Çocuk psikatristi

Arkadaşımın oglu da aynı oda çok kafaya takıyor ama neden çocuk inanılmaz heyecanlı. O yüzden kelimeler hödödö. Gibi çıkıyor. Bigun annesi yine üzgün konusmuyor diye tuvalete sokmuş bu afacanı totosunu yıkıyor çocuk başladı dondu dondu demeye. Ve annesi bunu algılayamadı ben dedim duymadınmı ne dedi. Her su vuruşunda dondu dondu dedi.

Bu arada benimki de 3 yaşında konuştu oyyyu o geç konuşan çok konuşur muhabbeti vallahi doğru. Bir otobüse biniyoruz inerken herkesle ahbap olmuşuz bile. Anne sana bişey soyliycem le başlayan cümle abartısız tam10 dk sürüyor ya.
Hahaha ay Allahım ya bu çocuklar alem benimkide 6yaşında sıcak demesi lazım ıcak diyo babasıda tembellikten diyo şimdi ben psikolog bulayım en iyisi :(

Gerçekten böyle bir durumunuz varsa ve bunu kabul ettiyseniz mutlaka gidin. Arkadaşım da var. Mesela kızı ilk okul da gayet başarılı orta okul vasat lise dökülüyor. Ama her seferinde benim kızım şöyle benin kızım böyle ama çalışmıyor. Vallahi ben o kız kadar ders çalışan ergen görmedim. Kıza gitmiş universite tercih kitabından bölüm seciyor 480 ler falan. Kız demiş ben alamam anne okadar. Başarır sın kızım diyor hala.

Ya dedim sanane lisede de aynı seyi yaptın kızın okuyasi varsa bölümünü de gider seçer.

Kız eczacı olmak istiyor kadın gidip eczacılar a soruyor sizce bu meslek nasıl. Geliyor o meslek iyi değil. Kız hemsirelik diyor gidip hemsireye soruyor. Geliyor kıza o mesleğin şusu var.

Kız geçen dedi. Cikom abla annem benden dahi puanı bekliyor benim etim budum belli eşşek gibi çalışıyorum olan bu.

Ama arkadaşım görmüyor yaptığını bunu niye yapıyorsun diyorum. Yaptım ama niye yaptım diye devam ediyor.
Ovv yazık o kıza ya resmen kadın isteklerine göre hareket ediyor.ama bende az değilim oğlum diyoki ben marketçi olucam bende yok oğlum para kazanamazsın pilot ol diyorum benim abimde ilkokulda tembeldi şimdi mühendis oldu

Mesela okulda herkes okuyup yazıyo bakmadan benim oğlum hece hece okuyo bakamadan yazamıyor hemen yoruluyor sıkılıyor böyle

Ovv yazık o kıza ya resmen kadın isteklerine göre hareket ediyor.ama bende az değilim oğlum diyoki ben marketçi olucam bende yok oğlum para kazanamazsın pilot ol diyorum benim abimde ilkokulda tembeldi şimdi mühendis oldu
Çocuklar için hepimizin bir hayali var. Ama doğru olan destek isyedikleri zaman yardımcı olmak. Yoksa bana kalsa veteriner. Anneme kalsa ilahiyatçı. Babama kalsaöğretmen olacaktım. Stilist oldum:KK70:

Mesela okulda herkes okuyup yazıyo bakmadan benim oğlum hece hece okuyo bakamadan yazamıyor hemen yoruluyor sıkılıyor böyle
Yazmayı sevmiyor dur. Mesela benimki boyama yapmaktan nefret ediyor. Ama kesme yapmıştırma gibi aktivite lerde gayet başarılı. Dans konusunda iyi. Şarkı soylemede kötü.Hiç arabalar ile oynamaz. Lego tarzı oyunlacklar ile oynamayı seviyor. Mesela önceden sırf güzel boyama yapsın diye otururdum yanına çatı kırmızı olacak derdim beyazlık kalınca sayfada kapatmasını söylerdim. Simdi bırakıyorum ev bulut bahçe alayını turuncu ya boyuyor. Sevmiyor çocuk zorla mı.

Ama mesela hayal kuruyor. Simdi yeni bir planı var 2 yandaşı ile beraber insanların beyinlerini çıkarıp yerine akıllı beyin takacaklar mış. Herkesin zeki olması için:KK57:

Yazmayı sevmiyor dur. Mesela benimki boyama yapmaktan nefret ediyor. Ama kesme yapmıştırma gibi aktivite lerde gayet başarılı. Dans konusunda iyi. Şarkı soylemede kötü.Hiç arabalar ile oynamaz. Lego tarzı oyunlacklar ile oynamayı seviyor. Mesela önceden sırf güzel boyama yapsın diye otururdum yanına çatı kırmızı olacak derdim beyazlık kalınca sayfada kapatmasını söylerdim. Simdi bırakıyorum ev bulut bahçe alayını turuncu ya boyuyor. Sevmiyor çocuk zorla mı.

Ama mesela hayal kuruyor. Simdi yeni bir planı var 2 yandaşı ile beraber insanların beyinlerini çıkarıp yerine akıllı beyin takacaklar mış. Herkesin zeki olması için:KK57:
Ay benimkide aynı arabaları seviyor bitek.gerçekten ilginç şeyler söylüyorlar bende çok oluyorum ileride ne Olucaklar bende merak ettim.bugün bi yazı okudum çocuğa %70i annenin zekası geçermiş diye ama aynı babası eşimde diyo bende sevmezdim yazmayı aynı ben diye anlamadım ya eşimde okumadı onun gibi olur diye korkuyorum

Ay benimkide aynı arabaları seviyor bitek.gerçekten ilginç şeyler söylüyorlar bende çok oluyorum ileride ne Olucaklar bende merak ettim.bugün bi yazı okudum çocuğa %70i annenin zekası geçermiş diye ama aynı babası eşimde diyo bende sevmezdim yazmayı aynı ben diye anlamadım ya eşimde okumadı onun gibi olur diye korkuyorum
Yok7canım orası belli olmaz. Ve sunu unutma okumayan yada birçok başarısız çocuğun mimarı ailesinin izlediği yol. Ben bundan çok korkuyorum mesela çocuğumuzun iyiliği için yaptığımız şey aslında zararına olabiliyor. Mesela oğlum sabahci 4 buçuk yaşında sabah başlarda hemen uyarırken sonraları uyanmak istemedi gittim geldim yok. Şimdi gidiyorum annecim hadi okul saati geldi. Geri geliyorum kalkmadiysa tamam annecim yat dinlen bugün de gitmeyi ver ben uyumaya gidiyorum diyorum bide bakmışım pesimden geliyor. Hadilemek asla iyi sonuç vermiyor. Insallah bu durumu böyle stabil tutarız diyicem ama bu ergenlik denen şey den acayip korkuyorum.

arkadaşlar merhaba çocuk Psikatristine hiç götürdünüzmü çocuğunuzu Nasıl etkilimi faydası oluyormu?ben 20gün önce götürdüm 300Tlverdim 10dk beni dinledi ilaç verip yolladı sizin deneyimleriniz nedir?sizce para almak için seansı uzatıyorlarmı yoksa çocuğa faydası oluyormu?çok fazla yere götüren arkadaşımın söylediği şey büyüdüğünde bitiyor ancak daha kötü olur diye korkuyorum bana yaşdıklarınızı ve tavsiyelerinizi anlatırmısınız?
Verdiği ilaç yüksek olasılıkla hareketlerini yavaşlatmak içindir davranış bozukluğu konuşma problemi bunlar ilaçla olcak iş mi çocuk psikoloğu ve özel eğitim merkezleri var. Özel eğitim merkezlerinde çeşitli oyunlarla hem sıkıntıyı analiz ediyorlar hem de çözüme gidiyorlar. İnternet elinizin altında iyice araştırın ilaca başvurmadan evvel yapılabilecek ne varsa deneyin bence

Verdiği ilaç yüksek olasılıkla hareketlerini yavaşlatmak içindir davranış bozukluğu konuşma problemi bunlar ilaçla olcak iş mi çocuk psikoloğu ve özel eğitim merkezleri var. Özel eğitim merkezlerinde çeşitli oyunlarla hem sıkıntıyı analiz ediyorlar hem de çözüme gidiyorlar. İnternet elinizin altında iyice araştırın ilaca başvurmadan evvel yapılabilecek ne varsa deneyin bence
Can'ım gidiyor zaten tamam ilacı iyi bir doktor bulup bırakıcam zaten ama mühim olan iyi bir doktor

Yok7canım orası belli olmaz. Ve sunu unutma okumayan yada birçok başarısız çocuğun mimarı ailesinin izlediği yol. Ben bundan çok korkuyorum mesela çocuğumuzun iyiliği için yaptığımız şey aslında zararına olabiliyor. Mesela oğlum sabahci 4 buçuk yaşında sabah başlarda hemen uyarırken sonraları uyanmak istemedi gittim geldim yok. Şimdi gidiyorum annecim hadi okul saati geldi. Geri geliyorum kalkmadiysa tamam annecim yat dinlen bugün de gitmeyi ver ben uyumaya gidiyorum diyorum bide bakmışım pesimden geliyor. Hadilemek asla iyi sonuç vermiyor. Insallah bu durumu böyle stabil tutarız diyicem ama bu ergenlik denen şey den acayip korkuyorum.
Ay yavrum ufakmış senin oğlun kıyamam en güzelini yapıyorsun boşver düşünme ergenliği şimdiden

Can'ım gidiyor zaten tamam ilacı iyi bir doktor bulup bırakıcam zaten ama mühim olan iyi bir doktor
Ha bu arada ilacı da birden kafanıza göre kesmeyin bazı ilaçlar yardımcı dozlarla bıraktırılır. İyi doktor için de internette uzun uzun araştırma yapacaksın tavsiye edilen doktorları tekrar arama motoruna yazıp başka sitelerde hakkında yazılanları okuyacaksın vs
Bişey merak ettim cevap vermek zorunda değilsiniz elbette. Hamileyken sigara içtiniz mi?

Ha bu arada ilacı da birden kafanıza göre kesmeyin bazı ilaçlar yardımcı dozlarla bıraktırılır. İyi doktor için de internette uzun uzun araştırma yapacaksın tavsiye edilen doktorları tekrar arama motoruna yazıp başka sitelerde hakkında yazılanları okuyacaksın vs
Bişey merak ettim cevap vermek zorunda değilsiniz elbette. Hamileyken sigara içtiniz mi?
Yok kesinlikle eşimde içmez alkol almaz ailededir yok bizde anlamaya çalışıyoruz

Canım bu ilaçların bazıları öyle küt diye birakılmıyor aman diyim. Doz azaltılarak bırakılması gerekenler var doktor kontrolünde
Tabi tabi doktorsuz bırakamam zaten iyi biyer Bulsam.internetten araştırdım psikatristlerle psikoloğun farkını okudum.psikatrist yarayı bandajlar mikrop kapmasını önler.psikologlarda yaranın nedenini bulup iyileştirir diyo

öbür konuda da yazmıştım

doktor sizin kısaca söylediğiniz birkaç cümle ile teşhis koymuş,

ama sizin derste yerinde oturmayan ders dinlemeyen vs bir çocuğunuz var

inatlaşması, ağlaması, utanması vs bunların yanında çok basit kalıyor sanki

ama cidden nasıl bir doktor o çocuk ile konuşmadan ilaç yazdı ya

konuşmuyorsa konuşturacak yani kandıracak konuşturacak

ya da diyecek ki size anlatın, ikna edin, öyle gelin

bir ilaç ver oldu bitti

çocukların bireysel farklılıkları var; öğretmenin de özel ilgilenmesi lazım, onun ve özel eğitimin de sıkıntı görülen hususları raporlaması ona göre doktor ile görüşülmesi lazım

zira olayların anlatımında da eksiklik olabilir

not alın yazın öyle gidin doktora orada kısa sürede her şey aklınıza gelmeyebilir

Gorumcemin kizini goturduk ozel bi klinige once psikolog konustu sonra psikiyatriye yonlendirdi cocugun sorunu surekli yalan soylemesiydi bir yil boyunca tedavi gordu sonuc mu simdi yalanlarina hayal gucunude ekliyor malesef

Abim oglunu goturmustu canim . iki yil once ama psikolaga. Abimin dort oglu var. Dorduncu dogunca ucuncu cok icine kspandi. Ana okuluma gitmiyordu gidince ogrertmenine ailem kardesime hep hediye aliyor beni sevmiyor demisti . halbuki ayrim yoktu. Bi kere besige girip ustune yastik atmisti sonra odadan cikmisti, , allahtan fatk ettik. Psikolog bi kac oneri de bulunmjstu, sonra hepimjz onun ustune dustuk daha fazla. Sonra akli getirdi zaten, icine kapanikti hep kuytu kosede agliyodu, sesini cikartsan beni zaten sevmiyosunuz diye yere yatip ahliyodu. Simdi cok sukur duzeldi. Cok akilli bi cocuk oldu.

öbür konuda da yazmıştım

doktor sizin kısaca söylediğiniz birkaç cümle ile teşhis koymuş,

ama sizin derste yerinde oturmayan ders dinlemeyen vs bir çocuğunuz var

inatlaşması, ağlaması, utanması vs bunların yanında çok basit kalıyor sanki

ama cidden nasıl bir doktor o çocuk ile konuşmadan ilaç yazdı ya

konuşmuyorsa konuşturacak yani kandıracak konuşturacak

ya da diyecek ki size anlatın, ikna edin, öyle gelin

bir ilaç ver oldu bitti

çocukların bireysel farklılıkları var; öğretmenin de özel ilgilenmesi lazım, onun ve özel eğitimin de sıkıntı görülen hususları raporlaması ona göre doktor ile görüşülmesi lazım

zira olayların anlatımında da eksiklik olabilir

not alın yazın öyle gidin doktora orada kısa sürede her şey aklınıza gelmeyebilir
Çok teşekkürler evet mesela şimdiden not alıyorum onun yüzünden ilaca başladım herkes üstüme geldi.pazartesi iyi bi çocuk psikatristinden randevu aldım.acaba gitsemmi yoksa psikologmu bulsam bilemedim

Gorumcemin kizini goturduk ozel bi klinige once psikolog konustu sonra psikiyatriye yonlendirdi cocugun sorunu surekli yalan soylemesiydi bir yil boyunca tedavi gordu sonuc mu simdi yalanlarina hayal gucunude ekliyor malesef
Hiçbir faydası olmadımı of ya valla neyapıcağımı şaşırdım

Abim oglunu goturmustu canim . iki yil once ama psikolaga. Abimin dort oglu var. Dorduncu dogunca ucuncu cok icine kspandi. Ana okuluma gitmiyordu gidince ogrertmenine ailem kardesime hep hediye aliyor beni sevmiyor demisti . halbuki ayrim yoktu. Bi kere besige girip ustune yastik atmisti sonra odadan cikmisti, , allahtan fatk ettik. Psikolog bi kac oneri de bulunmjstu, sonra hepimjz onun ustune dustuk daha fazla. Sonra akli getirdi zaten, icine kapanikti hep kuytu kosede agliyodu, sesini cikartsan beni zaten sevmiyosunuz diye yere yatip ahliyodu. Simdi cok sukur duzeldi. Cok akilli bi cocuk oldu.
Ah yavrum kıyamam ona aslında güzel çocuk psikolojisinden anlayan kitaplar okumalı herkes bi ara okuyordum iyi geliyordu

Back
X