekmek istemiyoruz malum.
veya toplu taşımayı sadece çocuksuz olanlar kullansın?
Bunlara tamam diyorsanız çocuksuz bir kadın olarak parklara girmemeyi ben de kabul ederim.
iki insan çiftleştiniz ve ürediniz bu kadar. Sizin çocuğunuz benim herhangi bir özgürlüğümün kısıtlanmasının nedeni olamaz çünkü benim için önemli değil sizin çocuğunuz.
Benimki inceden bir eleştiriydi zaten.Bizimkiler dünya turuna nasıl çıksın? Emekli maaşı enflasyon filan hiç duydunuz mu bu tarz kavramlar?
Bende cok yanlis buluyorum ama elden birsey gelmiyor malesef. Cok denk geldim disarda el kadar bebeklerin yaninda topluca sigara icen gruplara. Yazik gunah o el kadar canlara. Cok hayiflaniyorum boyle seylere. Bir kac sene once yakin bir arkadasimla bulustuk. Oglum 10 aylik falandi onun kizida 2 yaslarinda falan. Bir yerde oturduk kahve icmek icin oglum bebek arabasinda uyuyordu onun kizida yaninda oturuyordu. Sigarasini yakti bende oglumun yaninda sigara icmemesini rica ettim. Arka masaya gecti sigarasini icmek icin ama cok bozuldu. O gunden sonra soguk davranmaya basladi bana karsi. Birde boyle tuhaf bir kafa tasiyanlar var. Bencilce davranmalari sıkıntı degil uyari alinca sıkıntı karsi taraftaymis gibi davraniyorlar.Ben sigara kullanmadıgım icin mi bilmiyorm,cocukların yanında sigara icilmesine asırı karsıyım.
Sadece park değil.
Mesela anne babalar da cafelerde görüyorum cocukların yanında iciyorlar.
Bana garip geliyor,korkutucu hatta.
Yani roll model alıyor cocuk,anne babayı.
Bizim evde bi tek annem icer gelip gittikce,o da balkonda.
Arkanı dön ic anne diyorm,yani bilmiyıorm belki ben abartıyormdur ama görmesini istemiyorm kızımın.
Cocuk parkında denk gelsem ben de sikayet ederdim.
Keske herkes bu kadar duyarli olsa takdir ettim sizi. Sahip oldugumuz ozgurluk bile isteye kucucuk cocuklarin sagligina zarar verecek davranislarda bulanacak kadar sinirsiz olmamali.bence de.
bir de sigara da çok kötü örnek oluyor. hem dumanı hem de kötü örnek olması var yani. mesele sadece duman da değil. çoluk çocuk özenebilir neticede orası bir çocuk parkı.
ben ara sıra sigara içen biriyim öyle tiryaki değilim ama bir dönem, bahar aylarındaydı sanırım her gün arka balkonda günde 1-2 içerdim. bir gün yine sigara içmek için çıktım balkona. bakın park ya da sokak değil kendi balkonum, kendi yaşadığım evin balkonu. benim alanım, kirasına dahil olan yer. istediğim gibi kullanma hakkım var. neyse çıktım, yaktım bi tane, yan komşu balkonuna da arkam dönük. baktım bi sesler geliyor, şöyle döndüm, annesi bebeği balkona çıkarmış mama veriyor. sigarayı söndürdüm hemen attım kültablasına. sırf o bebeğe duman gelmesin diye. yan balkon çünkü, gider. ve o günden sonra da hep dikkat ettim, çıkmadan önce hep baktım o balkona, bebeği çıkarmışlar mı diye. bebek varken hiç içmedim, gittim diğer balkonda içtim ya da hiç içmedim. bu dünyada sadece biz yaşamıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?